Duben
ohodnotit

Mission: Impossible

Rok:
1996
Délka:
110 minut
Premiéra v ČR:
12.9.1996
„Setkání agentů CIA a KGB na Karlově mostě.“

Komentáře k filmu Mission: Impossible

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.3.2021
Nemůžu si pomoct ale mě   tenhle akčně-špionážní   epos o Ethanu Huntovi   příliš neoslovil. Režisér   Brian De Palma v tomto úvodu   celé série sice dostál své   reputaci a film je určitě po   stránce filmařského   řemesla na úrovni (na   polovinu 90.let) a navíc si   obstaral i opravdu kvalitní a   hodně mezinárodní obsazení   ale jako kdyby to postrádalo   "duši" a bylo to   celé právě jenom o tom   řemesle. Z mého pohledu je   tak nejzajímavější vidět   mezi hvězdami kalibru Cruise,   Voighta, Rena, Esteveze, V.   Redgrave či Kristin   Scott-Thomas míhat se české   herce a herečky. Ale víc   než jako lehoulinký   nadprůměr tenhle film ocenit   nedokážu.
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.9.2018
Chaoticky zostrihaná a dejovo   neprehľadná spleť intríg a   elektrickej, nadživotnej a   technicky brilantnej akcie.   Spústa originálnych scénok,   často citovaných v   neskorších filmoch.   Štýlové špionážne orgie.   Potešenie pre oči a uši,   zbytočne prekombinovaný   twister pre hlavu.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.7.2018
║Rozpočet   $80miliónov║Tržby USA   $180,981,856║Tržby   Celosvetovo $457,696,359║   Až na pár slušných   momentiek ničím zaujímavá   tláchačka, kde nejde skoro o   nič. Scenáristicky vývar od   Davida Koeppa a režijná   rutina od Briana De Palmu.   /45%/
Izzy8635
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.6.2018
Film mě příliš neoslovil   jak po dějové tak po   vizuální stránce. Děj byl   celkem nudný a roztáhnutý k   nudnosti. Nastalo pár   slušných zvratů, ale ke   konci byl předvídatelný. Ta   tajná operace vypadala, jako   by pro ně byla hračka,   stejně jako všechno   ostatní. K nějákému   výraznějšímu střetu na   konci ani nedošlo, jak bývá   obvyklé. Možná to měla   být ta zvlášní nehoda s   vrtulníkem, která byla   naschvákl tak protažená,   aby působila akčním dojmem.   Body dávám hlavně za Prahu.   I když v anglickém   originále se žádná   čeština ani na ulicích   neobjevuje. Tom Cruise tu   vypadal lehce přitrouble, ale   slušelo mu to.
Geralt07
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.12.2014
Někteří američtí filmaři   mají vzácný dar - jinak   dobře udělaný film na   závěr pohnojit nějakou   naprosto nereálnou hovadinou.   V případě Mission   Impossible je to závěrečná   část s vlakem TGV jedoucím   po trati bez elektrifikace a   navíc s vrtulníkem   zapřaženým na laně,   nakonec ještě v tunelu.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.4.2014
T.Cruise v jedné z   kultovních špionážních   misí, kupodivu v Praze, asi i   díky tomu, že se otevřely   možnosti natáčení ve   východním bloku. Dobré, až   špičkové trikové scény.   Je zajímavé vidět hlavní   hrdiny v českých reáliích,   stejně jako další podobné   hrdiny třeba v Karlových   Varech. Oceňuji vychytávky i   to, že film je sice akční,   ale ne jako některé jiné   filmy tak krvavé a nesmyslné   jako jiné filmy podobného   stylu.
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.10.2013
MISSION IMPOSSIBLE

Špioni - povolání   extrémně nebezpečné,   týmová práce je potřebná   a důvěra k ostatním   členům skupiny nezbytná. A   co když se najednou „něco   zvrtne“! Tady nejde o pouhý   pocit samoty, tu jde o život.  

Agent, Ethan   Hunt, jen bezmocně   přihlížel likvidaci své   skupiny po akci v naší   matičce Praze. Nechápe, co   se vlastně stalo, najednou   zůstal sám, sám s   obviněním, že to byl on,   kdo odstranil své kolegy.   Jediná přeživší kolegyně   mu nemůže pomoci, nikdo by   jí nevěřil. Nezbývá, než   dokázat svou nevinu, i když   jeho šance je téměř   nulová. Horko těžko získá   další „nežádoucí“   spojence a na vlastní pěst   pokračuje v nebezpečné   akci, která vyvrcholí do   nečekaného závěru.

Klasická akční   podívaná své doby.   Dobrodružství je pravda   trochu zamotané, ale stejně   lákavé. Technické   hračičky jako ze sci-fi   vzbuzují pozornost a   zvědavost. Příběh je sice   přehnaný, ale právě ty   nezvyklé schopnosti   dodávají agentům punc   výjimečnosti, který jsme na   nich tak rádi obdivovali.

S nostalgií a   ráda vzpomínám na seriál   Nulová šance. Tento film jej   hodně připomíná. Navíc   ani po letech mi nepřipadá   nijak významně zastaralý.   Stále se mi líbí a občas   si u něj ráda zavzpomínám.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.10.2013
Spiknutí a sabotáž v   samotné CIA a úkol pro   Ethana Hunta přijít na to,   kdo a co za tím stojí, jinak   bude odsouzen on. Úspěšný   TV seriál se dočkal   celovečerního filmu, který   mu už úvodní scénou   vzdává hold. Sehrané   divadélko na zatčeného, jen   aby z něj dostali patřičné   informace, bylo jeho hlavní   devízou. Na režisérskou   stoličku se posadil Brian De   Palma a zhostil se toho   přesně tak, jak jsme u něho   zvyklí. Dramatický thriller   s velmi malým podílem   akčních scén rozehrává   napínavou podívanou, která   bohužel není jen tak pro   všechny. Ano, snímek je   stavěný především na   příběhu a tak se tu   nějakých dechberoucích   honiček a adrenalinových   přestřelek divák nedočká.   A vtom je, trošičku i kámen   úrazu. Svým pojetím se sice   přibližuje k seriálu, ale   děj je tak složitý, že ho   pochopí jen opravdu pozorný   divák. Pro našince jsou   potěšující scenérie   naší matičky Prahy. Výbuch   automobilu na Kampě je jen   vrcholem všeho dění.   Snímek svojí kvalitou sice   nijak neohromuje, ale po   technické stránce je vcelku   povedený. Jen ten děj kdyby   byl krapet srozumitelnější.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2013
Trocha sklamanie,trocha radosti.
v jednom bode ma to sklamalo a   to bola akcia ktorej je tam   malo.v druhom prekvapilo   herci.pribeh a tiez hlavna   dvojica cruise a voihgt.takze   mam z toho velmi zmiesane   pocity ale nie su az take   negativne ako som   predpokladal.
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Po akční a trikové stránce   to sice je výborné, byť   např. scéna v tunelu je   podle mě dost nadsazená, ale   agentské filmy plné intrik a   komplotů, kde vše je jinak,   než jak to vypadalo, nejsou   můj šálek. Výborná   úvodní hudba, pro mě   lepší než vlastní film.
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.7.2011
celkem dobry snimek s dobrymi   efkty na rok 1996,ale v deji   jsem se ponekud ztracel ,o co   vlastne slo?? paradni   obsazeni, prcek Tom Cruise,Jon   Voight,Emilio Estevez,Jean   Reno, Marek Vašut   :-DDDDDDDDDDDDDDDDD
seagal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.5.2011
Skvelý film s Tom Cruisom, v   ktorom si tu menšiu úlohu   zahral aj môj herec EMILIO   ESTEVEZ.

Výborné špeciálne   efekty s vrtulníkom ma   najviac ohromili.
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.5.2010
Byl sem docela zvědavej na   tenhle počin, zajímavej mi   přišel už před pěknýma   pár rokama, ale až dneska   sem se dostal k tomu abych ho   zkouknul. Pocity mám ale   značně rozpačitý –   kouká se na to celkem   solidně, nejsem obzvlášť   náročnej divák, jenže sou   filmy a filmy – k jedněm se   dostanu čirou náhodou s tim,   že sem o nich nic neslyšel   – ty můžou potom jenom   mile překvapit, ta druhá   skupina to má o hodně   těžší, když sou   očekávání moc velký,   často sem pak zklamanej, což   je přesně tenhle případ.   Vzhledem k tomu, že celej   příběh je alespoň na mojí   slabší mozkovnu moc   zamotanej a mnohdy sem vůbec   netušil proč se děje, to co   se děje, tak už tu zbejvá   jenom pár věcí, který by   mě mohli mile překvapit,   pokud totiž pořádně   nestíhám souvislosti, je to   spíš už jenom takovej klip,   kde nemá cenu se zabejvat   tim, proč se zrovna co děje   a já jenom sleduju   jednotlivý docela povedený   scény v Langley a hlavně ve   vlaku (právě tahle část   nakonec zvedla mý hodnocení   o bodík nahoru i když to má   s realitou asi tolik   společnýho jako že já sem   byl v minulym životě   Hitler). Jinak obsazení je   slušný (Cruise, Reno,   Voight, Rhames) a dobrá je   taky ona klasická znělka.
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2010
Toma Cruise prímo   nesnáším, ale tenhle film   je legenární a to nejen   svým hudebním motivem.   Skvělé herecké obsazení a   skvělý příběh, navíc   točen v Praze.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2010
Mission: Impossible
Vydařený akční thriller se   špiónskou tématikou.   Osobně se mi nejvíc líbily   některé scény, které   vynikají zejména po   vizuální stránce a nechybí   jim akce a neustálé   napětí. Na druhou stranu jim   musím vytknout občasnou   nereálnost. Děj rozhodně   nenudí a nabídne povedenou   zápletku. Někdy byl ovšem   docela moc zamotaný a   nepřehledný, což v mém   případě vedlo k   částečnému nepochopení   děje.
Widlaak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2009
S tím hodnocením jsem to asi   přehnal, jelikož akční   scény jsou někdy až komicky   nereálné (např. scéna na   střeše vlaku) a celý film   prostě není nijak oslnivý ,   ale přišlo mi hrozně   vtipné sledovat Toma Cruise   jak pobíhá po Praze a   nadchly mě špiónské   vychytávky (třeba   samozatmavovací brýle s   kamerou jsou fakt cool).
AshT
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.9.2009
S tomem cruisem 1 díl byl   takový lepší   průměr.Líbyl se mi výkon   Toma Cruise taková akční   detektivka.Měli tam pár   štěků i čeští   herci.Tento film měl i   záplétku.
spartanej
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.7.2009
Skvělý akční film s Tomem   Cruisem v hlavní roli. Mám   rád takové ty zlodějské   filmy a proto dávám plný   počet ale jeto i proto, že   tam hraje Tom Cruise, a taky,   protože film není nudný ale   naopak a taky se mi líbilo,   že si filmaři vzpoměli na   česko a natáčelo se i v   Praze.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.6.2009
Mision Impossible v hlavní   roli se múžete tešit na   Toma Cruisa jako agenta Ethan   Hunta.Protivníkem bude   slušný francouzský herec   Jean Reno.Strhujíci příbeh   se zajimavým závěrem.
kamicek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2009
skvělej film, ve kterém Tom   Cruise předvedl, fakticky   skvělý výkon.. ale moc mě   teda nevzal děj toho filmu,   dvojka je lepší..
ZuzikD
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Slibně rozjetí začátek to   úplně zabil konečným   střetem s vrtulníkem a   rychlovlakem......úplně   směšné triky....hvězdička   navíc za to že to bylo v   Praze.....na seriál to nemá,   možná kdyby v tom hrál   někdo jiný než Tom Cruise
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.3.2009
Ze začátku mě film moc   neoslovil, ale když jsem   uviděla nápis PRAHA, řekla   jsem si: No konečně nějaký   film točený v Praze. O to   víc jsem byla překvapená,   když se tam v jednom úseku   objevil Marek Vašut.   Zklamaná jsem byla, když   jsem zjistila, že Jeana Rena   dabuje někdo jiný, než   obvykle :-/. Film plný   napětí a zvratů. Nic není   tak, jak se zdá!
Rendys
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2008
Cruise a vůbec všichni jsou   sice až moc neprůstřelní   (viz honička Eurotunelem),   ale film je skvěle natočený   - příběhem počínaje a   návštěvou v Langley konče.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2008
Na filmech o špiónáži   zřejmě není co zkazit   spousta triků a vymyšlených   vychytávek.Nelze věřit   nikomu a podle toho to tak   vypadá.docela povedený film   zejména pasáž z krádeže v   trezoru i SIA se najdou   hlodavci.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2007
První "nemožná   mise" v režii De Palmy   sice není tak akční jako   její pokračování avšak v   napětí rozhodně vítězí   na plné čáře. Tom Cruise   ukazuje, že akční role mu   sedí a scény z vlaku nebo z   počítačové místnosti jsou   nezapomenutelné. Navíc to je   jeden z prvních   Hollywoodských filmů   točených v Praze.
Čestmír
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Mám tuhle agentskou   prácičku moc rád a vždycky   se na ni znovu rád podívám,   protože Tom Cruise je   ukázkový agent. Má na to   obličej a ačkoliv nehraje   nijak závratně, veškerá   jeho činnost to vynahrazuje.   Ten příběh je opravdu   dobrý, protože se tvůrci   vyvarovali především   zpočátku naprosto   nesmyslných akcí. Navíc   vás potěší sympatický Jon   Voight.
kali.4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.4.2007
Solidní špionážní   thriller s příjemnými   hi-tech vymoženostmi, jeden z   prvních svého druhu. Ačkoli   jsem se chvílemi utápěl ve   všech těch převlecích a   dějových kličkách, velmi   dobře jsem se bavil. Musím   vzít v úvahu několik dnes   již legendárních skladeb z   celkově vydařeného   soundtracku, početné   množství originálních   scén (které v budoucnu   scénáristé zdatně   kopírovali) a sympatický   výkon Toma Cruise.
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.2.2005
trochu me prudilo ze to bylo   toceny u nas.cist cesky napisy   ve vylohach a videt krujse mi   neslo dohromady.cedok...
Shadow
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.9.2004
Dobrý scénář, rychlá   akce, dobré rozmotání   záhad a hvězdné obsazení   zajišťují tomuhle filmu   velmi dobrou sledovatelnost.   Nesmím samozřejmě   zapomenout na velmi dobrý   zvuk a titulní píseň. I   efekty jsou podařené.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24767minih24767U nás v Mechově (1960) 
n
minih82209minih82209Místo spočinutí (1986) 
Resting Place n
minih154260minih154260Bumblebee (2018) 
Bumblebee: The Movie n
minih113363minih113363Gagarin: První ve vesmíru (2013) 
Gagarin. Pěrvyj v kosmose n
minih42277minih42277Kriminálka Miami (2002) [TV seriál] 
CSI: Miami n
minih42977minih42977Neviditelné zlo (2006) 
See No Evil n
minih14094minih14094Neschovávejte se, když prší (1962) 
Neschovávejte se, když prší n
minih9445minih9445Jeď trabi, jeď (1991) 
Go Trabi Go n
minih128785minih128785Ex Machina (2015) 
Ex Machina n
minih42645minih42645Poslední královna (1974) [TV inscenace] 
Poslední královna n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Mission: Impossible Odplata - První část (2023)

 Mission: Impossible Odplata - První část (2023)
Mission: Impossible Odplata - První část n
Mission: Impossible - Dead Reckoning - Part One
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Christopher McQuarrie

(pokračování)

Mission: Impossible - Fallout (2018)

 Mission: Impossible - Fallout (2018)
Mission: Impossible - Fallout n
 
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Christopher McQuarrie

(pokračování)

Mission: Impossible - Národ grázlů (2015)

 Mission: Impossible - Národ grázlů (2015)
Mission: Impossible - Národ grázlů n
Mission: Impossible - Rogue Nation
Žánr: akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké / Hongkong / Čína
Režie: Christopher McQuarrie

(pokračování)

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)

 Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)
Mission: Impossible - Ghost Protocol n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké / Spojené arabské emiráty / Česká republika
Režie: Brad Bird

(pokračování)

Mission: Impossible III (2006)

 Mission: Impossible III (2006)
Mission: Impossible III n
 
Žánr: akční / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: J.J. Abrams

(pokračování)

Mission: Impossible II (2000)

 Mission: Impossible II (2000)
Mission: Impossible II n
 
Žánr: akční / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: John Woo

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

14 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Auto moto test

18:35 - 18:50

4 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

9 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

44 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190568
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10