Duben
ohodnotit

Muž se zaječíma ušima

Muž so zajačími ušami

Žánr:
Rok:
2020
Délka:
104 minut
Premiéra v ČR:
12.8.2021

Komentáře k filmu Muž se zaječíma ušima

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
m6k
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2022
Pecka pecka pecka! Absolutně   mě to nadchlo. Je to   „československý“ film,   který mi připomněl   legendární filmy   označované jako   „Československá nová   vlna“, z šedesátých let   minulého století. Jako kdyby   na ně navazoval, (na což   odkazují i černobílé   pasáže). To byl pojem   používaný pro generaci   československých filmových   scenáristů a režisérů   začínajících svou tvorbu v   60. letech 20. století. Lidí   jako byli Miloš Forman,   Věra Chytilová, Ivan Passer,   Jaroslav Papoušek, Antonín   Máša, Pavel Juráček,   Jiří Menzel, Jan Němec,   Ester Krumbachová, Jaromil   Jireš, Evald Schorm, Jan   Schmidt, Juraj Herz, Juraj   Jakubisko, Dušan Hanák nebo   Elo Havetta. Termín   označující jejich   tehdejší tvorbu   předznamenávající tzv.   „pražské jaro“ a   cenzurní uvolnění v časech   "socialismu s lidskou   tváří", který   skončil příjezdem ruských   tanků v roce 1968. Je to   film přístupně   existenciálně filozofující   o stárnutí, o smrti, o   smyslu života, o   přátelství, o „krizi   pozdního věku“, o   rodinných i post-rodinných   vztazích. O pozdním   otcovství. Svými úžasnými   hereckými výkony mě v něm   okouzlili jak Miroslav Krobot   a Oldřich Kaiser, tak   výborná je tu i Tatiana   Pauhofka a Zuzana Krónerka.   Krásná lahůdka, (ovšem nic   pro popkornová multikina)   takové filmy já mám moc   rád. Určitě si ho ještě   někdy pustím.
Ostrovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.5.2022
Trochu jako by film běžel po   své ose a divák mu mohl jen   přihlížet. Přesto, nutno   uznat, odvážný a zajímavý   počin.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10