Duben
ohodnotit

Mezi námi děvčaty

Freaky Friday

Další název:
Strelený piatok (SK)
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
96 minut
Premiéra v ČR:
11.12.2003
„Co se může stát puberťačce nejhoršího? Když se na jeden den stane svou vlastní mámou!“

Komentáře k filmu Mezi námi děvčaty

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Skvělá komedie, moc mě   bavila :) Musim uznat, že   Jamie Lee Curtis je fakt   herečka s velkym H.   Představte si, co se stane,   když si matka s 16-letou   dcerou prohoděj tělo a musí   se chovat, jako by se nic   nestalo - to zaručuje spoustu   zábavy a vtipných scén :D
Jekky
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2007
3ilený film ale ve   skutečnosti bych to nechtěla   zažít bylo by to celkem   šílené a moje máti by to   asi nevydýchala ale jinak   perfektní film doporučuji
Katullinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
poku d vás zajímá co se   stane, když si dcera s matkou   v nedorozumnění vymění v   číské restauraci sušenky s   přáníčky?
Jen to,   že se dcera ocitá v   matčině těle a matka v   dcežině! Tím se roztáčí   kolotoč vtipných údálostí   v životě matky a dcery.
Merito
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2007
Otázka Co by se asi stalo,   kdyby si na den vyměnily své   životní role matka   (úspěšná psycholožka) a   dcera (rocková hvězda   střední školy) byla   hlavním tématem tohoto filmu   a musím říci, že dobré   téma dalo za vznik dobrému   filmu. Představte si jak má   například zareagovat dcera v   těle své matky, když uvidí   kluka do kterého je   zamilovaná až po uši, nebo   ...........
Pokud máte   rádi teenagerské komedie tak   toto je film pro Vás.
Teila
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.5.2009
Je celkem chytlavej,ale   takových filmů kde si dva   lidi vyměnili těla je teď   "víc než   dost!"Takže je to tak   půl na půl.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.4.2018

Snímků o tom, jak si dvě   osoby vzájemně prohodí   těla a co z toho vznikne bylo   natočeno bezpočet a česká   kinematografie se snímkem z   roku 1985 ‘Já nejsem já’   není výjimkou. V tomto   hollywoodském filmu se jedná   o dceru s matkou. Typická   rozdivočelá pubertální   Anna se ocitne v těle své   matky psycholožky Tess a   naopak po té, co se spolu   pohádají. A o následující   komediální divočinu, kdy   jedna poznává život   druhém, je postaráno.   Námět neoriginální, ale   scénář je plný nápadů a   Jamie Lee Curtis společně s   Lindsay Lohan svým   komediálním talentem   rozvíří zábavu na všechny   strany. Jeden gag střídá   druhý, ohromná živost a   energie, neexistující   jediná nudící vteřina. Na   odreagování od celodenních   starostí velice vhodný   snímek.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.6.2010
Skvělá komedie výměna   rolí v rodině ta se povedla   tato komedie vás určitě   hodně pobaví,vtipné dialogy   a situace jsou skvělé.
Mlapiska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Přiznám se, mám radši   poněkud náročnější   filmy. Ale občas mám náladu   na nějakou pohodovou a zcela   nenáročnou věc. A tento   film je v tomhle ohledu   špičkou.
Nápad není   nijak originální, ale film   mě geniálně pobavil   svěžím vtipem a hlavně   skvělým výkonem Jamie Lee   Curtis. Ač jsem od toho   vůbec nic nečekala, tak jsem   se nakonec královsky bavila   – a to stačí, protože   jiný smysl tento film ani   mít neměl. Takže:   "Jaké z toho máte   pocity?"
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.6.2009
Skutečně výborná komedie,   kde si dcera vymění tělo se   svou matkou(výborná Jamie   Lee Curtis) a z toho právě   vzniká spoustu humorných   situací, ani né tolik u   matky uvězněné v těle   dcery jako spíše u   puberťačky, která je   najednou dospělá,což si   teda umí náležitě užít,   takže se chová jako   utržená ze řetězu.Z filmu   plyne takový to klišovitý   ponaučení jakože ani matka,   ani její dcera to vlastně   vůbec nemaji jednoduchý, ale   o to stejně vlastně vůbec   nejde, takže sem to moc   neřešil a radši se po celou   dobu skvěle bavil.
martanek085
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.5.2009
Ahoj lidi tento film je   báječný, je to hlavně film   pro zasmání. Takže jestli   si chcete zlepšit náladu   nebo ještě si více užít   srandu tak vám tento film   doporučuji.
janaetz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.6.2007
výborná komedie o   problémech matky s dcerou v   pubertě až do té doby kdy   navštíví čínskou   restauraci a sní koláčky   přání a je problém na   světě , vymění si těla a   to má matku čekat svatba a   dcedu první koncert její   skupiny opravdu vás pobaví   spousta momentu v této   bláznivé komedii
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2012
spoustukrát omleté téma s   výměnou těl ,ale tady to   opět funguje. výborná Jamie   Lee Curtis která dokazuje že   může hrát vážnou i   komediální roli
Vig
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2008
Skvělý film.
Žádná   americká slátanina, ale   krásná (sobotní :) )   oddechovka.
Zábavný,   poučný, ujetý a lehký   filmeček.
Skvělé   výkony všech herců.
Obdivuhodné představení   Jamie a skvěle zvládnutá   nezáviděnídhodná role   Marka Harmona :):):)

Doporučuju, když   se nudíte
lynn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2008
Čekala jsem další americkou   patlaninu, ale kupodivu, dost   dobře jsem se bavila. Asi   nejvíc mě rozesmála   situace, kdy se matka s dcerou   probudí ve vyměněných   tělech, snaží se to řešit   srážkou těl... Jde se na   ně podívat syn a jeho   sestra, v těle své matky mu   dost drsně řekně: "Co   je, blbečku?!", což by   asi nikdo od své matky   nečekal...

Ale   celkově docela povedený   film. I když Lohanku nemusím   vůbec, sedlo jí to.
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.5.2009
námět americké komedie mezi   námi děvčaty využívá   záměny dvou ženských těl   v jedné rodině a v tomto   případě i dvou věkových   kategorií. ačkoliv by divák   očekával klasický možná   jednodušší film, v   případě snímku mezi námi   děvčaty se autorům povedlo   dostat se nad rámec   průměrné šedi. primární   nápad záměny sám v sobě   nabízí nevyčerpatelnou   studnici komediálních   zápletek a situačních   gagů, ale ne všechny   nabízené situace jsou   využity na maximum. mezi   námi děvčaty je určitě   svižně natočená komedie,   která diváka nejenže   příjemně překvapí, ale i   výtečně pobaví; a nebýt   místy tlačení na pilu, jako   třeba scéna s uvolněním v   televizní debatě o knize,   mohla by v celkovém vyznění   dosáhnout ještě o příčku   výš. i tak je ale mezi námi   děvčaty vyšším standardem   ve světové kinematografii.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Freaky Friday
Jedná se o remake   stejnojmenného snímku z roku   1976, tentokrát se v   hlavních rolích objeví   Lindsay Lohan a Jamie Lee   Curtis. Matka s dcerou má   složitý vztah a jednoho dne   toho má někdo dost a   rozhodne se to změnit, což   znamená, že si hlavní   hrdinky přemění tělo,   takže si užijeme řadu   humorných scének.
Mezi námi děvčaty je   bláznivá komedie, které   vévodí především Jamie   Lee Curtis. Je jasné, že   příběh staví na klišé a   neunikneme ani ponaučení,   nicméně jedná se o   příjemnou komedii, kterou si   sem tam můžete zopakovat.  
Lindsay Lohan je   opravdu škoda.
Prasoid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Skvělá J.L.Curtis, potvrdila   svůj herecký um a   definitivně si u mě   zajistila místo mezi top   herečkami. Její herecká   kolegyně samozřejmě   nezůstává pozadu, ale na   svoji filmovou matku tedy   ještě nějakou tu cennou   zkušenost postrádá.
hlavsa5
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2011
Je to sice průměrná komedie   o výměně identity mezi   matkou a dcerou a následné   komediální prvky, ale občas   se u toho člověk zasměje.   Stojí za to se na film   kouknout už jen kvůli   J.L.Curtis.
Vídžej
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.3.2004
Ne zas tak úplně povedné i   když nějakou tu myšlenku   tomá a o ději by se snad   taky dalo hovořit. Přesto si   myslím že Curtisová už   natočila lepší filmy.
Mary.Elwood
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Moc dobrá oddechovka s dobrou   myšlenkou kdy si na sebe   neustále sťežujou rodiče a   děti. Jamie Lee Curtis podala   úžasný výkon její   proměna vizáže,jízda ve   volvu nebo nuda vpráci se mi   líbila.
usov
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.10.2009
usov
konečně film s Lindsay Lohan   kde mi poprvé nepřipadala   jako tuctová hloupá holka
scénář je vážně   povedený herečka která   hraje Lindsinu matku zvládla   svou roli vážně dobře   vcelku tenhle film doporučuju
Petra.Barbie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.6.2008
Docela vtipná komedie.
S Lindsay Lohan mám tedy o   hodně radši Herbieho, tedy   Můj auťák Brouk, ale tohle   taky není špatná komedie.   Je fakt, že když jsem ji   viděla podruhé, už mě   nijak nebavila, ale při   prvním sledování (s   titulkama v kině) byla docela   dobrou zábavou. Zejména se   mi líbí Jamie Lee Curtis,   když se převtělí do své   dcery a chová a obléká se   jako puberťanda, nastálé   komické situace docela baví.   Celkem je to jednoduchá   záležitost, ale není zde   násilí ani nějaké   fantasmagorie, taková prostě   pohodovka.
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.12.2011
Ne nepovedená aerická   komedie. Téma je tak   obehrané klišé, že už   apriori má téma snížený   rating a nepomůže mu ani   méně či více (jako v tomto   případě) povedené   zpracování a výborné   herecké výkony (zejména   Jamie Lee Curtis, Lindsay byla   asi spíše pro efekt).
Roux
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 15.2.2011
Lindsay Lohan pro mě není   nějak extra dobrá herečka.   Myšlenka, která je v tomto   filmu byla už několikrát   zfilmovaná. Nejlepší na   celém filmu byla Jamie Lee   Curtis, které jsem opravdu   věřila, že je puberťačka.
Komparsista11
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.5.2009
Naprosto pubertální film s   nesympatickou J. L. Curtis.   Otřepaná zápletka s   přesunem jednoho těla do   druhého, křečovitej vtip.   Jedním slovem kapitální   hloupost.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih25338minih25338Kouř (1990) 
kouř n
minih18561minih18561Sedm (1995) 
Seven n
minih41215minih41215Parfém: Příběh vraha (2006) 
Das Parfum - Die Geschichte eines Mörders n
minih43195minih43195Našli mě naši (2006) 
Relative Strangers n
minih16962minih16962Princezna ze mlejna (1994) 
Princezna ze mlejna n
minih43086minih43086Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007) 
Pirates of the Caribbean: At World´s End n
minih19828minih19828Střihoruký Edward (1990) 
Edward Scissorhands n
minih3697minih3697Bažanti jdou do boje (1974) 
Les Bidasses s'en vont en guerre n
minih42190minih42190Roming (2007) 
Roming n
minih39998minih39998Miami Vice (2006) 
Miami Vice n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10