Duben
ohodnotit

Návštěvníci

Les visiteurs

Další název:
The Visitors; Les Visiteurs - Ils ne sont pas nés d'hier; Návštevníci (SK)
Žánr:
Země:
Rok:
1993
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
17.6.1993
„Drátěnou košili v pračce nevypereš, aneb současná doba si nedokáže vážit statečných rytířů.“

Komentáře k filmu Návštěvníci

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 30
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.11.2012
Vlastní nápad není   špatný, ale zpracování mi   přijde rozpačité. Ač má   jít o komedii, hudba často   hraje na vážnější notu;   hodně míst je komicky   nevyužitých. Neustálé   hysterické výbuchy samy o   sobě nerozesmějí; krom   jejich mylného používání   dnešních všedních   předmětů jsem se až tak   nebavil. S lehoučkým   přimhouřením očí -   průměr.
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.7.2011
Evidentně budu patřit k   menšině, ale tato komedie   mne zas až tak neuchvátila.   Námět je sice výborný,   bohužel však už dost   obehraný. Při sledování   stejnojmenného českého   seriálu jsem se pobavila 100x   lépe.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.3.2017
Cestování časem bylo pro   filmaře vždy velice   vděčné téma. Platí to i   pro tento snímek, který   svými komediálními nápady   dospěl takřka ke své   nesmrtelnosti. Jean Reno a   Christian Clavier se tu ve   svých rolích doslova   vyřádili a dali tak do   svých postav takovou   ctižádostivost, že je celý   příběh téměř   uvěřitelný. Snímek patří   do řady typických   francouzských ztřeštěných   komedií, jaké umí jenom   oni. Má to švih, situační   humor velmi často   přesahující do grotesky,   elán a hlavně příběh, ve   kterém se divák pro samou tu   legraci neztratí.   Neuvěřitelně zábavný   snímek, který je na rok 1993   asi tou nejlepší   francouzskou komedií.
gabikazavacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.9.2009
táto komédia sa mi veľmi   páčila. mám rada i iné.   ale na rozdiel od iných by   som ju pozrela i sto krát.   totiž takýto dvaja pakovia   so stredoveku.to sa nevidí v   každom filme.
a jean   reno, a ten jeho sluha / meno   herca neviem / sú veľmi   dobrí, poriadne ma   rozosmejú. najlepšia scénka   je na záchode, ked si v nom   títo dvaja umelci idú umyť   tváre. ked podľa nich je   záchod studanka.
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.2.2009
Táto komédia patrí medzi   moje najobľúbenejšie.   Zaujímavosťou v tejto   komédii je cestovanie v   čase, kde sa zachádza do   12.storočia pred naším   letopočtom.
Lienocka22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2008
Skutočne výborná komédia   :o) Jean Reno a Christian   Clavier,ako rytier a jeho   zbrojnoš, ktorý nešťastnou   náhodou cestujú do   budúcnosti je skrátka super   :o) Dávka dobrodružstva +   typické francúzske gagy,   dodávajú filmu   neopakovateľný zážitok :o)
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.5.2012
Jean Reno je vynikající   herec,může hrát vážné, i   komediální role, což   dokazuje tady, nebo ve snímku   Drž hubu. Dva středověcí   obyvatelé se přesunou v   čase do roku 1993 , spoustu   neskutečně vtipných scén a   hlášek: "plechový   oř" (auto).
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.10.2009
Slušná komedie z produkce   Francie nemá chybu  
skvělé obsazení   nápad také jde spousta   srandy a skvělé zábavy .
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.10.2013
Nešťastnou náhodou se v   současnosti octnou rytíř   Godefroy a jeho sluha.   Zatímco Godefroy se chce   vrátit a jeho sluha chce   zůstat, pro všechny je   konfrontace v čase opravdu   dost šokující. Ať jde o   návštěvníky z minulosti a   současnost, tak i pro osob ze   současnosti s minulými   zvyky. Roli hraje i výměna   pána i sluhy v historii.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.7.2011
Návštěvníci
Vynikající komedie, která   přinese dostatek bláznivých   srandovních situací a   svělých hlášek, jimž se   člověk s chutí zasměje.   Cestování v čase je prostě   vděčné téma, navíc když   se plolínají dvě doby   téměř o 1000 let   vzdálené, je o parádní   zábavu ve většině   případů dobře postaráno.   Dva středověcí chlapíci   působili v 20. století   mnohdy opravdu komicky.
Máša13
Hodnocení:
Přidáno: 4.2.2022
Neviděl jsem, omlouvám se a   teď nevím, jak komentář   smazat, tak píšu toto:-)   Přeji hezký den všem   milovníkům filmu...
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.6.2009
Tohle je klasika   francouzskejch komedií   novějšího data a je prostě   dokonalá.Výbornej hrdej   rytíř Jean Reno a jeho   dokonale buranskej sluha   Christian Clavier...Já bych   na tohle mohl koukat snad   pořád, úžasný dialogy a   dokonalý scénky převážně   s vidlákem Jacquouillem,   jednim slovem skvělý!
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2010
U tohoto filmu jsem mel   nespocet zachvatu smichu.   Christian Clavier v roli   podkoniho a sluhy Jeana Rena   me vzdycky rozesmeje svym   buranstvim. Komedie jak ma   byt.
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2022
Vtipná komedie
Jedna z nejlepších a   nejvtipnějších komedií z   Francie. Reno i Clavier tu   podávají skvělý herecký   výkony. A film pobaví od   začátku do konce. Dobrá je   i hudba skladately Ery který   tu hudbu z filmu později   použil ve svém hudebním   projektu Era. K tomu dobrý   příběh i slušné triky.   Tomuhle filmu není co   vytknout.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.12.2019
Taková ta střeštěná   francouzká komedie se   spoustou uječených dialogů.   Člověk se u toho hodně   pobaví při pohledu   starověku na dnešní dobu.
Phreaker
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.3.2011
Povedená francouzská komedie   s mým oblíbeným Renem v   jedné z hlavních rolí. Za   zmínku také stojí opravdu   skvělá hudba.
orlro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Komedie, která ukazuje jaké   bláznivé situace nastanou,   když se lidé ze středověku   dostanou do současnosti. Reno   a Clavier se chovají přesně   tak jak bych si to   představoval. Ve skutečnosti   to takhle určitě chodí.
MaKy92z
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Francúzska kinematografia už   neraz potvrdila, že v   nakrúcaní filmov patria   medzi tie najlepšie,   nehovoriac o tejto skvelej   komédii z ešte lepším   Jeanom Renom. Tentoraz ide o   film, kde hlavnou vecou je   cestovanie v čase. Hlavní   hrdinovia sa tak majú   možnosť dostať zo   stredoveku priamo do   súčastnosti. Jean Reno svoju   rolu zahral celkom   presvedčivo, no ešte   lepším dojmom zapôsobil   Christian Clavier. Je to film   ktorý nikdy nikoho neunudí,   naopak dá sa pri ňom   nasmiať až do sýtosti.
ELEONORA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.3.2008
Zvláště tento, první díl,   mne od začátku do konce moc   pobavil. Český dabink p.   Soukupa je skvělý. A, i   když to nebývá vždy   pravdou, uchvátil mne i   druhý díl. Třetí díl, v   Americe, mne však hluboce   zklamal.
sylwikk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2009
Jean Reno se mi zatim líbil   všude a úděsnej xicht   Claviera taky nemá chybu :)   Fakt sranda, ale nejvíc se   mě líbí, jak má Reno ten   příšernej účes :)
100000052556420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2019
Vynikajici scifi snimek.Vracim   se k nemu i po letech.Reno a   Clavier zde opravdu   exceluji...Jsou zde krasne   kostymy a krasne   prostredi.Hezke bitvy zde   dokresluji snimek spolu s   krasnou hudbou...
Wish
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2008
První díl fakt nemá   chybu:), druhej moc nemusím,   protože Beatrice už nehraje   ta původní herečka:-@ a   třetí díl je podle mě   patlanina prvního a druhýho,   takže to si opravdu mohli   odpustit.
ale hlášky   typu:
Jacques Henri:   Volal jste mě, pane   Bernayi?
Bernay:   Povězte mi, Jacquarde, váš   bratranec Montmirail... není   on tak trochu poněkud   tss-tss, nemyslíte?
Jacques Henri: Čemu   říkáte tss-tss?
Bernay: Nic, nikdo   nemůže za to, že má   bratrance teplouše a bratra   alkoholika. To ještě není   důvod k odsouzení celé   rodiny.
Jacques Henri:   Proč urážíte mého   tatínka, který šťastně   žije na penzi? Já se vás   taky neptám, jestli vašemu   tátovi smrdí zadek, nebo   jestli si ji vaše žena   potají hladí, drzoune!
to je fakt něco:-D :-D
Rendys
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.10.2007
Drsňák Jean Reno patří   mezi mé oblíbence a v tomto   filmu ho můžeme vidět v   poměrně netradičním   žánru, totiž v komedii o   cestování časem.Ale super   podívaná skvělá komedie
lorranz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2008
Když mi je smutno tak si   pustím tento film a   zaručeně mě   rozesměje.Dívám se na něj   snad každý měsíc a ještě   mně neomrzel, ani to asi   nehrozí.
709112412
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Tak tohle dílko musím   "předhodit" na   shlédnutí všem, kteří   mají rádí dobrý nápad a   J. Rena. Film Vám   přináší putování v   čase, pána a jeho sluhu   zaválo o několik století   dopředu a jejich střetů s   dnešní civilizací je velmi   působivě zvládnut. Velmi se   mi líbí partnerka J Rena,   která je působivou   "hraběnkou"...
salsaverde
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.6.2008
smrdí to tu jako v chlívku starýho kozla
Patri medzi moje TOP filmy.   Dabing je uplne uzasne   zvladnuty (Konvalinkova,   Paulova), skvele dialogy typu:   Siroke celo, pijansky frnak a   je z neho smyselny   bratranec...Jsi paranoidny,   tady se nikdo na tebe   nekouka...parfem za 5.000   franku, NEVYPOUSTET vodu!!!   Prekvapiva vyprava a kostymy,   dej je strhujuci, vyber hercov   podareny. Pozreim si tento   film hocikedy a este sa na to   aj budem tesit. Bohuzial 2.   cast bola priemerna a 3. uplne   podpriemerna. Nie vzdy sa   podaria filmove pokracovania,   ale to je uz na dalsiu temu.
chulittt
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Výborná komedie dost dobrý   nápad a výkon a výběr   hercu naprosto dokonalý, a   musím uznat , že český   dabing na tento film je   dokonalý.
Merito
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.6.2007
Myslím, že je to velice   zdařilá francouzská   komedie, pro mnohé však   možná až příliš   "bláznivé" Ale tak   to už bývá. Pro jednoho   dokonalé, pro druhého   zklamání.Pokud se chcete   uvolnit u nenáročného filmu   toto je film pro Vás (pro   předtavu:je tu zcéna, kdy   bojují s autem, nebo jak se   myjí v záchodě)
hedmel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.3.2021
česká stopa
Podařená taškařice   francouzské provenience s   účastí českého   symfonického orchestru pod   řízením Mária Klemense.   Atributy děje jsou vskutku   neotřelé a dovedou zaujat.
Nokas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2018
Perfektní
Francie,historie,bláznivý   zmatek a dva cvoci,co se mejou   v záchodě.V každém   případě,skvělé   výkony,super děj,obsazení a   koho neuslyšíte hlasitě se   smát,není ani   člověk.Komedie jak se   patří.Téměř dokonalá

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41099minih41099Česká muzika (1993) [TV inscenace] 
Česká muzika n
minih24090minih24090Zrada a pomsta (1985) 
Tchaj-pching tchien kuo čchou en n
minih67936minih67936Císař a vrah (1998) 
Ťing Kche cch' Čchin wang n
minih18668minih18668Sestra v akci (1992) 
Sister Act n
minih156488minih156488Bright (2017) 
Bright n
minih189554minih189554In Nacht und Eis (1912) 
In Nacht und Eis. Der Untergang der Titanic n
minih138644minih138644Vysoká cena (1978) [TV film] 
Vysoká cena n
minih150609minih150609Darkland (2017) 
Underverden n
minih40819minih40819Osm statečných (2006) 
Eight Below n
minih41701minih41701Haló, haló! (1982) [TV seriál] 
Allo, Allo! n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Návštěvníci 3: Revoluce (2016)

 Návštěvníci 3: Revoluce (2016)
Návštěvníci 3: Revoluce n
Les Visiteurs: La Révolution
Žánr: komedie
Země: Francie / Belgie / Česká republika
Režie: Jean-Marie Poiré

(pokračování)

Křižák v džínách (2006)

 Křižák v džínách (2006)
Křižák v džínách n
Kruistocht in spijkerbroek
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy / válečný
Země: Nizozemsko / Belgie / Lucembursko / Spolková republika Německo
Režie: Ben Sombogaart

(spin-off)

Návštěvníci: Cesta do Ameriky (2001)

 Návštěvníci: Cesta do Ameriky (2001)
Návštěvníci: Cesta do Ameriky n
Just Visiting
Žánr: komedie / akční / fantasy
Země: Spojené státy americké / Francie
Režie: Jean-Marie Poiré

(remake)

Kouzelný výtah (1999)

 Kouzelný výtah (1999)
Kouzelný výtah n
Time at the Top
Žánr: rodinný / fantasy
Země: Kanada
Režie: Jimmy Kaufman

(spin-off)

Návštěvníci II - V chodbách času (1998)

 Návštěvníci II - V chodbách času (1998)
Návštěvníci II - V chodbách času n
Couloirs du temps: Les visiteurs 2
Žánr: komedie / rodinný / sci-fi
Země: Francie
Režie: Jean-Marie Poiré

(pokračování)

Návrat do budoucnosti 3 (1990)

 Návrat do budoucnosti 3 (1990)
Návrat do budoucnosti 3 n
Back to the Future Part III
Žánr: komedie / western / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Zemeckis

(spin-off)

Návrat do budoucnosti 2 (1989)

 Návrat do budoucnosti 2 (1989)
Návrat do budoucnosti 2 n
Back to the Future Part II
Žánr: komedie / akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Robert Zemeckis

(spin-off)

Návštěvníci (1983) [TV seriál]

 Návštěvníci (1983) [TV seriál]
Návštěvníci n
 
Žánr: sci-fi / komedie / rodinný / fantasy
Země: Československo / NSR
Režie: Jindřich Polák

(spin-off)

Neuvěřitelný příběh (1981) [TV film]

 Neuvěřitelný příběh (1981) [TV film]
Neuvěřitelný příběh n
 
Žánr: dětský / dobrodružný
Země: Československo
Režie: Věra Jordánová

(spin-off)

Něco je ve vzduchu (1980)

 Něco je ve vzduchu (1980)
Něco je ve vzduchu n
 
Žánr: sci-fi / komedie / drama
Země: Československo
Režie: Ludvík Ráža

(spin-off)

Zítra vstanu a opařím se čajem (1977)

 Zítra vstanu a opařím se čajem (1977)
Zítra vstanu a opařím se čajem n
 
Žánr: komedie / sci-fi
Země: Československo
Režie: Jindřich Polák

(spin-off)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190548
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376575
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10