Duben
ohodnotit

Mrtvá hlídka

Deathwatch

Další název:
Tajomné zlo
Rok:
2002
Délka:
94 minut
„Čeká je nepřítel horší než válka...“

Komentáře k filmu Mrtvá hlídka

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 11
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Zpočátku snad i zajímavé.   Bohužel bezefektní a pak   stále nudnější a   nudnější. Snad zajímavý   námět, ale to je asi také   zhruba vše. Ve snímku je   dosti statických pasáží   nebo opakujících se scén.   Sem tam maličko gore.   Celkově tedy nuda, ale ze   zvědavosti jsem vydržel.   Konec poněkud hloupý. V   závěrečných titulcích   figuruje spousta českých   jmen, film se snad zčásti   dělal v Benešově? Celkově   jde o průměrný snímek s   tendencí diváka nudit a   marně se snažící jej   něčím zaujmout. Film+   26052009 8605/9109
Hugin
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.1.2014
Jeden z filmů, u kterého   jsem si zpočátku nebyl jist,   kam ho zařadit. Mělo se   jednat o alegorii na hrůzy   války, peklo, nebo o   prachsprostě obyčejný   béčkový horor, proti   čemuž stojí účast   známých herců (Bell,   Matheson). Po zralé úvaze   jsem dospěl k závěru,   možná v tom vidím něco, co   tam není, ale jednalo se o   závěrečnou zkoušku a   Poslední soud. Tomu by   nasvědčovala zpráva ve   vysílačce „nikdo z   jednotky nepřežil“, čili   jsou všichni mrtví a   nejedná se o omyl,   závěrečné scény, ve   kterých jsou, ti co   neprošli, v podzemí – v   pekle, a v neposlední řadě   i žebřík vedoucí ze   zákopů a náhle rozjasněná   obloha. Kam tento žebřík   skutečně vede, je více než   jasné. Docela dobré psycho s   ponurou a děsivou   atmosférou, se všudy   přítomným deštěm a   blátem. Kdyby si odpustili   hororové prvky ve formě   oživlých drátů a trochu   umírnili postavu ztvárněnou   Andy Serkisem, mohlo to celé   být takřka dokonalé.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.9.2012
Dráty kam sa podívaš
Čo sa dá čakať, keď do   zákopu dáte sexi Škóta,   škaredého Angličana,   nevyspytateľného Escu,   prepnutého Gluma a nemecky   vyzerajúceho Nemca? Znie to   sľubne, výsledok však už   taký sľubný nie je. Film   prakticky o ničom. Teda   snažiaci sa o horor, vojnovú   drámu, psychologický triler   i akési podobenstvo. Dopadlo   to tak, ako dopadlo. O ničom.   Jednoducho nuda. Partu stále   niekto straší a   prenasleduje. Šibe im?   Bojový plyn? Zle sa vyspali,   respektíve vôbec? Alebo   majú dáke eso v zálohe   Nemci? Či skutočne sa tam   ženia čerti? Absencia deja,   divný koniec,   nevyspytateľné chovanie.   Body dávam za celkom sexi   herecký asámbel s peknými   uniformami, dusivo šedivo   šerú atmosféru, a fakt   dobrú hudbu s výborným   melodickým motívom na záver
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Ze začátku má film slušnou   atmosféru avšak později si   divák začně uvědomovat,   že se ve filmu nic neděje.
Lynette
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.6.2009
Slabé...
No nevím, ten film mě nějak   nenadchnul, hodnotím ho k   tomu horšímu, co jsem měla   možnost shlédnout.   Nedostatek finančních   prostředků se na tomto   dílku "podepsalo"   kde se dalo. Pokud to mám   brát jako horor, je to k   smíchu. Pokud to mám   hodnotit jako válečnej film,   tak úvodní válečné scény   nestačí, krom toho, viděla   jsem už lepší. Pokud to   mám brát jako psychologický   thriller, tak je to totálně   chaotické, že divák neví,   co si má vlastně celkově z   tohoto filmu vzít. Režisér   nízkorozpočtových snímků   Michael J. Bassett možná   přichází s dobrými   nápady, ale neumí scénáře   převést na filmové   plátno.. Škoda. Hodnotím 3   / 10.
Mlapiska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.4.2010
Souhlasím s tím, že to je   hrozná blbina. Ale docela   koukatelná :-). Napětí se   pomalu stupňuje, atmosféra   je hororová – a funguje!
Svým námětem rozhodně   pitomost až za mraky, ale   zpracování nevalného   námětu je výborné, skvěle   vybraní herci dobře hrajou,   kulisy a prostředí je   perfektně vykreslené   (hnusný blátivý zákop   plný mrtvol, tma déšť a   ostnaté dráty...), lekačky   zcela vyvážené a neprudí   svou intenzitou. Souhlasím i   s tím, že zde bylo plno   dobrých nápadů   souvisejících s bojištěm,   kde se muselo stát něco   nepředstavitelně hrozného   – skutečná jatka. I toto   se podařilo slušně   zachytit, přesto myslím, že   se film nesnaží být   něčím větším hlubším,   jak zde bylo též   řečeno.

Rozhodně však není   možné film brát jako   válečný, nechápu toto   označení. Film opravdu není   válečný, možná jen malým   náznakem, já ho beru hlavně   jako horor, který staví na   stupňování atmosféry a   psychologii jednotlivých   postav. Vše zasazeno do   jakési katastrofické vize   jedné nedávno prožité   noční můry – krvavých   jatek jednoho bojiště.   Myslím, že jde hlavně o to   a osloví to tedy fanoušky   hororu i nenáročných   béček. Kdo se chce dívat na   válečný film, však bude   hodně zklamán.
red.mann
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.6.2019
Zbytečný film. Slátanina   žánrů, která vůbec   nezapadla do sebe. Nabyl to   ani válečný a nebyl to ani   horor.
radegaster
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.8.2015
Bahno a zákopy
Válečné běsnění už je   samo o sobě horor. Zasazení   příběhu do roku 1917 na   Západní frontu mohlo být   živnou půdou pro tento   snímek, ale zůstalo jen o   toho. Atmosféra filmu je   hodně sugestivní a   depresivní. Neustávající   déšť, všude přítomné   bahno, ostnaté dráty, krev a   vojáci v zákopech, to muselo   pohnout psychikou všech   mužů, kteří se takových   bojů zůčastnili.   Prostředí filmu mě bohužel   začalo za chvíli nudit a já   jsem jenom čekal, kdy to   skončí a já se dozvím jak   to celé bylo.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.11.2010
Film snažící se řešit už   milionkrát omleté   filozofické otázky života a   smrti aniž by přinesl   cokoliv nového či   překvapivého. Plusem je snad   trochu atraktivnější   prostředí a hororový   nádech příběhu. Oboje   však v závěru filmu   znatelně selhává.
BiTch_
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.12.2008
Tento film je opravdu   složité si   vysvětlit.Přišlo mi to   spíše jako takové   metaforické vyjádření   celé té hrozné války.
Skupinka vojáků na   neznámém uzemí - miliony   vojáků vlastně vubec   nevedeli oco de,bojovali   protože museli.
Rádiové spojení které   oznamuje že ste mrtví -   nelze očekávat pomoc,bud   přežiješ nebo umřeš.
Amok který naše hrdiny   zachvátil - šílenství   příznačné pro celou tu   dobu.
A země která   vás pohlcuje - zákopy první   světové války,byly opravdu   hruzná zkušenost a obetí   byl každý kdo vní   bojoval.
Aspon takto   sem si to vyložil já jako   takovou složitejší   metaforu.Vy mužete jinak.
AndyKaufman
Hodnocení:
Přidáno: 19.7.2007
Myslím, že hlavním   důvodem, proč tenhle film   majorita z vás tak odsuzuje,   tkví v tom, že si jej v   hlavě nutně transformujete   do hororu. Po přečtení   zdejších komentářů jsem   od filmu čekal béčko se   snahou zaujmout prostředím   první světové války, ale   dostalo se mi (na to, že se   jedná o debut) vcelku   kvalitní podívané, a to   nemluvím pouze o napětí,   ale i o nasnímání (bohužel   jediné, protože už nezbyly   peníze) bojové sekvence.   Horor to jistě není, ale   myslím, že to nebylo ani   režisérovým záměrem.   Michael Basett natočil   psychologický thriller s   mnoha originálními nápady,   jmenovat bych mohl například   ten s hlínou země nikoho,   krvácející cizí krev   miliónů zbytečně padlých,   či úžasnou surrealistickou   vizi bojiště jako přírody,   používající proti   člověku ostnatý drát, tedy   jeho vlastní vynález a   nechvalně známý symbol   zákopové války. A při   scéně s německým   pěšákem v bahně mě, než   se vše prakticky vysvětlilo,   opravdu mrazilo v zádech. Jo   a abych nezapoměl, Mrtvá   hlídka je rozhodně lepší   než Bunkr, nejen proto, že   si narozdíl od něj na   žádnou pafilozofickou sondu   nehraje...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih78639minih78639Obchodník se smrtí (2008) 
I Sell the Dead n
minih44651minih44651Laurel a Hardy - Pochod dřevěných vojáků (1934) 
Babes in Toyland n
minih71236minih71236To nám byl čert dlužen (1988) [TV inscenace] 
To nám byl čert dlužen n
minih53503minih53503Putování po Blažených ostrovech (1989) [TV inscenace] 
n
minih149641minih149641Přes kosti mrtvých (2017) 
Pokot n
minih24781minih24781V cizím revíru (1934) 
V cizím revíru n
minih70407minih70407The Loved Ones (2009) 
The Loved Ones n
minih67523minih67523Ve stínu hor (2009) 
Shadow n
minih120547minih120547Liga nepotřebných (2013) 
Liga nepotřebných n
minih44358minih44358Planeta Teror (2007) 
Planet Terror n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190568
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10