Zari
ohodnotit

McCabe a paní Millerová

McCabe & Mrs. Miller

Žánr:
Rok:
1971
Délka:
121 minut
„Warren Beatty a Julie Christieová v legendárním, na Oscara nominovaném posmutnělém westernu o nesourodé dvojici, která nikdy neměla nárok na společné štěstí...“
Popis / Obsah / Info k filmu McCabe a paní Millerová
Hráč a prostitutka se stávají obchodními partnery ve vzdáleném starém západním hornickém městě a jejich podnikání se daří, dokud na scénu nepřijde velká korporace.


Autor: Petrkey

Popis / Obsah / Info k filmu McCabe a paní Millerová
Píše se rok 1901 a do deštěm zmáčeného hornického městečka na úpatí zalesněných kopců přijíždí cizinec jménem John Q. McCabe (Warren Beatty). Bývalý hazardní hráč otevírá v nehostinně vyhlížející osadě nevěstinec, který se s příchodem protřelé prostitutky a posléze obchodní partnerky Constance Millerové (Julie Christieová) mění v prosperující podnik. Jednoho dne však zástupci velké důlní společnosti projeví zájem odkoupit McCabův zrealizovaný sen. Hrdý podnikatel odmítá a příchod najatých pistolníků bez skrupulí je jen otázkou času. Konvenční námět posloužil Robertu Altmanovi jako východisko pro jeho dnes již legendární revizi westernového žánru. Důrazem na psychologii postav navazuje na Anthonyho Manna či Sama Peckinpaha, melancholickým hrdinou na hranici odcházejících starých časů a pokroku na obzoru zase připomene Fordova Muže, který zastřelil Liberty Valance či Jarmuschova Mrtvého muže. Podmanivé balady Leonarda Cohena a obraz připomínající dobové fotografie zesilují elegické ladění „podzimního“ westernu, zatímco panoramatické celky na postavy jako součásti prostředí a vícevrstevnatý zvuk násobí realismus jednoho z nejdůležitějších filmů 70. let.

(43. MFF Karlovy Vary, 2008)


Popis / Obsah / Info k filmu McCabe a paní Millerová
"Zablaceny" western se smutnym koncem.
DVD express


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Předpověď počasí, Sportovní zp...

12:20 - 12:30

3 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Diana a prokletí rodu Spencerů

11:55 - 12:45

28 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:25

23 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

53 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Reklama