Zari
ohodnotit

Meruňkový ostrov [TV film]

Marhuľový ostrov

Další název:
Baracksziget, Apricot Island
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
22.3.2012
„Kolik mužů může skutečně milovat jedna žena?“
Popis / Obsah / Info k filmu Meruňkový ostrov
Podmanivý příběh ženy zkoušené životem plným vášně, krutostí osudu a nespoutané lásky. Film odehrávající se na jižním Slovensku, na samotě ukryté v meruňkových sadech, vás vtáhne do víru vášní tří mužů k jedné osudové ženě a její lásky k nim, se všemi strastmi a radostmi, které dokáže přinést jen život. Slunce, vůně dozrávajících meruněk a hledání vlastního štěstí si vás získají v příběhu silné ženy, která miluje a touží být milována… jako my všichni.


Popis / Obsah / Info k filmu Meruňkový ostrov
Celovečerní debut Petera Bebjaka (nar. 1970) Meruňkový ostrov je baladickým příběhem o lásce jedné ženy ke třem mužům z jedné rodiny, odehrávajícím se na jihu Slovenska v okolí Žitného ostrova. – Osamělá třicátnice Babika prožije milostnou aféru se starším řidičem náklaďáku, s nímž se setká za letní bouřky. Muž z jejího života zmizí stejně rychle, jako se v něm objevil. Ona později náhodou zjistí, že zemřel, a ocitne se na samotě, v níž žijí dva bratři, synové jejího milence. Zůstane s nimi, provdá se za jednoho z nich a má s ním dítě. Muž však nešťastnou náhodou zemře a ona zůstane sama s jeho bratrem, který ji od samého počátku miloval. I tento vztah však skončí tragicky: švagr spáchá sebevraždu. Žena zůstává v hospodářství sama se dvěma synky... – Autorem námětu a scénáře je Peter Lipovský, manžel představitelky hlavní role, herečky a zpěvačky Szidi Tobiasové (nar. 1967). Spolu s režisérem se soustředili zejména na komorní vztahové drama, rámované přírodou a krajinou. Záměrně rezignují na řadu podrobností, jež by měly zaplnit „mezery“ ve vyprávění (Babika je nejen fatální ženou, ale také ženou „odnikud“) a usilují zejména o poeticko-realisticky laděný záznam zvláštní atmosféry. Snímek s minimem slovensko-maďarských dialogů se opírá o výborné herecké výkony a o účast evropské hvězdy Györgyho Cserhalmiho.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2012/5


Popis / Obsah / Info k filmu Meruňkový ostrov
Na juhu Slovenska, na samote, ukrytej v marhuľových sadoch, sa odohráva netradičný príbeh lásky jednej ženy k dvom bratom a ich otcovi. Peter Bebjak, známy ako režisér seriálov Odsúdené či Dr. Ludsky ním debutuje na poli dlhometrážnych hraných filmov. Debutantom je i scenárista Peter Lipovský, životný partner predstaviteľky hlavnej roly Szidi Tobias.

ZDROJ: www.filmpress.sk


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Zítra vstanu a opařím se čajem...

15:50 - 17:20

49 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

ČT2 - Středověké srdce Evropy

16:35 - 17:05

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - 3Bobule (2019)

15:50 - 18:00

49 minut již uběhlo
81 minut zbývá do konce

Prima - Duch (2022) [TV seriál]

15:35 - 16:50

64 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Reklama