Na každýho jednou dojde (1997)

Obrázek není k dispozici.
30 %
 
 

Tutti giú per terra

Další název: We all fall down

    Žánr: komedie
    Země: Itálie
    Premiéra v ČR: 2.12.1999        
    Délka: 98 min.
„Jeden z nejúspěšnějších distribučních titulů v Itálii v roce 1997.“
Dvaadvacetiletý Walter se po letech strávených v Římě u tety Cateriny neochotně vrací ke své rodině do provinčního maloměsta. Nemá peníze, nemá práci, nemá perspektivu. Rodičům je na obtíž, jeho jedinou zábavou je potulovat se po ulicích, kde s hořce ironickou závistí pozoruje bohatství ostatních a sní o velké lásce. Jeho otec, který pracuje třicet let v továrně, ho nudí otázkami typu "Proč neděláš něco se svým životem?" a matka, která je věčně v depresích, nepromluví ani slovo. Teta Caterina, žijící v Římě, je jedinou dospělou osobou, se kterou je možné komunikovat.
Walter navštěvuje univerzitu, ale více než z čistého přesvědčení chodí do školy z lenosti a povinnosti. Dívky, které potkává, jako například Beatrice a Valeria, jsou hezké, ale Waltera nudí svou povrchností. Walter je hrdě sám. Frustrovaný, odmítá vojenskou službu, kterou nahrazuje bezútěšností civilní služby. Po hádce s otcem odchází z domova, ale jeho svobodný život flákače netrvá dlouho, neboť nedostatek peněz ho donutí k návratu domů. Osud mu vsak nachystá další překvapení...

režie:
Davide Ferrario
 
 
hraje:
Valerio Mastandrea (Walter), Caterina Caselli (Caterina), Anita Caprioli (Beatrice), Roberto Belletrutti, Roberto Accornero, Alessandra Botticelli, Alessandra Casella (žurnalistka TV), Gianluca Gobbi (Castracan), Carlo Monni (otec Waltera), Adriana Rinaldi (matka Waltera), Benedetta Mazzini, Giovanni Lindo Ferretti, Massimo Zamboni, Elisabetta Cavallotti (profesorka)
 
 
námět:
Giuseppe Culicchia (novela)
 
 
scénář:
Davide Ferrario
 
 
kamera:
Giovanni Cavallini
 
 
hudba:
Consorzio Suonatori Indipendenti
 
 
produkce:
Gianfranco Piccioli
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.