Nebezpečné jaro (1943)

Nebezpečné jaro (Gefährlicher Frühling)
80 %
 
 

Gefährlicher Frühling

    Žánr: milostný
    Země: Německo - předválečné
    Délka: 89 min., 2425 metrů
"Nebezpečné jaro". Tento německý film z produkce Ufy se zaobírá opojným návratem do studentského mládí, do uličky junáckého kamarádství a prvních milostných kouzel. "Nebezpečné jaro" v režii Hanse Deppeho zabírá větší úsek reality a snaží se zachytit širší proud životního dění, než kolik bylo možno vidět ve fimech na obdobné téma, třebas ve filmu "Májová bowle", který se soustřeďoval na užší stylový úkol.

Sladké okouzlení romantikou studentských let však je oběma filmům společné. V "Nebezpečném jaru" pak připadá mnohem významnější úloha ženskému živlu a je tu Olga Tschechowa, aby představila moudrost odkvětu a půvab zralosti a Winie Markusová zase kvetoucí mládí. Mezi mužskými úlohami je to Breuer Siegfried, který ve filmu vytváří největší roli jak podle scénáře tak i silou svého hereckého projevu.  Autor: Asmodej

režie:
Hans Deppe
 
 
hraje:
Olga Tschechowa (Juliane von Buckwitz), Winnie Markus (Renate Willmsová), Siegfried Breuer (profesor Alfred Lorenz), Paul Dahlke (Albert Ludwig Babian, ředitel školy), Fritz Wagner (Klaus Babian), Hildegard Grethe (Grete Babianová), Walter Lieck (Otto Tinius), Franz Schafheitlin (Arthur Friedeborn), Hans Stiebner (Bruno Gaudig), Kurt Vespermann (Peter Gornemann), Josef Dahmen (dr. Oskar Neugefeldt), Karl Hannemann (Eberhard Liebholz), Erna Sellmer (paní Gornemannová), Käte Jöken-König (paní Liebholzová), Ewald Wenck (Tampe, pomocník v laboratoři), Elisabeth Botz (Anna), Karin Luesebrink (laborantka), Ernst Legal, Ernst Karchow, Gerty Godden, Hildegard Wolf, Grete Reinwald, Maria Zidek, Hans Meyer-Hanno, Maria Seidler, Ernst Stimmel, Toni Tetzlaff, Dorothea Thiess, Wolfgang von Schwindt, Franz Weber (Franz Müller)
 
 
námět:
Kurt Brunöhler (nápad)
 
 
scénář:
Walter Lieck
 
 
kamera:
Ekkehard Kyrath
 
 
hudba:
Lothar Brühne
 
 
výprava-architekt:
Walter Röhrig
 
 
střih:
Anna Höllering
 
 
zvuk:
Werner Pohl
 
 
zástupce vedoucího výroby:
Ludwig Kühr
 
 
asistent režie:
Charlotte Henschke
 
 
vedoucí výroby:
Walter Bolz
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.