Duben
ohodnotit

Muž na Měsíci

Man on the Moon

Další název:
Der Mondmann
Rok:
1999
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
9.3.2000
„Dostal se až na vrchol. Ale osud tomu chtěl jinak.“

Obsah filmu Muž na Měsíci

 
Miloš Forman natočil film, který je uměleckou biografií populárního televizního komika Andyho Kaufmana. Do hlavní role obsadil Jima Carreyho.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Ocenění: Zlatý glóbus pro Jima Carreyho, Stňbrný medvěd za režii na MFF v Berlíně 2000
Příběh známého amerického komika Andyho Kaufmana, jenž se bavil vlastními žerty daleko srdečněji než jeho publikum. Precizní mix vážnosti a komiky, sarkasmu a smutku. Opět starý dobrý Forman s tématem střetu jedince a systému, který se snaží překonat.
Kino ART

Autor/Zdroj: /


Osudy bavičů vzrušovaly odedávna, protiklad mezi jejich maskou a tváří, která se skrývala...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Intersonic
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Muž na Měsíci >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.1.2020
Pokleslá zábava ve filmovém poklesku Miloše   Formana a patrně nejhorší biografie, kterou   jsem kdy viděla... tedy když pominu Nitro   Llewyna Davise, které si ovšem Coenovic vycucali   z prstu a Affleckův, rovněž smyšlený, I'm   Still Here, přesto se nemohu ubránit podivným   pojítkům, která mi ty přetrhdíla asociují. A   tak snad mohu ocenit pouze odvahu, se kterou se   tvůrce pokusil vytvořit životopisný snímek,   stavějíc na nevkusných (a nevtipných) - jak   on, tak off stage - gazích. A jaký že byl ten   Andy Kaufman vlastně člověk? No přece mešuge   - přesně, jak prohlásil jeho otec, byť   poněkud opožděně, já byla v úsudku mnohem   čipernější. Unešené diváky podezírám ze   špatně uchopeného vlastenectví hraničícího   s nacionalismem, a vcelku mě i mrzí, že nemohu   stejně, jako nemnozí jiní, Andyho humorem   neuspokojení, vyzdvihnout pitvoření   přehrávajícího Jima Carreyho, který jako by   karikoval sám sebe... A vůbec, jednou musí   vyjít najevo, že Muže na Měsíci nenatočil   Miloš Forman, ale Tony Clifton!
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.12.2019
Při sledování tohoto životopisného filmu jsem   se nedokázal ubránit poněkud ambivalentním   pocitům a podobně vyznívá i toto hodnocení.   Na jedné straně jde o precizní řemeslnou   práci na v podstatě závažné téma ale na   druhou stranu se nemohu se ubránit tomu, že   tomuto filmu úplně chybí ono
"něco   navíc" na co jsem si u Miloše Formana   zvykl. Možná je to tím, že jsem nikdy nebyl   fanouškem Jima Carreyho a jeho absurdně   primitivistického humoru. Jeho obsazení do   tohoto filmu nebyla přes všechny mezinárodní   ceny vůbec šťastná volba!!! Takže nakonec   dávám po jistém zdráhání palec nahoru i   když Miloš Forman zcela jistě natočil řadu   lepších filmů!!!!
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.4.2017
Muž na Měsíci
Popravdě jsem při sledování tohoto filmu   netušil, že se jedná o životopisný film o   skutečném komikovi. Každopádně některé   kousky byly naprosto famózní a sám jsem si   říkal, kam až je hlavní schopen zajít. Když   se vžiju do situace, že bych byl skutečně   svědkem takových vylomenin, tak o to   geniálněji, a to možná i díky tomu, že sem   píšu s mírným odstupem času po zhlédnutí,   na mne film působí. Na druhou stranu film   možná trochu sráží poněkud neucelený a   rozhádaný děj, kterému by rozhodně slušela   větší kompaktnost, jež by si lépe udržela   divákovu pozornost.
prvosenka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.11.2012
MUŽ NA MĚSÍCI

Životopisný film, prý o   významném a geniálním umělci. Už po   několika málo minutách jsem věděla, že tento   film není pro mně. Opět jsem se utvrdila v tom,   že Amerika je opravdu země neomezených   možností a neomezených příležitostí.   Přiznám se, že už Forresta Gumpa jsem stěží   rozdýchávala. Prostě člověk z IQ 75 … no,   ale tehdy jsem se soustředila spíš na film jako   takový, navíc děj byl hodně pestrý a   zajímavý, tak jsem to brala jako podporu málo   průbojným lidem, kteří podceňují své   možnosti. Ve filmu Muž na měsíci je hlavní   hrdinou člověk, který Forresta hodně   připomíná. Jenže zatímco Forrest dokázal   přece jen zaujmout, byť jen svou prostou duší,   pan Kaufman mně byl krajně nesympatický svou   nekritickou touhou prosadit se za každou cenu.   Skvěle by se vyjímal ve hvězdné pěchotě   kterékoliv televizní reality show. A on prý byl   skutečně populární, i když většina publika   mu tleskala údajně jen proto, že jim ho bylo   líto, jak se ten chudák zase ztrapnil. No   prostě, já ty Američany a jejich idoly fakt   nechápu. Příběh filmu je ubohý a ryze   popisný styl snímku mne taky neměl čím   zaujmout.

Kaufman byl jistě neobyčejný muž,   který se vymykal z běžných standardů. Když   vezmeme vzorek průměrné populace, jeho osobnost   leží hodně daleko od pomyslného středu.   Jenže já, narozdíl od pana Formana a jiných   umělců, hledávám genialitu obvykle na opačné   straně Gaussovy křivky.

Na spravení chuti   jsem si šla pustit film Dobrý Will Hunting.   Pokud chcete vidět opravdu dobrý film o   výjimečném a geniálním člověku, vřele   doporučuji. Na Muže na měsíci hodlám co   nejrychleji zapomenout. Film mně nezaujal ani   námětem ani provedením. Škoda času.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.10.2012
Celkem dlouho mi tento film tak nějak   unikal.Ovšem když jsem ho nedávno viděl, tak   jsem docela zalitoval, že jsem se k němu   nedostal už dřív.
Nikdy jsem neměl   pochybnosti o hereckém talentu pána jménem Jim   Carrey.No ale potom, co předvedl v tomto   Formanově kousku, ho obdivuju a uznávám ještě   víc - toto už hraničí z genialitou.
decepticon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2012
Komedia s tak trochu inym humorom, kedy miestami   nevies co je vtip a co skutocnost.

/x200x/ cz   dab Tvůrčí skupina Josefa Petráska, studio   Budíkov, 2000 [fs]
/7.8.12/ -=- [pip]
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.7.2012
vždycky jsem miloval Jima Carreyho a jeho filmy,   proto jsem jako malý chtěl vidět i tento film   ,který jsem v tom věku nechápal a byl jsem   zklamaný,možná že teď ,by se mi líbil ale   spíš ne. pamatuju si že mě nudil a já chci   Jima takového jakého ho znám :-D
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.3.2012
Wrestling je poctivý šport
Na film počuť obrovské množstvo superlatívov,   ale mne to také geniálne nepríde. Ale je to   celkom taká podarená komédia, pobaví. U nás   stand up také rozšírené nie je, ale počul   som, že už aj u nás sa objavujú borci, čo to   skúšajú a tiež sú už miesta, kde sa to   uskutočňuje. Obdivujem ich, ísť pred publikum,   ktoré chce maximum, je nabrúsené a pri   najmenšom zaváhaní nemusí mať zľutovanie.   Uff. U nás zatiaľ najúspešnejší bol zrejme   Meliško (u neho predpokladám neúspech   nehrozí), na Slovensku už kultovná postavička,   ktorá je pozývaná na vystúpenia ako nedávno   bolo v Bratislave. Teraz je plánovaná Žilina.   Ale k filmu. Životopis jedného komika, ktorý   bol skutočne svojský, je tu podaný celkom   dobre. Má to dosť svetlejších stránok.   Najlepší kúsok bol jednoznačne s wrestlerom   Jerrym Lawlerom, to bolo skvelé. A ten koniec?   Tak fakt by ma zajímalo ako to bolo teda v   skutočnosti
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.8.2011
zlynšujte mě, ale i přes spoustu originalit mě   to nijak nenadchlo .... ode mě 6/10 žádný   velký zázrak se nekonal.
Erkul
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.5.2011
Souhlas s těmi, kdož tento film považují za   nejlepší Formanův film. Film je nejen v tomto   případě zábavný, ale hlavně ukazuje hlubku   lidské duše, a třeba i takového zmatkaře,   jakého hraje obdivuhodně Jim Carrey. KOnečně i   jeho je to v podstatě nejlepší a dusd   nepřekonaný film.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih164261minih164261Agatha Christie: Vraždy podle abecedy (2018) [TV minisérie] 
The ABC Murders n
minih32633minih32633Věznice (2000) 
Animal Factory n
minih38802minih38802Osudový dotek (2003) 
The Butterfly Effect n
minih191851minih191851Hořký svět (2022) [TV seriál] 
Hořký svět n
minih62557minih62557Za kačku svlíkačku (2010) [TV pořad] 
Za kačku svlíkačku n
minih17909minih17909Rocky (1976) 
Rocky n
minih31922minih31922Lví král 2: Simbův příběh (1998) [Video] 
The Lion King: Simba's Pride n
minih18584minih18584Sedm statečných (1960) 
The Magnificent Seven n
minih20116minih20116Šanghajské překvapení (1986) 
Shanghai Surprise n
minih17541minih17541Ptáci (1963) 
The Birds n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376382
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann