Zari
ohodnotit

Modrý tygr [2k digital]

Další název:
Modrý tiger; Der Blaue Tiger; The Blue Tiger
Rok:
2012
Délka:
90 minut
Premiéra v ČR:
23.2.2012
„Film pro děti, jejich rodiče a tygry“
Popis / Obsah / Info k filmu Modrý tygr
POZOR SPOILER

Johanka Geržová bydlí s matkou v botanické zahradě. Tu spravuje pan Kytka, který má syna Matyáše. Děti spolu kamarádí a spolu jsou i na přednášce pana starosty, který jim ukazuje, jaké chce postavit nové město. A také zbourat starou čtvrť. Což se dětem nějak moc nelíbí. Ve městě se zažínají ztrácet psi a potulovat se modrý tygr. Vidí jej i starosta s řidičem Kráčmerou. Když je tygr v zahradě, rozkvetou všechny rostliny. Když jej spatří otec Kytka, je z toho málem na mrtvici. Už tak toho má dost, protože starosta chce zahradu zrušit. Jenže i modrý tygr jse, zdá se, proti tomu…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Modrý tygr
Co se stane, když se ve městě objeví modrý tygr?
Dobrodružný, magický a humorný rodinný film vtáhne děti i jejich rodiče do světa fantazie. Středobodem všeho dění je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná botanická zahrada, ukrytá uprostřed hlučícího města. Dva kamarádi Johanka a Matyáš žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči v podání Báry Hrzánové a Jana Hartla.

Když se ambiciózní starosta Rýp rozhodne zbourat zahradu, aby na jejím místě mohl postavit úplně novou čtvrť, přímo na křižovatce se objeví tajemný modrý tygr. Ten se s dětmi vydá na magickou cestu záchrany jejich jedinečného světa.

Částečně animovaný film je adaptací stejnojmenné dětské knížky Terezy a Juraje Horváthových.

Vznikl jako režijní debut Petra Oukropce, producenta filmů Návrat idiota nebo Děti noci a pod režijní supervizí Bohdana Slámy.

CinemArt CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Modrý tygr
Rodinný kombinovaný hraný a animovaný film podle stejnojmenné knihy Terezy Horváthové vypráví příběh malé Johanky, která žije v chátrající botanické zahradě se svou maminkou Žofií, kamarádem Matyášem a jeho otcem, správcem Kytkou. Jejich svět mezi tropickými rostlinami však ohrožují stavební plány starosty, který chce staré město i zahradu zbourat a vytvořit moderní city. Děti se s tajemným modrým tygrem pokusí zahradu i město zachránit. Film je režijním debutem producenta Petra Oukropce.

Filmová ročenka 2012


Popis / Obsah / Info k filmu Modrý tygr
Rodinný snímek Modrý tygr poněkud nezvykle navazuje na tradici českých dětských filmů, jaké natáčela například Věra Šimková-Plívová. - Malá Johanka žije ve staré chátrající a nostalgicky krásné botanické zahradě uprostřed města s optimisticky naladěnou maminkou Žofií, s kamarádem Matyášem a s jeho otcem, nevrlým správcem Kytkou. Když je jejich svět ohrožen plány kariéristického a bezskrupulózního starosty, chce dívenka zabránit připravovanému zbourání celé čtvrti. V tom jí pomůže modrý tygr, tajemná šelma, která se ve městě objevila a která podle starosty může za záhadné mizení psů. - Film je adaptací stejnojmenné knihy Terezy Horváthové a jeho hravé výtvarno vychází z původních ilustrací Juraje Horvátha. Vtipně kombinuje hranou akci s animovanými pasážemi, využívajícími několik technik (klasickou kreslenou, ploškovou, ale i počítačovou animaci). Je režijním debutem producenta Petra Oukropce (nar. 1972) a zaujme především svou poetikou, opírající se hlavně o zajímavě vybrané a nasnímané reály, a také dobrými hereckými výkony dětských protagonistů. Možná však až příliš didakticky spojuje pohádkový motiv se společenskokritickou rovinou.

-mat-, Filmový přehled 2012/4


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Otázky Václava Moravce (2004) ...

12:00 - 13:00

45 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

ČT2 - Cesty víry (2005) [TV cyklus]

12:45 - 13:10

0 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Za pět minut dvanáct

11:55 - 13:00

50 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Receptář prima nápadů (2001) [...

12:00 - 13:00

45 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ryba na suchu (A'ale Ma'a Wau)

Ryba na suchu
A'ale Ma'a Wau

Pedro Fenollar

Fenollar Pedro

Naposled navštívené:
Ryba na suchu (A'ale Ma'a Wau)

Ryba na suchu
A'ale Ma'a Wau

Pedro Fenollar

Fenollar Pedro