Na rukou tě budu nosit (1942)

Obrázek není k dispozici.
70 %
 
 

Ich werde dich auf Händen tragen

Další název: I'll Carry You on My Hands

    Země: Německo - předválečné
    Délka: 85 min.
Říšská filmová výroba již několikrát dokázala ve válečné době, že lze čerpat náměty k filmům ze současnosti a že místo věčně secesních a kostýmových hrdinů může film divákům ukázat lidi dneška, kteří žijí na příděl, večer dbají zatemnění a šatí se na tzv. "body".

Takže: tento film režiséra Kurta Hoffmanna s lehce ironickým názvem, připomínajícím úmyslně limonádovou literaturu, je zaměřen k tehdejšímu dnešku a již touto skutečností vzbudil zaslouženě divákův zájem. Avšak není to pouze jeho časovostí, kterou zaujal, nýbrž i dobrou myšlenkou dějové náplně, která se zaobírá problémy mladých manželství. Na dvojici manželů, jejichž soužití hrozí ztroskotání pro pozvolné zevšednění někdejší horoucí lásky, ukazuje divákům autor názorně chyby, jimiž se druh na druhu prohřešuje a naznačuje způsob, jak se jich vyvarovat.

Jsou to konec konců staré, ale věčně časové rady, které tento film tak výrazně uplatňuje: Trvalé manželské štěstí zaručí jen citová ohleduplnost, pochopení a ocenění obapolné práce a starostí a hlavně ovšem - pravá, obětavá a nesobecká láska. Režisér Kurt Hoffmann zpracoval stále živý námět s jemným citem pro naprostou přirozenost situací a mluveného slova. Pozornost si zaslouží jak bezprostředních účinků dosahuje obratným využitím a kombinováním filmového času a místa děje.

Herecky je film záležitostí inteligentní Heli Finkenzellerové a noblesního Hanse Nielsena, jimž vhodně přihrávají Wolgang Lukschy v roli temperamentního přítele, Hans Leibelt jako žoviální otec, dále Elizabeth Morkusová, Ellen Bangová a několik mladých tváří. Tento film byl tak názorný, že snad měl být povinný pro všechna tehdejší mladá manželství.  Autor: Asmodej

režie:
Kurt Hoffmann
 
 
hraje:
Heli Finkenzeller (Karin Hartungová), Hans Nielsen (Dr. Hermnann Hartung), Wolfgang Lukschy (Dr. Viktor Büchner), Hans Liebelt (Hans Wiegand), Elisabeth Markus (Hedwiga Wiegandová), Hans Leibelt (Hans Wiegand), Ellen Bang (Paní Elvira), Ilse Fürstenberg (Služebná Lona), Elsa Wagner (Paní Herbstová), Hansi Wendler (Helga Wiegandová), Ruth Lommel (Paní Sommerová)
 
 
scénář:
Willy Clever, Ellen Fechner
 
 
kamera:
Eugen Klagemann, Fritz Arno Wagner
 
 
hudba:
Hanson Milde-Meißner
 
 
střih:
Ilse Voigt
 
 
výprava:
Hermann Liebig, Willy Schiller, Gabriel Pellon
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.