Duben
ohodnotit

Mezi vlky

The Grey

Další název:
Medzi vlkmi, Šedá
Rok:
2011
Délka:
113 minut
Premiéra v ČR:
8.3.2012
„Dnes přežiješ nebo zemřeš.“

Komentáře k filmu Mezi vlky

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 21
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.12.2015
Tak při skákání na strom   jsem se fakt bavil. Myslel   jsem, že to autoři nějak   vtipně odbourají, ale to co   následovalo, byla fakt pecka.   Rambo křížený s blechou   může jít do kopru. No,   nebyla to jediná blbina,   kterou byl divák nakrmen.   Přesto nelze dát filmu   jednoznačně negativní   náboj. Pár dobrých   okamžiků zde je, ale je jich   tak málo, že to na vyšší   hodnocení není. O nádherné   přírodě nemá smysl psát.   Děj je primitivní, kecy u   ohně střídá akce s vlky,   takže je o „zábavu“   postaráno. Film má sice   delší stopáž, ale díky   rychloposuvu jsem jej dal za   necelou hodinu. Takže jsem   suma sumárum chtěl dát   aspoň něco, ale za tem   doslova „z…ý“ konec   nedám ani to.   2015122710940/11732
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.1.2016
Průměrný a né moc   věrohodný dobrodružný   thriller o partě chlápků co   přežijí pád letadla v   nějaké zmrzlé řiti a je   jim zima, mají hlad a honí   je banda hladovejch,   krvelačnejch vlků. Nebýt   tam Liama Nýsona jdu s   hodnocením o něco níže.
martin.stusak.9
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.12.2013
Ponurý příběh, který se   snaží navodit drsné   prostředí mrazivé   zasněžené Aljašky, kde   největším nebezpečím je   bezmocnost a hladový vlci.   Spadne tam letadlo s několika   ropnými vrtaři. Kdo   přežije, má před sebou   bitvu, o které se mu nikdy   ani nezdálo. Že tam čas   ubíhá velmi pomalu   vyobrazují dlouhé pasáže,   kdy se nic neděje a chlapy   jen tlachají. Když už se   divák pomalu začíná nudit,   objeví se vlci kteří   zahrozí, občas i zaútočí   a zase zmizí. Tyto scény   jsou naopak velmi krátké.   Někdy je slyšet i vytí z   dálek. Obraz je klidný   umocňující atmosféru, ale   když přijde akční   sekvence, kamera rázem ožije   a je tak divoká, že se   téměř ztrácí přehlednost   o tom, co že se to vlastně   právě děje. S pixelovým   vlkem si moc tvůrci   nevyhráli. Jen stojí,   vrčí, cení zuby a slintá.   Poněkud málo. Napětí se   občas objeví, ale hned je   opět sraženo k zemi.   Scénář je velice slabý a   tak to celé vypadá, jakoby   se režisér snažil   zachránit co se dalo. A   vyšel z toho snímek, který   svým pojetím moc nadšení   nevyvolá.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.10.2012
Po tomto filmu jsem šel   hlavně kvůli L.Nessonovi,   patří mezi mé velmi   oblíbené herce.Ještě   předtím než jsem to viděl,   tak už jsem měl takový   blbý pocit, že to nebude   ono.Přečetl jsem si tady   pár hodnocení a komentářů   mých kolegů, pak také   vyslechl pár mých další   přátel, kteří už film   viděli.
Samozřejmě,   že nikdy nedám na kritiku   ať už "profi"   kritiků, nebo kolegů tady na   FDb nebo mých přátel (   jistě vyslechnu si ji ) a   vždycky si udělám obrázek   sám až po zhlédnutí.
Tady došlo na to, že   měla většina z vás pravdu   a film nebyl takový, jak bych   ho očekával a myslím si,   že kdyby tady nehrál Liam,   tak bych dal zřejmě o hodně   míň bodů.On je totiž pro   lidi ten jediný tahák,   kvůli kterému se na ten film   budou dívat.
Lienocka22
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.2.2012
spoiler
Tento druh filmov mám celkom   rada, ale The Grey mi vôbec   nesadol ... Začiatok nudný,   po niekoľkých minútach   nasleduje pád lietadla, vlci   si odnesú nejaké telá,   pokračuje to   prenasledovaním, zase nuda,   nuda, fúúú, už za   chvíľku vytúžený koniec,   ostáva už len jeden ... Film   sa dal kľudne skrátiť aj na   hodinku, toto boli muky ...
prvosenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2012
MEZI VLKY

Má   to být akční survival   thriller, film o putování v   extrémních podmínkách,   snad i horor. Tento film   sliboval drsný boj o   přežití, ve kterém si   postavy sáhnou až na dno.  

Natěšení   diváci očekávali, že   uvidí krmení dravé zvěře,   že uvidí jak vlci budou   efektně hodovat na nebohých   těžařích, za nedobrovolné   asistence Liama Neesona.   Očekávali funkční horor,   kde z táhlého vytí mrazí v   zádech a chlupáči se krmí   bez jakýchkoliv servítek a   zásad slušného stolování.  

K   všeobecnému překvapení a   notnému zklamání   sadistických spoluobčanů   dostali ve všech ohledech   umělecké dílo, které   nestaví jenom na laciných   efektech, ale které dokáže   nabídnout kromě nutné   depresivní a melancholické   atmosféry s napínavými   akčními a hororovými   výjevy, také lidský   příběh. A tak se před   námi v paralelní rovině   odvíjí stejně důležitý   příběh zlomeného muže,   který se musí vyrovnat se   svou minulostí. Ten intimní   a velmi citlivý přesah v   podobě ztráty a   znovunalezené chuti k životu   si mě naprosto získal.   Unikátní ukázka toho, že i   z plánovaného kalkulu může   vzejít cosi silného a   osobního. Film byl geniálně   zrežírovaný s několika   silnými scénami, na něž   dlouho nezapomenu.   Prolínání skutečnosti se   vzpomínkovými sekvencemi se   výborně střídaly a nijak   nenarušovaly tempo   vyprávění. Když ve druhé   polovině filmu začnou na   jedné straně docházet síly   a na druhé naopak růst   apetit, ani se ani nelze   divit, že začne fyzicky   bolet každý krok. Film má   vcelku solidně vykreslené   postavy, které chlapsky ani   příliš nerozebírají své   pohnutky a svou minulost.   Každá z filmových smrtí ve   filmu je svým způsobem   působivá. K tomu absolutně   skvělý herecký koncert   Liama Neesona, ve kterém   přesně vykreslil podprahovou   dějovou linii s manželkou a   otcem. Prostě nečekaně   vznikla filmová umělecká   pecka, za kterou patří dík   nejen Carnahanovu kumštu, ale   i Streitenfeldově hudbě,   která z toho definitivně   ždíme koncentrovanou   depresi. A samotný konec je   nejzajímavějším a   nepříjemnějším   překvapením.

Je pravda, že film je   beze zbytku postaven na   bezchybném hereckém výkonu   Liama Neesona, který   vyčnívá nad ostatní jako   úkaz z jiného hereckého   světa. Neeson film   neskutečným způsobem táhne   a nebýt laciného   využívání digitálních   vlků, neměl by snímek   chybu. Člověk se tu jen   lehce pokochá záběry   aljašské přírody, protože   hodně času je buď noc nebo   hustá vánice. Jeden z   působivých záběrů je   otisk vlčí tlapy ve sněhu,   pomalu se zalívající   krví.

V rámci   survival filmů mírné   zklamání, film drží   hlavně charisma hlavního   herce, ale nad tím vším   oceňuji mistrovské umění   Carnahana, který proměnil   strastiplnou cestu nehostinnou   pustinou v umělecký a   dojímavý film o síle   lidského ducha.
Duri86
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.6.2014
Liam Neeson dobrej, námět   taky, ale uhozený příběh,   nesmyslný kecy o chování   vlků a ztvárnění   samotných vlků bylo hodně   trapný, ani nevím jestli to   bylo digitálně nebo nějaký   figurky, 35% víc si to   nezaslouží
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.3.2012
Ihned v úvodních několika   minutách se dá   identifikovat, že film bude   hrát na dramatickou notu.Joe   Carnahan vzal Liama Neesona a   nechal ho ztroskotat v   mrazivé divočině spolu s   dalšími 7 chlapíky.Jde o   holý boj o přežití a   Neeson musí obstát proti   nehostinnému prostředí a   smečce krvelačných   vlků.Přiznám se, že vytí   vlků nebylo dříve   děsivější, než právě   zde.Vlci zde útočí   brutálně a nemilosrdně.Mimo   dobrodružnou linku se zde   také převážně rýsuje i   linka emotivní.Režisér v   předchozím filmu průchod   emocím příliš nedal a tady   si to chtěl asi   vynahradit.Film na mě   opravdu zapůsobil, děj se   nevleče a délka titulu   frčí dost rychle.Jen bych   chtěl zmínit závěr,   takovéto   "useknuté" konce   prostě nikdy nějak nemohu   skousnout.
Pecik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.3.2013
Nezbývá se než se přidat k   ostatním - zajímavý   námět, skvělý herec,   celkem slušný scénář, ale   strašný příběh,   přehnané až hloupé scény   a často nelogické zvraty...   Potenciál nejenže nevyužit,   ale dokonce zcela zakopán
vojtam
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.3.2012
No nebylo to špatný,stačilo   mi to vidět jednou a bylo to   zbytečně moc dlouhý(můj   názor).Děj byl dobrej boj o   přežití mezi krvelačnými   vlky (alfa samec jak ze   Stmívání:))na   jedničku.Vadilo mi pár   věcí jak se děj vracel do   Liamovo vzpomínek na   štastné chvíle s manželkou   ,zbytečný debaty okolo a   konec.Vlci na dnešni dobu   triku odflaknutý.Tak že za   mě 6-lepší průměr:)
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.9.2016
The Grey
Obrovsky potencial v podobe   vyborneho nametu, atraktivneho   prostredia a hereckeho esa   /L.Neeson/ zostal trestuhodne   nevyuzity.K zemi ho strhava   deravy scenar, ktory je plny   nelogicnosti a vykreslenie   vlkov ako krvilacnych a   pomstychtivych zivocichov je   strasna hovadina.Takisto   retrospektivy a spomienky   hrdinov dostavaju prilis mnoho   miesta a odvadzaju pozornost   od napinaveho deja.Naopak   krasna priroda mohla dostat   omnoho vacsi priestor.Herecke   vykony kolisave.Rezia   priemerna.
Film   doporucujem, ale este raz   lutujem nevyuziteho   potencialu...
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2012
zrození zvířat
Once more into the fray. Into   the last good fight I'll ever   know. Live and die on this   day. Live and die on this day.
whack
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.2.2018
Hoci vlky by sa mstiť mali za   čo (a táto pointa sa mi   páči), ide o bohapusté   démonizovanie týchto   krásnych zvierat, ktoré sú   stáročia hubené po celej   Zemi kvôli absurdným   stredovekým poverám, v   ktorých sú zobrazované ako   nebezpečné krvilačné   beštie. V skutočnosti od   vpádu Kolumba do súčasnosti   bolo v USA zdokumentovaných   iba približne 5   nevyprovokovaných   smrteľných útokov vlkov na   človeka, pričom za túto   dobu klesla populácia vlkov v   USA z 250 000 na 25 000. Vlk   nepozná nenávisť, tá je   výlučne znakom Človeka.   Takéto filmy považujem za   niečo, čomu sa hovorí   brainwash.
Omnibus
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.10.2012
A já se tak těšil...
Nelítostně mrazivá   Aljaška? Wow! Liam Neeson?   Taky wow! Boj o přežití s   vlky? Wow a k tomu haúú...!   Řeknu vám, těšil jsem se   na Mezi vlky jako Karkulka na   babičku a do vlka. V   předvečer shlédnutí jsem   dlouho nemohl usnout a pak mi   maminka musela opatrně sundat   červený čepeček a Azorovi,   co mi spává u postele,   pomohla vyprostit hlavu z   červeného košíčku, který   jsem mu na ni narval...

Že jsem si ten   film radši jen nedal do   „chci vidět“, mohl jsem   se na něho třeba i rok   krásně těšit. Na ten   shit... Zlaté Pohádky ovčí   babičky! Tam ti vlci taky   nebyli zrovna Einsteinové,   ale byla s nima aspoň prdel.   I když v Mezi vlky snaha o   srandu byla taky. Aspoň teda   já měl většinu filmu   pocit, že si ze mě rejža a   scénárista dělají kozy.   Nebo že by si přímo dělali   vlky? Digitální vlky   čulibrky?

A   Liam? Tomu slouží ke cti,   že si sice pozdě, ale přece   uvědomil, k čemu se to   upsal. Proto se taky hned v   úvodu filmu chtěl   odprásknout. Škoda, že mu   schovali náboje, mohl jsem   jít z kina dřív domů,   ušetři svůj čas a nedostat   tik do oka. A taky je škoda,   že se tvůrci filmu na něj   teoreticky nepřipravili   aspoň návštěvou zoo, když   už v životě nebyli ani v   lese, natož mezi vlky...   Myslím tím normální vlky,   s normálními zvířecími   instinkty a ne nějaké lamy,   co kořist loví jen tak z   plezíru a zřejmě jen ve   svých volných chvílích,   zato však se značnou dávkou   kreativity. Například se   dokážou postavit do řady za   sebe, zakousnout se jeden   druhému do ocasu, tím zrobit   „vlkolano“ a pak sebou v   tom lanu fláknout přes   hluboký kaňon a přeběhnout   sami po sobě na druhou   stranu! Beránek Kudrna by   čuměl jako tele na nová   vrata.

A taky   miluju, když se lidi vlečou   z posledních sil hlubokým   sněhem, boří se až po   zadky, ale jak to za nima   udělá haúúú, vyskočí a   peláší jako srnky a   najednou se neboří ani po   tkaničky polobotek... To fakt   žeru. Jedna hvězda za těch   pár živých záběrů   Aljašky (když zrovna v   halách studia nesněžilo),   druhá za uvěřitelnou   hlaveň pušky v tlamě   (nikoli vlčí) a třetí za   tu legraci s vlky - ženisty.   A to je vše. Já vím, u tý   žrací básničky na konci   jsem asi měl dojetím řvát   jako kráva, jak je to   "drvivo   pôsobivé"... Ačkoli   působivé to vlastně bylo   – způsobilo mi to ten tik   oka.
ras84
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.11.2012
Medzi vlkmi (2011)
už som sa naučil čakať od   filmov málo a čím väčšia   reklama, tým menej čakám.   takže som ostal uchránený   od obrovského sklamania a   film hodnotím len ako stratu   času.
ako survival   horor nedajbože thriller to   vôbec nefunguje, ako exkurzia   do mysle a duše zlomeného   človeka jak by smet nie...   vlastne jediné, čo vo filme   stojí za zmienku je výkon   Liama Neesona. všetko   ostatné je na úrovni   nekvalitného B-čka, ktoré   sa silou mocou snaží hrať   na špičkový titul.
+   Liam Neeson
+   básnička o 4 riadkoch
+/- vlci = na jednej   strane slušne namodelovaní,   na druhej je ich použitie vo   filme strašné (majú   vyvolať strach, pritom som   len krútil hlavou, ako boli   tupí a neschopní)
-   celý film stojí a padá na   výkonoch jedného herca, bez   snahy o niečo viac
-   nevyužitý potenciál /buďto   urobím thriller ako sa   patrí, alebo komornú drámu   jedného muža/
-   plochosť charakterov   (nevadilo by to, ak by sa film   nesnažil tieto charaktery   vykresliť a miestami až   ospravedlniť)
-   citové vsuvky, ktoré majú   vykresliť pohnútky hlavného   zúfalca (viem, čo mali   dosiahnuť, ale u mňa sa to   nepodarilo)
- útesová   scéna, ktorá je... fúúú,   toto by som nezožral ani   willisovi v smrtonosnej   pasci
- vlastne celé   poňatie filmu, ktorý ani   sám nevie, čím chce byť.   thriller, survival horor,   komorné putovanie zatratenca?
Naki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Že by kýč? Osud si na   Ottway tak trochu smlsnul...   Nevím jestli to byl záměr   nebo úplná náhoda,   poněvadž vždy poslední   pohled zemřelého byl   věnován právě Ottway.   Kdybych v tom všem našel   alespoň nějakou podstatu,   proč... tak bych to nijak   zvlášť nerozebíral. Ty   trhavé záběry mě v těchto   filmech velmi mrzí, člověk   neprožívá tolik ty emoce a   soustředí se pouze na akci,   která mu je předložena a   zapomíná se na důležité   scény, které mohou člověka   dohnat k slzám. Scenérie   byla působivá, ale na můj   vkus velmi chudá. Námět s   vlky a správně zvolený   herec mnohým nestačí.
movie-freak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.9.2014
Dobrý námět, krásné   prostředí. Liam Neeson   výborný. Ovšem udělat z   vlků takový bestie, nějak   mi to ubralo na zážitku.   Očekával jsem více.
Nymeria
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.3.2012
aaach jaj...tešila som sa,   ale prišlo len   sklamanie...dve hodiny debát   o ničom a nudy, toľko   nereálnych momentov pokope   som už dlho nevidela, a ten   záver bol teda fakt na   hlavu...väčšiu zimu máme   na Slovensku ako to čo nám   prezentovali na Aljaške!
jediné pozitívum bolo   občasné napadnutie vlkmi...
wlki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.7.2012
...
vyborny namet, ale neco horsi   zpracovani..souhlasil bych s   tim, ze vlci byli co se triku   dnesni doby tyce velice   odflaknuti. A film celkove tak   nejak prirozene neodsypal.   Spatny film to rozhodne neni,   ale staci videt jednou a v   klidu zapomenout...
instructor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.8.2012
oooops
Tak som sa tešil na nejaké   finty ako s tými vlkmi Liam   vybehne, ale až na tie   náboje nič. Veď z toho   lietadla mohli mať toľko   hliníka na zbrane... mohli sa   tam opevniť, ale niekto chcel   nechať tie pavlky vyhrať. Aj   keď vo filmoch treba   preháňať, toto malo ďaleko   od reality. Páčilo sa mi,   ako im ktosi stále nazbieral   drevo, ale oni to neboli. Ako   Liam priniesol hladko   odpílené palice, ako ich   vlci naháňali iba niekedy,   asi len vo voľných   chvíľach. A to zavýjanie mi   pripomínalo skôr rozprávku   pre deti ako thriller.
kiklop998
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.8.2012
Tak tento film je vážně   průser !! Herce Neesona mám   rád a divím se, že se dal   na takovou slátaninu,kde   bojuje s mutantníma vlkama!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih64149minih64149The Runaways (2010) 
The Runaways n
minih41829minih41829Osudný svah v Aspenu (1993) 
Aspen Extreme n
minih24631minih24631Přijela k nám pouť (1973) 
n
minih49563minih49563Nahá kořist (2007) 
Naked Fear n
minih169485minih169485Top Gun (1955) 
Top Gun n
minih42254minih42254Dáma ví, kdy přijít (1992) [TV inscenace] 
Dáma ví, kdy přijít n
minih28552minih28552Octopus (2000) [Video] 
Octopus n
minih26745minih26745Bohouš (1968) [TV film] 
n
minih79496minih79496Hana to hebi 3 (2010) 
Hana to hebi 3 n
minih7212minih7212Dynamit v zeleném (1968) 
Dynamit in grüne Seide n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

21:05 - 21:59

43 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodruh (1983)

20:00 - 21:50

108 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - 2012 (2009)

20:20 - 23:35

88 minut již uběhlo
107 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

20:15 - 22:00

93 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763990
Plakátů: 376630
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10