Na plný plyn (2003)

Na plný plyn (Michel Vaillant)
67.3 %
 
 

Michel Vaillant

    Žánr: akční / krimi / sportovní
    Země: Francie
    Premiéra v ČR: 4.3.2004        
    Délka: 104 min.
„Rychlá závodní auta, rivalita, přátelství, láska.“
Světové okruhy s tribunami křičících fanoušků, adrenalinové jízdy po dálnicích, závody na sněhu a ledu mezi vrcholky zasněžených Alp, překrásné ženy - nejen v publiku, ale i za volantem to je život automobilových šampiónů. Závodník Michel Vaillant (Sagamore Stévenin) je obdivovaným hrdinou, téměř vždy vyhrává. Proti rodině Vaillantových se ale spiknou rivalové z konkurenční stáje a rozhodnou se vyřadit je z prestižního závodu Le Mans. Mezi těmi nejlepšími rozhoduje o vítězství nebo prohře často jen souhra náhod. A náhodě se přece dá trochu pomoci Během rozhodujícího závodu musí Michell Vaillant zachránit svou rodinu, lásku i život. Klíčová část natáčení se v červnu 2002 odehrála právě během 24 hodin trvajícího legendárního závodu Le Mans. Díky špičkové natáčecí technice a vynikající práci kameramana se diváci mohou stát součástí závodu, jehož účastníci se po závodní dráze pohybují rychlostí 200-380 km/h.

Scenárista a producent Luc Besson (mj. série Taxi, filmy Purpurové řeky, Leon, Wasabi, Johanka z Arcu) se rozhodl přenést popularitu neporazitelného comicsového hrdiny Michela Vaillanta (autorem je Jean Graton; 64 comicsů) do filmu, který má šanci /stejně jako proslulý snímek Le Mans/ zaujmout nejen fanoušky automobilových závodů, ale i všechny milovníky svižné, vzrušující podívané.

režie:
Louis-Pascal Couvelaire
 
 
hraje:
Sagamore Stévenin (Michel Vaillant), Peter Youngblood Hills (Steve Warson), Diane Kruger (Julie Wood), Jean-Pierre Cassel (Henri Vaillant), Beatrice Agenin (Elisabeth Vaillant), Philippe Bas (Jean-Pierre Vaillant), Philippe Lellouche (José), Lisa Barbuscia (Ruth Wong), Jeanne Mauran (Odessa), François Levantal (Bob Cramer), Stephane Metzger (Dan Hawkins), Scot Thurn (David Dougherty), Agathe de La Boulaye (Gabrielle Spangenberg), Stefano Cassetti (Giulio Cavallo), Alexandra Tiedemann (Agnès Vaillantová), Estelle Caumartin (Laura), Lisa Couvelaire (Natasha)
 
 
námět:
Jean Graton (komiks), Philippe Graton (komiks)
 
 
scénář:
Luc Besson, Gilles Malencon
 
 
kamera:
Michel Abramowicz
 
 
hudba:
Darius Keeler
 
 
kostýmy:
Martine Rapin
 
 
střih:
Hervé Schneid
 
 
zvuk:
Dominique Lacour, Vincent Arnardi
 
 
produkce:
Pierre-Ange Le Pogam
 
 
titulky-česká verze:
Zuzana Tomanová
 
 
II. kamera:
Charlet Recors
 
 
II. režie:
Ivan Rousseau
 
 
koordinátor kaskadérů:
Stéphane Lefebvre, Michel Julienne (auta)
 
 
vizuální efekty:
Roxane Fechner (supervize), Stéphane Naze
 
 
odborný poradce:
Philippe Graton (umělecký)
 
 
výprava:
Jimmy Vansteenkiste
 
 
výkonný producent:
Maurice Illouaz
 
 
kaskadér:
Equipe Dams
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.