Moucha (1958)

Moucha (The Fly)
71.5 %
 
 

The Fly

    Žánr: sci-fi / horor
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 94 min.
Zapálený vědec pracuje na přístroji k přeměně živoucí hmoty v energii. Pokus, který vykoná sám na sobě samém, se vinou náhody skončí tragicky: protože s ním byla během pokusu v zařízení uzavřena moucha, došlo ke vzájemné výměně lidských a hmyzích molekul. Výzkumník má teď hlavu mouchy a jednu její nohu a moucha prchá s lidskou hlavou. V zoufalství se znetvořený profesor zamkne ve své laboratoři a přes dveře žádá svou nic netušící ženu, aby našla mouchu s bílou hlavou. Protože moucha není k nalezení, odhalí tedy vědec své ženě svůj strašlivý osud. Protože sám cítí, že proti své vůli podléhá další přeměně a duševním zmatkům, požádá manželku, aby rozdrtila jeho nelidskou hlavu a končetinu v hydraulickém lisu. Zoufale hledaná moucha s lidskou hlavou zahyne v pavoučí síti.
Snímek měl několik pokračování špatné umělecké úrovně. Až terpve David Cronenberg natočil v roce 1985 úspěšný remake a Jeffem Goldblumem v hlavní roli.  Autor: curil

režie:
Kurt Neumann (.)
 
 
hraje:
David Hedison (Andre Delambre), Patricia Owens (Helene Delambreová), Vincent Price (Francois Delambre), Herbert Marshall (inspektor Charas), Kathleen Freeman (Emma), Betty Lou Gerson (Andersone), Charles Herbert (Philippe Delambre), Bess Flowers (žena na audienci)
 
 
námět:
George Langelaan (povídka (1957))
 
 
scénář:
James Clavell
 
 
kamera:
Karl Struss
 
 
střih:
Merrill G. White
 
 
produkce:
Kurt Neumann
 
 
výprava:
Eli Benneche
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.