Duben
ohodnotit

Mr. Deeds - Náhodný milionář

Mr. Deeds

Další název:
Mr. Deeds / Pán Deeds (SK)
Rok:
2002
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
7.11.2002
„Přišel. Viděl. Nepochopil. Ani za 40 miliard.“
Popis / Obsah / Info k filmu Mr. Deeds - Náhodný milionář
Longfellow Deeds (Adam Sandler) je příjemný a milý člověk, který vede prostý, ale šťastný život v malé vesničce v New Hampshire. Populární majitel podniku Deeds Pizza, jediné pizzerie v širokém okolí, baví zákazníky recitací své netradiční, avšak velmi zábavné poezie, díky čemuž se stal místní celebritou.
Poklidný život v tomto malém podniku však naruší příjezd Chucka Cedara (Peter Gallagher) a jeho přítele Andersona (Erick Avari), kteří Deedsovi oznámí, že mu dávno zapomenutý příbuzný Preston Blake (Harve Presnell) odkázal 40 miliard dolarů, mediální impérium, fotbalový a basketbalový tým a osobní helikoptéru, připravenou jej okamžitě přepravit do světa velkého businessu.

Náhlá proměna chudého člověka v multimiliardáře je samozřejmě velkou atrakcí pro místní tisk, pročež se Deeds záhy ocitá ve středu neodbytného zájmu médií. V čele reportérů stojí půvabná Babe Bennett (Winona Ryder), která se ze všech sil snaží získat vytoužené místo v pořadu "60 minutes". Její šéf Mac McGrath (Jared Harris) chce na Deedse za každou cenu získat nějakou špínu a proto pověří Babe a jejího kolegu Martyho (Allen Covert), aby vymysleli proradný plán a pomocí něj kompromitující informace získali.

Po svém přesunu na Manhattan stihne Deeds během prvního dne pracovního nasazení v Blake Enterprises převrátit spoustu věcí naruby. Vyhodí hvězdu svého fotbalového týmu (aby ji naučil slušnému chování) a udělá z pracoviště místo plné lásky. Miliardářův svět může zvenčí působit jinak, ale uvnitř je Deeds stále stejným člověkem z malého města.

Deeds ale neví, že intrikářský Cedar je připraven zmocnit se vlády nad Blakeovým impériem za každou cenu. Definitivně poznává, o čem je ve skutečnosti život a je na něm, aby dokázal, že peníze mění vše... ale ne každého.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Mr. Deeds - Náhodný milionář
Dobrácký Longfellow Deeds je majitelem malé pizzerie a nečekaně zdědí miliardový majetek po svém strýci. Po přistání v New Yorku ho sleduje asistent moderátora bulvárního televizního pořadu, který chce o dědici natočit skandální pořad. Novopečený milionář před budovou firmy zachrání mladou ženu, kterou chtěli okrást. Netuší, že dívka, která se ve skutečnosti jmenuje Babe, je protřelou produkční bulvárního pořadu, a že přepadení bylo fingované. Deeds se do ní na první pohled zamiluje a pozve ji na večeři do luxusní restaurace. Tam přijme pozvání ke stolu newyorské smetánky. Když pochopí, že si z něj snobská společnost dělá legraci, zmlátí je a pak vyrazí na tah se slavným tenistou. Moderátor McGrath to zveřejní druhý den ve svém pořadu. Následující den je Deeds náhodným svědkem požáru, kdy z hořícího domu zachrání několik koček i jejich majitelku. McGrath jeho zásah sestříhá tak, že v reportáži vypadá jako sexuální deviant. Babe, které se dobrácký mladík začíná líbit, se proto se šéfem pohádá. Vinou zrádného ředitele, který chce od Deedse v tajnosti odkoupit akcie společnosti, zjistí pravdu o Babe. Přestože se mu dívka omluví, on ji odmítne. Ráno podepíše prodej akcií a odjede zpátky domů. Když chce ředitel firmu prodat i za cenu propuštění padesáti tisíc lidí, vrátí se Deeds do New Yorku a jako majitel jediné akcie se na valné hromadě pokusí prodej překazit.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Mr. Deeds - Náhodný milionář
Sympatického Longfellowa Deedsa (Adam Sandler), ktorý pečie skvelú pizzu a vo voľných chvíľach, ktorých nemá veľa, s nadšením skladá svojrázne básne, obyvatelia zaspatého provinčného zapadákova Mandrake Falls jednoducho milujú. Preto ich dosť zamrzí, keď oňho jedného dňa nečakane prídu. Nie však kvôli nejakej tragédii, ale naopak kvôli obrovskému šťastiu ktoré sa na Longfellowa náhle usmialo – jeho hriešne bohatý strýko, ktorý nedávno zomrel, mu totiž odkázal 40 miliárd dolárov! No a keďže sa mladý pán Deeds prijatím tohto dedičstva automaticky stal strýkovým nástupcom vo svete veľkého biznisu, presťahuje sa vzápätí do nablýskaného New Yorku! Naivný mladý vtipkár sa tu kráľovsky zabáva a užíva si zdedené bohatstvo plnými priehrštiami – netušiac, že si naňho a predovšetkým na jeho závideniahodný kapitál brúsia zuby miestni finanční žraloci a prešibaní senzácie chtiví reportéri! Výnimkou nie je ani príťažlivá reportérka Babe Bennettová (Winona Ryder), ktorá neváha využiť všetky svoje prednosti, aby sa k Deedsovi dostala čo najbližšie. Zanedlho však prekvapená zistí, že jeho zvláštnemu vidieckemu šarmu nedokáže odolať – a Deeds sa našťastie nenechá len tak ľahko okabátiť...!

Markíza


Popis / Obsah / Info k filmu Mr. Deeds - Náhodný milionář
Romantická komedie Mr. Deeds – Náhodný milionář je modernizovanou verzí úspěšné komedie Franka Capry z roku 1936, oceněné Oscarem za režii a uvedené u nás pod názvem Úžasná událost (tento fakt je ovšem zmíněn až na konci závěrečných titulků). Látky se ujal komerčně úspěšný komik Adam Sandler se stálými spolupracovníky v čele s režisérem Stevenem Brillem. Hraje tu venkovana, který se stane dědicem mocného mediálního impéria a musí odjet do velkoměsta. Longfellow Deeds má jako majitel oblíbené pizzerie zkušenosti s lidmi, jimž ovšem někdy až příliš důvěřuje. Prokoukne sice ředitele firmy Chucka Cedara, který se chce zmocnit jeho akcií, ale naletí krásné dívce, vydávající se za panenskou školní sestru. Ve skutečnosti je však Babe Bennettová protřelá produkční v bulvární TV show zákeřného moderátora Maca McGratha. Ani ona však neodolá dobromyslnosti upřímného ctitele a po lehkých peripetiích spěje příběh k happy endu. – Tvůrci do typické hollywoodské story o tom, jak prostý chlapík ke štěstí přišel, vnášejí prvky buranské komedie (drsné vtípky ohledně hrdinovy zčernalé nohy) a kombinují je s motivy retrofilmů (barevné ladění i vybavení interiérů, staromódní převlekové kostýmy hlavní hrdinky). Sandlerovou partnerkou je Winona Ryderová, proměňující se z dívčích rolí do klasického typu „nebezpečné krásky“. – Původní ústřední pár tvořili Gary Cooper a Jean Arthurová.
Tomáš Bartošek Filmový přehled 2002/11

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Popis / Obsah / Info k filmu Mr. Deeds - Náhodný milionář
Populární majitel podniku Deeds'Pizza, jediné pizzerie v širokém okolí, baví zákazníky recitací své netradiční, však velmi zábavné poezie, díky čemuž se stane místní celebritou. Tím však jeho "kariéra" zdaleka nekončí. Poklidný život v tomto malém podniku totiž naruší přijezd Chucka Cedara a jeho přítele Andersona, kteří Deedsovi oznámí, že mu dávno zapomenutý příbuzný Preston Blake odkázal 40 miliard dolarů, mediální imperium, fotbalový a basketbalovým tým a osobní helikoptéru. A tak Longfellowe naseda do letadla, aby rovnýma nohama skočil do světa velkého businessu. Náhlá proměna chudého člověka v multimiliardáře je samozřejmě velkou atrakcí pro místní tisk, pročež se Dees záhy ocitá ve středu neodbytného zájmu médií. Po svém přesunu na Manhattan stihne Deeds během prvního dne pracovního nasazení v Blake Enterprises převrátit spoustu věcí naruby, ani jeho život však není tohot osudu ušetřen. Zvláště když se na obzoru objeví půvabná dívka s klášterním vychováním, čistá a nevinná. Kdo by totiž v krásné Babe hledal vychytralou novinářku, kariéristickou potvoru, která hnemyslí na nic jiného, než na svou reportáž. K tomu všemu Deeds neví, že intrikářský Cedar je připraven zmocnit se vlády na Blakeovým impériem za každou cenu. Definitivně poznává, o čem je ve skutečnosti živoa a je na něm, aby dokázal, že peníze mění vše... ale ne každého, a že láska zvítězí. No víme nad čím.

Autor/Zdroj: /mraveniště


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

160 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Afrika z výšky

08:30 - 09:25

9 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Snídaně s Novou (1994) [TV poř...

05:55 - 08:40

164 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:25 - 08:55

14 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10