Duben
ohodnotit

Milada

Rok:
2017
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
2.11.2017
„Bojovala za svobodu své země, za cenu svého vlastního života.“

Komentáře k filmu Milada

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
argenson
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.11.2017
Ještě větší průser než   Lída Baarová. I tady máme   před sebou k dispozici   kulervoucí a silnej příběh   ženy, kterou semlely dějiny.   Ale styl podání je tak   zoufalej, že se to nedá   pozřít. Plus naprosto   nulová práce se střihem, to   zatmívání začne srát už   tak po čtvrthodině.   Některé scény jsou až   trestuhodně doslovné (třeba   když si lidi, co se roky   pohybujou ve veřejné   sféře, musej říkat, jakou   funkci zastává Jan Masaryk).   Z dalších drobných   nelogičností bych vypíchnul   scénu s koláčem po návratu   z koncentráku. Obávaná   státní bezpečnost je tady   shrnuta do karikatury   primitivní svoloči, která   obchcává kapličky a žere   svačiny z papírovýho   pytlíku. Proměna   společnosti směrem k víře   v komunismus je tady směšně   personifikována do karikatury   Anežky Hodinové-Spurné.   Chybí tomu širší spektrum   a souvislosti, protože   všichni víme, jak to   dopadne, ale nějak vůbec   nedává smysl, proč se to   stalo. A že žádné z postav   se nedá věřit ani slovo, za   to může úplně tragickej   českej dabing, kterej zničil   většinu filmu.
martin.stusak.9
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.2.2018
Snímek o Miladě Horákové   tu bezpochyby rozhodně   chyběl a tak sláva za   odvážný tým, který se do   toho s vervou sobě vlastní   pustil. Vzal si na bedra velmi   těžké břímě a vydal se   cestou vskutku nelehkou.   Snímek je tady a tak co s   ním. Námět je postaven   dobře. Začíná se   činnostmi za války a tak se   neznalý divák dozví, že   Milada udělala pro republiku   v podstatě to samé, co letci   RAF, kteří za komunismu   skončili úplně stejně jako   ona. Dozví se, že se po   válce angažovala ve vládě,   kde zašedlá atmosféra   připomíná mimo jiné např.   snímek ´Ucho´. Stačí   setsakramentsky málo aby   vznikl problém. A že se   problém skutečně objevil   již víme. Pak už se film   zajímá hlavně vězněním,   výslechy a soudem. Ano,   námětově je příběh   vystavěn dobře, ale bohužel   scenáristicky je sepsaný   ledabyle. Chybí tomu prostě   ta správná filmová nit.   Celkově to totiž vypadá   jako sestřih seriálu. Snaha   o plynulost sice je, ale k   zaujetí diváka nějakou   pevnou dějovou linkou a   dramatem je tu bohapustě   pramálo. Na takový film je i   ostudou značně malý   rozpočet. Ona doba se ve   snímku prostě uvěřit   nedá. ÚPP ve světových   blockbusterových snímcích   dělá divy a v českém filmu   nic? Na film určený do kin   je i ostudou použití   dobových filmových   záběrů, stejně jako to   udělali tvůrci u TV snímku   ´Monstrum´. Sice se dá   pochopit snaha ušetřit, ale   film měl být odkazem doby a   současného mladého diváka   šokovat a ne vytvořit nic   neříkající   polodokumentární cosi.   Alespoň tu komunisté nejsou   zvýrazněni jako   schizofrenní jedinci, jak je   poslední dobou zvykem, opět   viz. ´Monstrum´. Scény s   výslechy jsou chabé a soud   jako takový opět naprosto   nic neříkající. Nic   neděsí, nic nešokuje, nic   nevyvolává odpor k danému   režimu a soudnímu systému   50. let. Ne, tohle se opět   nepovedlo. Měl vzniknout film   vzdávající Miladě   Horákové poctu a ne jen   jednoduchá ledabylá   převyprávěnka o jejím   osudu.
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.11.2018
No nevím, to už by asi byl   lepší čistě dokument, než   toto. Z piety k Miladě   Horákové dávám poloviční   hodnocení, ale film jako   takový mi v podstatě nic   neřekl.
Serpentina
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.1.2019
Proboha proč?? Úžasný   námět na film, který by byl   trhákem, ale zde se to zcela   minulo účinkem. Chtělo to   jiný scénář, více reality   komunismu, nemastné,   neslané.
Pecik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.10.2019
Klobouk dolu pred tvurci uz   jen za to jak obtizne tema si   ke zpracovani vybrali. Dalsi   plus body za to, ze do   nataceni zapojili jako   konzultanta Janu Kanskou a   klicove sceny mohly byt   autenticke. Strhujici drama,   ktere krom neuveritelneho   pribehu a skveleho scenare   nabidlo i par zbytecny   "hollywoodskych"   vsuvek, ktere ovsem celkovy   dojem rozhodne nezkazily.
goranchorvat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.11.2018
Syrové zpracování
Jedna z mnoha velmi smutných   událostí naší historie,   pod kterou se podepsala   zločinecká strana s rudým   barbarem v zádech. Zde   přiznávám že mi trochu   chybí objektivita, ano   zpracování Milady je trochu   dietní nebo nevýrazné, film   jako takový působí   komorně, ale z historického   hlediska mi jako apel na   budoucí generace neuráží.   65%
Xpojntman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.1.2019
Sice asi nedokážu plně   ocenit obsazení Ayelet Zurer.   Ale jinak je to film   chvályhodný a jsem rád, že   vzniknul.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.7.2018
Důležitý příběh naší   historie ve kterém lze stále   nalézt nové i méně známé   části, takže se každý   něco nového dozví, když   už všichni víme jak to   nakonec dopadne.
Dobře, že to konečně   někdo natočil. Dobře, že   herci hráli dobře a   někteří mi i zůstanou v   paměti, konkrétně   Javorský, Mihulová a   Medvecká, protože byli   uvěřitelní.
Izrealská herečka v   hlavní roli nezklamala.
Ale to je asi tak všechno   dobré.
Nevím, čím   to je, ale film nějak   nedrží pohromadě. Možná   proto, že 3 scénáristé   jsou trochu moc.
Má to   být český film, nebo ne?   Chápu, že produkovat film je   těžká řehole a i přesto   musím vytknout nejen to, že   v něm je tolik zahraničních   herců, ale hlavně to, že   dialogy nebyly točeny v   češtině a herci museli   dabovat sami sebe. To působí   strašně rušivě. Takže to   vlastně český film tak moc   není. To by vysvětlovaly i   napínavé scény ze   zatčení, jak toho   německého tak hlavně ta   "telefonní" scéna   se státní bezpečností. Pro   české diváky to napínavé   není, když víme, že Milada   prostě neuteče.
Ale   nezapomeňme, že je to   režisérský debut a ten je   třeba hodnotit kladně.
stanley52
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.2.2018
anglicky dabink
ANO NA FILM JSEM SE TESIL ALE   BOHUZEL DALSI HISTORICKY JAKO   MASARYK V ANGLICKE RECI JE TO   VELMI SMUTNE KDE BY MEL BYT   CESKE DEJINY BYT V CESTINE   NEKDY SI MYSLIM ZE V CECHACH   SE MLUVI POUZE NEMECKA A   ANGLICKY TAKE FILM LIBUSE   TAKZE SKOCL FILM V KOSI
m6k
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.3.2019
Film jsem chtěl vidět,   protože se snažím sledovat   českou kinematografii jako   takovou, krom úplných   "senosluncí",   "bastardin" a   "kameňáků".   Ovšem docela dlouho jsem se k   tomu odhodlával s obavou, že   film bude za a) depka a za b)   nepodařenej. Po shlédnutí   mohu říci, že obě mé   obavy se naplnily. Nechce se   mi rozebírat slabiny filmu,   jako když to v úvodu   vypadá, že dva lidi nechtíc   vylezli z kanceláře do   záběru. O trapnosti   „hollywoodské“ scénky s   nezavěšeným telefonem,   nebo trapné karikatuře   prokurátorky, v podání Aňi   Geislerové. Či o   nevěrohodné postavě   estébácké vyšetřovatelky.   Jen mě při sledování filmu   napadlo, že tento film   možná měli nechat natočit   Agnieszku Holland. Naopak   velice silná a emocionální   byla scéna loučení Milady   Horákové s rodinou. Ta mě   opravdu, jako diváka   „dostala“ a dojala.   Bohužel byla vzápětí   ´“smáznutá“, naprosto   zbytečnou a marnou tiskovou   konferencí. Asi je dobře,   že film o totalitní   justiční vraždě Milady   Horákové vznikl, jen je,   („věčná“), škoda, že   se nepovedl lépe.
.
monokl
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.4.2018
Politická fraška
Tento film mi připadá jako   politický proces který se v   něm odehrává,zkreslený   výklad minulosti! A už   vůbec nechápu proč   nepoužili více českých   herců.
Vinz.Clortho
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.11.2017
Dlouho připravovaný   životopisný snímek Milada   skokově popisuje úseky   života naší političky   první poloviny dvacátého   století. Podobně jako v   příběhu o jiné popravené   ženě - Olze Hepnarové -   filmaři zcela nevyužili   nabízený materiál a i děj   tohoto filmu vlastně   vychází pouze ze zlomových   událostí o této postavě,   které jsou již uvedeny na   webové stránce Wikipedie,   bližší sonda do duše hl.   postavy svým způsobem   chybí. Větší délka   snímku je dána také   množstvím zdlouhavých   pasáží, které jsou spíše   ke škodě. Namátkou uvedu   třeba několik výletů autem   do přírody, nic neřešící   záběry na dceru Janu ve   škole atd. - tyto události   nemají hlubší dějovou   zápletku a působí tak   rušivým dojmem, neboť   příběh spíše   rozsekávají a nejsou   pojítkem k jednotlivým   následným stěžejním   událostem. Naproti tomu zde   chybí bližší popsání   rodinných vztahů - vztah   Milady a sestry, vztahy mezi   matkou a dcerou. Příběh tak   mnohdy působí jako slepenec   navzájem nesouvisejících   událostí - např. ať již   jde o návrat Klementa   Gottwalda z hradu nebo o smrt   Jana Masaryka, depeše zpráv   zasílaných do Washingtonu,   případně posun v chování   komunistického pohlavára   Gottwalda ve vztahu k Miladě.   Vůdce komunistů jednou   řekne spolustraníkům, že   by bylo lépe ji mít na své   straně a za pár okamžiků   později Vyorálkova postava   zcela ignoruje jakékoli   žádosti o její   omilostnění. Trochu   nelogické. Téměř vůbec   není ani vysvětleno kdo je   manžel Miladiny sestry Věry,   naproti tomu zde nechybí   dobový dokumentární záběr   na Václava Havla... Divák,   který tyto historické   souvislosti nezná, může   být v ději ztracen a z   neustálých změn   popisovaných ve filmu   dokonale zmaten. Místo   nezajímavých pasáží   příběhu zde chybí hlubší   profil hlavní hrdinky. Ta mj.   neváhá vystavit rodinu - i   malou dcerku - hrozícímu   nebezpečí - viz např.   papírek se seznamem   "nepohodlných" osob   vhozený při prohlídce   gestapem matkou do pytlíku   bonbónů, který drží malá   Jana v ruce. Nepatřičným   dojmem působí také řada   rekvizit, které se spíše   neshodují s popisovanou dobou   (viz značení a jízda po   silnici, doplňky některých   oděvů, např. lak na nehty   na rukou sestry Věry,   StBačky Marty - přičemž   třeba v době II. světové   války byla výroba laku na   nehty spíše omezována -   neboť materiál byl potřeba   pro vojenství,...).   Podobných rozporů je zde   více. Také samotné finále   je dle mého soudu   odfláknuté a nevymazlené.   Soudní proces byl značně   zkrácen, také zcela   nekoresponduje s realitou   postup, způsob a délka   popravy...
Tvůrci u   tak dlouho připravovaného   filmu si také, kromě děje a   spojování jednotlivých   událostí, mohli více   pohrát i s dabingem a   zejména s maskováním   jednotlivých postav. Např.   dcera Jana vypadala stále   stejně. Také představitelku   hlavní role, i sestru Věru,   mohli tvůrci více   namaskovat. V době procesu   vypadala představitelka   Milady Horákové přesně   tak, jak o 17 let dříve -   přičemž v této   "válečné" době   vypadaly osoby podstatně   starší, než byl jejich   skutečný věk. S výjimkou   T. Medvecké (skutečná pí.   Kánská vypadala v té době,   tj. v r. 1990, úplně jinak)   byl casting vcelku povedený.  
Film i přes   zmíněnou kritiku hodnotím   nadprůměrně. Je jen škoda,   že divákovi nenabídl i   něco navíc, než co si   může zjistit na internetu,   také proto nedávám plný   počet bodů...
evosheek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2018
Krásný film
Film celkem věrohodně   přibližuje život ženy,   která věřila v pravdu a   slušnost. Příběh ženy,   kterou ubila lež a   nemravnost. Bohužel,   jednotlivé scény jsou dost   zkratkovité a nezasvěcenému   diváku téměř vůbec nic   neříkají. Naopak člověk   znalý dějin ocení, že   takový film vznikl.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42095minih42095Dlouhá míle (1989) [TV seriál] 
Dlouhá míle n
minih30265minih30265Petrolejářky (1971) 
Les Pétroleuses n
minih6164minih6164Dětská hra 3 (1991) 
Child's Play 3 n
minih42649minih42649Jak přijít o život (1974) [TV film] 
n
minih24799minih24799Veselá bída (1939) 
n
minih16340minih16340Poltergeist 3 (1988) 
Poltergeist III n
minih19438minih19438Spálené stodoly (1973) 
Les granges brûlées n
minih22243minih22243Velitel čety (1988) 
Platoon Leader n
minih4218minih4218Blázen z laboratoře č. 4 (1967) 
Le Fou Du Labo 4 n
minih74217minih74217Díra (2009) 
The Hole n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Marie Antoinetta

00:10 - 01:05

1 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky techniky

23:40 - 00:30

31 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

23:50 - 00:50

21 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:45 - 00:50

26 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10