Duben
ohodnotit

Mechanik

El Maquinista

Další název:
The Machinist
Rok:
2004
Délka:
102 minut
„Jak se můžeš probudit z noční můry, když nespíš?“

Komentáře k filmu Mechanik

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 28
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.2.2011
ano, ano, ano!
panečku, velmi dobrý film!   Ne nějak vyjimečný, přesto   jsem jej shlédla s pusou   dokořán. Někdo by dodal,   že se film vleče, pro mne   byl jako dvojnásobnou   šichtou přes noc s černým   pikolem na stole. A tahle   šichta mě vzrušovala!   Nevím ani kam jej dle žánru   zařadit, nevím už vůbec   nic po pokoukáníčku se na   hlavního hrdinu a jeho   příběh... jen bych mu   přála více reklamy.   Španělé jsou mistři   ponurosti. DOPORUČUJI!
Zimmy871
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2009
Nechapu jak mohl takhle   vypadat. Role, ktera ho stala   malem zivot, kdyby zakopl a   spadnul na zem, urcite by mu   krupli vsechny zebra.   Neskutecne sebeobetovani pro   film.
viana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2009
Neskutečně úžasný výkon   Christiana Balea-co se týče   hubnutí kvůli filmu!!Stále   jsem věřila,že je to   nějakým trikem-ty hubené   ručičky,propadlý   hrudník,vychrtlá   žebra,kyčle jen potažené   kůží,ramínka jak   desetiletej kluk!!Že je to   prostě půjčené tělo a k   tomu "přilepený"   hubený hercův obličej!!A od   začátku do konce napětí,co   se z toho vyklube!!No je mi   zle ještě nyní!!Dávám   desítku,poprvé!!
Andrejka74
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.7.2011
Skvělý herecký výkon   hlavního hrdiny,to musela   být odvaha kvůli této roli   shodit na 55kg....klobouk   dolů
gabikazavacka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.2.2010
Opäť tento španielsky film   ma nesklamal. a nie je to   horor, je to skôr   psychologický.
naozaj   som od počiatku filmu až do   takmer konca nevedela, prečo   mal ten trevor videnia, či   bol psychopad, spôsobil   nehodu. a koniec bol naozaj   prozaický a obyčajný -   spôsobil nehodu a z miesta   nehody ušiel.
a ten   plešivec, to bolo vlastne len   jeho vnútro.
naozaj   bol to veľmi dobrý film. ale   kto by čakal, že trevor bude   nejaký masový vrah, sklame   sa.
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.12.2014
Bravo
Od Španělské produkce jsem   vůbec nečekal takovouhle   pecku! Perfektní scénář,   který sice obsahuje jeden   přehmat, který ve mě   vzbudil ppocit, že je něco   ve filmu nedodělané, ale dá   se to přehlédnout a na film   jsem koukal s obrovskou chutí   připoutanej ke křeslu.
Skvělý výkony Balea,   který mě nejvíc dostal   tím, co pro tuto roli chtěl   podstoupit, protože pokud   někdo nevíte, jak vypadali   lidé vězněni v Gulagu, zde   vám to Bale ukáže.
Skvěle sehrané od všech   zúčastněných herců,   dobře natočené a hlavně   jak jsem již zmínil   výborně napsané.
Kloubouk dolů, filmový   štábe.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Nechutně hubený ale   nechutně přesvědčivý   výkon Christiana Bale…Až   mrazivě dobrý dokáže být   film, ve kterém však   hlavnímu hrdinovi dobře   jistě nebylo, na tenhle film   jsem se podíval spíše ze   zvědavosti a teď můžu   říct,ze je to jeden z   nejlepších nekomerčních   filmu z poslední doby se   skvělou pointou…Brad   Anderson zaslouží velkou   pochvalu, stejně tak jako   obraz - atmosféra je   fascinující…Scénář je   hodně komplikovaný a divím   se, že se do toho tvůrci   dali…Christian Bale je   naprosto výborný herec, i   zde prezentoval své skvělé   herecké schopnosti a   odhodlání (jeho váhu ve   filmu mu nicméně   nezávidím)… Filmem se line   pochmurná   atmosféra…Příběh filmu   je skvěle propracovaný a   inteligentní…Občas jsem se   vlastně ztrácel, ale konec   vše důstojně napraví…   Myšlenka, se kterou film   přišel, je naprosto   uchvacující, bohužel to tak   ve skutečnosti moc   nefunguje…Ještě teď mám   z toho depresivní pocity, jen   co na to pomyslím...
bobo336
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.2.2015
Mechanik
Mechanik je ten typ   filmu,ktorý je neuveriteľne   divný a má mnoho   nezodpovedaných otázok...a   vo finále tu máme   odpovede(Hlavne tým si ma   film zaujal).
Clockwork
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.12.2007
Me tenhle temnej   psycho/thriller naproso   uchvatil. Naprosto super   budovana atmosfera uz od   zacatku a az dokonce. Celou   dobu sem sedel a civel jak   blazen.
sarcofago
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.10.2010
....k filmu
Každopádně tu je jedna věc   na celém filmu, která může   vrtat hlavou každému z nás.   Opravdu všichni kolem nás   existují a nebo jsou jen   součástí vzpomínek? A co   když ty, co existují přesto   ignorujeme? Možná by to   chtělo pořádnou dávku   kávy a udělat si po těch   nocích v sobě pořádek a   také kdo je a kdo není...,   třeba je nás víc, kdo se   půjde ve finále udat na   policejní stanici!
hellercz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.12.2009
V prvé řadě se přidám k   obdivu, jak Bale mohl takto   zhubnout díky filmu a jak se   obětoval (a chtěl ještě   jít na méně kilo). Jinak   tento typ mysteriozních   filmů mám rád, vyžívám   se v nich. Dobrá kamera.
rasp666
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2016
Yes yes yes
Film o týpkovi co rok nespal.   Já to zkoušel a vydržel   jsem jen 9 dní a to mi   hrabalo slušně. Proto není   divu, že měl Reznik až   takové stavy halucinogeního,   schyzofrenního šourkoství.   Moc dobrý film
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2009
Velmi zajimavy horor,ktery   chyti od zacatku az do   konce.
Nektere sceny   jsou dost krvave.Ch.Bale   zahral jednu ze svych nej   roli.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Temný a zajímavý thriller   se skvělým (a nechutně   vychrtlým) Christianem Balem   a poměrně zajímavým   koncem.
Pardal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.11.2006
Zamotaný, pomurý,   depresivní, děj se dobře   stupňuje a má dobrý   závěr, hlavně má hlavu a   patu, je hodně podobných   snímků jako je Mechanik kde   se jim to právě nějak   nepovedlo zakončit, čímž   snímek zabily... Bale je   výborný, hlavně ho obdivuji   jak se nechal kvůli tomuto   filmu zpotvořit, asi jeho   nejlepší role.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Christian Bale by mohl napsat   perfektní příručku pro ty   co chtějí zhubnout a ne 2   kila, lae rovnou po   desítkách. Absolutně   dokonale propracovaná role   člověka, který se dostal do   obrovské psychické deprese z   níž jakoby není úniku.   Mrazilo mě ještě skoro   hodinu po dokoukání.
legenda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2005
Pre mňa sklamanie,pre iných možno dobrý film...
Bolo veľmi ťažké napísať   k tomuto filmu obsah, lebo v   ňom chýbal dej. Celý film   je viac-menej založený na   myšlienkových pochodoch   hlavného hrdinu Trevora   Reznika. Čakal som, práve   preto, že tento film je z   dánskej produkcie, že to   bude niečo skvelé, odlišné   od tých amerických brakov,   no ja osobne som sa v tomto   filme sklamal. Nesklamala ma   ani tak tá bezdejovosť, ako   skôr záver, v ktorom síce   celý film vysvetlili, no na   môj vkus to mohli urobiť   lepšie. Veď záver vo filme   Klub bitkárov (Brad Pitt),   či Šiesty zmysel (Bruce   Willis) vyrazili dych, no toto   bolo slabé,   predvidateľné.
Film   si odporúčam pozrieť, no   neočakávajte od neho to, čo   ja, pretože ostanete   sklamaný...
Neben
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.1.2009
Velmi zvláštní
Mám rád "podivné"   filmy, které jsou lepší (a   jasnější) až když si je   pustíte znovu a znovu. Tím   Mechanik bezesporu je, konec   si člověk může vyložit   různě. A vidět Christiana   Balea při váze 55 nebo kolik   kg bylo vážně odporné :)
flawi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2011
Škoda té - dnes už   "milionkrát"   zfilmované - pointy. Opravdu   stačí vidět tři, možná   jen dva filmy s podobným   scénářem a už v půlce je   vám jasné, oč běží a jak   film dopadne....Čím je ale   Mechanik naprosto   fascinující, tak je to   Christian Bale!!! Né jednou   jsem měla vážné obavy, že   sebou před kamerou fakt   sekne. Je to právě díky   Mechanikovi, že jsem přišla   Baleovi na chuť a   zachovávám k němu velký   respekt, co se týče   přípravy na role.
Rollage
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2010
Bale the Skeleton
Nebýt mého přehnaného   očekávání na posledních   20 minut,
s   hodnocením bych šel určitě   ještě výš. O fyzickém   obětování Balea pro tento   film byly napsány tuny   papíru, já bych ale   především vyzdvihl jeho   herectví. Neskutečně   zahraná role dělníka, rok   trpící nespavostí. Děj   plyne velmi pomalu (díky za   kratší stopáž), kterému   pomáhá dusně ponurá   atmosféra. Jak jsem napsal v   úvodu, škoda, že závěr   patřičně negradoval a v   kouknu duše jsem doufal v   převratnější pointu.
Mlapiska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.1.2011
Brad Anderson nám názorně   předvádí, kterak z   výborně rozjeté rafinované   hry plné tajemných   zákoutí, udělat průhledný   tuctový průměr. Temné   psychothrillery já ráda, tak   jsem se bez reptání nechala   dějem unášet – ale jen do   té doby, než nám film sám   sebe vykecal a rafinovanost se   během chvíle rozplinula.   Jednotlivé scény začaly   být postavené tak, že bylo   docela jasně odhadnutelné,   co se zhruba stane.   Největší problém pak je,   že potom všem je na místě   velké očekávání   nějakého "Tak to jsem   nečekal", ale pointa je   vystavěná jako výsměch   divákovi. Po větším   přemýšlení, jestli něco   nepřehlédl, mu to dojde –   ano, to bylo fakt všechno.
Nějak nedokážu pět   ódy ani na extrémní   vychrtlost Ch. Balea, kterou   nám kamera náležitě   ukazuje pořád dokola.   Hazardování se svým   zdravím není na obdiv, ale   na po hubě, a to i když pro   film to efektnější být už   ani nemohlo.

I   přes všechny zpackané   aspekty, se však pořád   jedná o velmi dobře   odvedené řemeslo, které   dokázalo udělat velké   divadlo i s tím nejmenším   kašpárkem.
stanko
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.7.2010
Film byl docela   zajimavej,velkou zásluhu na   tom filmu má Christian Bale   šel z něj strach,jak byl   vychrtlej,ale byl dobrý.
Jiftach
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.10.2013
Film mě úplně nenadchnul a   sedm hvězd dávám v prvé   řadě za výkon herce v   hlavní roli. Christian Bale   je skvělý herec. Chvílemi   jsem se doopravdy bál, že se   sesype, na druhou stranu ta   výbušnost při jeho   záchvatech zuřivosti....   Paráda, podle mého jeden z   nejlepších herců této   generace
radegaster
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.2.2018
Mystery mechanik
Trevor Reznik (Christian Bale)   pracuje jako soustružník,   který už rok trpí   nespavostí. Po několika   bizarních nehodách, které   dává Trevor za vinu   tajemnému Ivanovi (John   Sharian) se jeho blízké   okolí domnívá, že se   dočista zbláznil. Vše   podporuje ještě tajemná   šifra na ledničce a mrtvola   v mrazáku...Temný thriller s   prvky hororu se opravdu   povedl. Christian Bale vypadá   se svými 55 kily   hrůzostrašně. Vidět film   dříve než teď zřejmě   bych dal plné hodnocení.   Jenže mi dost vadilo, že   jsem přesně takový konec   čekal a to mě dost zklamalo.   Ale jinak super. 60%
Karabekian
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.7.2006
Myslím, že tohle už tu   několikrát bylo. Jo a   nechápu, co na tom   Dostojevském ti filmaři   pořád vidí...
salsaverde
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.8.2009
Z celeho filmu som bola trochu   mimo, nevedela som totiz do   coho "idem".   Nepoznala som vopred dej a   ponura atmosfera, ktora to   cele norila, ma miatla.   Nevedela som o co ide a v com   je problem. Christiana B. som   skoro nespoznala a dufala som,   ze to hra jeho chore dvojca   :-) Ako sa da schudnut 30 kg,   tak to naozaj nikdy   nepochopim, mozno tak   pribrat...to by slo...
hrada
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.7.2011
Dobrý film,jen dobrý,asi   příliž mnoho očekávání   po tolika hvězdičkových   komentářích.Stále nemohu   přijít na chuť herectví   Christiana Baleho,i po tomto   filmu,pro který je   obdivován-ta hubenost je   opravdu odpudivá a nesmyslná   a klobouk dolů,to dokáže   málokdo-stále mi připadá   nepřesvědčivý.Opravdu tak   po 20 minutách pochopíte   celý film a závěr se   opravdu nepovedl.
Rendys
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.9.2007
Je hodně průměrný horror   já když to sledoval byl jsem   zklamaný a u filmu jśem se   teda nudil na to jaká na to   byla reklama nic moc podle mě

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih114954minih114954Transcendence (2014) [2k digital] 
Transcendence n
minih11342minih11342Lesní jahody (1957) 
Smultronstället n
minih27463minih27463Acid House (1998) 
The Acid House n
minih126418minih126418Tiché srdce (2014) 
Stille hjerte n
minih29757minih29757Čistá duše (2001) 
A Beautiful Mind n
minih61574minih61574Chodba šoků (1963) 
Shock Corridor n
minih20678minih20678Taxikář (1976) 
Taxi Driver n
minih13214minih13214Muž, který chtěl být králem (1975) 
The Man Who Would Be King n
minih47055minih47055Valkýra (2008) 
Valkyrie n
minih42785minih42785V pasti (2005) 
Hard Candy n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Úsměvy (1996) [TV pořad]

15:20 - 16:05

17 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

15:30 - 16:15

7 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

7 minut již uběhlo
80 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

2 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann