Jeden svět
ohodnotit

Obsah filmu Metro

 
Jak je někdy nebezpečné jít v noci do metra, se přesvědčila Kate (Franka Potente). Ta se jednou v noci osvěžená alkoholem a také trochu drogami vrací z firemního večírku a je nucena jet posledním vlakem metra. Na stanici si však zdřímne a probudí se sama a uzamčená v prostoru stanice. Na mobilu nemá signál a drobné do telefonního automatu také ne.

Naštěstí jede ještě jeden vlak. Nastoupí tedy do něj, ale není sama. Je tam s ní i její mírně "sjetý" spolupracovník Guy (Jeremy Sheffield), který se ji pokusí znásilnit. Nazdaří se mu...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Jane LinfootJane Linfoot  
Christopher SmithChristopher Smith  
hraje:
Franka PotenteFranka Potente.....Kate [29]   
Vas BlackwoodVas Blackwood.....George [43]   
Jeremy SheffieldJeremy Sheffield.....Guy [38]   
Sean HarrisSean Harris.....Craig [37]   
Grant IbbsGrant Ibbs.....Muž [25]   
Joe AndersonJoe Anderson.....model [22]   
Ian DuncanIan Duncan.....přítel [29]   
Emily GilchristEmily Gilchrist.....Karen   
Ken CampbellKen Campbell.....Arthur [62]   
Paul RattrayPaul Rattray.....Jimmy   
Kathryn GilfeatherKathryn Gilfeather.....dívka   
Kelly ScottKelly Scott.....Mandy   
Sean De VrindSean De Vrind.....přítel   
Craig FackrellCraig Fackrell.....Tramp   
Debora WestonDebora Weston.....Mya   
Elizabeth McKechnieElizabeth McKechnie.....žena   
scénář:
Christopher SmithChristopher Smith  
hudba:
 The Insects The Insects  
kamera:
Danny CohenDanny Cohen  
střih:
Kate EvansKate Evans  
dvd obal trailer
Barevný:
Ano
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Metro >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.2.2019
Ryze evropský snímek se daným subžánrem na   hororové scéně ničím nevymyká od těch   amerických. Vlastně v podstatě nepřináší   nic nového, kromě prostředí, kde se příběh   odehrává. Katakomby různých chodeb a skrytých   tajemných místností s bůhví čím a kým   kolem metra je dobrý nápad, který byl v tomto   případě využit na maximum. Noční příběh   Kate vracející se z firemního večírku   uvězněné pod zemí po nočním uzavření metra   přináší účinnou směs dějových zvratů,   klaustrofobního strachu, hmatatelného napětí a   hrozby smrti, o jakém se nikomu ani nezdálo.   Tmavé londýnské podzemí s děsivou atmosférou   je skutečně využito s velkým efektem na   vizuální složení veškeré děsivosti z   neznámého nebezpečí, které je zdatně   podpořeno ruční kamerou trefně využívající   pohled diváka. Scénář, který si režisér   Christopher Smith napsal sám, je pevný v   dramatičnosti a diváckého zájmu. Snímek jako   takový sice mezi filmovou hororovou elitu nikdy   patřit nebude, ale to neznamená, že by byl   špatný. Za pozornost rozhodně stojí i když je   již divák doslova přesycen podobnými snímky   americké provenience. Evropa tohle umí také a   tento snímek je toho důkazem. Hororový   popkornový film bez bázně a hany, který ocení   jen hororový fanoušek.
Barney94
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.1.2018
Film má jednoduchý děj, ničím to neupoutá.   Je to klasická vyvražďovačka postav, které se   zrovna v tu noc v metru vyskytnout. Možná budu   trochu spoilerovat, ale je zajímavé, že v tu   noc, kdy tam zůstane uvězněná hlavní hrdinka,   je zabit i člen ostrahy, přičemž tam v práci   určitě nebyl poprvé.
radegaster
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.8.2015
Glum v Londýně
Opuštěné metro se zdá být ideálním   prostředím pro horor, tvůrci ho však zasypali   příšerným nelogickým balastem: V   Londýnských tunelech si pobíhá nějaký   bastard, vraždí lidi včetně ostrahy na   potkání, schovává se v záhadném doupěti s   lékařským materiálem a nikdo o ničem   samozřejmě neví... Uprostřed noci v metru   stále jezdí vlaky a člověk přesto nemá   šanci dostat se v jednom z největších   evropských měst ven, protože zavřeli - co to   sakra je? Největší slabina je však v   záporákovi - nic mizernějšího, co se týká   nápadu i provedení, jsem dlouho neviděl. V   jedné scéně tenhle ocásek masakruje člověka   s kadencí armády terminátorů, v další   dostává nakládačku od vyděšené holky, v   jiné se chová jako neškodný idiot.Spíchnuto   narychlo a ještě amatérsky,podívat se na to   dá, ale jednou a stačí.
261972
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.1.2014
"Metro" není špatný film, jen sází   na temnou atmosféru v podobě temných tunelů,   opuštěného metra a ještě něčeho. Nebo   spíš někoho? Neříkám, že je to špatný   nápad, ale tady to zkrátka nefungovalo.   Každopádně ani ten někdo na atmosféře   nepřidal. Postav je zde málo a nezachránila to   ani hlavní hrdinka Kate (Franka Potente -   "Lola běží o život" ), která si   musela pokecat jen s bezdomovci a chlapíkem, co   ji malém znásilnil. Hudba chvilkama vyděsí,   ale jen v případě nouze. Režisér   "Metra" Christopher Smith režíroval   například zábavnou vyvražďovačku   "Izolace" a k "Metru" si   dokonce napsal i scénář. Ten se ale moc   nepovedl. Problém je v první části filmu, kdy   se nám ukazuje příjemná, společenská Kate,   která zamíří na "Metro". Vše okolo   působí dobře, ale bohužel bez špetky   atmosféry. Pak je tu část druhá, kdy se   probudí a okolo ní nikdo není. Všichni lidé   zmizeli. Okolí působí tak trochu depresivně a   krysy běhající téměř všude to ještě   zhoršují. "Metro" si dalo záležet na   temných koutech podzemky s monstrem číhající   kdekoliv, ale bohužel to na mě velký dojem   neudělalo, protože se to dalo předvídat, kdy   zaútočí. Čekala jsem, jestli se v   "Metru" něco zlepší a dočkala jsem   se. Asi v polovině filmu se nám monstrum   odkrývá a divák ho konečně vidí v celé jeho   kráse. Jakmile si monstrum začne hrát na   chirurga, všude stříká krev a divák si začne   užívat béčkový odpočinkový slasher. Jen   škoda, že z minulosti toho monstra divák   téměř nic nevykoumá, protože to není   zkrátka vysvětleno. Prequel by se pro to celkem   hodil. Pouze věci kolem naznačují, o co by se   asi tak mohlo jednat. V tomto případě   "Metro" opět klesá, ale vylepší to   závěrem, kdy monstrum promluví a dokonce se   dozvíme jeho jméno. Poté je mu uťata hlava   opravdu zábavným způsobem. "Metro" je   průměrný film, který chvilkama pokulhává a   to úplně zbytečně, protože nedostatky, které   má mu mohly být ušetřeny a dopadlo by to   mnohem lépe ;-)
Lynette
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.10.2012
Šílený "Glum" s mačetou ..... zase
Zpočátku mi tento horor přišel zajímavý, ale   bohužel to nějak nevyšlo... Myšlenka   kanalizace a dokonce jakési chirurgické   laboratoře přímo na úrovni metra mě opravdu   přišla dosti nadsazená /jestli mají v Great   Britain chirurgii přímo u kanálu a navíc v   metru, pak se ani nedivím, že britské   zdravotnictví je dodnes někde na vývojovém   stupni hlubokého středověku, kde pacienty   ještě ohryzávaly krysy/. Herečka hlavní role   Franka Potente mi nějak nezapadla do /už tak   dost ubohého/ děje - nevypadá jako nějaká   něžná křehulka, která by se o sebe neuměla   postarat a pobíhala v panice po metru s jakýmsi   leproidním hubeným šílencem s mačetou za   zády. Už mě taky dosti nudí rádoby lidské   zmutované příšerky s pár chlupy na hlavě   vydávající zvířecí skřeky /tito mutanti   vypadají všude skoro jako Glum a vidět jsou   snad skoro v každém druhém hororu z posledních   let/ - prostě a jasně, tenhle "horor"   neměl hlavu ani patu a ani žádný originální   nápad. A jelikož nesplnil účel, tzn. napětí,   strach apod. tak ho hodnotím pouhými 2/10, i   když i tak jsem ho ještě nadhodnotila.   Rozhodně toto "veledílo"   nedoporučuji.
BuffyFun
Hodnocení:
Přidáno: 25.4.2012
To....
To není moc strašidelný film. Čekala jsem že   to bude trochu   strašidelnější.:))))))))))))))))))))))))
superfilmar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.1.2012
Vcelku nuda. Nezajímavý podprůměrný film,   který má plusů jen pár. Ze začátku   atmosféru stísněného prostoru, která ovšem   brzy zmizí, podobu netvora a pár mírně   strašidelných scének. Toť vše. Navíc hlavní   roli hraja Franka Potente, pro mě celkem   nezajímavá herečka.
Podprůměrný film. Když   neuvidíte, nic se nestane. Ale viděl jsem i   nudnější horory, proto dám 30%.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.2.2010
Nakrútenie tohto hororu nebolo zlým nápadom.   Ale obsahom a dejom z neho spravili celkom   priemerný film. Filmové triky tu boli celkom   slušné, nechýbalo napätie a ozajstné   hororové scény. Pri zhliadnutí filmu to trocha   zaváňalo desivou atmosférou.
Jarda.ftr
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Metro není žádným převratným hororem. Na   jedno podívání by to možná stačilo. Tvůrci   vyrobili pouze průměrný film a možná je to   škoda. Prostředí i zápletka by stály za   trochu větší námahu.
No když průměr tak   průměr (5)
Kuvik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Nie je to síce žiadny zázrak, no pozrieť sa to   dá, má to zaujímavú atmosféru, dej sícenič   moc, ale nechýba tu dávka napätia, dobré   kamerové prestrihy v niektorých scénach.   Napriek tomu, že tu hrajú menej známi herci,   viacerí z nich podali slušný herecký výkon.   Na konci filmu trápna scénka, keď sa Kate   doplazí na nástupište metra a jeden cestujúci   jej namiesto pomoci hodí mincu, v domnienke, že   je to žobráčka.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39744minih39744Zbožňuju prachy! (2006) 
Friends with Money n
minih19439minih19439Spalovač mrtvol (1968) 
Spalovač mrtvol n
minih47508minih47508Private Practice (2007) [TV seriál] 
Private Practice n
minih13317minih13317Na Hromnice o den více (1993) 
Groundhog Day n
minih63738minih63738Jedovatý břečťan 3: Pokušení (1997) [Video] 
Poison Ivy 3: The New Seduction n
minih52208minih52208Bronson (2008) 
Bronson n
minih28107minih28107Podfu(c)k (2000) 
Snatch n
minih34295minih34295Zamilovaná do vraha (2001) 
Life Without Dick n
minih41686minih41686Populace 436 (2006) [Video] 
Population 436 n
minih75110minih75110Apollo 18 (2011) 
Apollo 18 n


Hodnocení:n12345678910
Metro (2004)Metro (2004)Metro (2004)Metro (2004)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190366
Osobností: 697519
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 177995

Poslední komentáře

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Road House (2024)

Road House
Road House z roku 1989 jsem   kdysi asi 2x viděl a tenkrát   se mi to líbilo, další   pokračování z roku 2006   neznám a novej RH jsem chtěl   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10