Mister Horn (1979) [TV film]

Mister Horn (Mr. Horn)
83.3 %
 
 

Mr. Horn

    Žánr: western
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 180 min.
Al Sieber pracuje u americké armády jako civilní stopař a k této práci zláká i mladého Toma Horna. Stopaři mají pomoci vojákům kavalerie najít Geronima, náčelníka Apačů. Během několikatýdenního tažení je Sieber zraněn a vrací se proto domů. Tom se oddělí od výpravy, v horách indiánského náčelníka najde a přesvědčí Geronima, aby se vzdal. Když se výprava se zajatým náčelníkem vrátí do pevnosti ve Forte Bowie, jsou zásluhy za zajetí Geronima přičteny veliteli pevnosti a zklamaný Tom Horn opouští město.

Uplyne 15 let, z Toma Horna se stal slavný lovec lidí a je pozván do města Cheyenne, aby vyčistil město od zlodějů dobytka. Tom několik zlodějů zastřelí, jenže pro loupeživé bandy byly krádeže dobytka výnosným obchodem a Tomova přítomnost ve městě začne mnoha lidem vadit. Když je na jedné farmě zastřelen malý chlapec, je z vraždy obviněn Tom a u soudu mu už nepomůže ani jeho starý přítel Al Sieber.  Autor: Bara.40

režie:
Jack Starrett
 
 
hraje:
David Carradine (Tom Horn), Richard Widmark (Al Sieber), Karen Black (Ernestina Crawfordová), Richard Masur (šerif Ed Smalley), Clay Tanner (poručík Henry Lawton), Pat McCormick (John Noble), Jack Starrett (generál George Crook), Jeremy Slate (kapitán Emmet Crawford), Enrique Lucero (Geronimo), Stafford Morgan (generál Nelson Miles), Don Collier (pan Nickell), Regino Herrera (Nana), Noé Murayama (Dandy Jim), John Malloy (soudce), Dan Vadis (Gene Laughoff)
 
 
scénář:
William Goldman
 
 
kamera:
Jorge Stahl
 
 
hudba:
Jerry Fielding
 
 
střih:
Michael McCroskey
 
 
výprava:
William J. Creber
 
 
producent:
Robert L. Jacks, Elliott Kastner
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.