Nabitá zbraň 1 (1993)

Nabitá zbraň 1 (National Lampoon's Loaded Weapon 1)
68.9 %
 
 

National Lampoon's Loaded Weapon 1

    Žánr: parodie / crazy / komedie
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 24.9.1993        
    Délka: 83 min.
„Bláznivá americká komedie o dvou ztřeštěných policajtech, receptu na kokainové koláčky a rozstříleném karavanu Bruce Willise.“
Hlavním hrdinou bláznivé parodie je detektiv Jack Colt, který předvede své schopnosti hned v úvodu, když při likvidaci dvou drobných lupičů zničí celý supermarket. Je novým parťákem černocha Wese Lugera, detektiva, který přísahal pomstít smrt své bývalé parťačky, seržantky Yorkové, zavražděné padouchem Jigshawem převlečeným za skautku. Přestože noví parťáci mají pramálo společného, spojuje je ztráta milované bytosti. V případě Colta je to fenka Claire. Jejich pátrání začne ve vězení, kde navštíví šíleného, ale geniálního doktora Leachera. Ten jim poradí, aby se zaměřili na generála Mortarse, který mu kdysi ve Vietnamu velel. Zatímco Mortars pátrá po mikrofilmu s receptem na kokainové koláčky, Colt s Lugerem se dostanou až ke skautské vedoucí Destiny, která jim sice slíbí pomoc, ale ve skutečnosti je milenkou generála Mortarse, pro kterého také pracuje. Naštěstí pro detektivy mezi ní a Jackem Coltem přeskočí silná jiskra, která dívku nejen promění z ošklivého káčátka v krásnou dívku, ale navíc ji nakloní na stranu zákona. Nakonec se společně vydají do továrny na sušenky, aby překazili šílenému generálovi obchod s kokainem a zachránili všechna rukojmí, která Mortars postupně nashromáždil.

Zdroj: Nova

režie:
Gene Quintano
 
 
hraje:
Emilio Estevez (Jack Colt), Samuel L. Jackson (Wes Luger), Jon Lovitz (Becker), Tim Curry (Jigsaw), Kathy Ireland (Destiny), Frank McRae (kapitán Doyle), William Shatner (generál Mortars), Whoopi Goldberg (seržantka Yorková), F. Murray Abraham (dr. Leacher), Charles Napier (vyšetřovatel), Bruce Willis (John McClane), Denise Richards (Cindy), Danielle Nicolet (Debbie Lugerová), Karman Kruschke (Cindy), Charlie Sheen (Valet), Bill Nunn, Lin Shaye, Corey Feldman, J. T. Walsh, Erik Estrada, Paul Gleason, Charles Cyphers, Robert Shaye, Beverly Johnson, Nancy Young, Bruce Mahler, Dhiru Shah (tlumočník)
 
 
námět:
Don Holley, Tori Tellem
 
 
scénář:
Don Holley, Gene Quintano
 
 
kamera:
Peter Deming
 
 
hudba:
Robert Folk
 
 
výprava-architekt:
Jaymes Hinkle
 
 
kostýmy:
Jacki Arthur
 
 
střih:
Christopher Greenbury, John Coffey
 
 
zvuk:
Marty Bolger, Duncan Burns, Martin Bolger
 
 
vedoucí produkce:
Erwin Stoff, Michael Roy
 
 
produkce:
Suzanne Todd
 
 
titulky-česká verze:
Petr Zenkl
 
 
II. režie:
Charlie Picerni, Charles Picerni
 
 
koordinátor kaskadérů:
Charlie Picerni, Charles Picerni
 
 
producent:
David Willis
 
 
kaskadér:
Gregory J. Barnett, Eric Mansker, Nancy Young, Nick Brett
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.