Jeden svět
ohodnotit

Miami Vice

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
133 minut
Premiéra v ČR:
17.8.2006
„Žádné příkazy. Žádná pravidla. Žádné zákony.“

Komentáře k filmu Miami Vice

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 35
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.7.2007
film, který si dává za cíl   zobrazit policejní práci,   resp. práci v utajení.   Myslím, že je spíše   podobný seriálu - extra se   nezabývá vnitřními pocity   a pohnutkami hlavních   hrdinů, ale prostě nám děj   servíruje. Přesto je to film   pozoruhodný, který se   nesnaží šokovat extra   akcemi, ale snaží se   přiblížit   "normálnímu"   životu.
Colin Farell   exceluje a jeho spojení jak s   parťákem Foxxem tak milenkou   Li funguje bez vážných   problémů. Výrazným prvkem   filmu je také hudba, která   posouvá zážitek z filmu   ještě o stupínek výše.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Miami Vice
Film natočený podle   úspěšnného seriálu.Byl   sám o sobě také uspěšný.   Policajtská dvojce Colin   Farrel a Jamie Foxx byla   výborná volba. O akci v   tomhle filmu rozhodně není   nouze. A navíc výborná   muzika.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.2.2017
Pro mně tento film byl vždy   spíše lehounký nadprůměr.   "Majkl Mén"   natočil už lepší bijáky.   Akční krimi, kde se poliš z   protidrogovýho zamiluje do   hezké vysoce postavené   obchodnice s drogama. Akce zas   tolik není a pocitově je   film malinko delší než ve   skutečnosti. Audiovizuál a   technická stránka snímku je   slušná.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2014
Filmová vzpomínka na   vynikající TV seriál. Toto   zpracování je přeci jen v   jiném duchu než byl   originál, výsledku to však   určitě neublížilo. Tempo   je klidné až utahané, ale   vytvořilo to úžasnou temnou   atmosféru. Rvaček či   přestřelek se tu   nedočkáme. Kromě tý   finální při zátahu. Pro   někoho to může připadat   velice nudně, silný   scénář však hovoří o   opaku. K dokonalosti má film   ještě krapet daleko, ale   jinak se zdá být vše   dobré.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.8.2018
PROCESOR!
Ve stanoveném žánru   klasika, která u mě nijak   výrazně nevybočuje, ale ani   nezklamala. Infiltrace poldů   do podsvětí s drogami,   rychlý čluny, přestřelky,   únos a vydírání s blízkou   osobou a samozřejmě láska   mezi poldou a zlodějkou.   Zkrátka nic nového, jen to   tempo je rychlejší. A hezky   se na to kouká.
M.A.G.
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.9.2011
Slabší průměrná   kriminálka,která mě moc   neuchvátila.Přesto mě tady   zaujala herečka Gong   Li,která dost dobře zahrála   Isabellu.Ta se mi líbila.
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Další Mannův film o   policajtech se sice nepovedl   tolik jako Nelítostný souboj   ale i tak je vynikající.   Farrel i Foxx jsou skvělá   policejní dvojice a filmu   dodávají šmrnc. Stejně   jako Collateral je film   natáčen digitalní kamerou a   vypadá to úžasně. Navíc   závěrečná přestřelka   vypadá až neuvěřitelně   reálně což je další plus.
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Colin střílí... svádí...   tančí... zamiluje se...   vyjednává... jedná... zase   střílí... a kde byl k   čertu Jamie Foxx ??? Já ho   tam neviděla... :-( Celkový   dojem - mírný nadprůměr.
roox
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.2.2015
Skvělej biják
Tropický Miami, fízlové v   přestrojení, drogy a   zbraně, rychlý lodě,   krásná karibská asiatka na   vrcholu milostného   trojúhelníku, atmosféra co   by se dala krájet a špica   hudební soundtrack... Prostě   pánskej biják jak má být!   ;-)
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.1.2010
Drsné a dobré
Skvěle zpracovaní snímek ze   100x již napsaného   scénaře,ze kterého mrazí   ještě dlouho po   skončení.Velice syrovou   formou,je zde podávána   realita každodenní drogové   války,která nikdy nekončí   a nemá vítěze jen   poražené.Pohled do   samotného srdce narkomafie   nám M.Mann podal opravdu bez   obligátní omáčky,navíc se   skvělým hereckým podáním   Colina Farrela.Po Kokainu   druhý skvělý film v dané   tématice.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.2.2008
Velky reziser,velki   herci,velky potencial,velke   sklamanie.Zbytocne dlhy   film,ktory je zbytocne   komplikovany a absolutne   nerealny.Clovek ma pocit,ze   infiltrovat sa medzi mafiu je   brnkacka-staci hrat tvrdaka a   v spotenej dlani zvierat   odisteny granat.Ale totalnou   katastrofou bolo angazovanie   cinskej herecky do role   kubanskej   emigrantky!!!Neviem,kto je za   takyto lapsus zodpovedny,ale   zasluzil by si 100 palic na   holu rit.Vziat rychly cln a   ist z Miami na Kubu na mojito   a sexi tanec?Tiez nie je   problem.Dost!Film stoji za   pozretie len kvoli hviezdnemu   obsadeniu-scenar stoji za prd.
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.2.2007
Mann je v určitých směrech   geniální - ten člověk   dokázal téměr z ničeho   udělat film,na který se rád   kdyko-li podívám znovu a   myslím,že nejenom já.Na   prvním místě zmíním   obsazení celého filmu,kde   každá postava je obsazena s   citem mistra a vybrání herci   jsou velmi dobře   nasměrováni režií tak,aby   výsledný dojem byl   pamatování hodný - já   osobně si ani tak nebudu   pamatovat děj,jako spíš   jednotlivé postavy.
Další pozitiva jsou,že   se scénář vyvaroval   zbytečných nesmrtelných   scén a přehnaných excesů   (až na vyjímky ), velmi   dobrý výběr hudby,kamera   aj.A kde jsou slabiny -   běžný seriálový scénář   ,bez zvláštního   napětí,bez kde krom prvních   10min se v první části nic   moc neděje,poté následuje   setkání s mafiány a   následuje šrumec a bezvadná   podívaná,která vydrží až   do posledních cca 10min   ,který neměly být !.Sice   ten hapiend mohl být   horší,ale tento na půl   romantický a napůl   zázračný konec byl   zbytečný a nelogický a   nebýt jeho,snad bych dal i   9b.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Tak nějak takhle si   představuju reálně akční   filmek,napínavý,skvělé   efekty, hudba, kamera a   herecké výkony.Když jsem to   viděl prvně nevěřil jsem   že něco podobnýho se dá   natočit.Zvláště pánové   měli několika násobné   potěšení (auta,ženský...)
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.11.2010
Trochu moc nažehlené. Velmi   efektně natočené   přestřelky, ale nenapadá   mě nic dalšího, čím by se   nová verze Miami Vice   povyšovala nad průměr. Tedy   dobrý průměr, dodávám.
Tom_Hardy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.9.2007
I na Manna příliš dlouhé   (a že mám jeho styl   vyprávění rád). Celkem   zamotaný děj drží v pozoru   zájem, stejně jako   tradičně precizní kamera a   trefně vybraná hudba, ale   onen digitální look působí   až příliš často otravně   a narušuje tak vizuální   kontinuitu filmu (tolik   zrnitých scén se v kině jen   tak nevidí). Na druhou stranu   to má ten příjemný efekt,   že díky digitálu je   atmosféra Miami syrová.   Všechny ty nablýskané káry   a obří vybavené baráky   nepůsobí jako výtažky z   katalogů (jak prezentuje Bay   Miami v Mizerech), ale jako   reálný doplněk světa drog   a zbraní, který se ukrývá   za líbivou tváří   exotického prostředí. Miami   Vice je v podstatě to samé,   co Robbery Homicide Divison,   ovšem s tím rozdílem, že   hlavní postavy tu nemají   tolik prostoru (především   Foxx je krutě v pozadí) a   děj je až příliš   nárazově pojatý (v rámci   pravidel "máme na to   vše 90 minut, než spustíme   hlavní akci"). Byl by to   výborný díl krimi seriálu,   ale je to slabší   celovečerák. Je mi to   upřímně líto, protože   mám Manna hodně rád. Snad   mu to vyjde příště, až   zase zapojí i normální   kameru, díky čemuž nebude   pak každá akce tak   nepřehledná a každá   noční scéna jak krupicová   kaše...
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Takový James Bond trochu   jinak, ale velmi dobrý.   Akorát jsem nepochopil jakto,   že když ti zlí odkryli   identitu přítelkyně jednoho   z policistů, neodkryli   identitu jeho samotného.   Trochu v tom mám asi zmatek   :-)
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2006
I když je to stále ta samá   písnička - policie, drogy,   přestřelky - tenhle snímek   není zas tak nudný, naopak.   Dokáže místy diváka i   vtáhnout do děje, což je   velké plus. Nechybí i   potřebná dávka napětí a   promyšlené akce. Konkrétně   se jedná o dva policisty,   Sonnyho (Colin Farrell) a   Ricarda(Jamie Foxx), kteří   se v utajení vydávají za   přepravce drog a podobného   materiálu. Ovšem někdo   věří, někdo zase ne, z   čehož vznikají   problémy..
U filmu je   dobrá hudba, slušné   herecké obsazení, dobrá   kamera.
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.8.2012
Film hrající na efekt -   vymakaná těla, krásné   ženy, luxusní auta, stylová   muzika.... Celý děj je   vlastně jedna drogová   zásilka natažená do dvou   hodin, okořeněná milostným   vzplanutím jednoho a osobní   tragédií druhého policajta.   Nutno dodat, že seriál byl   podobného ražení, takže   jsem věděla do čeho jdu a   kvalitu jsem nečekala, ale   Sonny v podání Dona Johnsona   byl výrazně   charizmatičtější. Farrell   vypadá jako odbarvený   Kubánec.
Naomi21
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.2.2011
Temný a zároveň popkornový   cool film. Tempo příjemně   odsejpá, žádné složité   vysvětlování, žádná   nadměrná hrdinskost, pouze   lidské nešvary, láska,   drogy, touha zabít parchanty,   kteří ohrožují životy   blízkých. Dobře padnoucí   hudba. Gong Li jako tragická   Isabella je chladná, drsná,   záludná, milující i   zranitelná zároveň. Jamie   Foxx působí jako Rico   přesvědčivě, jen je   trošku ve stínu Colina   Farrella, jehož Sonny může   působit místy až moc měkce   s plachým pohledem a v   některých záběrech až   komickým knírkem, v   příštím záběru ale s   klidem rozstřílí jednomu   hajzlíkovi hlavu. Přičtěte   ještě neotřelou digi kameru   a pro středoevropana exoticky   působící prostředí Miami   a místy i Jižní Ameriky.
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.10.2009
Celkem fajn film, kterej sice   ničim moc nepřekvapí, ale   taky ani nezklame. Dva   policajti musí dostat gang   drogovejch dealerů - a tak   vstoupí mezi ně, ale nebude   tak snadný grázly dostat...   Mě se tu úplně nejvíc   líbil Collin Farrell a taky   úžasný auta na začátku   filmu :)
AcidBurn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.9.2006
Mann se po řadě   vynikajících filmů   tentokrát příliš   neodvázal. Čekal jsem víc,   tohle je "jen"   dobrý průměr. Holt Heat   nebo Collateral tento film   nepřekoná - bohužel. Kdo si   film půjčí nebo stáhne v   dobré kvalitě, udělá   dobře, do kina bych na to asi   nešel...
BlackElvis
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.12.2007
Film je podobně natočen jako   Collateral, což je plus.   Nemá ale tu atmosféru, což   je mínus. Pamatuji si pár   seriálových dílů a bylo to   skutečně něco jinýho.   Tohle je slabota, Manne.
leva2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2008
Přes dvě hodiny trvající   epizoda z Mannova dítěte   jménem Robbery Homicide   Division, které produkce   zapíchla po první sezóně   kvůli excesům tamního   hlavního hrdiny, Toma   Sizemorea. Právě v RHD si   Mann vyzkoušel sílu   digitální   "ruční" práce a   ukázal pořádnou porci   reality, troufám si říct,   že jinde neviděnou. A pak   přišel s tímhle, všechno   co si osahal, využil a ono to   zase fungovalo a možná že   ještě líp než dřív.   Nemám co vytknout, snad jen   že Gong Li na Marii Matiko   nemá:) Tohle není taková ta   pohodovka plná srandy jako   třeba Mizerové. Tohle je   policejní práce plná proher   a malých výher, happyendy   nečekejte a scén "OK,   tak jo, já tu zbraň   pokládám, hlavně pusťte   rukojmí", se nebojte.   Nejlepším Mannovým filmem   pro mě zůstává Heat.
p.a.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.4.2020
Jo celkem to jde. Mann se   vrací k dílku, které   spolupomáhal tvořit   začátkem 80. let. Dobré   akční scény, ale nemůžu   si pomoct D. Jonson a P. M.   Thomas mi seděli víc. I   přesto Mann dokazuje, že je   dobrej režisér a akce   funguje na jedničku. 65 %.
Duster
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Michael Mann je určitě   lepší režisér než   scénarista a z daného   (veskrze průměrného a nijak   zvlášť zajímavého)   námětu a scénáře asi   vytřískal, co se dalo. Za   zmínku tu stojí určitě   zajímavý výběr   exteriérů, casting a hudba.   Je tu pár nadupaných nebo   obrazově úžasných scén,   ale celkově je to spíš jen   mírně nadprůměrné akční   krimi, které si vypůjčilo   název a hlavní postavy ze   seriálu, který byl úplně o   něčem jiném.
PogoJoe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Zprvu (téměř) nezajímavá   a neoriginální kriminálka o   dvojici policajtů v   přestrojení vyšetřující   síť pašeráků drog se   proměnila ve film, který si   mě získal. Čím? Zejména   nádhernými exteriéry.   Báječnou hudbou - ten Moby   sem padne jako sladká   zmrzlina do křupavého   kornoutu. Stylem, který   hrdinové a celý tento film   jednoduše má. Děj se ani po   nudnějším začátku nestane   příliš originálnějším,   avšak vizuálně a sluchově   se ukázal býti velice   zdařilým - a za to musím   tvůrce pochválit.
dajur
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2007
nejlepší film
Moc se my líbý tento   film.zvlášt Colin Ferell tam   je hvězda.Třeba na   porovnání s filmem   MIZEROVE,2,tak to se nedá   srovnat.proste Miami vice je   podle mně uspěšný   film.............A taky   ještě je serial Miami Vice   to patří k tomu.taky to   není špatnéé.
Peto508
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.1.2008
film vás zaujme,je natočený   skvelo,hlavne záverečná   scéna.Zábery plávajúcej   lode sú natočené výborne,a   herecké výkony su ťiež   dobré.
Reww
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.12.2008
ježkovi oči!!klasický   americký nudný snímek   policajti,fet a jihoamerickej   drogovej boss proti gustu   žádnej dišputát ale   osobně mě tyto scénaře   nudí možná kdyby tam byl   alespon nějáký humor ale   vono nic asi se jdu dívat na   pane pojdte si hrát je to   akčnější a je u toho   bžunda
miken
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.6.2007
Náborový film na   zaměstnání miamského   policajta. Rychlá auta,   čluny ještě skoro   rychlejší, úplně   nejrychlejší letadla. Semtam   vás sice můžou postřelit,   ale ve kterém zaměstnání   nepřijdete k pracovnímu   úrazu. Jinak pěkně   natočený film s předpoklád   průběhem i závěrem.   Láskaa spravedlnost zvtězí.   Ale Farrellovi s knírkem bych   nevěřil.
jedlickaj
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2007
Na tenhle film si určitě   dojdete do kina kde je   prostorový zvuk. Scénář   ani kamera není špatná ale   jak už to tak bývá u   kačních přestřelek vrchol   filmu se nahcází v   závěrečných scénách kdy   střílí každý po každým.   A u Miami Vice to platí   dvojnásob. Kdyby se dávali   oscaři za jednu scénu tak by   to byl žhavý kandidát.
jirina
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.4.2007
docela dobrá akční komedie   která je dost podobná   mizerům ale rozhodně jim   nesahá ani po kotníky
Werwolf
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.8.2006
Začátek působí lákavě,   potom dlouho nic...čekám kdy   se to vlastně rozjede a ono   nic, pár výstřelů nakonec   mě alespon probraly abych   mohl odejit z kina naprosto   znuděn, ty body jsou za hudbu   a uzvučení.Od tvůrců   skvělého Collateralu jsem   čekal víc no
roberos
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.1.2010
příběh je klasika o dvou   poldech co se honí za   drogami,zajímavé je na tomto   snímku styl snímání   rostřesenou kamerou při   některých pasážích filmu   a dobrý výkon hlavních   představitelů - Colina   Farrella a Jamie Foxxe
sefranekp
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.4.2007
Pěkně natočená akční   detektivka. Jsou zde k   vidění rychlá auta ,lodě a   spousta akce... Děj se   odehrává v prostředí   mafiánského gangu   obchodníků s drogami který   dva neohrožení detektivové   postupně zničí. Musím   říct že děj mě zcela   pohltil. Je to napínavý film   vhodný pro odreagování, ale   nesmí se nad ním moc   přemýšlet...Kladem je také   skvělá hudba...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih18087minih18087Rozpuštěný a vypuštěný (1984) 
Rozpuštěný a vypuštěný n
minih145234minih145234La La Land (2016) 
La La Land n
minih31808minih31808Údolí stínů (2002) 
We Were Soldiers n
minih48082minih48082Karanténa (2008) 
Quarantine n
minih31260minih31260Zrůdy (1932) 
Freaks n
minih94096minih94096Outpost: Black Sun (2012) 
Outpost: Black Sun n
minih3638minih3638Barry Lyndon (1975) 
Barry Lyndon n
minih166947minih166947The Furies (2019) 
The Furies n
minih29906minih29906Dannyho parťáci (2001) 
Ocean's Eleven n
minih24380minih24380Žiješ jenom dvakrát (1967) 
You Only Live Twice n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10