Duben
ohodnotit

Můří deníky

The Moth Diaries

Další název:
Denník nočného motýľa;
Žánr:
Země:
Rok:
2011
Délka:
85 minut

Obsah filmu Můří deníky

 
Kanadská režisérka Mary Harronová po Americkém psychu (2000) vstoupila na pole gotického hororu ve filmové adaptaci novely Rachel Kleinové. Děj se odehrává v dívčí internátní škole a popisuje vztah mezi trojicí studentek, z nichž jedna své zážitky zaznamenává do deníku. Ve škole se začínají dít nevysvětlitelné a děsivé události a zdá se, že jedna z dívek by mohla být upírkou. Žánrový snímek promyšleně balancuje na hranici mezi realitou a fantaziemi postav a pečlivě buduje atmosféru plnou napětí. Múří deník byl premiérově uveden na posledním filmovém festivalu v Benátkách.
Febiofest

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Mary HarronMary Harron  
hraje:
Lily ColeLily Cole.....Ernessa [22]   
Sarah GadonSarah Gadon.....Lucie [24]   
Sarah BolgerSarah Bolger.....Rebecca [20]   
Judy ParfittJudy Parfitt.....paní Roodová [75]   
Melissa FarmanMelissa Farman.....Dora [20]   
Laurence HamelinLaurence Hamelin.....Sofia   
Gia SandhuGia Sandhu.....Kiki   
Valerie TianValerie Tian.....Charley   
Scott SpeedmanScott Speedman.....pan Davies [35]   
scénář:
Mary HarronMary Harron  
námět:
Rachel KleinRachel Klein  
hudba:
Lesley BarberLesley Barber  
kamera:
Declan QuinnDeclan Quinn  
střih:
Andrew MarcusAndrew Marcus  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Můří deníky >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

hledaseniki
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.1.2013
The Moth Diaries
Náhodou jsem narazila na tento film a protože   jsem příznivcem upírů a vesměs celkově mám   tyhle sebranky ráda tak jsem si řekla proč ne,   a navíc když nesleduju Upíří deníky tak   proč si nepustit alespoň ty Můří.
První co   mi udělalo radost byla hlavní hrdinka Sarah   Bolger, kterou znám jako Auroru (Šípkovou   Růženku) ze seriálů Once Upon a Time. Na filmu   najdu hodně málo pozitivních věcí, bylo to   šíleně zdlouhavé, skoro nic se tam celou dobu   nedělo, hlavní záporná postava se jménem   Ernessa, tak ta mi lezla na nervy už jen při   vyslovení jejího jména a pokud jde o Lily Cole,   tak tahle holka je prostě divná, herecky   nezvládá vůbec a i když je slavná modelka,   já osobně si říkám proč, ale tahle diskuze   sem nepatří. Herectví Lily Cole je na hodně   nízké úrovni, jestli vůbec dosahuje nějaké   úrovně to je k zamyšlení. Hrdinka Lucy   obletovaná Ernessou, připomíná Vám to něco,   ano ta lehká narážka na Draculu. Co tomuhle   filmu ovšem nemůžu vytknout je neuvěřitelně   sexy Scott Speedman, tak k tomu řeknu jedno mít   poblíž učitele jako je on tak se rozhodně   nebudu zabývat podivnou osobou, která se   potuluje okolo mě, ale tak hlavní hrdinka na to   šla jinak, co se dá dělat.

Údajně mělo   jít o temný film, kde, že byla ta temnota? Kam   se poděla myšlenka filmu, kam se vytratil děj?   I když Můří deníky nejsou sice dlouhé, ale   při sledování jsem měla pocit, že jsem sama   na této internátní škole a prožívám každý   den stejně jako hlavní hrdinka.
vojtam
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.9.2012
Kamošky až do smrti?
Gotický horor o upírech? Tak to jsem asi koukal   na něco jiného. To byla zase hovadina,   potenciál to ale určitě mělo. To by se s   celkem zajímavým příběhem muselo naložit   jinak. Všechno tam bylo jen v náznacích - holka   upírka, lesbické vztahy hlavních hrdinek,   halucinace, realita... Atmosféra internátní   školy byla ponurá a deprimující, ale to bylo   tak všechno. Lily Cole, ta holka je vyloženě   ošklivá, hrát neumí a nechápu jak může mít   tak velký světový úspěch jako modelka. Takže   jen dodatek - možná se jako upírka narodila a   možná je to Maybelline....Dávám 5:)


Hodnocení:n12345678910
Můří deníky (2011)Můří deníky (2011)Můří deníky (2011)Můří deníky (2011)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190498
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376372
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10