Duben
ohodnotit

Na Hromnice o den více

Groundhog Day

Další název:
Na Hromnice o deň viac; Neuveriteľný deň
Žánr:
Rok:
1993
Délka:
103 minut
Premiéra v ČR:
6.8.1993
„Někdo na to přijde hned a někdo potřebuje trochu času navíc.“

Komentáře k filmu Na Hromnice o den více

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.3.2020
Tento film mne vždycky   pobaví především díky   skvělému Billu Murrayovi.   Věčně naštvanému TV   reportérovi, kterého práce   příliš nebaví a ještě ho   zavála do zapadákova, kde   nikdy nechtěl být, ale   náhoda chtěla, že? Jsme   svědky řady skvělých   gagů, které pobaví.   Přestože film vyústí v   sladký a očekávatelný   happyend, rád se k němu   vracím.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.9.2018
║Rozpočet   $14,6milióna║Tržby USA   $70,906,973║Tržby   Celosvetovo $91,200,000║   podarená komédia   využívajúca ponúknutý   potenciál /75%/
p.a.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2018
Pohoda. Jestliže se chce   člověk pobavit - tak je tato   komedie výborná volba. Andie   MacDowell je perfektní a Bill   Murray předvedl jeden ze   svých nejlepších   komediálních výkonů. A   Phila netřeba zmiňovat.
ondrink
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.9.2016
pekný, zaujímavý film,   hlavné role sú obsadené   veľmi dobre, mne sa   samozrejme viac páčila   žensk postava...
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2016
Na Hromnice o den více
Nečekal bych, že film s   romantickým podtextem se mi   bude tak moc líbit. To vše   díky originální zápletce a   spoustě srandovních   situací, které vyložené   baví. Navzdory tomu, že se   příběh odehrává de facto   během jednoho dne, je díky   nápaditému scénáří,   rozmanitostí situací a   osobnostnímu vývoji   hlavního hrdiny více než   zajímavý. Bylo super   prožívat znovu opakující   se kostru příběhu, když   vždy přinesl trochu něco   nového a udržoval si po   celou dobu skvělý humor.
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.5.2015
Příjemná komedie se   zajímavou dějovou zápletkou   a humorným pojetím. Bill   Muray dokazuje, že je mistr   komediant. Snímek chválím.   Ukazuje, že komedie se   nemusí skládat jenom z   vulgarismů a nesmyslných   činností postav, ale stačí   veselohra a kvalitní   zpracování.
ergotoxin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2014
Romantická komedie, která   není tak úplně komedií a   ani tak úplně romantickým   filmem... Sebestředný   reportér Phil je zaseknutý v   časové smyšce, které   zdánlivě není konce - a   překvapivě ji nelze   překonat ani láskou či   resignací, ale ničím   menším, než překonáním   vlastního ega a   upřednostněním ostatních   před sebou samým.
Omnibus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.7.2013
Drama jako řemen!
Prý komedie? Houby s octem.   Existenciální drama! A dost   drsné, když si tam člověk   představí sebe. Jistě,   opakování stále téhož dne   naskýtá spoustu lákavých   možností, že? Můžu   smilnit, chlastat nebo jako   Phil ukrást sekuriťákům   pytel pěněz a pak je   rozfofrovat. Jenže: cokoli si   koupím, druhý den zase   nemám! A tak je to se vším.   Navíc, i sebehezčí   zážitek pozbývá smysl,   když na něj pak člověk   nemá s kým vzpomínat. A   zasadit strom, postavit dům a   vychovat syna, to se jaksi za   jeden den stihnout nedá.   Ostatně, Phil má problém i   jen sbalit holku, do které je   zamilovaný.

A   když už člověku z té   časové smyčky hrabe,   nastupuje deprese největší.   Nejen, že veškeré zážitky   (dokonce ani případně   páchané zlo) nemají smysl a   jsou promptně anulovány, ale   i sebevražda je marnost nad   marnost. Ano, vyzkoušel to   mnohokrát. Od skoku pod   náklaďák až po pád z   kostelní věže (jestlipak se   teď na mě dívá Bůh?) Ne,   není úniku. Stejně se zase   probudíš do toho samého   blbého rána a celé to   pachtění odnikud nikam   začne nanovo. Brr... U   jednoho geniálního způsobu,   jak se zabít, ponořený ve   vaně s toustovačem v rukou   (a potom „cvak!“ zasunout   tousty), jsem se sice řehtal   jako kůň, ale přitom mě   skutečně mrazilo hrůzou –   velice nestandardní   zážitek! Naštěstí to   odlehčili tou červenou   knihovnou v závěru, jinak by   to byl film opravdu na mašli   (na topinkovač :-)
P.S. Závidím všem   šťastlivcům, kteří to   chápali jako komedii. A   mimochodem, ani ta blbá   charita by nic neřešila. Ta   ubíjející časová smyčka   by totiž zrušila i veškeré   dobro, co by jen člověk za   jediný den stihl napáchat.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Na Hromnice o den více
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Podobně jako můj   kamarád Ostrovan (komentář   pode mnou), i já se celý   film modlil, aby to   neskončilo tak, jak to   skončilo. Ale nezapomínejme   na to, že jsme v Holywoodu,   takže se prostě nedá nic   dělat a musíme jejich tvorbu   akceptovat a nebo si prostě   vybrat konkurenční   prostředí (Francie produkuje   pěkné filmy, Korea, Indie,   možností je opravdu   spousty).
Bill Murray   patří k jedněm z mých   nejoblíbenějších herců a   tahle role mrzutého   reportéra mu opravdu sedla.   Vlastně většina jeho   rolích je mrzutý mládenec,   který není spokojený se   svým životem, převážně   pak s okolím (pěkný   charakter byl pro něj napsán   ve "Ztraceno v   překladu"). Ostaní   herecké výkony nijak   zvláště nevynikají, to je   dáno ale hlavně tím, že   nemají dostatek prostoru.   Vždyť netečný Phil jim   zabere celé pole působnosti   :) Asi každého přinutí   Groundhog Day přemýšlet nad   tím, co by on dělal v té   samé situaci. Zkusím si z   někoho vystřelit,   zainteresovat ostatní lidi   aby udělali v daný čas   přesně co naplánuji a   oběti pak vysvětlím, že   žiju jeden a ten samý den   pořád a pořád dokola a   vím přesně, co se kdy   stane...
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.7.2012
Celý film jsem se modlil, aby   to nedopadlo tak, jak to   nakonec dopadlo. Tak   příjemná komedie, tak   roztomilá Andie MacDowell,   tak krásně mrzutý Bill   Murray a tak primitivní   konec? Ale co, stejně těch   pár desítek minut nelze   litovat!
lucymat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.2.2011
Pohodový film, u kterého   odhadnete konec už po   prvních minutách   sledování. Zachovává si   své kouzlo, ke kterému   přispívají i víceméně   zdařilé časové   opakovačky. Komické situace   se svištěm i pojišťovacím   agentem jsou sice vyhnané do   extrému, ale výrazně to   diváka neobtěžuje. Škoda   jen, že závěr přijme   zběsilé závodní tempo,   které tu pohodičku   významně naruší.
sakro
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.9.2010
pořád dokola a pořád nově
Kdo si občas přečte   některý z mých komentářů   už určitě poznal, že v   žádném případě   nepatřím k bezmezným   obdivovatelům americké   kinematografie. Naštěstí i   tady existují světlé   výjimky a tenhle film je   jednou z nich. Jistěže to   není žádná super bomba,   která otřásá základy   světové filmové veselohry,   ale přesto jsem se u tohoto   snímku skvěle bavil. Chápu,   že se najdou i takoví,   kterým nic neřekl. To totiž   není film postavený na tom,   že se divák posadí před   plátno, vypne mozek a pak už   se nechá jen bavit. Tady   mozek musí být převážnou   část filmu v plné   pohotovosti, sledovat dějový   vývoj jednoho dne proti   druhému krůček po krůčku,   vyhodnocovat neočekávané   zvraty, domýšlet a pokusit   se předvídat možnosti a   dějové linie v   nejbližších okamžicích.   Jednoduše skvělý námět   inteligentně rozehraný do   nejmenších detailů,   žádná bezduchá slátanina,   kterých dnes naše kina   zaplavuje tolik, že už se   ani nedokážeme bránit.   Naštěstí ani u herců se   nedá říci, že by to byl   film pouze Billa Murraye a   Andie McDowell. Byli   výborní, ale ve spoustě   menších rolí jim stejně   výborně sekundovalo pár   neméně skvělých aktérů.   Jistěže by se dalo dopátrat   k několika scénám, o   kterých bychom mohli   polemizovat, zda by nebylo ku   prospěchu filmu natočit je   trošku jinak. Ale proč? Já   jsem se skvěle bavil a tím   pro mne film jako komedie   splnil svůj účel beze   zbytku. Stačil jen nevím   kolikrát opakovaný záběr   na budík, který v 6:00   spustí známou melodii a už   jsem byl ve střehu, čím   zase bude nový den vylepšen.   Závěr: příjemná, milá,   originální romantická   komedie, která pohladí vaši   duši a jsem přesvědčen,   že většina diváků si ji   musí zamilovat. Jednoznačně   doporučuji, a to dost   důrazně.
SvoKar
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.9.2010
Souhlasím s Hortensií.   Nápad je sice originální,   ale film je nudný, po čase i   divák ví, co bude dál... To   je sice prvek i mnoha   dalších filmů, tady se ale   přímo vnucuje. MacDowell ani   Murray to nezachrání.
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2010
Tak tohle je to nejlepší s   Billem Murrayem!! Originální   námět je nejen nesmírně   zajímavý a nutí diváka   myslet na „Co bych dělal   já?“, ale je opravdu   využit a vymačkán do   poslední kapky. Viděl jsem   ho už několikrát a vůbec   mě neomrzel.
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2010
Tenhle film je podle me hodne   nedocenenej. Je to prece   genialni myslenka. Zit jeden a   ten samej den porad dokola a   doslova si pamatovat, co kdy   se jak stane. Vyhravat v   soutezich, znat vsechny   spravny odpovedi. Ja bych si   to uzival, ale jenom v tom   pripade, ze bych to mohl   ukoncit. Ha ha.
Hortensie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Tak toto byl tak   neuvěřitelně nudný,   zdlouhavý, nezáživný a   ubíjející snímek, že je   mi trapné s ohledem na   většinu hodnocení dát to   nejnižší, nicméně -   nemohu jinak. Chápu, že to   nebyla vysloveně komedie,   však komedie nemusí vždy   znamenat, že se doslova po   celý film mlátíme smíchy o   zem. Spíš milostný   příběh, odlehčený. Ale   opravdu pojatý   neuvěřitelně nudným   způsobem. Ať jsem se   snažila jakkoliv, po více   než polovině filmu jsem se   přistihla, že vůbec   obrazovku nevnímám, ani   vizuelně, ani ušima. Přitom   Bill Murray je můj oblíbený   herec a byla jsem ochotná   zkousnout i přítomnost Andie   MacDowell, ale stejně jako v   případě Zelené karty, mám   pocit, že hraje v samých   nevýrazných a nudných   snímcích.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2010
je to skvělá a nádherná   komedie která nemá chybu   jednoduché
nenáročné a skvěle   obsazené,jednoduchá   zápletka která se točí   dokola ale to na filmu je to   nejlepší.
soukupp
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2010
Tenhle film je starý skoro 20   let, ale já jsem ho viděl   teprve letos a byl jsem hodně   příjemně překvapen. Nemám   rád Americké komedie a Bill   Murray patří k hercům   které vůbec nemusím, ale   tady mě dostal. Hrál   výborně a bez něj si film   vůbec nedovedu představit.   Námět byl povedený a   originální, prostě   výbornej film. 9/10
Out-Of-Way
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.12.2009
To není jen obyčejná   romantická komedie, je to   něco víc ... je to výborný   film. Romantické komedie   nemám rád. Ale toto je   dokonalý film ...

---ostatní napíšu   zítra, teď jdu spát   ................
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Jedna z nejlepších a   nejoriginálnějších   romantických komedií ,   která pobaví , zaujme a   krásně pohladí na duši.   Jednoduše inteligentní   zábava pro širší spektrum   diváckého publika , na   které zatím nenechal ani zub   času viditelné trhliny. 89%
BlackElvis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Není moc tak vtipných,   chytrých a dojemných   komedií. Postava Bill Murraye   není bůh, bůh je on.   Herecký bůh. Scény, kdy se   Bill Murray snaží zabít   sám sebe je tak zábavná,   že na ní jen tak   nezapomenete. A   nejdojemnější určitě je,   když se neustále snaží   pomoct bezdomovci.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Co byste dělaly kdyby se   opakoval jeden den dokola.   Užívali byste si to? Kradli   byste?? Balili ženský???   Zkoušeli se zabít???? Nebo   pomáhali????? To přesně   řeší hl. hrdina a já se u   toho občas bavil a občas   nudil.
Snura
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.7.2007
Vtipná, romantická komedie s   velice originální zápletkou   neustále se opakujícího   dne. Navíc trefa do černého   s obsazením hlavní role.   Myslím, že v současnosti   snad není herec, který by   uměl zahrát takového   cynika, jakého předvádí   Bill Murray. To je parketa,   která mu naprosto sedí.
Mlapiska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2007
Velmi dobrý film. Rozhodně   nejde o bezmyšlenkovitou   komedii, která si klade za   úkol pouze pobavit a dál   její ambice nesahají.   člověk se nad tím může i   dost dobře zamyslet. Na   začátku sledujeme   arogantního sobce, který   uvízne v časovém kolotoči   a neustále prožívá jen   jeden jediný den pořád   dokola. Jeho povaha tak   dostává pořádně zabrat a   je úžasné sledovat jak se   postupem času mění. Začal   více vnímat věci kolem sebe   a porozuměl jim. A tak tím,   že prožíval stále stejný   den se naučil být dobrým   člověkem jak pro sebe, tak   pro okolí. Výborná   studie.
Často si   určitě každý z nás   řekne, že by spoustu věcí   udělal úplně jinak a tady   je názorná ukázka toho,   kolik věcí by se dalo   změnit, kdyby to šlo, a že   všechno může být úplně   jinak.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Výborná romantická komedie   s vynikajícím Billem   Murrayem.
Co byste   udělali jinak a lépe,   kdybyste mohli jeden den   zopakovat? A co byste   změnili, když byste se do   toho stejného dne probouzeli   zas a znova? Zbláznili byste   se, nebo ten den vyladili k   dokonalosti? :-)
709112412
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.4.2007
děj tohoto super filmu s   ještě lepším Bill Murrayem   nás vtáhne do situace kdy se   opakuje "noční   můra" den nechce odejít   do dějin ale stále se vrací   znovu a znovu,,,chvíli z toho   hlavní hrdina cvokatí ale   postupně si najde tu   správnou cestu jak z tohodle   kruhu ven. Všichni kdo mají   rádi tohoto herce   doporučuji,,,sám jsem viděl   jen asi 3x sice ale když   pujde někde budu se na něj   těšit..skvělé
Petík
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.4.2005
Ze začátku filmu (prvních   10-15minut) jsem   přemýšlela, jestli bych   radši neměla jít dělat   něco užitečnějšího, než   se koukat na tento film, ale   naštěstí jsem   vydržela.Film mě vtáhl do   děje a začal mě bavit. Ke   konci už trochu nudil, ale to   jsem mu kvůli Billovi   odpustila. Musím uznat, že   námět filmu byl velmi   zajímavý.
Vídžej
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.11.2003
Zdá se to snadné
Kdyby jste měli šanci   prožít jednu situaci, jeden   den, několikrát za sebou (v   tomhle případě do   nekonečna) udělali by jste   toho hodně jinak? Asi by jste   se z toho snažili   "vytřískat" co   největší pozitiva stejně   tak jako hlavní hrdina   bývalý "duchař".

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih66711minih66711Věc: Počátek (2011) 
The Thing n
minih148826minih148826Život (2017) 
Life n
minih19551minih19551Srdečné pozdravy z Ruska (1963) 
From Russia With Love n
minih44827minih44827Lovci pokladů: Kniha tajemství (2007) 
National Treasure: The Book of Secrets n
minih34107minih34107Lara Croft Tomb Raider: Kolébka života (2003) 
Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life n
minih57482minih57482Hon na čarodějnice (2010) 
Season of the Witch n
minih48116minih48116Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) [2k digital] 
Sin City: A Dame to Kill For n
minih123590minih123590Půlnoční dítě (2016) 
Midnight Special n
minih9749minih9749Jonáš a Melicharová (1986) 
Jonáš a Melicharová n
minih84441minih84441Texaský masakr motorovou pilou 3D (2013) 
Texas Chainsaw 3D n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10