Duben
ohodnotit

Mladý Indiana Jones [TV seriál]

The Young Indiana Jones Chronicles

Další název:
Kroniky mladého Indiana Jonese; Dobrodružstvá mladého Indianu Jonesa
Rok:
1992
Délka:
45 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Mladý Indiana Jones
Seriál nám ukazuje mládí dobrodruha Indiana Jonese, první díl nám ukazuje Jonese, když byl ještě malým chlapcem, poté se přesuneme v čase směrem k jeho dospělosti, dále pak můžeme sledovat jeho dobrodružství, která ho zavedou i do zákopů první světové války, poté navštíví také Čechy, také zavítá do Transylvánie a tam se setká s... Jeho dobrodružství jsou neuvěřitelně různorodá , vydává se za nimi do světa, navštěvuje téměř všechny kontinenty a zažívá pozoruhodná setkání a dobrodružství ...

Seriál má 34 dílů, průměrná délka jednoho dílu je 50 min.

Díly:
(díly jsou seřazeny tak, jak po sobě časově následují).

1. Mladý Indiana Jones a Šakalova kletba (Young Indiana Jones and the Curse of the Jackal) - Starý Indy vypráví v muzeu dvěma chlapcům, co zažil coby malý kluk v Egyptě a jak se později potkal s mexickým revolucionářem Pancho Villou.

2. Florencie, květen1908 (Florence, May 1908) - Indy poznává hudebního skladatele Giacoma Pucciniho.

3. Paříž, září1908 - Zatím neznámý Pablo Picasso představuje Indymu své kresby.

4. Vídeň, listopad1908 (Vienna, November 1908) - Indy se zamiluje do habsburské princezny.

5. Britská východní Afrika, září 1909 - Indyho rodina pobývá v Africe s americkým prezidentem Rooseveltem a Indy se tu seznamuje s domorodým chlapcem.
Na začátku tohoto dílu je upozornění, že při natáčení nebyla zabita žádná zvířata.

6. Benares, leden 1910 - V Indii se Indy seznamuje s místním náboženstvím.

7. Peking, březen 1910 - Indy v Číně onemocní a pomůže mu až domorodý doktor.

8.Mladý Indiana Jones - Cestování s otcem - V Rusku se Indy seznamuje s L.N. Tolstojem, v Řecku zase s otcem uvíznou v dřevěném výtahu ke starému klášteru.

9.Princeton, únor 1916 - Indy pomáhá ve vyšetřování krádeže Thomasu Edisonovi.

10. Duben 1916 - Indy a jeho přítel Remy se zapletou do irské revoluce.
.
11. Londýn, květen 1916 - Indy a Remy se přihlásí do belgické armády.

12. Říčka Somme, srpen 1916 - Indy je zajat německými vojáky.

13. Německo, srpen 1916 - Indy utíká ze zajetí na německém hradě společně s Charlesem de Gaullem.

14 Verdun, září 1916 - Indy bojuje v nejhrůznější bitvě I. světové války.

15. Paříž, říjen 1916 - Indy se zamiluje do tajné agentky Mati Hari.

16. Mladý Indiana Jones a vlak zkázy 1. (Young Indiana Jones and the Phantom Train of Doom) - Na útěku v Německé východní Africe se Indy s přáteli zmocní nepřátelského vlaku.

17. Mladý Indiana Jones a vlak zkázy 2. (Young Indiana Jones and the Phantom Train of Doom) - Indy s přáteli opustí vlak a dál utíkají africkou přírodou.

18. Německá východní Afrika, prosinec 1916 - Indy musí své spolubojovníky postižené malárií rychle dopravit do nemocnice.

19. Kongo, leden 1917 - Indy se seznamuje s doktorem Albertem Schweitzerem pomáhajícím domorodcům.

20. Mladý Indiana Jones - Jestřáb útočí (Young Indiana Jones Attack of the Hawkmen) - Nejdřív Indy poměří síly s německým letcem von Richthofenem a pak se pokusí přemluvit leteckého konstruktéra Anthonyho Fokkerera, aby pracoval pro Francouze.

21. Rakousko, březen 1917 - Jako tajný agent musí Indy doručit důležitý dopis.

22. Barcelona, květen 1917 - Indy se pokouší přemluvit dosud neutrální Španělsko, aby bojovalo proti Něměcku.

23. Petrohrad, červenec 1917 - Indy se seznamuje s V. I. Leninem.

24. Praha, srpen 1917 - Indy má přijmout důležitý telefonát, jenže v udaném bytě žádný telefon není. Začne obíhat pražské úřady a teprve Franz Kafka mu dokáže pomoci.

25. Palestina, říjen 1917 - Tentokrát Indy bojuje proti Turkům.

26. Transylvánie, leden 1918 - Napínavé pátrání po stopách věznů rakouského zajateckého tábora dovede Indyho a jeho přátele do hradu ovládaného úpírem.

27. Severní Itálie, červen 1918 - Na italské frontě Indy potkává Ernesta Hemingwaye.

28. Istanbul, září 1918 - Jako tajný agent se Indy ocitá v Turecku.

29. Mladý Indiana Jones - Honba za Pavím okem (Young Indiana Jones - Treasure of the Peacock's Eye) - Skončila válka a Indy s Remym rozjedou pátrání po vzácném drakohamu. Ten je ale stále v nedohlednu a nakonec to vzdávají.

30. Paříž, květen 1919 - Ve Versailles se rozhoduje o budoucí podobě světa a Indy je samozřejmě u toho.

31. Mladý Indiana Jones a tajemství blues (Young Indiana Jones and the Mystery of the Blues) - V Chicagu je prohibice, Indy se učí blues, bojuje s gangstery a opět potkává Ernesta Hemingway. V tomto se díle si Indiana Jonese zahraje také Harrison Ford, který ho představoval už v legendární trilogii.

32. New York, červen 1920 - Indy začíná chodit hned s několika dívkami najednou a potkává George Gershwina.

33. New York, červenec 1920 - Indyho opustí všechny jeho dívky.

34. Mladý Indiana Jones a Hollywoodská tajemství (Young Indiana Jones and the Hollywood Follies) - Indy pomáhá při nátáčení němých filmů a také se na chvíli stává filmovým kaskadérem.

Seriál se natáčel od r. 1991 do r. 1993, natáčelo se po mnoha koutech světa : v Africe, v Číně, v Indii, v Itálii, a také v České republice - můžeme vidět hrady Bouzov či Pernštejn a v epizodních rolích se objeví několik českých herců (např. Jiří Krytinář či Zdeněk Srstka).

/Pozn. autora: jen na okraj – v České repulice uvedla tento seriál s velkým úspěchem TV Nova v l. 1994 - 1996/


Autor: jmenuji.se.libor

Popis / Obsah / Info k filmu Mladý Indiana Jones
Mladý Indiana Jones je ve městě na mexických hranicích zajat Pancho Villou a jeho bandity. Prožívá s nimi četná dobrodružství a zúčastní se i přepadení ranče. A právě tam potkává člověka, jehož neviděl několik let…

Archeolog-dobrodruh Indiana Jones, hrdina slavné trilogie Stevena Spielberga a George Lucase (Dobyvatelé ztracené archy, Indiana Jones a chrám zkázy); Indiana Jones a poslední křížová výprava), si z popudu
tvůrců pohrával s mýty, neobjasněnými historickými událostmi i s archeologií. Ta je vědou, která se zakládá na množství konkrétních, historicky doložitelných indicií, ale také na mnoha domněnkách, jež nelze dostatečně dokázat. Odtud zřejmě pramení nápad George Lucase založit televizní seriál Kroniky'mladého Indiana Jonese na událostech fiktivního mládí mýtotvorného filmového hrdiny a ty propojit s konkrétnímii postavami a událostmi světových dějin, Díl Kroniky mladého Indiana Jonese - Šakalova kletba (1992) je jednou z prvních variací na toto téma, V egyptské části se malý Indy potkává s Lavrencem z Arábie, který chlapce nadchne pro historicko-dobrodružná bádání. V druhé části, jež se odehrává v Mexiku během povstání vedeného slavným Pancho Villou, zachrání mladý Indy
sošku egyptského boha, jež se objevila (a Tztatila) v prvni části filmu. Z Mexika si mladík odnáší fotku krásné dívky, kterou zná jenon z tajně ukradeného obrázku, a poznání, že i za lidovou revoluci se skrývají sobecké ambice jedinců. První u nás na videu dostupný díl seriálu napovídá, že scenárisricky je celá série vybudována metodou historické mozaiky, koncipované jako vzpomínky ústředni postavy. Tvůrci pracují s časem historickým, ale i s filmovým: odkazují na proslulá
díla světové kinematografie a zároveň vytvářeji nové zápletky, jež využívají v dalších dílech. Expozice a závér filmu se odehrávají v muzeu egyptského umění kde starý Indy oživuje svými barvitými historkami na první pohled nudné muzejní exponáty. Daří se mu tak vzbudit zájem (dou neposedných _žáků, kteří chtěli ze školni exkurze utéct. K zprvu nenápadné sošce se váží události z Indianova dětstvi a dospívání, ale také skutečné události dávnověku lidské civilizace. Současnost se tak mísí s osobní historií hlavního hrdiny, která zase prostřednictvim
individuálních pohnutek oživuje skutečné dějinné události. (V americké armádě, která bojuje proti mexickým povstalcům, se objevují takové postavy jako generál Pershing, či poručík Patton.) Hlavní předností celého projektu je především hravost a úsměvný nadhled, který série zdědila po své filmové předloze.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:50

0 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

08:30 - 09:15

30 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

30 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:40 - 09:10

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10