Návštěvní hodiny (1982)

Návštěvní hodiny (Visiting Hours)
67 %
 
 

Visiting Hours

Další název: Get Well Soon / Terreur à l'hôpital central / The Fright / Das Horror-Hospital

    Žánr: horor / thriller
    Země: Kanada
    Délka: 105 min.
Moderátorka Deborah ve svém vysílání vede rozhovor s jistým právníkem a zastává se přitom ženy, oběti domácího násilí. Když se vrací domů, je sama brutálně napadena… Kanadský psychologický thriller.

Deborah Ballinová je moderátorka v televizním studiu, která zastává práva slabých a týraných. Vede rozhovor s právníkem a zastává se podle ní mylně odsouzené ženy, která je pro ni obětí domácího násilí. Její šéf Gary ale odmítá další reportáž odvysílat. Zklamaná odjíždí domů. Má paní na úklid, takže očekává, že bude doma pořádek. Místo toho najde všude všechno rozházené a v koupelně teče ze všech kohoutků proudem voda. Tam na ni zaútočí muž s nožem. Pobodaná Deborah mu utíká, volá o pomoc a schová se do výtahu v domě. Muž ji ale najde, nožem přeřeže lano a výtah padá. Deborah pád přežije. V prostoru, kam spadla, leží mrtvola její uklízečky. Ona měla zatím štěstí – do domu přichází muž a vysvobodí ji. V nemocnici jí pak lékaři zachrání život. Muž, který Deborah napadl, je Colt Hawker. Přijde domů, nasedne do auta, na které si umístí ceduli Květinářství a odjíždí za Deborah do nemocnice. Vejde však do pokoje jiné ženy, která je na přístrojích. Přeřeže jí přívod vzduchu, klidně si sedne na její postel a dívá se, jak umírá. Přitom ji ještě fotí. Žena ještě stačí přivolat tlačítkem sestru. Ta přichází a zjišťuje, co se stalo. Vrah je však ještě v místnosti. Bodne sestru nožem a zabije ji také. Pak si v klidu umyje ruce od krve a odchází. Druhá sestra Sheila zatím kontroluje pokoj Deborah, která byla přemístěna na jiný pokoj. Poté zjišťuje hrůznou událost. Na nemocniční chodbě ještě zahlédne vraha. Po policejním výslechu sestřička odjíždí domů k rodině, Colt ji však sleduje až k jejímu domu. Mezitím se Deborah v nemocnici dozvídá, že byla zavražděna žena z jejího bývalého pokoje. Je přesvědčená, že to měl být útok na ni. Nemocniční personál začíná Deborah připravovat na operaci. Ta je stále rozrušena a přesvědčena, že vrah je někde zde. A má pravdu.
(PRIMA)

režie:
Jean-Claude Lord
 
 
hraje:
Michael Ironside (Colt Hawker), Lee Grant (Deborah Ballinová), Linda Purl (Sheila Munroeová), William Shatner (Gary Baylor), Lenore Zann (Lisa), Harvey Atkin (Vinnie Bradshaw), Helen Hughes (Louise Shepherdová), Michael J. Reynolds (domovník Halstrom), Kirsten Bishop (Denise), Deborah Kirshenbaum (Connie Wexlerová), Elizabeth Leigh-Milne (Patricia Ellisová), Maureen McRae (Elizabeth Hawkerová), Dustin Waln (pan Hawker), Neil Affleck (policejní důstojník), Damir Andrei (paramedik), Dora Dainton (paní Corriganová), Steve Bettcher (anestetik), Lorena Gale (zdravotní sestra), Dean Hagopian (novinář), Robby Robinson (Matthew)
 
 
scénář:
Brian Taggert
 
 
kamera:
René Verzier
 
 
hudba:
Jonathan Goldsmith
 
 
kostýmy:
Burton Miller, Delphine White
 
 
střih:
Jean-Claude Lord, Lise Thouin
 
 
zvuk:
Andy Malcolm, Marcel Pothier
 
 
dabing:
Lucie Musílková (dramaturg dabingu)
 
 
zvláštní efekty:
Don Berry, Stephan Dupuis
 
 
koordinátor kaskadérů:
James M. Arnett
 
 
výkonný producent:
Victor Solnicki
 
 
producent:
Pierre David, Claude Héroux
 
 
kaskadér:
Linda Singer, Michelle Viau
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.