Duben
ohodnotit

Mazaný Filip

Rok:
2003
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
4.12.2003
„Detektiv Phillipe Marlowe - jak ho neznáme. Ostře nabitá parodie“

Komentáře k filmu Mazaný Filip

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
curil
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2010
Komentáře se rozdělují   podle toho, zda se jedná o   fanoušky Divadla Sklep a jeho   herců, anebo ty druhé. Ti   první jsou nadšeni jako já,   druzí znechuceni. Nikdy jsem   si nenechal ujít   představení Sklepa v našem   městě. Jejich humor mi sedí   a skvěle se bavím, každá   role, i ta nejmenší, skvěle   obsazena.
muad
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
mazaně povedené dílko
Tak tady se sklepáci zas   jednou předvedli v tom   nejlepším světle. Pomalu   všechny vrstvy filmové   společnosti, krom   zabedněnců, si tady přídou   na své.Hlášky: parádní.   Děj: dost zauzlovaný, na to   že to má být funny   detektivka a hlavně: herecké   výkony: jsou parádní.
TykvaB
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.7.2005
Bohužel není možnost dát   hodnocení 11/10, rozumím   lidem kteří film jsou   schopný přirovnávat ke   Kameňáku, tohle   přirovnání je spíš hodno   jich samých než filmu. Film   je naprosto geniální a   vystihuje vš co je potřeba.   Nejenom přesné citace   filmů, kterých si člověk   všimne podrobným   sledováním celého děje a   hlavně detailů kterých je   ve filmu mnoho a mnoho. Nemohu   jinak než doporučit lidem   kteří chtějí kvalitu a   toto kvalita rozhodně je.
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2016
Další
český film, který   způsobuje silně rozporuplná   hodnocení. Ale zatímco u   odfláknutých Babovřesk jsem   se přiklonil k těm, kteří   hodnotili podprůměrnou   známkou a kroutil hlavou nad   těmi, kteří dali deset   puntíků, u Mazaného Filipa   se hrdě hlásím k   zastáncům vysokého   hodnocení.
Podobně   jako první Dědictví, také   Marhoulův film zraje jako   víno. Ať už jde o   působivou vizuální   stránku, do posledního   detailu vypilované dialogy,   herecké výkony, silně se   pohybující na hranici   sebeparodie, které ale nikdy   nesklouznou k trapnosti a v   neposlední řadě také   svižnou režii, která   udává Mazanému Filipovi   nepolevující tempo.
Marhoulova komediální   detektivka je důstojným   nástupcem klasických   českých parodií, jako byly   Limonádový Joe, nebo Kdo   chce zabít Jessii a řadí se   tak zcela samozřejmě mezi   nejlepší polistopadové   počiny.
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.10.2007
Film nabity uzasnymi hlaskami,   ktere presne zapadaji do sveta   romanu Raymonda Chandlera,   uzasne herecke obsazeni   (hvezdy i v miniaturnich   rolickach (Trojan, Hadek,   Kraus, Etzler...). Jednoznacne   jeden z nejlepsich ceskych   filmu posledni doby.
fifoml
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2005
Svelo provedena parodie na   vsechny dokonale americke   detektivky. Vykony hercu sou   skvele. Je to hodne povedeny   zabavny film. Videl sem ho uz   asi tak 5 krat a porad sem   schopny ho shlednout jeste   raz.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.9.2019
Velmi zdařilý film, který   důstojně navazuje na   výborné české filmové   parodie 60. a 70. let. Slavné   Chandlerovy detektivky   "drsné školy" jsou   v podání režiséra   Marhoula
opravdu   rozkošné a plejáda   vynikajících českých   herců si
to užila   vskutku beze zbytku. Vedle   představitele hlavní role   Tomáše Hanáka excelovali   především Vilma   Cibulková
Oldřich   Kaiser nebo Pavel Liška.   Zajímavé mi přišlo že   i
takoví velcí   herečtí bardi jako Ivan   Trojan, Viktor Preiss nebo Jan   Kraus přijali v podstatě   bezvýznamné role. Film je   navíc skvěle ozvučen takže   ve výsledku je aspoň z mého   pohledu tento filmový počin   veskrze pozitivní.
matej69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.3.2011
Mě se tahle parodie na   americký detektivky   líbila.
Nechyběly   vtipný hlášky a vesměs   dobrý obsazení...
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2010
Mazaný Filip
Tan na "Limonádového   Joeho" to v žádném   případě nemá (ale objevuje   se zde zdařilá parodie na   Tornádo Lou), přesto se mi   Phil Marlow dost líbil.   Divadlo Sklep mám rád, ale   na plátně kina už zas tolik   nevyzní jako na prknech   znamenajícíh svět.   Hanákova přirovnání byla   dost úsměvná, ale   nevyzněla tolik jako když je   člověk slyší na živo.   Občas se tu objevuje názor,   že příběh plyne moc   pomalu, osobně si to   nemyslím, k tomutu žánru,   teď myslím noirovou   kinematografii, se to prostě   hodí. K hereckémmu obsazení   nic, tady i ta nejmenší role   nese hvězdné jméno. Za   takovou třešničku na dortu   pak považuji jednu z mnoha   parodovaných scén, a to   konkrétně na "Přelet   nad kukaččím   hnízdem", kdy se snad   vteřinkově mihne v záběru   skupina lidí hrajících   basketbal s velkým indiánem   chytajícím míč a   házícím rovnou do koše.   Klasika:)
P. S. Pokud   jste spokojeni a chcete vidět   ještě Krause plus pár   dalších frků, rozhodně   nevypínejte hned při   prvních titulkách, přišli   byste ještě asi tak o pět   scének (a né špatných).
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.9.2010
Los Angeles, 1937. Soukromý   detektiv Phil Marlow   neprožívá zrovna   nejúspěšnější období   svý kariéry. Už měsíc   marně čeká na nějakej   džob. Nakonec za ním   přichází Charlie Brown,   který pohřešuje svého   bratra. Případ se to zdá   dosti triviální – vždyť   onen muž, říkající si   Nigel Smith je nezvěstný   pouze několik hodin. Ovšem   všechno není tak prosté jak   se zdá. Marlowe nemůže   dlouho najít žádnou stopu,   přesto je okolo něj velmi   živo a o jeho pátrání se   zajímá nejen gangster   Perrugini, ale také policie.A   Marlow ví pořád velký   kulový…
Václav   Marhoul převedl úspěšné   představení divadla Sklep do   filmové podoby. Jak moc se   liší tato verze od   divadelní si neodvažuju   tipnout, vzhledem k tomu že   jsem viděl pouze tuhle   verzi.Co mě na týhle věci   oslovilo byla hudba,   zajímavá atmosféra,   charismatický Tomáš Hanák   v hlavní roli, většina   dialogů uzpůsobených jako   slovní hříčky či   povedená přirovnání a i   pár klasických hlášek jako   třeba „Zabili Kennyho“   „Parchanti.“ Nejvíc mě   překvapilo neuvěřitelný   množství známých herců,   kolikrát třeba jenom v   několikasekundových rolích   - obzvláště se mi líbili   Jiří Macháček, Radomil   Uhlíř, Michal Novotný, Ivan   Trojan a samozřejmě Pavel   Liška ale nakonec mě nejvíc   dostal vyšinutej Milan   Šteindler – scéna s nim   byla to nejlepší, co mě   nakonec při sledování   tohodle filmu čekalo. Ale i   ostatní herci byli super –   a že tam těch známých jmen   bylo požehnaně – Bob   Klepl, Viktor Preiss, Eva   Holubová, Oldřich Kaiser,   Eva Holubová, Vilma   Cibulková, Miroslav   táborský, Petr   Čtvrtníček, Jan Kraus nebo   Miroslav Etzler. Taky je   možný si všimnout asi na   sekundu krásný tanečnice   Libušky Haraštový -   Hůlkový - Vojtkový (holt   sleduju bulvár, no:-). Aňu   Geislerovou jsem ale   nepostřehl. Jediný problémy   jsem tak měl se špatným   vybalancováním filmu –   chvílema mi to přišlo   opravdu super, chvílema jsem   se hodně nudil. Taky   „Smraďocha Millera“ si   mohli tvůrci odpustit, to   bylo akurát tak trapný…Ale   jinak jsem byl docela   spokojenej.
Amthauer
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.10.2008
"A banán bych si oloupat   mohl?" To co Limonádový   Joe westernu, to Mazaný Filip   noiru - obsahem tak trochu   parodují a zesměšňují,   ale forma je velkou poctou.   Nepochopil jsem dvě věci -   proč tak suše podaná aluze   na Limonádového Joea v baru   a proč, sakra, vypadají   všechny femmes fatales tak   strašně staře? :)
Snape
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.7.2008
Jako divadelni hra je to   excelentni. Nejvtipnejsi   inscenace meho zivota myslim.   Jako film je to hodne neumele.
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.8.2005
Je těžké navázat na   tradici československých   parodií. Zde se tvůrci   hodně snažili, ale výsledek   je spíše slabší. Má však   svá dobrá místa a jednou   dvakrát se dá sledovat.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.5.2005
REZULT 5/10 Suchy humor je   niekedy az prilis suchy a   miestami trapny.Zaujal ma   herecky genius Oldrich   Kaiser,ktory s lahkostou   zvladol rolu mafianskeho sefa   Perruginiho.
kali.4
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.3.2007
Film velmi trpí nedostatkem   originality, je tudíž   značně klišovitý a   neustálá přirovnání   Tomáše Hanáka ("žena   vypadala jako ..." apod.)   mě pomalu přiváděla k   šílenství. Škoda také   těžkopádného tempa, na   druhou stranu vykreslení   města se mi celkem líbilo a   někteří herci nebyli   špatní. Nakonec můžeme   být celkem spokojení,   protože máme daleko horší   parodie (viz pan režisér   Soukup).
Vídžej
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.2.2004
To byl rozhodně po Kameňáku   nejslabší film, který jsem   za půl roku viděl. Byl jsem   smutný už jen z toho   zpracování. Přestože   zbožňuji vše kolem   "sklepáků" tenhle   film se mi prostě nelíbil,   ačkoli musím ocenit dobré   herecké výkony.
Pauleta
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.6.2006
Tento film není ani náhodou   geniální, spíš po všech   stránkách průměrný   (kromě herců, kteří jsou   dobří - Macháček konečně   dostal roli, ve které se   obejde bez trávy.) Ale je   dobře, že byl snímek   natočen, český film   posledních let mi přijde   dost stereotypní, stále   nějaké tragikomedie...   Alespoň je to něco jiného,   stejně jako třeba Choking   Hazard, i když to nejsou   špičkové filmy
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.1.2012
Rozhodně nejsme (Češi)   filmová velmoc. Některé   žánry "nám"   prostě nejdou, a není to jen   v rozpočtech. Ač máme   výborný kaskadérský tým,   dobré akční filmy   netočíme; ač jsme národ   Švejka, sami sobě se smát   neumíme (většinou). Parodie   je i o srandě ze sebe sama.   Ve filmu je mnoho komických,   ale hlavně rádoby komických   scén, které často vychází   naprázdno. Sice ne vždy   (jízda autem, kdy se točí   volant, ale pozadí ne, nebo   naopak, je jako parodie   chápána), ale většinou   ano.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.12.2013
Regulérně jsem to asi po   30-40 min. chtěl vypnout,ale   pak jsem to vydržel a   dokoukal.Parodie na akční a   americké gangsterky je zde   jasně patrná,ale moc se   tlačí na pilu a chvílemi   řada scének a vtipů   vyznívá aš moc zparodovaně   a vyšumí do nikam.Pár   vtípků ok,herci někteří   také,ale jinak stačilo jedno   shlédnutí,víc se k filmu   vracet nebudu.
lynn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.2.2008
Asi jsem to nepochopila. Film   jsem vydržela sledovat asi   prvních 20 minut. Nejde mu   upřít nějaká ta komika a   pár vtipných momentů, ale   nevydržela jsem se ani   dodívat. A nějak se bez toho   obejdu.
AshT
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.12.2009
Celkem průměrný   film.Jenomže mě to   znechutily 2 herci kteří   tancovali prostě no fuj (s   vejcem) nemám komentář na   to.Nic moc.
xmatasek
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Nudné a zdlouhavé. Tyto dvě   slova naprosto vystihují   tento film. Vtipy tam jsou   dobré, ale mnou nedocenene,   protoze vzdycky prijdou po   velice dlouhe a nudne pasazi a   to uz padam skoro do spanku a   smat se mi moc nechce. Myslim,   ze ta nudnost filmu je jen   diky Hanakovi, jelikoz ve   filmu mluvi dlooooouzzzze a   pooommmaluuu!!!
red.mann
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.3.2019
Tohle se moc nepovedlo. Pokus   o americký film s Philem   Marlowem se nepodařil, ač   oplývá plejádou skvělých   herců. Sem tam nějaký ten   vtip, ale celkové je to   slabota. Tedy aspoň pro mě.   Očekával jsem od toho mnohem   mnohem víc.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.4.2019
Kdysi dávno jsem si pořídil   5.1 dts domácí kino. Tenhle   film jsem si půjčil kvůli   zvuku a zvuk byl fakt   skvělý. Sklep beru jak kdy.   Někdy výborný, někdy jen   nudný. Tohle se kloní spíš   k té nudě. Takže tři   hvězdy za skvělý zvuk.
RwlBem
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.8.2016
Velké očekávání
se, žel, ani trochu   nenaplnilo. Aneb, v rámci   Cimrmanovského přístupu,   česká tvorba ukázala, jak   se to dělat nemá. Násilná   výroba (jinak tomu nelze   říci) legrace nejen že   nefunguje, ale je tak   odpudivě křečovitá, až to   zavání záměrem natočit   parodii na parodii. Zatímco v   "limonáďákovi" si   herci role vyloženě   užívají, tady je hrají   nejspíše z donucení anebo   za trest.
Kmotr95
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.3.2011
U tohoto filmu jsem nevydržel   ani 20 min. Ten film je za   trest, nejhorší film co jsem   kdy viděl...ale jak vidím   někdo tomu dává i deset   bodů, já ale ne, kdyby to   šlo dám i nulu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih114435minih114435Hloupý vlk (1979) 
Hloupý vlk n
minih22431minih22431Veselý rozvod (1934) 
The Gay Divorcee n
minih13211minih13211Muž ze západu (1940) 
The Westerner n
minih36937minih36937Milenci (1958) 
Les Amants n
minih29123minih29123Jednou se vrátí (1991) [TV film] 
Sometimes They Come Back n
minih23581minih23581Zamilovat se (1984) 
Falling In Love n
minih8534minih8534Horký vzduch (1965) 
Horký vzduch n
minih21069minih21069Titanic (1953) 
Titanic n
minih60800minih60800Agathe Cléryová (2008) 
Agathe Cléry n
minih42010minih42010Cíl / Terč (2004) 
Target n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Maigret a noc na křižovatce (1...

22:30 - 00:10

47 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

ČT2 - Bratrství

22:45 - 00:20

32 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

NOVA - Na vaší straně

23:05 - 23:45

12 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

22:45 - 23:50

32 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190498
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376373
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10