Modlitba pro bratra (1992)

Modlitba pro bratra (Jumpin' at the Boneyard)
58 %
 
 

Jumpin' at the Boneyard

    Žánr: drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 107 min.
Příběh dvou bratrů, které svede po letech dohromady náhoda. V noci Manny (Tim Roth)chytne zloděje, který se snaží vykrást jeho byt. Je to jeho mladší bratr Dan (Alexis Arquette). Ten v současné době propadl drogám a žje s dívkou Jeanette na kraji společnosti. Manny ho chce zavést k matce, která ho již dlouho neviděla. Cestou se staví na hřbitově, kde si jako děti hráli. Manny bratra zavede k otcovu hrobu, mladík nemá tušení, že táta zemřel. Nenáviděný otec je často oba bil a tak Manny rozbije palicí jeho náhrobek.

Bratři se zastaví v Bronxu v domově mládeže, kde Manny pro bratra zajistí koupel a čísté oblečení. Manny se u vedoucího Simpsona zajímá o detoxikační kůru, kterou provádějí v domově pro mladé nakrkomany. Je mu jasné, že je to poslední Dannyho šance. Další zastávkou je školka, kam chodí Mannyho malý syn, se kterým má zákaz styku.

Manny se setká u školky s bývalou ženou a pohádají se kvůli alimentům. Oba bratři odjíždí taxíkem a Manny nemá na zaplacení. Zajde proto domů pro peníze. Danny zůstane chvíli v bytě sám a ukradne hned několik věcí. Při návštěvě matky dojde k velkému zklamání, když ta nechce syna "feťáka" vidět. Oba zklamaní bratři odjíždí a doufají, že při příštím setkání bude Danny už čistý .....  Autor: curil

režie:
Jeff Stanzler
 
 
hraje:
Tim Roth (Manny), Alexis Arquette (Dan), Danitra Vance (Jeanette), Samuel L. Jackson (Simpson), Elizabeth Bracco (Cathy), Kathleen Chalfant (matka), Joey Allen (Darryl), Jermaine Barkley (přítel), Corey Bennett (mladý hoch), Michael Boyd (pomocník)
 
 
scénář:
Jeff Stanzler
 
 
kamera:
Lloyd Steven Goldfine
 
 
hudba:
Steve Postell
 
 
střih:
Christopher Tellefsen
 
 
výprava:
Caroline Wallner
 
 
výkonný producent:
Lawrence Kasdan
 
 
producent:
Lloyd Steven Goldfine, Nina R. Sadowska
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.