Mezi námi zvířaty (2006)

Mezi námi zvířaty (Barnyard)
71 %
 
 

Barnyard

Další název: Farma / Medzi nami zvieratami (SK)

    Žánr: animovaný / komedie / rodinný
    Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
    Délka: 90 min.
„Tajný život zvířat byl odhalen!“
Bezstarostný mladý býček Otis se snaží vyhnout každé práci i odpovědnosti a touží si jen užívat. Je pravým opakem svého otce Bena, býka, který bdí nad bezpečím zvířat a řídí farmu, když je farmář pryč. Snaží se synovi promlouvat do duše, krotit jeho vylomeniny a vést ho k zodpovědnosti, zatím však nepříliš úspěšně. Otis si jeho slova vždy otráveně vyslechne a využije nejbližší příležitosti, aby se vrátil k přátelům a nevázané zábavě. Potom se však stanou věci, které zásadně ovlivní jeho život. Seznámí se s Daisy a Bessie, dvojicí nových krav ve stádu, a na první pohled se do Daisy zamiluje. Téhož večera uspořádají zvířata party ve stodole, které se zúčastní všichni kromě Bena, hlídajícího kolem plotu. Otis by měl hlídat s ním, ale najde si výmluvu. V noci však farmu napadne smečka kojotů, vedená podlým Dagem. Mají zálusk na kuřata, Ben se jim však postaví. Podaří se mu je vytlačit ze dvora, je však vážně zraněn a zemře dřív, než mu ostatní zvířata stačí pomoci. Po jeho smrti si jako nového vůdce zvolí Otise. Ten se sice snaží, brzy však pochopí, že postarat se o farmu je mnohem náročnější, než si dokázal představit. Když ho Dag v čele smečky kojotů přechytračí, rozhodne se v návalu beznaděje farmu opustit. Pak se ale vzchopí a postaví se celé smečce. Je sice poražen, po bok se mu však nečekaně postaví přátelé Pip, Pig, Freddy a Peck, mezek Miles a další zvířata. S jejich pomocí pochopí slova svého otce o odpovědnosti a dospělosti a stane skutečným vůdcem a ochráncem farmy.

Zdroj: Nova

režie:
Steve Oedekerk
 
 
scénář:
Steve Oedekerk
 
 
kamera:
Michael Galbraith
 
 
hudba:
John Debney
 
 
střih:
Paul D. Calder
 
 
zvuk:
Odin Benitez (design)
 
 
produkce:
Paula Marshall, Steve Oedekerk
 
 
mluví:
Kevin James (kráva Otis), Courteney Cox (kráva Daisy), Sam Elliott (kráva Ben), Danny Glover (mula Miles), Wanda Sykes (kráva Bessy), Andie MacDowell (slepice Etta), David Koechner (kojot Dag), Jeffrey Garcia (myš Pip), Cam Clarke (fretka Freddy), Rob Paulsen (kohout Peck /skunk), Tino Insana (prasátko), Dom Irrera (pes Duke), S. Scott Bullock (slepice Eddy), John Di Maggio (slepice Bud /důstojníkO'Hanlon), Maurice LaMarche (slepice Igg)
 
 
zpěv:
Aerosmith (performer: "You Gotta Move")
 
 
text písně:
Les Claypool ("Hittin' the Hay")
 
 
zvláštní efekty:
Floyd Bishop, Leonard F.W. Green
 
 
animace:
Hunter Grant, Frederic Cabral, Jeremy Collins, Rylan Davies, Bart Goldman, Tom K. Gurney, Todd Grimes (supervize), Ken Huling, Bruce Kuei, Sarah LaPenna, Letia Lewis, John Luciano, Derek Raymond, Cory Rogers, Melissa Thompson, Gorio Vicuna, Eric Walls, Dane Stogner, Steven Clay Hunter, Raul Chavez, Eddie Kim
 
 
vizuální efekty:
Johann Quéré, Patrick Beauchamp
 
 
výprava:
Philip A. Cruden
 
 
výkonný producent:
Albie Hecht, Aaron Parry, Julia Pistor
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.