Duben
ohodnotit

Mezi supy

Unter Geiern

Další název:
Medzi supmi; Frontier Hellcat
Rok:
1964
Délka:
94 minut
„Jako supové se vrhají na kolony přistěhovalců nelítostní bandité. Ještě že je tu statečný Vinnetou a jeho přítel Old Surehand.“

Komentáře k filmu Mezi supy

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 10
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.8.2020
Hodně volné zpracování   románů Karla Maye "Syn   lovce medvědů" a   "Duch Llana   Estacada". Technicky je   to dobré (na dobu vzniku),   herecky také a exteriéry   jsou opravdu kouzelné. Jako   asi každý "kluk"   mé generace mám mayovky v   malíčku ale volné   zpracování bych režisérovi   odpustil. Ale zpodobnění Old   Surehanda ne! May popisuje   tuto postavu jako dvoumetrovou   horu svalů s dlouhými   černými vlasy (je to   poloviční indián) a Stewart   Granger nejen že se tomu ani   neblíží ale dá se říct,   že je toho zcela přímým   protikladem. Možná jsem   detailista ale mně to dost   kazí dojem.
shadowdark
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.2.2016
Knižní předlohu jsem   miloval. Syna lovce medvědů   i Ducha Llana Estacada jsem   přečetl několikrát. Jako   film je to lehký nadprůměr.
w.o.l.f.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2015
Mladí krasavci Gojko Mitič,   Goetz George a Terence Hill.   Slušná podívaná a návrat   do klukovských let.
FLA
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.8.2014
Mezi supy je už spíš   taková   komedie-limonáda,alespoň já   to tak vidím,,,není to   úplně špatný film,ale asi   nechtěné komediální vsuvky   a naivní dialogy a   zápletka,která zde více   bije do očí to sráží k   nižšímu hodnocení.Nemohu   za víc než za 5/10.
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.7.2014
Dva týdny po poslední klapce   druhého dílu   'Vinnetouovské' trilogie se   spustilo natáčení dalšího   příběhu, který je obohacen   zásadními změnami. Kromě   Sama Hawkense, což je pro   něj již druhá   'Vinnetouovka', tu bohužel   schází i samotný Old   Shatterhand. A co si budeme   nalhávat, bez něj to už   prostě nějak není ono. Na   druhou stranu tu máme nové   postavy a to Old Surehanda a   jeho poskoka Old Wabblea. Jak   se s ním Vinnetou zná a   proč i jeho považuje za   svého bílého bratra, je tak   trochu záhadou. Dějově   patří někam ke konci celé   série. Jinak se tento snímek   tradičně nijak nevymyká od   předchozích mayovek.   Tentokrát je vypálen a   vyvražděn ranč a kdo jiný   než Vinnetou s pomocí Old   Firehanda bude pátrat po   vrazích. I když to už   netočil Reinl, kvalitou nijak   nezaostává. Opět tu sice   chybí ony kouzelné   scenérie, ale ve výsledku to   nijak nevadí. Atmosféra je   opět honosná. V obsazení tu   poznáme spoustu známých   tváří, což po natáčení   onoho druhého dílu trilogie   snad ani nepřekvapí. Gojko   Mitič se stal už standardem.   Opět tu uvidíme i Terence   Hilla, i když coby   komparzistu. Překvapením   však je Götz George, který   zazářil už v 'Pokladu na   stříbrném jezeře.' I tento   snímek se dá ještě   považovat za zdařilý, byť   mu chybí určité kouzlo   těch předcházejících.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.1.2013
U tohoto filmu mě nostalgie   kupodivu nechytá. Možná   proto, že já měl vždy   nejradši mayovky ve kterých   se vyskytuje kompletní   dvojice ve složení Vinnetou   - Old Shatterhand a zde se   bohužel, dočkáme pouze   prvního jmenovaného. Což je   ale tak trochu podvod,   minimálně na   čtenáře-diváka, vzhledem k   tomu, že v obou předlohách   (Syn lovce medvědů, Duch   Llana Estacada) se Old   Shatterhand taktéž   vyskytuje. Old Surehand   nikoliv. Nutno však   podotknout, že tenhle filmek   je předlohám věrný   určitě o poznání více   než takový Poklad na   Stříbrném jezeře (na jeho   obhajobu však musím dodat,   že jeho předloha je cca 2x   rozsáhlejší než tuten   "dvojromán" Mezi   supy). Jeho (filmový!)   příběh tak pro mě byl   osobně zajímavějším, než   třeba Vinnetou, i když   celkový dojem ze snímku byl   o něco horší. Ten hlavní   důvod už je popsaný výše.  
Myslím že Stewart   Granger jako Old Surehand   přeci jenom jisté charisma   má, ovšem jeho postava mě   nijak nezaujala (snad až na   jeho "soutěž ve   střelbě"). Taky se mi   vůbec nelíbil fakt (jako   divákovi - čtenářovi), že   "Drtící ruka"   dostal své válečné jméno   z důvodu, že dokáže   jediným úderem své pěstě   "uspat" nepřítele.   "Jistá ruka" v   tomto díle, ho však bez   problémů strčí do kapsy.   Umí totéž, co on a navíc   ještě stejně účinný   úder hranou ruky zezadu. Ehm.   Už se zase nimrám v   prkotinách, ale Old   Shatterhand je jedním z mých   oblíbených hrdinů, no   :-)
Vinnetou působí   často poněkud nevýrazně a   bezradně, když nemá po boku   svýho bráchu.
Komickou postavu   tentokrát zastupuje jistý   "Old Wabble" a k   mému velkému překvapení   tuhle roli zastane lépe než   Sam Hawkens či anglický lord   ze snímků   předcházejících. I když v   tomto případě jsem hodně   subjektivní - svým   vzezřením mi připomíná   jistého kolegu-nadřízeného   v práci a to je děsnej   případ, takže vidět ho   tady, v roli debila není   vůbec špatné. Jeho herecký   představitel má dokonce   stejné křestní jméno jako   onen dotyčný...I jako já   :-(
A pak ty   "povědomé xychty."   Pokud koukáte chronologicky,   tak jak bylo točeno, určitě   vám neunikne tmavovláska   objevující se i v   předchozím Vinnetuovi a   samozřejmě ani jistý Götz   George, neboli komisař   Schimanski. A Terence Hill. A   taky jeden z protivníků   Clinta Eastwooda v "Pro   hrst dolarů. A na závěr   potom snad jediný konkurent   Pierre Brice jako "herce   - indiána" - totiž   mladičký Gojko Mitič.
Ve výsledku to není   špatné a já se i přes   jistou úsměvnost celého   zpracování (stejně jako u   předchozích/následujících   dílů) docela bavil. Jenom   nostalgie tentokrát chyběla.   Asi proto, že jsem toto   dílko viděl dnes cca po   2hé, maximálně po 3tí.
Karius
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.11.2012
Pierre Brice v Mayovce bez   Lexe Barkera? To je jako Funes   bez dabingu Filipovskýho :(   Prostě to nefungovalo.   Stewart Granger neměl ani z   poloviny takový charisma,jak   americký playboy Lex Barker,   nehledě na fakt,že ve své   roli ani nevypadal tak   věrohodně. Nikdy jsem   nepochopil Karla Maye a jeho   postavu Old Surehand. Vždyt   dvojici Shatterhand/Vinnetou   to všechno tak parádně   fungovalo...Tahle Mayovka je   určitě jedna z těch   slabších,ale pořád se to   dalo --->50%
jarda53
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.7.2011
Tahle máyovka ještě snese   hodnocení mezi těmi, které   nejsou blbé, děj se zdá   pravděpodobný a zde se na   herecký výkony moc nehledí,   v máyovkách hlavní role   hrají hory, indiáni a   koně...
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.7.2009
Hodně fandím máyovkám a   tenhle patři mezi ty, které   jsou zase velmi dobře   natočene. Děj zaujme od   začátku až do konce.
hejtman
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.1.2007
Klasická pohodová   mayovka,méně známý,ale   kvalitní i pěkný   příběh,který se i celkem   věrně drží knižní   předlohy.
Postava Old   Surehanda je jiná,méně   akční,méně zábavná, než   Old Shaterhand a zůstane   navždy v jeho stínu,ostatní   postavy se povedly.Filmařsky   je toto dílo lehce   odfláknuto,klasický   problém,kdy se na vlně   úspěchu natáčela jedna   mayovka za druhou jak na   běžícím pásu,honem honem   něco vydělat.Ale jinak film   vřele doporučuji je to   krásná a dobrodružná   podívaná pro celou rodinu   zvláště na nedělní   odpoledne.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42710minih42710Jmenuji se po tátovi (1989) [TV inscenace] 
Jmenuji se po tátovi n
minih12376minih12376Mezi supy (1964) 
Unter Geiern n
minih11531minih11531Loď bláznů (1965) 
Ship of Fools n
minih7441minih7441Evo, vdej se! (1983) 
Evo, vdej se! n
minih25104minih25104Život v oblouznění (1994) 
Living in Oblivion n
minih8296minih8296Hlava rodiny (1991) 
Father of the Bride n
minih154240minih154240Nejtemnější hodina (2017) 
Darkest Hour n
minih193566minih193566Zlatá labuť (2023) [TV seriál] 
Zlatá labuť n
minih140378minih140378Christmas Eve (2015) 
Christmas Eve n
minih24210minih24210Zvoník u Matky boží (1956) 
Notre-Dame de Paris n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763813
Plakátů: 376397
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10