Jeden svět
ohodnotit

Na dotek

Closer

Další název:
Na dotyk
Žánr:
Rok:
2004
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
20.1.2005
„Věříte-li v lásku na první pohled, dívejte se pořádně.“

Komentáře k filmu Na dotek

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.2.2014
Naprosto mi unikl záměr.   Nuda, šedivost, utrpení. Ani   herci to bohužel nemohli   zachránit. 260120135000/10937
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2005
jedná se o mnohovrstevný   příběh 4 lidí, dalo by se   říct i dvou párů. každý   z těchto lidí je poměrně   veliká individualita, z   čehož se dál odvíjí   příběh, propletenec   "náhodných"   setkání a zážitků.   Výborný film, stojící na   scénáři, a hlavně na   výkonech hlavních   představitelů, k nimž   nemám sebemenší výhrady.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.4.2010
Closer
Tenhle film opravdu můžu.   Překvapilo mě to zároveň   pobavilo v mnoha ohledech. Je   to hodně zvláštní film.   Příběh 4 osob, které jsou   navzájem mezi sebou   propleteny a tím přichází   na scénu problémy, nevěra,   a sposty dalšího. Divadelní   představení jsem sice   neviděla, ale film je hodně   povedený. Tenhle film je   koncert.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.11.2016
Romantika, ve které hrají   hlavní role všichni moji   oblíbenci, takže už proto   nemůžu hodnotit jinak než   dobře.Navíc všechny   kotrmelce, kterými dvojice   procházejí v tomto   příběhu jsou jako   vystřižené ze života.   Tohle se opravdu tvůrcům   povedlo.
lucymat
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.12.2010
Na dotek je pro mě těžkým   zklamáním. Přímo   královské herecké obsazení   slibovalo podívanou, se   kterou stojí za to strávit   pár chvil u obrazovky. Na   dotek působí komorně -   přece jen 4 megastar táhnou   celé představení - ale mě   tu chybí živost, barvitost,   nějaký spád. Pár dialogů   pohladí duši, nakopne mozek   a roztáhne rty k širokému   úsměvu, ale celý film   nespasí. Jakékoliv filmy,   které se pouští do   řešení leckdy velmi   komplikovaných lidských   vztahů, musí překonat mnoho   úskalí. Na dotek do této   kategorie bohužel zařadit   nemůžu.
Faye
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.6.2007
K filmu „Na dotek“ jsem   přistupovala velmi   ostražitě, protože jsem   dosud nezapomněla jakým   šokem pro mě byla Nicholsova   prvotina „Kdo se bojí   Virginie Woolfové?“. Obojí   podle divadelních předloh a   obojí v kvartetu. Zatímco ve   Virginie Woolfové si   čtveřice ubližuje způsobem   dryáčnickým , tady se   ubližuje „ohleduplně“.   Je to bludiště osudových   setkání, náhod a   propletených   sebezničujících vztahů.   Podivná hra vzájemných   podrazů a podvádění z   kterých není cesty zpět.   Pravda nemá v těchto   vztazích cenu symbolickou, je   to rafinovaná a   nevyzpytatelná zbraň   schovaná většinou za   „Nechci ti lhát, protože   tě miluji“. Skutečně   velice zajímavá a poučná   podívaná.
kali.4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2007
Nemusíte být vyložený   škarohlíd, dívající se na   valnou většinu filmů skrz   prsty, abyste si nevšimli   řekněme méně kvalitního   výkonu Julie Roberts, která   je stejně nevýrazná jako   obvykle. A pokud máte rádi   dramata, nekonvenčně   pojednávající o   mezilidských vztazích, plné   špíny, přetvářky, jinak   výtečných charakterních   herců a pěkné muziky,   doplněné o několik těžko   zapomenutelných dialogů a   vycházející z úspěšné   divadelní hry, přehlédnete   i takový malý nedostatek.
Ostrovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2012
Syrový film bez hrdiny a bez   happy endu... To nejsou   slabiny, ale esa, které   drží v rukou vlecí hráči   a půvabné hráčky a   vytahnou je z rukávu ve   chvíli, když se   připravujete vrátit do   reality. Film vás svou silou   pohltí!
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.2.2005
Velmi působivý   psychologický film, který   velmi dobře ukazuje, jak to   vlastně funguje ve vztahu   muže a ženy. Jsme svědky   kruté hry uvnitř jednoho   milostného čtyřúhelníku.   Velmi intimní film nabitý   silnou vnitřní energií a   okořeněný skvělými   hereckými výkony celé   ústřední čtveřice,   zejména pak Cliva Owena a   Natalie Portman.
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.7.2010
Nedoporučuji dívat se na   film osobám mladším 20-ti   let, jinak ztratí všechny   iluze o lásce. Je to tvrdá   realita života. Ale film je   to povedený.....
Yahis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2016
Closer (2004)
Film pro všechny zamilované   blázny! Něco tak krásného,   upřímného a zároveň   reálného o lásce jsem   opravdu už dlouho neviděl.
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2008
Uplne skvela zalezitost.   Vyborna zapletka, skvele   dialogy a vynikajici herecke   vykony. Hlavne Clive Owen.   Fakt narez.
ZuzikD
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.8.2008
Výborné...Mike Nichols, Jude   Law, Clive Owen, Natalie   Portman, Julia   Roberts..skvělý režisér a   výborně obsazený film...jen   tak dál..
Tink
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Skvělý scénář a výborné   herecké obsazení zajistilo   parádní drama, které   každou minutu překvapí   svým obsahem. Dokonce mi k   tomuto filmu sedí i trochu   vulgarity (Clive Owen si   opravdu nebere servítky).   Jude Law je zde přímo   neodolatelný naproti tomu   Julia Roberts mi přišla z   herecké čtyřky nejméně   výrazná.Jak říkám   výborný film, u kterého   vás konec nenechá chladným.
Imo
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.2.2020
Film o ničem
Je to překvapivě hloupý   film. Herecké výkony jsou   sice dobré, ale scénář je   úplná katastrofa. Nechce se   mi uvěřit, až jak dětinsky   si lidé ve středním věku   dokáží komplikovat své   partnerské vztahy. Od   začátku do konce jen   deprese, postpubertálné   konflikty, hádky o ničem.   Občas jsem ani nevěděl, o   čem film vlastně je a co   chce divákovi říci. Že by   to takhle vypadalo v   současné Anglii nebo v   Americe?
christinak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.2.2005
Psychologycký film o   vztazích mezi 2 páry.   Začátek filmu působí   velmi zmateně, pak se ale   začnete orientovat a   pochopíte ho. Příjemně mě   překvapil výkon Natalie   Portman.
Duster
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Velmi originální a   zajímavý filmeček s   výborným scénářem,   postavený na hereckém   koncertu 4 ústředních   aktérů, z nichž mě   nejvíce zaujal Clive Owen.   První půle velmi svižně   odsýpá a jedna skvělá   scéna střídá další   (obzvláště vychytaná je   scéna chatování po   internetu), ale postupem času   už to přestává být ono,   milostné kotrmelce 4   hlavních postav mě   přestávaly zajímat a   závěr tak trochu vyšumí do   ztracena.
aribary
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.10.2009
Po tomhle filmu Vám zbyde v   ústech pachuť zvětralého   vína.Ne že by byl úplně   špatný,ale svět kde   souloží každý s   každým(už jsem jenom   čekal,kdy si to rozdají   hlavní mužšťí   představitelé) a ještě to   hlubokomyslně rozebírá   není možný ani v   Hollywoodu.Z hereckého   obsazení je jednoznačně   nejlepší Natalie   Portman,zato Julia Roberts je   vyčpělá jak hlávka   česneku.Není jednoduché   převést úspěšnou   divadelní hru na plátna   kin
a ani v tomto   případě nezůstalo u šedi   průměru,přestože herecké   obsazení slibovalo hvězdnou   podívanou...
Pjotra108
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.7.2010
Nedívám se na filmy   podobnýho tématu. Ale tohle   je prostě lahůdka. Tohle   jste vy za 10 let. Nic jako   láska neexistuje, protože   neexistuje důvěra. Všichni   mají své postranní úmysly   a zadní vrátka. Je to hnus   co.
(Napsaný to   vypadá dost děsně, ale   tohle jsou přesně pocity,   který ve mě ten film   vyvolal. Což znamená, že to   bylo hodně dobře natočený.   Brilantní dialogy nemusím   zmiňovat. A teď budu pořád   dokola poslouchat The Smiths,   How Soon Is Now)
Miluska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.6.2008
tak
Pre mna absolutne vyborny   film, tak ako to ma byt co sa   tyka zivota, kedze to o tom aj   bolo. Vyborny Clive Owen,   vyborn a Natalie. Velmi   posobive...ale preco davam len   9? Neviem ,asi mi tam daco   chyba k dokonalosti...dokonca   aj Julia ktoru moc nemusim mi   prisla ako vyborna takze   netusim
lemurek80
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Film ze života ...
Ještě teď jsem plnej dojmů   z tohohle filmu.Ve filmu   exceluje Nathalia Portman a   Julia Roberts,kterým zdatně   šlapou na záda Jude Law a   hlavně úžasnej Clive   Owen.Holky pokud čekáte   romanťárnu typu Pretty woman   budete zklamaný,ale tenhle   film stojí za   shlídnutí.Prostě takové   filmové beverly hills kde   každej souloží   každýho...jen sem čekal kdy   si to nakonec rozdají Jude   Law a Clive Owen :o)
mss
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2010
zajímavý film..krásně   propletené osudy hlavních   hrdinů, nečekané zvraty,   zklamání,   radost..láska..doporučuji..f   ilm je dobrý k zamyšlení..
zanes
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.1.2006
velmi pěkný film o dvojici   milenců, kteří si po čase   naprosto vymění. Z toho   vznikne zápletka, která se   celý další film řeší.   Velmi pěkný pohled na   lidské vlastnosti.
cutac
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Délka
Možná bych to trochu   zkrátil. Jinak docela milej   film s pěknýma herečkama a   ten konec možná až moc   překombinovanej, ale proti   gustu žádnej dišputát
fsenk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Dle mého názoru jeden z   nejlepších filmů o   mezilidských vztazích. Film   o faktu, že v lásce neplatí   žádná pravidla a zejména   logika ne. Herecký koncert   všech 4 hlavních   představitelů, zejména Law   a Portman jsou velice   přesvědčiví a Nat. Portman   opět dokazuje, že je   herečkou velkého formátu a   samozřejmě i nádhernou   ženou.
Vivaelin
Hodnocení:
Přidáno: 18.11.2019
Romantický film?
Je to velmi zvláštní film   svým příběhem. Prolíná   se v něm něha s drsností,   krutost pravdy s důsledky.   Způsob, kterým jsou   přehazována holá fakta s   dějem na pozadí, vás   udrží v napětí a nutí k   zamyšlení. Pocity z filmu   jsou zmatené, neurčité.   Není jednoduché film někam   začlenit. Právě proto   doporučuji film pro jeho   zajímavost, zvláštnost.   Není určen pro každého.   Nečekejte romantiku v duchu   šťastného konce. Je-li to   šťastný konec, záleží   reálně na divákovi. Podle   toho jaké emoce v něm   vzbudí.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36316minih36316O pyšném panovníkovi (1998) [TV inscenace] 
O pyšném panovníkovi n
minih43459minih43459Jedovatý břečťan 2: Lily (1996) 
Poison Ivy II n
minih53503minih53503Putování po Blažených ostrovech (1989) [TV inscenace] 
n
minih9346minih9346Jáma a kyvadlo (1961) 
The Pit and the Pendulum n
minih9939minih9939Kapitán Nemo a podmořské město (1969) 
Captain Nemo and the Underwater City n
minih104550minih104550Le manoir du diable (1896) 
Le manoir du diable n
minih137894minih137894Vstanou noví bojovníci (1975) [TV divadelní představení] 
Vstanou noví bojovníci n
minih51802minih51802Ať vejde ten pravý (2008) 
Låt den rätte komma in n
minih97102minih97102Nejdelší návrat (1984) [TV inscenace] 
Nejdelší návrat n
minih84211minih84211Ledová archa (2013) 
Seolgookyeolcha n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dešťová víla (2010)

12:45 - 14:25

12 minut již uběhlo
88 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok českých tradic aneb Co nám...

12:45 - 13:45

12 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

NOVA - Jen ho nechte, ať se bojí (197...

12:55 - 14:50

2 minut již uběhlo
113 minut zbývá do konce

Prima - Růžový panter (2006)

11:55 - 13:50

62 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190387
Osobností: 697533
Fotografií: 763185
Plakátů: 375851
Obsahů a biografií: 178014

Poslední komentáře

Nemocnice na kraji města po dvac...

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
Kdo viděl, dobře zná a má   rád původní seriál, jeho   precizní provedení,   propracovanost děje i postav   a herecké výkony, ten musel   být, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10