Zari
ohodnotit

Muž na útěku

Další název:
A Man on the Run
Žánr:
Rok:
1968
Délka:
77 minut
Premiéra v ČR:
7.2.1969

Komentáře k filmu Muž na útěku

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.3.2015
I v 60. letech minulého   století byli váleční   zločinci středem zájmů,   což také bylo promítnuto v   československé   kinematografii. Tento snímek   je v mnohém velice   netradiční. Válečný   zločinec je ve vězení, ale   odtud ho dostanou zahraniční   agenti s úmyslem se mu   pomstít za veškeré, tedy i   neobjasněné válečné   zločiny. Jenomže nic   neprobíhá tak, jak měli   naplánované. Nejde o   kriminálku jen tak ledajakou.   Tvůrci se rozhodli pro   dokumentární pohled třetí   osoby pro větší   autentičnost, čímž si   dopomohli i použitím   reálný filmových záběrů   a fotografií. A jak jinak,   bez neherců by to tak dobře   ani nevypadalo. Z počátku se   jim to dokonce i daří, ale   od druhé poloviny už začali   překračovat lajnu mezi   dokumentem a hraným filmem.   Jakmile do hry vstoupí   Státní bezpečnost,   vyznění scén už vypadá   zcela jinak. Nápad takového   stylu nebyl zase až tak   špatný. Dalo by se říci,   že by tomu i mnozí diváci   uvěřili. Škoda těch   přesahů, protože to jinak   velice dobře, mimo jiné, i   poukazuje na dobu temna a   nesvobody. Černobílí obraz   tomu jenom pomáhá.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.12.2017
Mohlo jít o velmi zajímavý   příběh, kdyby nebyl podán   tak idiotským způsobem.   Hlavně těmi žvásty, které   se příběhu netýkaly. Ale   jinak se na to dalo dívat,   škoda, že to autoři takto   zmrvili.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama