Duben
ohodnotit

Mé jméno je Nikdo

My Name Is Nobody / Il mio nome é Nessuno

Další název:
Jmenuji se nikdo; Moje meno je Nikto (SK); Mein Name ist Nobody
Žánr:
Země:
Rok:
1973
Délka:
116 minut
Premiéra v ČR:
15.4.1993
„Stárnoucí legendární pistolník se setkává se svým dychtivým nástupcem, aby se společně postavili mnohonásobné přesile.“

Komentáře k filmu Mé jméno je Nikdo

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 17
beneva
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.6.2019
Pořád váhám nad   hodnocením. Mám film   hodnotit komplexně, jako   velmi zdařilé dílo Sergio   Leone, ve kterém umně spojil   parodii svých filmů s   vážným podtextem? A nebo   mám projevit vnitřní   rozporuplný pocit, který ve   mně film zanechal? Ono se mi   to vlastně nelíbilo. Hezký   zadek Terence Hilla nedokáže   vykompenzovat jeho protivné   ukřeněné sebevědomí a   vtípky z komedií s   parťákem Spencerem tady   působí nějak křečovitě.   Fakt nevím. Možná tam   nepatří Henry Fonda. Je to   jako Vetřelec versus   Predátor. No nic, možná to   časem celé pochopím.
mates05
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2018
Hill se teda předvedl,bylo to   zdlouhavý ale ne nudný ty   hlášky se mi líbily.Ty   rychlý scény působily   směšně ale konec stál za   to.
SNCIS
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.12.2017
Terence Hill v roli šaška,   rychlého šaška. "Je   někdo rychlejší než Jack   Beauregard?" -   "Nikdo!" Soundtrack   na jedničku, nicméně   komedii bych to nenazval. Je   to hrozně pomalé, utahané   až je to nudné. - 50%.
RwlBem
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.5.2016
Jak již zde řečeno,
film jež patrně musel   vzniknout, aby pod bizarně   pitoreskním povrchem přinesl   mnohem hlubší poselství,   jež není asi tak moc   patrné. Dostatečně   komediálně ale i důstojně   vyprovází legendy Divokého   západu tam, kam je čas   neodvratně zavál, a v   jasném náznaku je nahrazuje   zcela novou generací   padouchů, a snad i nových   hrdinů. Pravé, výtečně   vybalancované rozloučení;   na duši zůstane nostalgický   povzdech, ale tvář se   usmívá.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.11.2013
Starý (Jack   Beauregard(H.Fonda)) a mladý   pistolník (Nikdo(T.Hill)) se   střetnou v tomto westernu,   kdo rychleji tasí a kdo si   zaslouží nosit titul toho   nejrychlejšího. Všechno   směřuje k rozhodujícímu   střetnutí altváří v   tvář. Řekl bych, že ale   nepatří mezi špičku ve   westernech, které z filmu   někdo dělá.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.8.2013
No, pro mne   nejrozporuplnější western   co jsem zatím viděl. Mám   rád humor páně Terencův,   ale zde se prostě nehodil. Do   toho charisma Henry Fondy a   vzniklo tím jako co?? Pokud   komedie, tak je k nezasmání   a je trapná, pokud vážně   míněný western, tak tam   Terencovy ksichtíky a rádoby   „legrační“ rvačky   prostě nezapadaly. A občas   se mi zdály některé scény   opravdu zbytečně zdlouhavé,   nudil jsem se. Takže pro mne   by to byl odpad, ale zase   musím ohodnotit Morriconeho   hudbu, i když sice jen v   některých pasážích, a   celkem slušnou výpravu. To   vše dá dohromady těch   dvacet procent a víc ani ň.   A ještě nadávka na Nova   Cinema, dokdy budou ty hovada   stříhat závěrečné   titulky??2013082711001bt
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.11.2011
Tak tady občas nevím, jestli   film sám sebe bere tak moc   vážně, nebo naopak vlastní   žánr paroduje. Konec je taky   divnej. A jako prakticky vše   s Hillem nebo Spencerem nebo   oběma je to   "jetý".
AshT
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.8.2010

Tento spagheti western je   založen na jednoduchém ději   kdy je tam pan Nikdo kterej   miluje rvačky a střílení a   Henry Fonda,kterej jak řekl   na začátku kluk:Tati kdo je   rychlejší než on v koltech   odpověd:Nikdo.Tento spaghei   western byl slabej hodne i   Terence nebo Henry se   nesehrály do kopy tak dám   průměr což je 5 bodů.
Mlapiska
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.7.2010
Na "legendu" a   "životní roli" a   podobné velkolepé slogany,   mi to připadá dost slabé.   Slušný děj, ale takový   jednotvárný a v závěru mě   začal už trochu nudit,   sympatický Henry Fonda,   krásy Divokého západu,   několik hodně vydařených   scén, ale tím končím.
Narážky možná, od   Leoneho jsem toho viděla taky   už více, ale něco už před   delší dobou. Pravda, že   třeba úvodní scéna zcela   připomíná úvodní scénu z   Tenkrát na Západě, ale   nevidím na této skutečnosti   nic úchvatného, stejně jako   na té kopírující hudbě a   co mě zde sedí ze všeho   nejmíň, je "humor"   Terence Hilla. Ksichtění a   přihlouplé pitvoření mně   srandovní opravdu   nepřipadá.
Nasudr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.1.2010
Typický film Terence Hilla, v   ktorom mu dobre sekundoval   Henry Fonda. Vždy sa našli   na divokom západe machri,   frajeri, ktorí si mysleli,   že nie je nad nich, avšak   znovu dostali lekciu v   prefíkanosti, šikovnosti a   najmä rýchlosti reakcie. V   tomto je Terence Hill   neprekonateľný. Je to film   vzrušujúci i oddychový.
Agostino
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.12.2009
Skvelý spaghetti-western, kde   si po boku legendárneho   Henryho Fondu zahral zábavný   Terence Hill. Jeho sledovanie   ma dosť zaujalo. Terence Hill   už neraz dokázal, že   dokáže zahrať aj   samostatné, aj bez svojho   nerozlučného kamaráta Buda   Spencera. Platí to aj v   prípade tohto filmu.   Nechýbajú tu vtipné   hlášky a dialógy, zmysel   pre humor, ale najlepšie na   celej veci je, že ako si   Terence Hill dokáže z   každého uťahovať.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.5.2009
Zajímavě pojatej western,   kde se střídaji vážně   dost střelený scény(viz ten   fackovací panák) se scénama   skutečně super - moc se mi   líbí třeba soutěž na   baru, kde jim to ten hubeňour   opět nečekaně všem   natře:-)xycht tý vychrtlý   veverky taky nemá   chybu:-)Docela zajímavej byl   i úplnej závěr...nakonec   byli spokojený   všichni:-)Teda aspoň ti, co   přežili:-)
arciking
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.12.2008
Jokkoli působí tento western   podivně, tak mně, tedy   člověku, který měl již tu   čest shlédnout všechny   Leonovy westerny, je jasné,   že on tenhle snímek prostě   natočit musel. Je to naprosto   logické vyústění řady Pro   hrst - Pro pár navíc -   Hodnej - Tenkrát - Kapsy   plné dynamitu - .....a teď   tohle. Jako návaznost na tato   díla prostě nic jiného   vzniknout nemohlo..... Jak   zabráníte lidem, aby   parodovali vaše světoznámá   díla? Natočíte si na ně   parodii sami - takovou, jakou   chcete. Včetně hudby-to mě   tedy skutečně rozesmálo,   neboť značná část   hudebních motivů se   vyskytovala i v předchozích   Leoneho westernech. Taktéž   velké množství scén jsou   narážky na Leoneova   "vážná" díla.   (kupříkladu to střílení   do klobouku na zemi - to snad   musí praštit do očí   každého(viz.Pro pár dolarů   navíc)
Takže   podtrženo sečteno, viděl   bych to tak na   90%......určitě bych tedy   netvrdil, že to je nějaké   Leoneovské béčko. Svým   starším bratříčkům je   totiž důstojným   konkurentem.
cynik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Skvělý komediální western   a jeden z nejlepších sólo   projektů Terence Hilla.   Bezvadně mu sekunduje Henry   Fonda, který se v roli   pistolníka Jacka Beauregarda   vyrovnává se svými   postavami kladných   pistolníků v amerických   westernech.
Rozhodně   tohle stojí za vidění.
Hugin
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 21.2.2008
Předpoklady pro dobrý film   tu byly, Leone. Morricone,   Fonda, ne vše se však   podaří. Škoda, že film   nebyl natočen ve vážném   duchu, jako některé   předešlé   spaghetti-westerny. Dle   upoutávky údajně životní   role Terence Hilla, jeho   „fackovací“ scény   působí stejně trapně jako   ve filmech dua Hill-Spencer.   Některé hudební motivy jsou   známé již z předešlé   Morriconeho tvorby, jako by   vykrádal sám sebe, ale   možná to byl záměr, jako   odkaz. Pokud byl tento film   míněn jako seriózní   western, nebo komedie či měl   být pokusem o parodii, mé   dojmy z něho jsou poněkud   rozpačité.
aegis
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.4.2007
9/10
Kvalitní, ne příliš   známý western, Franco Nero a   Terence Hill nemají chybu,   humor ani napětí také   nechybí, výborně zahrané -   určitě se nikdo nebude   nudit. Přiznám se, že o   filmu jsem neměl tušení,   než nedávno vyšel s cz   dabingem a jsem moc rád, že   jsem si ho koupil - určitě   se k němu budu vracet a rád.
janek85
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.4.2007
Tak tady u tohoto filmu se   pozastavím, protože se   stydím, že jsem nad tímto   filmem odporoval a podceňoval   a přitom se z toho filmu   vyklubal celkem kvalitní   western, asi můj   nejoblíbenější, jako   druhý je Podivné dědictví,   kterému jsem dal 2*.   Většina westernů je, nuda,   nic moc kvalita, sice je u   nich pěkná hudba   Morriconeho, ale tento mě   fakt dostal, ale nebyl tak   vynikající, že by byl na   5*,některé scény byly   nudné a některé zase   humorné, ale většina jich   bylo humorných, i přes to je   to, jak jsem říkal kvalitní   western. Skvělé herecké   výkony Terence Hilla a   Henryho Fondy, kteří   doopravdy umí hrát   westernové hrdiny. Opět   skvělá hudba Morriconeho,   krerý skládá hudbu ve   vetšině westernech, efekty   byly taky dobré. Celkový   pohled, jak to vezmu od   začátku byt ten, že   začátek mi přišel trochu   nudný, středem byl   vynikající a konec, ten byl   středně dobrý a celkový   můj pohled na tento film je   takový, že jsem ho fakt   podcenil a za to se   stydím.75%

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih151187minih151187Pobřežní hlídka (2017) 
Baywatch n
minih20872minih20872Sázka na smrt (1988) 
The Dead Pool n
minih9428minih9428Jdi na to (1983) 
Nati con la camicia n
minih189529minih189529Projekt Adam (2022) 
The Adam Project n
minih8003minih8003Tajemný střelec (1997) 
Gunfighter's Moon n
minih6423minih6423Divoká svině (1989) 
Divoká svině n
minih39481minih39481Válka světů (2005) 
War of the Worlds n
minih184290minih184290Muž z Toronta (2022) 
The Man from Toronto n
minih122638minih122638My 2 (2014) [2k digital] 
My 2 n
minih40776minih40776Kauza CIA (2006) 
The Good Shepherd n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Karel (2020)

14:20 - 16:30

103 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká Austrálie

15:40 - 16:30

23 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

33 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

28 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190493
Osobností: 697720
Fotografií: 763713
Plakátů: 376291
Obsahů a biografií: 178186

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10