Duben
ohodnotit

Mlsné medvědí příběhy v kinech

Další název:
Hungry Bear Tales
Rok:
2020
Délka:
41 minut
Premiéra v ČR:
10.9.2020
„Veselá dobrodružství dvou věčně hladových chlupáčů.“
Popis / Obsah / Info k filmu Mlsné medvědí příběhy v kinech
Středometrážní animovaný povídkový film Mlsné medvědí příběhy v kinech v režii Kateřiny Karhánkové a Alexandry Májové je primárně určený nejmenším divákům od tří let. Ale dobrodružné, kulinářské, vtipné eskapády dvojice medvědích kamarádů, kteří se objevili už ve třech epizodách pásma Hurá na pohádky (2019), pobaví i vyšší věkové kategorie. Uvedení šesti částí v kinech bylo zároveň pozvánkou na šestadvacetidílný večerníček Mlsné medvědí příběhy, který Česká televize uváděla od 24. ledna do 18. února 2021. – Ve filmu se v úvodní epizodě medvědi, velký Nedvěd a malý Miška, seznámí a rozhodnou se pro společné bydlení v domku Miškova strýce Kamila, který je na Aljašce. Oba jsou stále při chuti, když nemají hlad, honí je mlsná, a tak se jejich soužití točí převážně kolem jídla a vaření, ale zároveň vypovídá hodně o přátelství; společně ochutnají lanýže, oslaví v létě Vánoce, protože je v zimě prospí, namaskují se jako pandy a pak pochopí, že podvádět se nemá, nepohodnou se kvůli palačinkám a vzápětí se usmíří, pozvou medvědí kamarády na hostinu a ta skončí veselým muzicírováním... Epizody jsou spojeny krátkými vstupy obou protagonistů. – Kromě pečlivě vypointovaného scénáře (na motivy knižních předloh Zbyňka Černíka), včetně nenápadného poučení, cíleného na nejmenší diváky, a večerníčkovské poetiky je silnou stránkou filmu jen zdánlivě naivní vizuální pojetí a nápaditá animace. Výtvarník Filip Pošivač nechal velkou část pozadí bílou a oběma chlupáčům dodal odzbrojující úsměvy. S výtvarnou stránkou koresponduje hudba. Tu její skladatel Prokop Holoubek z kapely Midi Lidi popsal jako „částečně technologickou neboli elektronickou, ale zároveň akustickou a přírodní“. Výsledný zvuk obsahuje jak programované elektrické nástroje, tak akustické nástroje hrané naživo i reálné zvuky. Za zmínku stojí, že epizoda Na lanýže! byla vybrána do soutěže v kategorii televizní tvorby na Mezinárodním festivalu animovaných filmů v Annecy. – Výrobní společnost Bionaut roce 2021 na večerníčkový seriál Mlsné medvědí příběhy navázala stejnojmenným knižním vydáním šestadvaceti epizod Nedvěda a Mišky s ilustracemi Filipa Pošivače a Velkou medvědí kuchařkou (recepty pro děti sestavila foodbloggerka Kateřina Dvořák). Zároveň vyšlo hudební album s písničkami ze seriálu.

Zdroj: -kat- / NFA


Popis / Obsah / Info k filmu Mlsné medvědí příběhy v kinech
Medvědí kamarádi z úspěšného pásma Hurá na pohádky jsou zpět. Ten velký, to je Nedvěd, a ten mrňous zase Miška. Spolu podnikají ta nejbláznivější dobrodružství, aby co nejjednodušeji nacpali svá věčně hladová bříška. V novém povídkovém filmu Mlsné medvědí příběhy v kinech mají obzvlášť napilno. Uvidíte, jak se tito zábavní chlupáči seznámili, jak spolu vaří nebo ochutnávají lanýže, jak v létě slaví Vánoce, které každou zimu prospí, i jak se usmiřuje medvědí hádka. Dokonce je čeká obrovská hostina, kam dorazí medvědi z celého světa. Příběhy plné vtipu, dobrodružství a ponaučení ocení nejmenší diváci i jejich starší sourozenci a rodiče. Takže hurá na medvědy!

Aerofilms s.r.o.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Mlsné medvědí příběhy (2020) [TV seriál]

 Mlsné medvědí příběhy (2020) [TV seriál]
Mlsné medvědí příběhy n
 
Žánr: animovaný
Země: Česká republika
Režie: Alexandra Májová, Kateřina Karhánková

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Silvestrovský koktejl

10:35 - 11:30

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Svatá kněžna Ludmila

11:10 - 12:05

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

23 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

48 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10