Mlčení dr. Evanse (1973)

Mlčení dr. Evanse (Molčanije doktora Ivensa)
58.6 %
 
 

Molčanije doktora Ivensa

Další název: Молчание доктора Ивенса, Mlčanie doktora Evansa; Molchaniye doktora Ivensa; The Silence of Dr. Evans

    Žánr: sci-fi
    Země: SSSR
    Délka: 90 min.
Nad Atlantikem dojde k havárii letadla a zdá se, že nikdo nemohl přežít - zanedlouho však objeví záchranná loď na pustém ostrově osm pasažérů zříceného letadla, kteří si nic nepamatují. Mezi nimi je i význačný vědec Dr. Martin Evans, který se zabývá výzkumem strárnutí a dlouhověkosti. Ten jediný ví, že byli zachráněni mimozemskou lodí, přilétávající navázat kontakt s pozemšťany. Je totiž vybrán jako kontaktní osobnost planety Země a tráví tak hodně času s mimozemskou dívkou Orante.

Jeden z mimozemšťanů je při průzkumném letu sestřelen vojenskou stíhačkou. Mimozemšťané to nechápou a když jim Evans vypráví o rozděleném světě a existenci zbraní hromadného ničení, rozhodne se velitel mimozemšťanů jejich návštěvu utajit a vymazat veškeré vzpomínky z paměti všech zachráněných, včetně Evanse. Orante, kterou mezitím spojila s Evansem láska, tomu zabrání, protože Evans slíbí, že nic neprozradí. Minozemšťané mizí a Dr. Evans se začíná vyhýbat lidem, přerušuje veškeré své výzkumy a touží po jediném - setkat se znovu s Orantou. Splní se mu to, když se Orante náhle objeví v jeho bytě. Jejich láska však nemá dlouhého trvání. Evans je zatčen pro údajnou spolupráci s cizími mocnostmi. Orante jej vysvobodí z vězení, ale jsou pronásledování policejními vozy. Evans dívku vysadí a pokračuje v riskantní jízdě. Havaruje a zemře. U jeho těla se objevuje Orante a zneškodní všechny útočníky. Jeden z nich ji však postřelí...  Autor: green-tea

režie:
Budimir Metalnikov
 
 
hraje:
Sergej Bondarčuk (dr. Martin Evans), Irina Skobceva (Evelyn Evansová), Žanna Bolotova, Leonid Obolenskij, Ivan Kuzněcov, Boris Romanov, Oleg Krodes, Gunars Placens, Pranas Piaulokas, Valerij Chlevinskij, Olgert Kroders (Grass)
 
 
scénář:
Budimir Metalnikov
 
 
kamera:
Jurij Sokol, Vladimír Bondarev
 
 
hudba:
Jevgenij Artěmjev
 
 
výprava:
Leonid Percev
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.