Duben
ohodnotit

Muž na Měsíci

Man on the Moon

Další název:
Der Mondmann
Rok:
1999
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
9.3.2000
„Dostal se až na vrchol. Ale osud tomu chtěl jinak.“

Komentáře k filmu Muž na Měsíci

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.1.2020
Pokleslá zábava ve filmovém   poklesku Miloše Formana a   patrně nejhorší biografie,   kterou jsem kdy viděla...   tedy když pominu Nitro   Llewyna Davise, které si   ovšem Coenovic vycucali z   prstu a Affleckův, rovněž   smyšlený, I'm Still Here,   přesto se nemohu ubránit   podivným pojítkům, která   mi ty přetrhdíla asociují.   A tak snad mohu ocenit pouze   odvahu, se kterou se tvůrce   pokusil vytvořit   životopisný snímek,   stavějíc na nevkusných (a   nevtipných) - jak on, tak off   stage - gazích. A jaký že   byl ten Andy Kaufman vlastně   člověk? No přece mešuge -   přesně, jak prohlásil jeho   otec, byť poněkud   opožděně, já byla v   úsudku mnohem čipernější.   Unešené diváky podezírám   ze špatně uchopeného   vlastenectví hraničícího s   nacionalismem, a vcelku mě i   mrzí, že nemohu stejně,   jako nemnozí jiní, Andyho   humorem neuspokojení,   vyzdvihnout pitvoření   přehrávajícího Jima   Carreyho, který jako by   karikoval sám sebe... A   vůbec, jednou musí vyjít   najevo, že Muže na Měsíci   nenatočil Miloš Forman, ale   Tony Clifton!
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.12.2019
Při sledování tohoto   životopisného filmu jsem se   nedokázal ubránit poněkud   ambivalentním pocitům a   podobně vyznívá i toto   hodnocení. Na jedné straně   jde o precizní řemeslnou   práci na v podstatě   závažné téma ale na druhou   stranu se nemohu se ubránit   tomu, že tomuto filmu úplně   chybí ono
"něco   navíc" na co jsem si u   Miloše Formana zvykl. Možná   je to tím, že jsem nikdy   nebyl fanouškem Jima Carreyho   a jeho absurdně   primitivistického humoru.   Jeho obsazení do tohoto filmu   nebyla přes všechny   mezinárodní ceny vůbec   šťastná volba!!! Takže   nakonec dávám po jistém   zdráhání palec nahoru i   když Miloš Forman zcela   jistě natočil řadu   lepších filmů!!!!
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.4.2017
Muž na Měsíci
Popravdě jsem při   sledování tohoto filmu   netušil, že se jedná o   životopisný film o   skutečném komikovi.   Každopádně některé kousky   byly naprosto famózní a sám   jsem si říkal, kam až je   hlavní schopen zajít. Když   se vžiju do situace, že bych   byl skutečně svědkem   takových vylomenin, tak o to   geniálněji, a to možná i   díky tomu, že sem píšu s   mírným odstupem času po   zhlédnutí, na mne film   působí. Na druhou stranu   film možná trochu sráží   poněkud neucelený a   rozhádaný děj, kterému by   rozhodně slušela větší   kompaktnost, jež by si lépe   udržela divákovu pozornost.
prvosenka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.11.2012
MUŽ NA MĚSÍCI

Životopisný film, prý o   významném a geniálním   umělci. Už po několika   málo minutách jsem věděla,   že tento film není pro mně.   Opět jsem se utvrdila v tom,   že Amerika je opravdu země   neomezených možností a   neomezených příležitostí.   Přiznám se, že už Forresta   Gumpa jsem stěží   rozdýchávala. Prostě   člověk z IQ 75 … no, ale   tehdy jsem se soustředila   spíš na film jako takový,   navíc děj byl hodně pestrý   a zajímavý, tak jsem to   brala jako podporu málo   průbojným lidem, kteří   podceňují své možnosti. Ve   filmu Muž na měsíci je   hlavní hrdinou člověk,   který Forresta hodně   připomíná. Jenže zatímco   Forrest dokázal přece jen   zaujmout, byť jen svou   prostou duší, pan Kaufman   mně byl krajně nesympatický   svou nekritickou touhou   prosadit se za každou cenu.   Skvěle by se vyjímal ve   hvězdné pěchotě   kterékoliv televizní reality   show. A on prý byl skutečně   populární, i když většina   publika mu tleskala údajně   jen proto, že jim ho bylo   líto, jak se ten chudák zase   ztrapnil. No prostě, já ty   Američany a jejich idoly fakt   nechápu. Příběh filmu je   ubohý a ryze popisný styl   snímku mne taky neměl čím   zaujmout.

Kaufman byl jistě   neobyčejný muž, který se   vymykal z běžných   standardů. Když vezmeme   vzorek průměrné populace,   jeho osobnost leží hodně   daleko od pomyslného středu.   Jenže já, narozdíl od pana   Formana a jiných umělců,   hledávám genialitu obvykle   na opačné straně Gaussovy   křivky.

Na   spravení chuti jsem si šla   pustit film Dobrý Will   Hunting. Pokud chcete vidět   opravdu dobrý film o   výjimečném a geniálním   člověku, vřele doporučuji.   Na Muže na měsíci hodlám   co nejrychleji zapomenout.   Film mně nezaujal ani   námětem ani provedením.   Škoda času.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.10.2012
Celkem dlouho mi tento film   tak nějak unikal.Ovšem když   jsem ho nedávno viděl, tak   jsem docela zalitoval, že   jsem se k němu nedostal už   dřív.
Nikdy jsem   neměl pochybnosti o hereckém   talentu pána jménem Jim   Carrey.No ale potom, co   předvedl v tomto Formanově   kousku, ho obdivuju a   uznávám ještě víc - toto   už hraničí z genialitou.
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2012
Komedia s tak trochu inym   humorom, kedy miestami nevies   co je vtip a co skutocnost.

/x200x/ cz dab   Tvůrčí skupina Josefa   Petráska, studio Budíkov,   2000 [fs]
/7.8.12/ -=-   [pip]
Duri86
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.7.2012
vždycky jsem miloval Jima   Carreyho a jeho filmy, proto   jsem jako malý chtěl vidět   i tento film ,který jsem v   tom věku nechápal a byl jsem   zklamaný,možná že teď ,by   se mi líbil ale spíš ne.   pamatuju si že mě nudil a   já chci Jima takového   jakého ho znám :-D
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.3.2012
Wrestling je poctivý šport
Na film počuť obrovské   množstvo superlatívov, ale   mne to také geniálne   nepríde. Ale je to celkom   taká podarená komédia,   pobaví. U nás stand up také   rozšírené nie je, ale   počul som, že už aj u nás   sa objavujú borci, čo to   skúšajú a tiež sú už   miesta, kde sa to   uskutočňuje. Obdivujem ich,   ísť pred publikum, ktoré   chce maximum, je nabrúsené a   pri najmenšom zaváhaní   nemusí mať zľutovanie. Uff.   U nás zatiaľ   najúspešnejší bol zrejme   Meliško (u neho predpokladám   neúspech nehrozí), na   Slovensku už kultovná   postavička, ktorá je   pozývaná na vystúpenia ako   nedávno bolo v Bratislave.   Teraz je plánovaná Žilina.   Ale k filmu. Životopis   jedného komika, ktorý bol   skutočne svojský, je tu   podaný celkom dobre. Má to   dosť svetlejších stránok.   Najlepší kúsok bol   jednoznačne s wrestlerom   Jerrym Lawlerom, to bolo   skvelé. A ten koniec? Tak   fakt by ma zajímalo ako to   bolo teda v skutočnosti
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.8.2011
zlynšujte mě, ale i přes   spoustu originalit mě to   nijak nenadchlo .... ode mě   6/10 žádný velký zázrak   se nekonal.
Erkul
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.5.2011
Souhlas s těmi, kdož tento   film považují za nejlepší   Formanův film. Film je nejen   v tomto případě zábavný,   ale hlavně ukazuje hlubku   lidské duše, a třeba i   takového zmatkaře, jakého   hraje obdivuhodně Jim Carrey.   KOnečně i jeho je to v   podstatě nejlepší a dusd   nepřekonaný film.
reby
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.10.2010
U tohodle filmu jsem se fakt   hodně nasmál, gala   představení v podání Jima   Carreyho, některý ty   ftípkyB-) originální a   neměli chybu
Pejpr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.2.2009
Život i smrt Andyho byl jeden   velkej joke.. Thank you very   much Jim...And noooooow   Tonyyyyyyy Cliftooooooon....
ondrech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Perfektní kreace Jima   Carreyho... Krása,   povedené:) Opravdu klobou   dolů. Andy v tomto filmu je   fakt machr:)
arciking
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2008
Původně jsem chtěl dát za   9, ale čím víc nad tím   přemýšlím, tím víc mám   pocit, že to až zase taková   bomba nebyla. Řezal jsem se   sice místy smíchy, ale......   Takový životopisný film je   prostě žánr, který je   bohužel svázán právě tím   životopisem. Z daných   ingrediencí byla ovšem   navařena velmi výživná   strava.
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Asi už je konec . . .. Nebo   ne? Andy Kaufmann jako živý.   Nebo jsem posraný? Nebo   souboj? Se ženou? Polibte mi   všichni pr....... Jsem   nejlepší!!!!!! Super.
TILL.87
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.6.2008
podle začátku sem si   říkal, že to bude zase   jeden jimových bláznivých   rolí, ale nestalo se, ale i   tak nelituju, že sem to   čeknul. Život jednoho   komika, který skončí   nečekaně smrtí nesmrtí,   mě doslova pohltil. To je to   nejlepší co moh Forman   vůbec natočit, proto dávam   plnej počet
Cllementine
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2008
Před Vámi smekám Pane   Formane,protože když někdo   dělá takovou čest naší   vlasti,zaslouží si mou   bezmeznou úctu.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2007
Rozhodně zajimavy film,   chvilemi trochu zbesily, ale   prijde zlom a konec mi   pripadal velmi smutny. Milos   Forman se predvedl v nejlepsim   svetle, Jim Carrey ukazuje, ze   ma na vic nez na pitome   sklebeni.
P33TA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.11.2007
Muž na měsíci je velmi   působivé drama s nádechem   provokaterského   humoru.Herecký výkon Jima   Carreyho v tomto filmu je   bezkonkurenční.Vřele   doporučuji
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Andy Kaufman byl fakt podivín   a exkurze do jeho života je   stejná jako on. Někdy   vtipná jindy ne. Někdy   zábavná a většinou ne. Moc   mě to nevzalo.
MildaX
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Povinná četba
Jako obvykle skvělý Forman a   nejlepší herecký výkon   Jima Carreyho v hlavní roli   Andyho Kaufmana, komika tak   trapného, že ho nikdo   nechápal a tak vtipného, že   ostatní vytáčel k   nepříčetnosti.
Možná si skutečného   Andyho Kaufmna vybavíte v   roli automechanika Latky v   sitcomu Haló taxi!, který   běžel na českých   obrazovkách počátkem   90.let... ale i kdyby ne,   nevadí.
Opět   výborný a velmi lidský   příběh o té odvrácené   tváři komika....
A v   uších vám budou znít   R.E.M.:
"Andy, did   you hear about this one? Tell   me, are you locked in the   punch?
Andy, are you   goofing on Elvis? Hey baby,   are we losing touch?
If   you believed they put a man on   the moon, man on the moon
If you believe there's   nothing up my sleeve, then   nothing is cool"
cancy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Pri mene Jim Carrey sa mi   otvaral vreckoví nôž v ruke   a mal som chut podrezať sa.   Pri vstupe do kina som mal   pripravený kyslyk, keby som   to psychicky nezvládal. A   zrazu šok !!! To co v tom   film Jim dokazal bolo   neuveritelne. Priputalo ma to   na stoličku a niekedy aj pod   stoličku keď už som   nedokázal zvladať prudké   návaly smiechu. Škoda ze   ťeraz keď to púšťam sojim   známim tak tý už taky   unesení niesu. Nevadí ja sa   stále veľmi dobre pobavím a   to som ten film vzdel už 17   krát.
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2006
Skvěle odvedená práce na   všech úrovních. Hlavně Jim   Carrey opět a opět dokazje,   že když se položí do   vážné polohy, je opravdu   vynikající herec.
fifoml
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2006
Hodne dobrej film. Humor   kapanek na tezky zamysleni ale   jinak vse jak ma byt. Pred   chvili sem se na to dival asi   tak po 5 v zivote a sem   schopen to zhlednout jeste tak   5 krat...
EwiczkaH
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.5.2005
Ano, to je ten film co mě   zbavil deprese - že se   vždycky směju v momentech   kdy zbytek kina mlčí, teď   už si nemyslím že jsem   jediný blázen a trhlouš...   Jsme dva, oprava byli jsme   dva, už jsem zase   sama...Sakra.

Ale ten film je prostě   úžasnej...
nash
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2005
Pro mě absolutní vrchol   Formanova režijního   mistrovství. Nádherný film   o originálním komikovi Andym   Kauffmanovi, jehož naprosto   úchvatně ztvárnil Jim   Carrey.
charlie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.2.2005
Humor Andyho Kaufmana jsem   nepochopila, tedy není to   můj šálek čaje asi stejně   jako většiny lidí. Co jsem   ale pochopila byl on a jeho   nazírání na svět. Forman   pokračoval ve svém projektu   biografií lidí odvrhovaných   společností (Larry Flynt).   Jim Carrey byl doposud   odsuzován také, ovšem za   lacinoé škleby, kterým   říkal herectví. Snad se na   něj už budou dívat jinak.
mmartina
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.5.2004
Kdyby to nebylo životopisné   dílo a kdyby Jim Carrey tak   perfektně nezahrál Andyho,   musela bych Muže na měsíci   označit za obyčejný a   průměrný film o bláznovy,   kterých je kolem milión
mandus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2004
Skvělý film. Navíc   inspirován Andy Kaufmanem,   který v Americe opravdu žil   a prováděl takovéto věci.  

PS.: Jim   Carrey je obdivovatel Andyho

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih28412minih28412To jsem z toho jelen (2000) [TV seriál] 
To jsem z toho jelen n
minih71705minih71705Pohanský rituál (2011) 
Wake Wood n
minih28314minih28314Detroit Rock City (1999) 
Detroit Rock City n
minih46507minih46507REC (2007) 
[Rec] n
minih25499minih25499Big Hit (1998) 
The Big Hit n
minih163339minih163339The Jurassic Games (2018) 
The Jurassic Games n
minih4405minih4405Bohové musí být šílení II (1988) 
The Gods Must Be Crazy II n
minih30560minih30560Stará puška (1975) 
Le vieux fusil n
minih47581minih47581Náklad 200 (2007) 
Gruz 200 n
minih122793minih122793Young Ones (2014) 
Young Ones n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190549
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376576
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10