Monte Walsh (1970)

Monte Walsh
80 %
 
 
    Žánr: western
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 95 min.
„Vždy bránil majetek a životy těch druhých, teď musí zachránit ten svůj.“
Monte Walsh a jeho přítel Chet Rollins jsou kovbojové marně hledající práci v městečku Harmony v Arizoně v době, kdy nejspíše končí „zlaté dny“ starého Západu. Na nějaký čas se usadí na ranči vedeném Calem Brennanem. Za Montyho se chce provdat jeho dávná láska Martine, stárnoucí kovboj má však strach, že by oba nedokázal uživit. Východisko z neveselé finanční situace nachází Chet ve svatbě s vdovou Mary Eagleovou, která vlastní výnosný obchod s nejrůznějším zbožím. Zato jejich bývalý kamarád, nezaměstnaný Shorty, se dává na cestu bandity…
Tvrdého, nekompromisního a vždy čestného Monteho Walshe si zahrál Lee Marvin. Během své herecké dráhy byl většinou obsazován do úloh tvrdých a drsných chlapíků. Diváci ho znají především z titulů Muž, který zabil Liberty Valance, Dívka ze Západu (za který získal Oscara), Profesionálové, Tucet špinavců, Vládce severní dráhy. Další nezapomenutelnou postavou je Chet Rollins v podání Jacka Palance. Ten šíři svého hereckého rejstříku potvrdil ve filmech Shane, Pohrdání, Drsná Oklahoma, Hotel Bagdad, Batman či Tango a Cash.
Postavu vyhaslé krásky Martine Bernardové ztvárnila francouzská herečka Jean Moreauová. Nejvíce se zapsala do divácké paměti v dramatech Výtah na popraviště, Nebezpečné známosti, Jules a Jim, Nesmrtelný příběh. O komediálních polohách svého talentu přesvědčila ve snímku Viva Maria!
Česká televize

režie:
William A. Fraker
 
 
hraje:
Lee Marvin (Monte Walsh), Jack Palance (Chet Rollins), Jeanne Moreau (Martine Bernard), Mitchell Ryan (Shorty Austin), Jim Davis (Cal Brennan), John Hudkins (Sonny Jacobs), Raymond Guth (Sunfisf Perkins), G.D. Spradlin (Hal Henderson), John McKee (Petey Williams), Michael Conrad (Dally Johnson), Tom Heaton (Sugar Wyman), Ted Gehring (Skimpy Eagans), Bo Hopkins (Jumpin' Joe Joslin), John McLiam (Fighting Joe Hooker), Allyn Ann McLerie (Mary Eagle), Matt Clark (Rufus Brady), Billy Green Bush (Powder Kent), Eric Christmas (plk Wilson), Richard Farnsworth (kovboj)
 
 
námět:
Jack Schaefer (kniha Monte Wlash (u nás Muž se srdcem kovboje))
 
 
scénář:
Lukas Heller
 
 
kamera:
David M. Walsh
 
 
hudba:
Phil Ramone (produkce hudební), John Barry
 
 
kostýmy:
Patricia Norris (ženské), Alan Levine (mužské)
 
 
zvuk:
Jerry Kosloff
 
 
zvláštní efekty:
George Peckham
 
 
producent:
Hal Landers
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.