Duben
ohodnotit

Mlčení jehňátek

The Silence Of The Lambs

Další název:
Mlčanie jahniat (SK)
Žánr:
Rok:
1991
Délka:
118 minut
Premiéra v ČR:
24.10.1991
„O pátrání po bestiálním vrahovi, který své oběti stahuje z kůže.“

Komentáře k filmu Mlčení jehňátek

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 67
hledaseniki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2011
Mlčení jehňátek
Film, který získal Oscara za   nejlepší film a jako bonus   další Oscarky. Adaptace   románu Thomase Harrise   získal takové uznání, že   by to možná málokdo čekat,   teda než film byl viděn.   Film závisí především na   hereckých výkonech Anthony   Hopkinse a Jodie Foster.   Vychyralý Hannibal byl   geniální stejně jako   Anthony. První díl je   bezpochyby nejlepší a   žádné pokračování se mu   nevyrovná.
Jonathan   Demme je spíše znám pro   nátáčení komedií,   každopádně myslím, že   tenhle žánr je to pravé   ořechové.
FLA
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.11.2011
Co dodat k vrcholovému ve   všech směrech zpracovanému   dílu??Asi že pokračování   již nedosáhla takové   kvality a takovouto drsnou a   chytrou krimi už jen tak   někdo nepředčí,,,
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.7.2009
Tak toto je asi jeden z nej   filmů, které jsem kdy   viděl. Od tohoto filmu se   Jodie stala mojí dvorní   dámou.
A ani se moc   nedivím, že Anthony za to   dostal Oscara.
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Tímto dílem odstartoval   příběh jednoho   kanibalského vraha který si   vychutnává své řádění v   čele s fantastickým   A.Hopkinsem.Skvělý thriller.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2009
Velice dobré skvěle   natočeno  
Doslova a do   písmene skvělí herecký   výkon všech herců
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Co říct? Jeden z   nejlepších thrillerů všech   dob. Skvělé herecké výkony   (nezapomenutelný, ďábelský   Hopkins, skvělá Jodie   Foster), dokonalá atmosféra,   nápětí od začátku do   konce. Nic víc thriller   nepotřebuje.
Misantrop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2011
Není to jen dobrý   kriminální horor, který   využívá popularity   masových vrahů; neboť oni   jsou pitoreskní a zajímaví,   jsou to ryzí lidé, kteří   odmítají asketismus   společenských konvencí, a   oni to jsou, kdo nejčastěji   pronášejí nepříjemné   pravdy o životě. Na tomto   filmu upoutá i prolínání   do osobních traumat a další   psychologické hrátky.   Úchylná lidská duše přece   nabízí tolik zvratů a   kombinací!
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.4.2012
Moc dobrý napínák. Hannibal   kanibal v podání Anthony   Hopkinse byl skvělý.Mě   fascinuje jeho inteligence,   jak má vše promyšlené.Ve   filmu neříká zbytečná   slova. A jeho vztah ke   Starlingové, to je až   otcovské. Film je   napínavý,ale noří se i do   duše jednotlivých   postav.100%
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2010
Kultovní film s   nepřekonatelným Anthonym   Hopkinsem. Inteligence a   chladného uvažování   doktora Hannibala nemám nikdy   dost. Jen vyděšený kukuč   Jodie Foster mě docela nudí.   Ale vše se dá překousnout a   ani tahle drobná vada na   kráse mi nezabrání, abych   se k jehňátkům opakovaně   vracela.
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2022
Po docela dlouhé době jsem   si film pustil v   remasterované verzi a v   pořádným dts hd master   zvuku a není, co bych mohl   vytknout. Fakt paráda! Svou   temnotou a hudebním podkladem   se řadí ke kultovní   Sedmičce, Howard Shore   prostě umí. A navíc se na   Jodienku strašně krásně   kouká. 
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2009
Absolutní špička mezi   žánrem psychologický   thriller...Neopakovatelný   zážitek, tísnivá   atmosféra, mráz běhající   po zádech, když promluví   charismatický doktor Lecter v   podání úžasného Hopkinse   v roli, která nemá obdoby a   já ji povazuji za vrchol   vseho...Scénář byl naprosto   famozní, postavy   propracované do nejmensího   detailu...Podle mého názoru   je to nejlepsí thriler vsech   dob...Uchvatná je poslední   scéna s baterkou, se kterou   se dá srovnávat pouze   záverecná sekvence z   8MM...Zaujala mě i scéna se   senátorcinou dcerou v té   díře a následně část se   psem...Je to s podivem, ale k   tomuto filmu nemám jedninou   výhradu...
Zimmy871
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.11.2009
Nejkratsi doba herce, za   kterou byl ocenen oskarem.   Anthony Hopkins je dokonalej   psychopat. Ackoliv je blbost,   ze masovy vrah a kanibal by   mohl byt psychiatrem. To je to   asi nejvic desive na tom   filmu. Pokracovani nejsou   spatna, ale original zustava   originalem. I misto Fostrove   si nedokazu predstavit nikoho   jineho.
Charlie35
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.12.2008
Jeden z pilířu tohoto   žánru. Oskarový snímek   Jonathana Demma nasadil v   tomhle ranku sakra vysokou   laťku. Pochmurná atmosféra   by se dala doslova krájet.   Někdy se to prostě podaří   natočit genialitu.
JVSoolen
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Tak tenhle film je horor. Krev   skoro zadna, ale uzasny   psychicky zatah. Nic pro   citlive povahy. Tenhle zazitek   se jen tak nepodari dostat z   hlavy.
radegaster
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2015
Pro labužníky
Mlčení jehňátek je jedním   z nejlepších thrillerů   vůbec, hlavní zásluhu na   tom má samozřejmě výborný   scénář a režisér Jonnthan   Demme, ale to co tam   předvádí Anthony Hopkins a   Jodie Foster posouvá tenhle   film ještě někam úplně   jinam, postava Hannibala   Lectra se díky Hopkinsovi   stala skoro kultovní a pro   Jodie Foster byla tohle její   zatim životní role. Škoda,   že se nepodařilo žádnému   pokračování navázat na   kvalitu prvního dílu.
Papaja73
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Skvělý thriller,který   místo na hektolitry krve   sází na psychiku.Je to hra   nervů a člověk s napětím   a strachem čeká,jak to   všechno dopadne.Herecký   koncert v tomto snímku je   úžasný.Především Anthony   Hopkinns zde předvedl   neuvěřitelnou hereckou   kreaci.Mlčení jehňátek je   už téměř klasika,která   však ani po letech neztratila   nic na dramatičnosti a nervy   drásající atmosféry.
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2011
Toto je prostě mistrovské   dílo. Perfektně zpracovaný   film po všech stránkách.   Anthony Hopkins se svým   výkonem zapsal do historie   filmového světa!
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2012
Tenhle film jsem ještě   nehodnotila, přestože jsem   ho už mnohokrát viděla.   Než přišel do kin a   způsobil tehdy poprask,   četla jsem knihu a to jsem   neměla dělat. Do filmu se   nikdy nevejde tolik, co do   knížky a pak vám tam   některé pasáže chybí a   něco je i jinak. Nicméně,   když zapomenu, že jsem to   četla, je to brilantně   natočený thriller, který   stojí za vidění.
Ingrid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2007
Jeden z nejlepších a   nejpůsobivějších filmů   vůbec a není moc thrillerů,   na které se člověk chce   podívat víckrát, když už   ví jak je vrah po dlouhých   peripétiích dopaden a zabit.   Ale patrání se   "statečnou Clarice"   nikdy neomrzí. Škoda, že   látka posloužila k   natočení dalších -   nemastných, neslaných   pokračování.
huron
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.9.2006
Bezpochyby jeden z   nejlepších natočených   filmů, nejen ve svém   žánru. Vše už asi bylo   řečeno a napsáno, takže   jen doporučení: jestli se   podaří, zkuste originální   verzi s titulky a zážitek se   Vám znásobí - přes dobrý   český dabing je původní   verze mnohem působivější.
mikee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2008
Není co komentovat a vše   podstatné je tu stejně už v   předešlých komentářích   napsáno a já se vesměs s   těmito (kladnými)   komentáři ztotožňuji a   jediná slova , která mě   napadnou když se řekne   Mlčení jehňátek jsou tato:   brilantní , famózní ,   skvělé , působivé ,   dramatické! 98%
MaKy92z
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2010
S pomocou tohto skvelého   thrilleru odštartovali svoje   herecké dráhy Anthony   Hopkins a Jodie Foster. Obaja   sa tu totiž vypracovali   svojimi excelentnými   hereckými výkonmi. Dej   vyzerá byť celkom napínavý   a strhujúci. Určite, že tu   nevidieť brutálny a   sadistické scény, ktoré   páchal krvilačný Hannibal.   Ale na diváka dokáže skôr   zapôsobiť inteligentným   dojmom. Ja osobne som si tento   vynikajúci film nesmierne   obľúbil.
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Kniha je dobrá a film se   opravdu podařil. Celý   příběh je mrazivý i když   tam je vlastně jen jedna   trochu krvavá scéna. To ale   vůbec nevadí, ta atmosféra   stojí za to. Clarice a doktor   Lecter jsou skvělí.   Pokračování jsem ale   neviděla a vidět nechci. Bez   Jodie Foster to nebude ono a   nechci si pokazit dojem.
mancika.n
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.10.2011
Anthony Hopkins - výkon ako   vyšinutého génia mu   vynieslo zaslúžené Academy   Award a to isté platí o   výkone Jodie Foster ako   Clarice Starlingová. To je   určite film, ktorý   dokazuje,že nepotrebujete   tony krvi lebo má dobré   napätie filmu. Tento film by   mal ísť do dejín ako jeden   z najväčších filmov v   histórii kinematografie.
Imo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.3.2019
Mlčení jehňátek
Film je ukázkou, jak se v   jednom člověku spojují   úžasné znalosti lidské   anatomie, chirurgie, chemie a   psychiatrie se zvrácenými   choutkami vraždit a   konzumovat lidské tělo.   Zároveň je ukázkou   vězeňského prostředí, ve   kterém jsou uzavření   nejtěžší zločinci,   kteří už nemají žádné   zábrany. Oceňuji perfektní   herecké výkony, děsivost   psychyky u agentky   Starlingové a psychickou   vyrovnanost u brutálního   vraha Lectera.
wawer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2007
Horror prakticky bez krve,   wow, ale krev tu nahrazuje   neuvěřitelné napětí od   začátku od konce, pak k tomu   vynikající scénář, režie   a obě hlavní role zvláště   Hopkins, který si zahrál   životní roli. Poprávu je to   jeden z mála filmu, který   získal pět   nejdůležitělších Oscarů   (film, režie, scénař, herec   v hlavní roli a herečka v   hlavní roli), což se od té   doby už nikomu nepovedlo
scajo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2005
Vím, že nikdo nikdy   nenatočil a nenatočí   dokonalý film, ale ať   přemýšlím jak   přemýšlím, ještě jsem   nepřišel na jediný detail,   který by byl v tomhle filmu   špatně..
kllatenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2008
Heh ... do háje s mým   zatvrzelým názorem že   horory jsou blbosti. Většina   možná, ale tenhle rozhodně   ne.
Naprosto skvělý,   atmorférický film, úžasné   herecké výkony.
Já   nemám ráda horory, ale   tenhle mě naprosto strhl že   jsem nemohla odejít.
Všem naprosto   doporučuji.
Kdo ovšem   čekáte americký horor s   tuny krve, usekaných hlav a   vyteklých mozků, lekaček   či čehokoli jiného, ruce   pryč.
asxasx
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.2.2010
Sice je trochu   uspěchanější než film a   některé scény se trochu   pozměnily...
Ale co   dodat? Je prostě   NEJLEPŠÍ!!!
sussy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2005
Vynikající psychologický   thriller, Anthony Hopkins je   jako kanibal Hannibal   absolutně nepřekonatelný.
Masoks
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2019
Legendární film s naprosto   nenahraditelným Anthony   Hopkinsem. Přímo bravurně   natočený thriller, který   získal 5 Oscarů. Ačkoli je   tam Hopkins vidět tak plus   mínus 16 minut, podal   nezapomenutelný výkon a snad   jeho nejlepší za celou jeho   kariéru. Tohle je film, na   který za týden nezapomenete.   Tohle je film, na který   budete myslet ještě   hooooodně dlouho. Jonathan   Demme, Jodie Foster, Anthony   Hopkins, Ted Levine svou   práci zvládli na výbornou.
cira
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Clarice Starlingová, nadaná   studentka na akademii FBI je   přidělena agentovi   Crawfordovi, vyšetřujícímu   případ masového vraha   Buffalo Billa, který své   oběti stahuje z kůže.   Clarice navštíví v   baltimorské vězeňské   nemocnici bývalého   vynikajícího psychiatra   Hannibala Lectera,   odsouzeného na doživotí za   sérii brutálních vražd a   kanibalismus.Výborný film od   kterého se vám nebude chtít   odcházet.
moudrc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2008
Kdo četl knihu snad ještě   více ocení dokonalost tohoto   filmu. Mladá Jodie Foster   proti staršímu Anthony   Hopkinsovi a k tomu všemu   výborně zvolená zápletka,   báječná souhra kamery,   střihu i režie.
Federer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2016
Opravdu nevím, jak může   někdo dát 1/10, ten člověk   musí být slepý...
Tento film mě přikoval k   obrazovce i když jsem ho   viděl popáté. Prostě   GENIÁLNÍ!
lukino81
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2010
BEZKONKUREČNĚ NEJLEPŠÍ   THRILER VŠECH DOB! TEDA PRO   MNĚ URČITĚ. VYNIKAJÍCÍ   FOSTER A JEŠTĚ LEPŠÍ A.   HOPKINS.
jany1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.2.2009
BOBMA!!!
Užasne herecke   vykony,brilantní   dialogy,skvela režie,opravdu   dokanale fimove dílo ktere   vas nemuže zklamat!!!Podle   mě NEJLEPŠÍ FILMOVÝ POČIN   VŠECH DOB!!!
hannibanny
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.2.2010
Naprosto perfektní   zpracování. Knížku jsem   četla a je to věrně   natočené. Perfektní   herecký projev Judie Foster i   Anthonyho Hopkisnse. Patří   mezi mé oblíbené a i na   poněkolikáté má to   napětí.
bobecek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.9.2010
tento filmje nejlepši s   tojice sem do neho zamilovany   masovi vrazi mně fascinujou i   kdyš jeto jen smišlena   postava anthony ji stvarnil   tak dokonale zě nemam slov   ktomu mužu jen piložit muj   oblibeny citat jednoho   opravdoveho kanibala(řikase   že lidé jsou tim co jedí   tak si davejte pozor bych   nebyl vamy)
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Mne sa tento film osobne   veľmi páčil. Dokonca som ho   už videl
x-krát a   stále si ho rád pozriem.   Anthony Hopkins vo filme podal   veľmi dobrý herecký výkon.   Anthony Hopkins tento film   veľmi vyzdvihol. Do filmu,   tak isto dobre zapadla   herečka Joddie Foster, kde sa   zviditeľnila,ako budúca   herečka.
LenC2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.8.2009
Anthony Hopkins v životní   roli doktora psychologie   Hannibala Lectera , který je   odsouzen na doživotí a   napomáhá z vězení ve   vyšetřování vraha .   Skvělá je v roli agentky FBI   Starlingové Jodie Foster   vynikající thriller.
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.8.2012
Oskary hovoří za vše,výkon   Jodie Foster a Hopkinse   taktéž,drama,atmosféra a   zápletka v podobě vraha   úchyla taky a v neposlední   řadě ten děsivej konec.   Víc k tomuhle kultovnímu   filmu netřeba psát--->90%
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2013
Nezapomenutelný Anthony v   kultovním thrilleru, který   především svým pojetím,   vizualizací se totálně   vyjímá nad vším ve svém   žánru. Nejsem tedy vůbec   fanda tohoto žánru, ale   přirozené pojetí situací   bez hlasitých zvukových   doprovodů a lekavých scén a   přitom na dosti drsné téma   a zároveň s vysokou   inteligencí a vše   zakomponované ve skvělých   dialozích.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.8.2018
║Rozpočet   $19miliónov║Tržby USA   $130,742,922║Tržby   Celosvetovo $272,742,922║ V   prvom rade je u tohto filmu   výhodou členitý príbeh   odohrávajúci sa v dvoch   rovinách postupne sa   zlievajúcich do jednej   finálnej, kde všetko v plnej   kráse vyvrcholí súbojom   Sterlingová vs. Buffalo Bill.   Film ma výborne napísané   postavy, šokujúce scény,   dosť hustú mrazivú   atmosféru, hlavne na miestach   kde sa na pľace objavuje   postava Hannibala Lectera, je   len škoda že nedostáva o   kúsok viac priestoru, lebo   Clarice Starlingová nie je   až tak zaujímavá postava   pre dej ako samotný   nevyspytateľný Hannibal ale   aj tak podľa mňa táto   postava má určite rezervy na   to aby sa dala označiť   dokonalá, prípadne   Oscarová. V tomto   thrillerovom slede je pre mňa   jasný víťaz film Sedem, ten   by som označil po všetkých   stránkach za dokonalý, kdež   to u Mlčania Jahniat cítim   rezervy aj keď celkovo film   pôsobí dosť silným dojmom,   nie je úplne otvorený   divákovi. /95%/
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.10.2015
Mlčení jehňátek
Výborný thriller, který   zaujme zejména svojí surovou   atmosférou, jež dokáže   diváka strhujícím způsobem   udržet u obrazovky. Velmi se   mi líbily dialogy mezi   Hannibalem a Clarice a   celkově ten nápad, že   padouch pomáhá dopadnout   padoucha. Rovněž oceňuje   podařený zvrat v ději, kdy   se Hannibal pokusí o útěk.   V závěru se mi líbila   hlavně scéna, kdy zásahová   jednotka i Clarice zazvoní na   zvonek a tvůrci poté   nechají diváka na   pochybách, kde se vlastně   Buffalo Bill ukrývá. K   dokonalosti mi snad jen chybí   trošku napínavější a   vyhrocenější souboj mezi   hlavní hrdinkou a vrahounem.
hejtman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.4.2006
tvrdé a napínávé,Anthony   Hopkins v životní   roli,klasika žánru,která   předběhla čas,legenda o   které je zbytečné dále   mluvit
lion71
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2008
jen devítku jsem dal proto,   že jsem četl orginál knihu   od Tomase Harise a jak asi   všichni víme, film se knize   nemůže rovnat,ale i tak   klobouk dolů
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2009
Vážně dobrej film.   Zajímavej a napínavej,   Anthony Hopkins i Jodie Foster   sou tu úžasný.
AcidBurn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.10.2005
Film, který se stal prakticky   legendou svého žánru.   Anthony Hopkins tu podává   téměř životní výkon a   Jodie Foster mu zdařile   sekunduje.
Film není   určen pro slabší povahy a   opravdoví znalci zjistí, že   se filmaři nechali inspirovat   několika masovými vrahy,   zejména Eddiem (ten, co šil   obleky z lidské kůže).
Napětí se stupňuje a   film lze jen těžko   předvídat, násilí není   samoúčelné, logika je   dobře promyšlená a   zajímavý konec, nad kterým   se někteří usmějí. Ale   usnout se budou bát všichni.   Zejména scéna s vanou je   opravdu "hustá".   Pokud toužíte po tom vidět   opravdu dobrý a drsný horor,   pusťte si to. Nezbývá než   doporučit.
red_dragonfly
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.4.2010
Filmy, ve kterých pátrá po   (nejčastěji masovém)   vrahovi osamělý hrdina,   většinou s pomocí   nečekaně objevené   spřízněné duše, je   bezpočet. A o to víc si   cením, když mají nápad a   jsou dobře zpracované.   Mlčení jehňátek nechybí   ani jedno (rozhodně, když   ona nečekaná spřízněná   duše je jiný psychopatický   masový vrah) a herecké   výkony Fosterové a Hopkinse   tomu dávají ten správný   říz.. Další   "Lecterovské" filmy   taky nejsou tak úplně k   zahození (snad kromě   posledního   "Zrození", to je   fakt břečka jak film, tak   kniha), nicméně Mlčení   jehňátek zůstane   nepřekonáno..
fifoml
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.2.2005
Film ktery stoji za to si bez   premysleni kouknout. Ale   nedelat si hlavu s nejakym   psychopatem. :-)
Flekoun
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.3.2021
Mlčení jehňátek
Kdo by neznal tento film, je   to taková klasika , kterou   zná většina lidí.   Výborně zahraná role   Hanibala Lectera v podání   Anthony Hopkinse, který si   rád pochutnává na lidském   masíčku. No a pak je tu   transsexuál, který ukají   své zvrácené touhy na   ženách, kde věžní jednu z   žen a o té se to celé je,   Aby kanibal Hanibal Lecter   pomohl agentce Scarlingové   dopadnout tohoto zvráceného   šílence a psychopata v   jedné osobě. Film patří   určitě k těm nejlepším   filmům co se natočili.
panKaplan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Skvělé zpracování   výtečné knižní předlohy,   přestože není dokonalé.   Teprve po třetím zhlédnutí   jsem si mohl vychutnat   magický pohled sira Hopkinse,   zběsilost "Buffalo   Billa" a další   "finesy", které   film nabízí. Kromě dr.   Lectera byly skvěle obsazeny   i další role, především   Buffalo Bill a doktor Chilton.   Ano, Mlčení jehňátek je   horor, ale natočený natolik   zajímavým způsobem, že   rozhodně nepatří mezi   béčkové filmy. Hororovost   není jednoúčelná, ale   propracovaná a přesně   zasazená do děje.
Iwanhoe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2008
Tak tohle mě opravdu   dostalo.... Nápad perfektní,   provedení ještě lepší.   Velmi dobře zahráté role.   No prostě paráda!
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2018
Nepřekonatelný Hopkins,   mladinká Fosterka, se kterou   si tak trochu hrál a kdyby   nechtěl, tak se ona nic   nedozví. Ale svým způsobem   mu vyhovovalo být jí   mentorem. V prvním plánu se   hledá magor, co stahuje ženy   z kůže, v druhém další   magor, ale s nadprůměrnou   inteligencí. Mě oslovila   docela postava senátorčiny   dcery. Její tah s hafíkem   byl velice chytrý. A   jehňátka mlčí.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.11.2018
Režisér Jonathan Demme   natočil v eoce 1991 podle   knihy Thomase Harrise skvělý   psychothriler Mlčení   jehňátek. Ve skvělé formě   se představil vynikající   Anthony Hopkins jako   nelítostný kanibal Hanibal   Lecter, který pomáhá FBI   najít masového vraha.   Skvěle se zapotila i Jodie   Forster, jenž si zahrála   studentku kriminologie a   vyšetřující policistku,   která musí s Lectrem   spolupracovat. Jako dvojice   fungují Hopkins i Forster na   výbornou. Film sám o sobě   je dodnes uznávaným   klenotem. Psycho a zlo, které   v sobě film ukrývá položí   každého sebevíc silného   diváka na kolena, protože je   to opravdu psycho s velkým   "P".
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.8.2014
Vynikající výkony Jodie   Fostrové a Teda Levina, ale   naprosto senzační výkon   Anthony Hopkinse, u kterého   jsem si říkal, že toho   kanibala snad nehraje, nýbrž   že jím je doopravdy.
Legendární snímek   Mlčení jehňátek jsem   shlédl teprve nedávno a   vidím, že jsem do té doby   přicházel o hodně. Skvělý   příběh a pointa, kde jste   napjatí od začátku filmu   až do konce a říkáte si,   jestli ty Lecterovo žvásty   jsou pravdou, nebo se jen   snaží naše detektivy   oblbnout. Co mi na fimu naopka   vadilo byly scény, které   nás zaváděly do vrahovo   doupěte (pokud se tomu tak   dá říkat), myslím, že   tyto scény připraví diváka   o větší zážitek a   překvapení, protože nám   vlastně tímto způsobem   filmaři poodhalují   zkutečného vraha, což je   podle mého názoru špatně,   ale i tak je film skvělej.   Dal bych klidně 10/10, ale ty   scény mě mrzí.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.11.2016
Trošku moc dlouhé a   ukecané, ale závěrečná   scéna ve sklepě pěkně   brnká na nervy. Agentce nervy   jenom tečou.
Amthauer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.9.2008
Mrazivě pojatý film o   zvrácenosti s přinejmenším   dvěmi velmi napínavými   scénami, které jsou   vypointované do posledního   záběru. A dokonce i tehdy,   neděje-li se nic   zvláštního, jsme   přinejmenším svědky   vynalézavosti práce s   kamerou. K tomu skvělý   Hopkins, ze kterého opravdu   jde strach a přirozená   Foster - prostě perfektní   dílko.
Rene1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.4.2007
Thriller to není špatný,   herecké výkony jsou   prvotřídní, zejména ten   Anthonyho Hopkinse v hlavní   roli, byť démoničnost   dodává patrně spíš režie   svými triky než herec   sám,napětí se tvůrcům   vcelku zdařile daří držet   po celý film, je tu i dost   pozoruhodný moment v   závěru, kdy záchranné   policejní komando zasahuje v   pravý čas, avšak na   nepravém místě, což je   velmi originální nápad   umocňující nečekaným   způsobem napětí, ale   přesto... Není to film mého   srdce a něco mu chybí.   Nevímj co, netoužil jsem ho   vidět zase.
Markst
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Netvrdím že to je špatný,   mě se to líbilo, ale podle   mě takovej strašnej nářez   jak všude čtu to zase není.
shadowdark
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Velmi dobře natočený film,   který mnozí považují za   legendární, ovšem já to z   něj necítím a přijde mi   pouze jenom jako lehký   nadprůměr.
Petra.Barbie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.5.2008
Drsné, ale brzo okoukatelné...
...ve 14ti letech, kdy jsem   viděla "Jehňata"   poprvé, byl pro mne nejvíce   atraktivní fakt, že film byl   do 18ti let nepřístupný.   Ale propašovala jsem se díky   otci protekčně do kina a   čekala na nějaký   adrenalinový zážitek...ale   - nekonal se. Sice mnohé   scény točící se kolem   "majetku" vrahova,   myslím tím ty lidské   kůže, jsou opravdu nechutné   a slabší povahy možná   měly snahu zanechat v kině   svou večeři pod sedadlem v   rozmělněném stavu, ale tím   to tak nějak hasne. Vlastní   vyšetřovací děj postrádá   napětí, logiku, chvílemi je   to dokonce i nuda. Hopkins v   roli Lectra sice podává dost   vypjatý výkon, ale Jodie   Foster je slabá a   nepřirozená. Je to tedy jen   lehce nadprůměrný thriller,   který kdyby měl více   kriminalistický spád a   dějové napětí, by mohl   mít své kouzlo pro diváka i   při dalších reprízách.   Já ho viděla dvakrát a   nemám potřebu jej vidět   znovu. Nic nového mi již   dát fakt nemůže. A to, co   mi napoprvé přišlo hnusné,   už budu znát a rozhodně to   ve mně nový adrenalin   nevyvolá.
Barney94
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.5.2022
Asi největší plus tohoto   filmu je Hopkins a pak Jodie.   Jinak celkově dějová linka   mě tolik nezaujala. Znám   mnohem lepší filmy tohoto   typu.
arciking
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.10.2008
Setřete mne, spláchněte   mne, ó Vy filmoví kritici,   za moji bláhovou troufalost,   ale tohle je nuda.   Nuda......nuda. Ještě   něco?....Snad ani ne....No,   trochu napětí tam je, ale   skutečně jenom pramálo. Jo,   a aby bylo jasno, největší   strach na mě dýchá z Jodie   Foster, nikoliv z toho šaška   s maskou....to ona hraje jako   absolutní psychopat, jí se   bojím podívat do   očí....ne, to není žádná   recese, takhle to na mě   prostě působí....
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.2.2011
Herecký koncert hlavních   protagonistů, jak by uvedl   ofic. zdroj. Na mě až moc   temný a drsný, nic pro   citlivky.
Panzerfaust
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.9.2011
...
podla mna strasne nudny film.   Uz 2 krat som ho zacal   pozerat, skoncil som asi v 2/3   a nikdy som nemal sil   dopozerat to. Neskutocna nuda
ziki.to
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.1.2010
Takovy druh hororu se mi vubec   nelibi a uz vubec ne hanibal   lecter.Hopkinse teda vubec   nemusim.Ani ten jeho blby   nahubek

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih27774minih27774Podzim v New Yorku (1999) 
Autumn in New York n
minih12897minih12897Most (1959) 
Die Brücke n
minih65602minih65602Zaslaná pošta (2010) [TV film] 
Going Postal n
minih22626minih22626Vlasy (1979) 
Hair n
minih98189minih98189Nevinné lži (2012) [TV cyklus] 
Nevinné lži n
minih25776minih25776Věznice Andersonville 2 (1995) 
Andersonville n
minih40729minih40729Hadi v letadle (2006) 
Snakes on A Plane n
minih114332minih114332Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 
Fantastic Beasts and Where to Find Them n
minih10893minih10893Krvavý sport (1988) 
Bloodsport n
minih156242minih15624224 hodin života (2017) 
24 Hours to Live n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Hannibal (2013) [TV seriál]

 Hannibal (2013) [TV seriál]
Hannibal n
 
Žánr: drama / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Peter Medak, Guillermo Navarro, David Slade

(pokračování)

Hannibal - Zrození (2007)

 Hannibal - Zrození (2007)
Hannibal - Zrození n
Hannibal Rising
Žánr: krimi / thriller / horor
Země: Velká Británie / Česká republika / Itálie / Francie / Spojené státy americké
Režie: Peter Webber

(pokračování)

Hannibal (2001)

 Hannibal (2001)
Hannibal n
 
Žánr: thriller / krimi / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Ridley Scott

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10