Duben
ohodnotit

Miluji tě k smrti

I Love You To Death

Rok:
1990
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
4.7.1991
„Dokud nás smrt nerozdělí. Kevin Kline v hlavní roli americké komedie o jednom bouřlivém manželství.“
Popis / Obsah / Info k filmu Miluji tě k smrti
Joey Boca přes všechny své koníčky netuší, co se sebou. Přátelé, jídlo, sex... Všeho užívá plnými doušky. Kromě toho, že provozuje malou pizzerii, má i oddanou manželku Rosalii a dvě milované děti. Zároveň má Joey slabost pro ženy všeho druhu, je sexem přímo posedlý a sám už se ve svých věčných záletech ztrácí. Rosalie odmítá uvěřit pravdě o nevěrném manželovi. Nejdříve se chce zabít, ale nakonec se rozhodne zabít raději jeho. A o pomoc požádá svou jugoslávskou matku, kamaráda a dva bratrance - Harlana a Marlona. Vyjde to napoprvé nebo snad až napočtvrté?

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 26.07.2000 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Miluji tě k smrti
Joey Boca je šťastný manžel, otec dvou dětí a majitel prosperující pizzerie. Má jenom jednu chybu - na to, že je katolík si až příliš často začíná s cizími ženami. Když se jeho manželka, která mu doposud slepě věřila, náhodou dozví o jeho tajném počínání, rozhodne se, po nátlaku své matky, poslat manžela na onen svět. Jenomže se ukáže, že Joey má velice tuhý kořínek a zabít ho je něco jako neřešitelný úkol. Když postupem času selhávají všechny pokusy, přistoupí matka s dcerou ke krajnímu řešení a nechají si na tuhle prácičku zjednat dvojici "profesionálních" nájemných vrahů. Ti ale mění svou neschopností celou záležitost v jedno velké divadlo.


Autor: callaghan

Popis / Obsah / Info k filmu Miluji tě k smrti
Joey Boca se svou ženou Rosalií vedou malou pizzerii v Tacomě, stát Washington. Když Rosaline nachytá svého sukničkářského manžela s jednou dívkou, překoná počáteční impuls k sebevraždě a po dohodě se svou matkou Nadjou si řekne, že ten, kdo zemře, bude Joey. Jeden plánovaný pokus o vraždu za druhým nepřináší kýžený výsledek. Naopak, Joey si pokusy o svůj život vysvětlí nehynoucí láskou své ženy. Manželství se stává pevnějším, než kdykoliv předtím, zvláště když Joey svatosvatě slíbí, že už bude navždy věrný.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Miluji tě k smrti
Nevěrný manžel - celá léta sváděl cizí ženy, ale nechal se přistihnout, Žárlivá manželka - chtěla, aby byl mrtvý... ale nechtěla, aby byl zraněný. Pomstychtivá macecha - jeho vrahům zaplatila málo...A dostala to, co zaplatila. Zmatení najatí vrazi - ve svém oboru byli nejlepší...Ale bohužel zabíjení nebyl jejich obor.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Popis / Obsah / Info k filmu Miluji tě k smrti
Černá manželská komedie Lawrence Kasdana Miluji tě k smrti byla natočena podle skutečné události, která se odehrála v roce 1982 v Pensylvánii. Jsou v ní ovšem změněna jména i některé okolnosti. Líčí kuriózní případ, v němž se manželka pětkrát pokusila zabít nevěrného muže. Ve filmovém příběhu si k tomu přibrala několik pomocníků: především svou matku, pak svého platonického ctitele a též najaté amatérské zabijáky. Rovněž způsobů likvidace nic netušící oběti je několik, mj. přepadení, otráveni i střelba z revolveru. Vitální hrdina však přežije všechno, aby se po svém návratu z nemocnice a manželčině brzkém návratu z vězeni znovu vrhl do rodinného života . . . - Lawrence Kasdan si po úspěchu Náhodného turisty, vybral zcela odlišný žánr a zcela odlišný druh humoru. Ten je místy až nejčernější, naštěstí však jen minimálně za hranicí vkusu. Tvůrci se soustředili zejména na zachycení charakteru protagonistů a v tom jim výrazně pomáhají "národní" vlastnosti jednotlivých postav. Joey Boca je Američanem italského původu a má všechny vlastnosti pravého Itala. Jeho žena a tchyně zase pocházejí z Jugoslávie. Právě na charakterech je postavena značná část humorných situací, zbytek pak zůstává na nevydařených pokusech o smrt. - Snímek může svým námětem připomínat Válku Roseových. Rozhodně však nedosahuje jejích kvalit. Do popředí vystupuje temperamentní výkon Kevina Klinea a v epizodní roli narkomanského vraha zaujme Kasdanův stabilní herec William Hurt.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Černá komedie zatím nepatří v našich kinech k příliš frekventovaným žánrům, ale i tato mezera se již začíná pomalu zaplňovat. Po úspěšné a tematicky příbuzné Válce Roseových přichází další americký film z této série - černá manželská komedie Miluji tě k smrti.
Režisér Lawrence Kasdan (u nás se hraje pouze jeho Náhodný turista a na výstavě Americký film byl k vidění western Silverado) zfilmoval skutečný příběh, který před osmi lety zaměstnával americké soudy. Případ muže, který přežil pět vražedných útoků své ženy.
Joey Boca je úspěšným majitelem pizzerie. Jeho italskému šarmu žádná žena neodolá a on toho dokáže vždy patřičně využít. Na druhé straně je vzorným manželem a otcem dvou dětí a ze svých erotických hříchů se chodí pravidelně zpovídat. Rosalie pracuje v pizzerii svého muže a po práci se příkladně stará o domácnost. Prostě manželství jedna báseň.
Jako blesk z čistého nebe však přichází den zkázy - Rosalie náhodou zpozoruje svého muže „v boji na tělo" s přítelkyní. Šokovaná hledá radu u své matky, která Joeye nemá ráda a navrhuje tudíž drastické řešení - sprovodit ho ze světa. Joey se nevědomky propadá do série vražedných pokusů, které jsou však díky jeho skvělé fyzické kondici trapně neúspěšné. Zbývá poslední řešení - rodinný přítel Devo navrhuje najmout profesionálního zabijáka, který by Joeye konečně zlikvidoval. Vzápětí sežene hned dva...
Ovšem kvalita se vždycky prosadí - přiotrávený, postřelený a stále ještě nic nechápající Joey se dál klidně prochází po domě a přivolaná policie nachází jen spoustu podezřelých, kteří se vehementně přiznávají k vraždě.
Kasdanova komedie vychází z tématu, které rozhodně není k smíchu: ze systematického plánování vraždy. Předvádí realistickou hru o manželských vztazích, které mohou za jistých okolností vyvolat i touhu zabít. Film ovšem působí především jako dávka jedu, jako amorální komedie o boji mezi dvěma pohlavími. Vtip vyrůstá z běžného každodenního života, ve středu dění stojí normální lidé, kteří najednou, zcela neočekávaně, provedou něco strašného. Humor je suchý a lakonický, vizuální komika příběhu o ženě - vražedkyni je ještě náležitě zdůrazněna dialogy.
Představitel hlavní role Kevin Kline (majitel Oscara za roli ve filmu A Fish Called Wanda - Ryba jménem Wanda) hrál pod Kasdanovým vedením již potřetí. Joeye ztělesnil jako velkého chlapce, který nikdy nedospěl, jako sympaťáka hodného následování. Roli jeho ženy Rosalie s velkou přirozeností vytvořila americká televizní hvězda Tracey Ullmanová. V roli pseudovraha Harlana je těžko k poznání William Hurt (Bohem zapomenuté děti), který se svým zdrogovaným pohledem působí spíŠe jako karikatura.
mr Cinema 1991/3/25

Autor/Zdroj: mr/Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Výsledky losování Šťastných 10...

22:24 - 22:25

0 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - S kuchařem kolem světa (2007) ...

21:50 - 22:45

34 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

21:40 - 23:00

44 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

21:40 - 22:45

44 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10