Zari
ohodnotit

Matyáš Sándor [TV minisérie]

Mathias Sandorf

Další název:
Sándor Mátyás
Rok:
1979
Délka:
45 minut, 8 epizod

Komentáře k filmu Matyáš Sándor

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
toaneta
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.5.2013
toaneta
Matyáš Šándor byla moje   první verneovka, kterou jsem   v dětském věku přečetla.   Je trochu jiná než jeho   ostatní knihy, nezapře   inspiraci románe A. Dumase   Hrabě Monte Christo. Seriál   jsem viděla hodně dávno v   raném mládí, pak ho ještě   televize někdy před   revolucí opakovala. Podle mě   dobře zahraný, výpravný   seriál. Dobře udělané i   různé technické vynálezy,   které hlavní hrdina při   své cestě za spravedlností   využívá. Seriál má spád   i napětí. Je škoda, že   ještě nevyšel na DVD a   také by ho mohla některá z   televizí znova odvysílat.   Myslím,že i přes dobu   vzniku, by si našel své   příznivce i dnes. A nemohu   zapomenout na dvojici   potulných komediantů, ti   byli skvělí.
klasifikátor
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.11.2020
Tenhle maďarsko-francouzský   seriál natočený podle   Julese Vernea musím měřit   optikou mládí, protože   když jsem ho viděl byl jsem   teenager. Technicky od té   doby určitě zastaral ale   pamatuji si ho plný napětí,   dobrodružství a   misteriózní atmosféry. Co   se ale určitě nezměnilo ani   po letech je fakt, že tenhle   seriál měl perfektní tempo   a spád a taky krásnou   muziku.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.9.2024
Seriálová adaptace   stejnojmenného románu Julese   Verna, která vznikla v   koprodukci Francie, Maďarska,   Itálie a západního   Německa, se nesmazatelně   zapsala do srdcí fanoušků i   v Československu. Zastínila   i dřívější filmovou   adaptaci „Matthias   Sandorf“ (1962), která je   dodnes u nás neznámá.   Přestože byla zachována   věrnost původní literární   předloze, vcelku logicky   došlo ke scenáristickému   zjednodušení mnoha   dějových aspektů. Jules   Verne je ve svých dílech   známý poměrně složitými   zápletkami, které není   snadné adaptovat do filmové   podoby. Každopádně autorovy   myšlenky zůstaly zachovány.   Děj příběhu tak diváky   vrhá do bouřlivé Evropy 19.   století a nabízí pohled na   každodenní život a   politické problémy té doby.   Je však otázkou, zda   prezentované přátelství,   odvaha a spravedlnost stále   rezonují u dnešních   diváků. Ať tak či onak,   osudová cesta Matyáše   Sandorfa, toužícího po   pomstě, se stala skutečným   zasvěcením, které   poznamenalo několik generací   diváků, podobně jako   podobný příběh Edmonda   Dantese z pera Alexandra   Dumase staršího v románu   Hrabě Monte Christo. Ostatně   ne náhodou má Verneův   román podtitul „Nový   hrabě Monte Christo“. Dnes   je velká škoda, že jej   vydavatelé disků, televize a   VOD stále úzkostlivě   opomíjejí.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Mathias Sandorf (1963)

 Mathias Sandorf (1963)
Mathias Sandorf n
 
Žánr: dobrodružný / drama / romantický
Země: Francie
Režie: Georges Lampin

(remake)

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

15:55 - 16:45

13 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

15:55 - 16:50

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

38 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

38 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Reklama