Duben
ohodnotit

Mé druhé já

The Brave One

Další název:
Die Fremde in dir; Odwazna
Rok:
2007
Délka:
123 minut
Premiéra v ČR:
18.10.2007
„Spravedlivá pomsta?“

Komentáře k filmu Mé druhé já

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
Yahis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.12.2011
The Brave One (2007)
Naprosto úžasnej film!
Nejprve jsem si říkal,   že Jodie Foster v roli   "chladnokrevnýho   zabijáka" nebude asi to   ideální, ale ono naopak. Ona   přesně se tam špičkově   hodí. Taková jemná,   nevinná osoba.. kterou   postihne neskutečná   tragégie a najde v sobě to   pravé "druhé   já".
Film se   zbytečně netáhne a   rozhodně není   předvídatelný, zápletky   jsou kvalitní a téměř od   začátku jsem se neskutečně   těšil jak to dopadne. A ten   závěr.. potlesk!
Hlavní hrdinka Erica Bain   (Jodie Foster), kterou parta   grázlů zmlátí na   procházce se svým   přítelem, který zraněním   podlehne se probudí v   nemocnici z komatu a když je   propuštěna z nemocnice   pořizuje si ze strachu na   obranu zbraň, ale náhle při   stálých vzpomínkách na   svou tragédii se ocitne v   situaci kdy musí jednat a   dál už svým způsobem bere   spravedlnost do vlastních   rukou. V příběhu se   setkává se sympatickým   detektivem Mercerem (Terrence   Howard) s kterým naváže   přátelský vztah, který   ovšem po čase začne něco   tušit..
(doporučuji v   původním znění)
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Abych Vám pravdu řekl...   režisér jménem Neil Jordan   mi do teď nic neříkalo a   teď si říkám slavme jeho   jméno. Tahle režisérská   podívaná s úžasnou Jodie   Fosterovou v hlavní roli mě   každým jejím výdechem a   vdechem plných emočních   doušků dostávala úplně   stejně jako když šla po   ulici a nebrala si servítky s   žádným prevítem, který ji   obtěžoval nebo obtěžoval   druhé. Scénář je díky   Erice Bainové (Jodie Foster)   velmi účinnou zbraní jak   lidé přilákat k myšlenkám   zda dělá správnou věc.   Hned jsem si vzpomněl na film   a scénář VOLNÝ PÁD kde   Michael Dougles udělal   stejný velký kus práce jako   Jodie Fosterová zde, proto   byly scénáře tak dokonale   originální a reálný ... a   proto jej celý film neměl   slabší chvilku. Abych se   vrátil k té správné věci,   tak je vidět, že někdy   zákon nestačí a člověk s   pochopením a rizikem udělá   věc, která mnohdy zaskočí   každého z nás, policejní   detektiv tomu byl příkladem.   Konec filmu se pro mne stal   nečekanou záležitostí a z   detektiva se stal rázem   psychologický pomocník, o   kterého se může Erica   opřít. Thriller s   nešťastnou bloudící Ericou   a skvělou doprovodnou hudbou   doporučuji.
angi5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2013
Mé druhé já
Po zhlédnutí filmů Anna a   Král, Nell a podobně, mě   Jodie v této roli   překvapila. Ale film se mě   moc líbí a čas od času se   na něj dívám znovu.   Rozhodně to není nuda.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.4.2008
Velmi zajímavý a poutavě   vyprávěný thriller o ženě   , která je přepadena když   venčí v parku svého psa ,   jejího snoubence při útoku   utlučou k smrti , ale ona   sama jako zázrakem útok   přežije. Po této hrozné   ztrátě se Erice život   totálně rozsype , probudí   se v ní její druhé já   prahnoucí po pomstě ,   začíná hledání   zadostiučinění za jakoukoli   cenu , Erica bere zákon do   svých rukou a stává se z   ní noční ochránce. Během   dne ovšem normálně pracuje   dále v rádiu ve své show a   tudíž je pro policii   téžké na ni přijít...   Musím vyzdvihnout excelentní   výkon Jodie Foster , která   film hodně táhne , k tomu se   přidala velmi dobrá režie a   zajímavá kamera. Závěr je   trošku nevěrohodný , ovšem   je to jen malá kaňka na   jinak výborně odvedené   práci. Mohu vřele   doporučit. 85%
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.1.2012
Erica Bain je šťastná   žena. Žije se svým   přítelem Davidem a chystají   svatbu. Nic ale netrvá   věčně, a tak se jednoho dne   její život otočí o   třistašedesát stupňů...   Když pozdě večer venčí s   Davidem svýho psa, napadne je   parta grázlů... Když se   Erica probere z komatu,   zjistí, že Davida ubili k   smrti. A tak si zlomená žena   pořídí pistoli na obranu,   protože se v   "nejbezpečnějším"   ; americkým městě začíná   bát. Netrvá dlouho a je   nucena ji použít. A pak   znova a znova...
Výbornej film s výbornou   Jodie Foster. Moc se mi líbil   i Terrence Howard, kterýho   sem doteď v žádnym filmu   asi nezaznamenala. Celej děj   filmu je napínavej a až do   konce netušíte, jestli Ericu   zavřou, anebo ne. Konec filmu   u mě má další plus,   protože takhle to považuju   za spravedlivý. Určitě se   na to někdy kouknu znova.
Himer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.10.2009
Jodie opet nesklamala!
Film o pomstě.
Pres trosku utahany dej,   ale to ktomu patri, jsem   spokojen..
kcobain
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.4.2008
Po druhé polovině filmu   musím hodnotit 9, krásná   závěrečná hudba,   strhující děj, ve kterém   sem hrdince držel palce,a   závěr mě opravdu dojal až   k slzám (nevím kde se to ve   mě vzalo),a překvapil teda   dost. Ač tento žánr moc   nemusím, je to opravdu jeden   z nej filmů co jsem viděl za   poslední rok.
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2008
Co z člověka vzejde, pokud   se stane něco neočekávaně   šokujícího??? Někdo padne   na kolena, truchlí do konce   života, nesmíří se se   svým životem a nedokáže   jít dál. Jiný si myslí že   když se pomstí bude mít v   duši klid , ale ouha, on   nepřichází a stane se z   vás lovící šelma, která   hledá únik ale zároveň   zabíjí dál a dál až to   nedokáže zklidnit. To se   stane i v tomto příběhu,   plné emocí a pomsty nad   brutálními zvrhlíky.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.5.2009
Ano Brave one je klasický   film o pomstě, ale jak se   této role ujala Jodie Foster   je úžasná podívaná.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.2.2009
Skutečně parádní výkon   Jodie Foster coby mstitelky   vlastní osobní   spravedlnosti, kteou   samozřejmě vezme do   vlastních rukou a uniká   přitom policii. Hodně drsnej   a fakt parádní film!
Charlie35
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.5.2010
Paráda. Psychologický   thriller připomínající   svým tématem Přání smrti,   ale s daleko hlubším   ponorem.
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.10.2007
... „ Je strašné bát se   místa, které jste milovali.   Bát se jeho stínů . Mě se   ten strach netýkal a pak se   to stalo. Najednou máte husí   kůži“. Štěstí a pohoda   a potom brutální napadení.   Skutečně dost drsná scéna   a vlastně i její dohra.   Zakrvácená těla na ER a v   kontrastu ... záběry na   něžné milování ... A   „Stane se z vás někdo   jiný“. Něco se zlomí ...   „Musím žít dál. Nechci   se rozplynout“
7*   dávám za film s nádhernou   písní Answer od Sarah   Mclachlan a jedna velká *   navíc za Jodie, které ( tak   jako tak) vždycky nadržuji   a přitom to vůbec nemá   zapotřebí. Byla naprosto   fantastická ( ostatně jako   vždycky). Potěšil mě i   závěr filmu nebo jinak,   každý jiný konec by mě   naštval :-).
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Již mnohokrát zfilmovaný   námět(např."Přání   smrti"1970), ale v novém   kabátě a velmi kvalitně   provedený. Zase policajt   honí oběť útoku lumpů a   je na něm jak naloží s   tím, když ho vlastně   dopadne.
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2011
Vzít spravedlnost do   vlastních rukou, kolikrát   jsme si to všichni přáli!   Našli jste na to sílu? Já   ne. A proto jsem hrdince   fandila až do konce!   Strhující příběh s jehož   průběhem sice nemusíte   souhlasit, ale nenechá vás   chladnými. Dobře natočený   film.
Clockwork
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2008
Nic noveho, celkem otrepane   tema takze ruttina. Jenze kdyz   vtom hraje Fosterova tak to   dostava apsolutne jinej naboj.   Z krechke a bezuhonne obcanky   New Yorku. A ted prijde to,co   me dostalo, jeji 2 ja ktere   vystopi napovrch, a zacne se   mstit ve stylu Vendety.
vorenus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.11.2007
Absolutně ohromující   začátek,který doslova   přibije do sedadla.Možná   trošku předvídatelné   scény,ale jinak skvělý   snímek.Jodie hraje,jako vždy   perfektně a i její   protihráč Terrence je   výborný a nesmím zapomenout   na Neila,který po dlouhé   době potvrzuje,že když   chce,tak umí skvěle   režírovat.Všem doporučuji   dobrá krimi.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.12.2011
Netradiční a originálně   pojatý film.Tam kde je   krátký zákon si bere   spravedlnost do svých rukou   obyčejný člověk a zametá   různý"nepořádek"   ze dna společnosti.Jodie   Foster je myslím silně proti   zbraním všeobecně,takže   její role v tomto filmu je   poněkud paradoxní,,,,,
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.6.2011
Jodie Foster je moje   oblíbená herečka a tady   jsem opět mohl obdivovat   její vyjímečné herecké   nadání.Líbilo se mi,jak   pomstila smrt svého   snoubence.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.1.2012
Pro Jodie Foster trochu   netradiční role vnitřně   rozpolcené mstitelky   směšující osobní odplatu   s obecným prosazováním   spravedlnosti na vlastní   pěst. Morální vyznění   příběhu je jistě   diskutabilní, což by bylo v   pořádku, bohužel ale   hlavně v závěru působí i   dost vykonstruovaně. Film si   ale vystačí bez laciné   efektnosti a staví   pochopitelně hlavně na   hlavní představitelce,   které vděčí za většinu   svých plusových bodů. Nejde   nevzpomenout na slavného   Taxikáře, řešícího   podobný konflikt, kde shodou   okolností Jodie Foster   odstartovala svou hereckou   kariéru.
aribary
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.3.2010
Nebýt Jodie,bylo by to tak za   čtyři hvězdičky za velmi   otřepaný scénář,ale Jodie   dokáže i z totálně   průměrného scénáře   vyždímat díky svému   skvělému herectví   maximum.Není to žádná   rádobyhlubokomyslná sonda do   duše zlomené ženy ale svoji   hloubku tenhle film určitě   má.No a mít tenhle film   trochu jiný konec,než je   Hollywoodský hepáč,možná   by bylo hvězdiček osm.
hannibanny
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.4.2010
Jodie Foster znovu excelovala   ve filmu s tak trochu již   otřepaným tématem. Hrdina   vezme práci policie do   vlastních rukou.A daří se   mu. Ale nebýt Jodie Foster,   tak bych řekla že jde o   naprosto průměrný film
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
Tak chudá malá, tohle by   nechtěl prožít nikdo. Že   se z ní stane vykonavatel   práva a pořádku, můžeme   přičíst traumatu, ale   závěr, je hodně mimo mísu.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.12.2008
Taková ženská verze   klasického Přání smrti s   přesvědčivou Jodie Foster   ale zbytečně utahaným   dějem. Je zde několik   zajímavých scén a povedená   dusná atmosféra ale   příběh plyne opravdu hodně   pomalu a ten konec také nebyl   nejpromyšlenější.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.12.2018
Dalo by se říci, že film   Mé druhé já je remake filmu   Přání smrti a Jodie Foster   je vlastně Paul Kersey   (Charles Bronson) v sukních   (vlastně v kalhotách).   Podobnost příběhu není   určitě náhodná. Jinak   Jodie to zahrála velmi   dobře, příběh má spád a   určitě nikoho nenudí.
martin.stusak.9
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.2.2014
Velmi známý námět. Ano.   Charles Bronson a jeho série   'Přání smrti'. Tentokrát   jde však o ženu. Příběh   je skutečně jak přes   kopírák, včetně   zakončení děje. Snímek se   však převážně zajímá o   psychologii Ericy. A to je asi   hlavní kámen úrazu,   protože se tak stává   značně nudným a   nezajímavým. Zbytečně   natáhnutá stopáž by mohla   být zkrácena, aby děj   dostal rychlejší tempo a   více toho napětí.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.12.2014
Ta scéna s autem byla pěkně   pitomá. No, no byl ostatně   pitomý celý ten film. A ten   závěr… No, ještě mimo   koment k filmu. Naprosto   souhlasím s chováním   hrdinky filmu, s takovými   šmejdy je třeba jednat tak   jak to dělala ona. Prostě je   postřílet a bude na zemi   klid. A zpět k filmu,   Charlese Bronsona jsem viděl   hodně dávno, takže nechci   srovnávat. Proto tohle   „dílo“ hodnotím jako   obyčejný a ubohý plagiát.   Chvílemi jsem musel použít   rychloposuv. A bezertou   Fosterovou nemusím vůbec a   nikdy. 2014122511323/11716

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih30766minih30766KOndoMEDIE (2000) 
Le placard n
minih66697minih66697Něco jako komedie (2010) 
It's Kind of a Funny Story n
minih17858minih17858Rivalové (1996) 
Happy Gilmore n
minih15550minih15550Pátý element (1997) 
Le cinquième élément n
minih4053minih4053Bílí muži neumějí skákat (1992) 
White Men Can´t Jump n
minih38625minih38625Donnie Darko (2001) 
Donnie Darko n
minih48670minih48670Noc v muzeu 2 (2009) 
Night at the Museum 2: Battle of the Smithsonian n
minih48032minih48032Správná volba (2008) 
Swing Vote n
minih48504minih48504Příšerky z podkroví (2009) 
Aliens in the Attic n
minih82982minih82982Nebezpečná identita (2011) [TV seriál] 
Ringer n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10