Duben
ohodnotit

Matrix

The Matrix

Žánr:
Rok:
1999
Délka:
136 minut
Premiéra v ČR:
5.8.1999
„Zapomeňte na vše co znáte a co jste viděli. Uvěřte neuvěřitelnému“

Komentáře k filmu Matrix

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 122
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.5.2011
Už jen to téma je takový   podivný: všechno, co   prožíváme, nám   "někdo" dal do   hlavy, ale realita je jiná.   Výborné triky, ale jinak...
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2016
No v každém případě to   chtělo méně kecat a více   konat. Už před patnácti   lety se mi film nějak   nelíbil, nebylo to to pravé   SF pro mne. Teď s odstupem   let jsem si říkal, že na to   mrknu znovu, že třeba tehdy   jsem to nějak nepobral nebo   co. Tak asi ani nyní. Prostě   se v tom neumím orientovat   no. Ovšem také musím filmu   přiznat technické kvality,   takže navyšuji hodnocení o   20 %. Strhávám za debilní   love story závěr a za to   ostatní. Taky za to že ani   jedna z postav mi nebyla   sympatická, nejhorší byla   Ryderová.
MARi0
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2010
Matrix
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Jeden z mála filmů, na   které nestačí jedno   shlédnutí. Poprvé si   člověk řekne jak to bylo   boží a prostě nejlepší a   nutí ho to vidět znovu.   Pokaždé když opět zapnu   Matrix, přicházím na nové   a nové detaily, které mi   předtím unikly.
Pro   mě je navíc snímek   zviditelněním úžasného   Keanu Reavese a ještě   úžasnějšího Hugo   Weavinga.
Na závěr   trocha zajímavostí: Neo je   přesmyčka slova one, tedy   jediný, nebo také vyvolený.   Smith, Brown a Jones (agenti)   patří zase k   nejčastějším americkým   příjmením. A v geologii se   označuje jako matrix   nejjemnější hmota v   hornině... Čtyři Oskaři. A   i když se pokračování   Reloaded a Revolution   nevyrovnávají jedničce,   přesto jsou také velmi   dobré
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2016
Je podobnost myšlenky Matrixu   s Biblí náhodná? Jsou   určité paralely obou světů   úmyslné nebo ne? Hlavní   postavou příběhu je Neo,   který je vlastně biblicky   Ježíš Kristus. Přišel na   svět, aby ho zachránil. Neo   byl vybrán a jeho charakter   má stejně jako Ježíš   schopnost a sílu. Matrix sám   o sobě představuje mnoho   náboženství a víry, které   nás odvádí od pravdy a   reality života. Neo přišel,   aby nás osvobodil a ukázal   tu správnou cestu, stejně   jako přišel Ježíš, aby   nás osvobodil od hříchu.   Postava Morphiuse je   identická s biblickou postavu   Jana Křtitele, který   Ježíše našel a pokřtil.   Cypher zradí Nea stejně jako   Jidáš zradil Ježíše. A   dalo by se pokračovat.   Příběh je nefalšovaným   sci-fi se všemi aspekty   svého žánru pro mnohé   však krapet složitý. Kdo   nepochopí základní   myšlenku, dostane se mu jen   obyčejného těžko   uchopitelného filmu s   nějakou tou akční scénou a   CGI efekty a nic více.   Snímek je svým způsobem   pseudo-intelektuální, takže   hodně na přemýšlení,   avšak neskonale naprosto   ohromující. Těžko říci   jestli se jedná o jeden z   nejlepších sci-fi filmů,   ale nutno dodat, že tady   bratři Wachowski hodně   překvapili.
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.9.2011
V dobe svojho vpádu do kín   to bola doslova bomba, ale i s   odstupom času Matrix stále   má čím zaujať, efekty a   dej sú jednoducho nadčasov.
PROCESOR
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.9.2017
PROCESOR!
Geniální námět, dělají   ze snímku kultovní   záležitost. A léta běží   a z efektů a triků si   můžeme dělat srandu, ale ve   své době, to bylo   přelomové, a ani 18. let   tomu nic neubralo. Asi nebudu   hodnotit celou trilogii,   zvlášť, kdy závěr série   byl za mě dost rozpačitý.   Ráno až se probudíte a   budete se snažit zaostřit   slepený oči, si řekněte   .."Jsi jen   baterie"..( skutečný   svět je jinde)...
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Zrodil se nový kult.
Nebudu tady rozebírat děj   filmu, to už je jistě   řečeno v předešlých   komentářích. Ale musím se   přiznat, že když byl tento   skvělý kousek zveřejněn a   začala Matrixománie, tak   jsem byl jeden z těch lidí,   které to taky zasáhlo.   Přímo uchvátilo. Ono to   není zase tak udivující,   protože nikdy předtím   nebylo nic podobného   natočeno a myslím si, že   mně v tomto dá za pravdu   spoustu lidí. Dávám 10 s   čistým svědomím.
P.S.: Přece jen si   nemůžu pomoct :-) Z   hereckého ansáblu se mně   nejvíce líbil L.Fishburne v   roli Morfea a H.Weawing v roli   agenta Smitha.
Lienocka22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.2.2008
jednoducho klasika... najviac   sa mi paci Agent Smith:) Hugo   Weaving dokonale stvarnil tuto   zapornu postavu. odporucujem   uz len kvoli tomuto. :D
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.10.2011
MATRIX I

Film   Matrix byl ve své době   přelomovým filmem, který   žánr sci-fi posunul od   zkoumání vesmíru do úplně   jiných vod počítačového   světa. A byl doslova bombou.   K tomu zcela jistě přispěli   svými výkony i Keanu Reeves   a Laurence Fishburne.   Příběh byl a vlastně   stále je velmi originální,   zvláštní a otevírá pro   mnohé z nás dveře do   světa, kterému nerozumíme,   ale chtěli bychom. A proto je   to tak fascinující a   přitažlivé téma.   Vizuální stránka je   perfektní, triky jsou i po   dlouhé době od vzniku stále   na dobré úrovni, takže ani   po letech tento film neztratil   nic ze své zajímavosti.   Myslím že ještě dlouho   bude Matrix pro diváky   přitažlivým filmem.
LenC2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2009
Matrix je dokonalé dílo   bratrů Wachowskích. Sám si   pamatuji na premiéru v kině   kde byla skvělá atmosféra a   zpomalené záběry byly něco   nového na tu dobu   fantastické . Co se týká   samotné myšlenky Matrixu   není co říct kdo viděl a   pochopil si film plně   vychutnal. Keanu byl také   skvělě připraven a bojové   scény jsou super.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2017
Aký je teda náš svet?
Je zvláštne, že ma tento,   na tú vtedajšiu dobu, riadny   trhák vždy obchádzal. A až   teraz som si ho v pokoji   pozrel. Priznám sa, že na   mňa pôsobil asi trocha inak,   ako na väčšinu. Musím to   spraviť tak, že vypíšem   klady a zápory. Na tomto   filme bola perfektná   myšlienka, príbeh. Škoda,   že práve príbeh a samotné   pojednávanie o matrixe   nedostali väčší priestor.   Ale údajne sa tak stane v   pokračovaniach. Že vraj to   nie je úplná originalita   tvorcov, že už sa   inšpirovali staršími   nápadmi, ale i tak sa mi to   páčilo, realita je iná a to   okolo nás je program. Navyše   sa mi páči, že si to   zrežírovali a scenár   napísali sami, žiadne   "podľa knihy...".   Druhá vec, čo sa mi   páčila, tak herci.   Perfektní. A nad nimi   kraľovala Trinity. Bez   diskusie, Carrie-Anna Moss je   neuveriteľne prekrásna   žena. Tretia hlavná vec, čo   sa mi páčila, tá temná   atmosféra keď sa ocitli v   realite, teda svet aký   skutočne je, plný chladných   robotov. Na druhej strane ma   príliš nebavili tie akčné   scény. Akosi ma viac opantal   príbeh a hlavne strieľačky   a naháňačky ma moc nebrali.   A už vôbec nie tie   východné bojové umenia,   ktoré mi prídu akosi už   zbytočné, dokonca možno   klišovité. Neviem sa   rozhodnúť v hodnotení 8/9,   ale dám menej, a časom   možno prehodnotím a dám   viac v kontexte pokračovaní.   Že vraj tie sú ešte   lepšie, tak musím hodnotiť   troška opatrnejšie. No a   kapitola sama o sebe je   výborný soundtrack, keď som   počul vo filme Roba Zombieho,   vravím wow   "Dragula", paráda
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2013
Tenhle film se stane legendou   mezi sci-fi snímky.Bratři   Wachowski udali nový směr   sci-fi filmům nádherný   triky a efekty a akční   scény v pomalých   záběrech-super.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.7.2009
abych neurazil skalní fandy   této kolekce  
je to dobré máto   dosti zajímaví děj velmi   slušné
  obsazení ale podle mně moc   natažené jinak opravdu
dobře natočeno
Langley
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2008
Snímek ve kterém se   představil bullet   time.Efektní kamera,   výborné akční sekvence,   vizuální efekty a agent   Smith v podání Huga   Weavinga, který je v této   roli celkem cool.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2011
Bojové filmy mám hodně rád   a konečně je tu jeden,   který má nejen výborný   scifi děj, herecké výkony,   ale konečně propracované   efekty boje.
Od toho   snímku by se měli učit   tvůrci filmů "Mortal   Kombat".
Druhý   díl Mortalu byl natočen dva   roky před Matrixem, takže ty   efekty tam mohli vypadat   nějak takhle. Skvělý   snímek v podání bratrů   Wachowských. Ve světě se   určitě zapíše jako   nezapomenutelný,   legendární, největší   scifi film všech dob, který   podle mého nebude překonán.
Chrustyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Naprosto fascinující a   skvěle promyšlená akční   sci-fi, kterých je dnes   opravdu velice málo. Je to   jeden z těch filmů, který   přinaší jak skvěkou   trikovou podívanou tak i   podívanou u které se musí   divák zamyslet. Opravdu   výborná podívaná.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.3.2012
Tak jako bude Christopher   Reeve vždycky Superman,Arnold   Schwarzenegger vždycky   Terminátor,Sylvester Stallone   vždycky Rocky nebo Tobey   Maguire vždycky Spiderman,tak   Keanu Reeves bude vždycky   Thomas Anderson alias   Neo...nejsem úplně oddanej   fanda týhle virtuální   zvrácenosti,ale tenhle film   je opravdu něco   extra...efekty,zvuk,nápad,sc?   ?nář ,Keanu Reeves a agent   Smith = 8z10
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2012
Kultovní sci - fi s   propracovaným příběhem,   výbornými efekty a   hvězdným hereckým   obsazením. Keannu Reeves byl   skvělou volbou stejně jako   Laurence Fishburne nebo Hugo   Weaving jako agent Smith.
Akce je výborná,   stylizace je super a příběh   je dost zajímavý. Je to   jeden z nejlepších sci - fi   filmů, jaké kdy byly   natočeny. Vždy se na něj   rád podívám. Hodně se mi   tam líbí i ten déšť. 85%.
Pecik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Žádný film mě nikdy po   prvním shlédnutí nenadchl   tak jako Matrix. Něco   naprosto nevídaného,   šokujícího, neuvěřitelné   scény, hudba, myšlenka,   scénář, prostředí -   prostě bomba. Dodnes je pro   mne srdeční záležitost a   pouštím si ho v   nejpohodovějších   chvílích. Bomba!
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.7.2018
║Rozpočet   $63miliónov║Tržby USA   $171,479,930║Tržby   Celosvetovo $463,517,383▐   Tržby za predaj Blu-ray   Ultimate Matrix Collection v   USA $10,246,835 //počet   predaných kusov 243,463║   Neskutočný hi-tech zážitok   aký nemal obdoby v rámci   žánru! /videl v kine 2x:   100%/
Mlapiska
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.8.2007
Svět této počítačové   techniky je mi naprosto   vzdálen a zůstává v mých   očích zcela cizí,   nepochopen a ignorován. Cesta   k Matrixu je velmi obtížně   schůdná a já po ní jít   neumím a ani nechci. Chápu   příznivé hlasy tohoto   filmu, ale já k nim určitě   patřit nebudu a nijak po tom   ani netoužím.
collen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.6.2017
Téma filmu je opravdu   skvělé a nutí k   přemýšlení o tom kdo jsme   a kam kráčíme. Výborné   herecké obsazení není   třeba znovu zdůrazňovat a   kdyby se ubralo akčních   scén, ocenila bych tento   snímek desítkou.
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2011
Dá se Matrix hodnotit jinak   než sto procenty? Jistěže,   můžeme mu napálit 120% a   věřte, že si to sakra   zaslouží. Bratři   Wachowští jsou sehraná   dvojka a u bonusových   materiálů si musíte   zákonitě položit otázku,   kde berou tu energii a   geniální nápady. Vybudovali   kultovní sérii, ke které se   diváci budou neustále   vracet. A rádi.
Xpojntman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2023
Tohle je kultovní a   přelomový film. Má to   všechno, co má mít. Je to   pekelně dobře natočeno s   bezva herci. S tímhle filmem   nemám problém. Jen bych si   osobně nebral probouzecí   pilulku.
Cash89
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.2.2008
Tak tenhleten film byl průlom   v celé sci-fi,   nejbáječnější film,   kterému jsem rozuměl až po   jeho druhé nebo třetím   shlédnutí. Po prvním   vidění mně překvapil, po   druhé mně nadchl a potřetí   už jsem ho začal milovat a   od té doby jsem ho viděl   ještě mockrát.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.10.2012
Tak jsem si asi po deseti   letech zopakoval tenhle, dnes   už kultovní snímek.   Kupodivu, přestože mě před   lety dostal hlavně kvůli   fantastickému vizuálu,   příliš nezestárl. Ano,   vidět Sentinely ve volném   prostoru mi dnes po technické   stránce přijde maximálně   průměrné, ale to je asi ta   jediná scéna. Jinak vše   vypadá kupodivu stále velmi   současně. Tehdejší   bratři, dnes sourozenci   Wachovští se ale   nezaměřili na pouhé   vizuální pozlátko. Ano,   dnes je Matrix vyzdvihován   hlavně díky technické   stránce, protože za   posledních dvacet let asi   žádný jiný snímek   nepoznamenal filmaře tolik,   co tahle věcička (alespoň   co se týče akčního žánru   jako takového, ale rozhodně   nejen jeho). Samozřejmě mám   na mysli ony pověstné   zpomalovačky a bullet-time.   Od té doby je vídáme   téměř v každém   akčňáku, třeba i v   céčkových videofilmech   pochybných kvalit i rozpočtu   se Stevenem Seagalem. Málokdo   z nich však do současnosti   dokázal vytěžit tolik, co   právě první vlaštovka v   podobě Matrixu. Ale to není   rozhodně všechno –   choreografie stojí též za   vidění, stejně jako   bezchybná kamera a cit pro   střih (jenom výjimečně   jsem si užil takhle skvěle   sestříhané souboje, kdy   jsem snad ani na zlomek   vteřiny neztratil orientaci).   Souboje tady je zkrátka   opravdu radost sledovat (až   mě několikrát napadlo, že   jich klidně mohlo být i   víc). S tím jde v ruku v   ruce opravdu výborný   soundtrack a vkutku trefné   herecké obsazení. Reevesovi   jeho Nea už nikdy nikdo   neodpáře, stejně jako   Fishburnovi Morphea, Moss   Trinity nebo Weavingovi   agenta Smithe (je tu sice   ještě jeho Elrond z LOTRu,   ale při vší úctě –   jenom šílence, majícího na   svědomí Braindead mohlo   napadnout obsadit někoho s   tímhle xychtem (nic ve zlým,   Hugo!) do role (Půl)elfa:-).   A pak je tu ten příběh.   Zdálo by se, že díky   technické stránce by se mohl   trošku ztrácet, ale není to   tak. Matrix, jako každé   dobré sci-fi dokáže docela   strhnout i při odmyšlení   vizuálu (ehm, jde to   vůbec?). To už nemluvím   vůbec o jeho myšlenkovém   přesahu, kdy mnohdy cituje   mnohé zajímavé myšlenky,   filmy (jen namátkou z toho,   co jsem viděl – Total   Recall, THX 1138) nebo knihy.   Carrollovi Alenky v říši   divů si povšiml asi úplně   každý, ale to není zdaleka   všechno – je zde zřetelná   inspirace i v tom zdaleka   nejprodávanějším   bestselleru všech časů –   totiž v BIBLI a ano, pak   dává smysl i Neovo   zmrtvýchvstání (LEVEL,   červen 2003, téma Matrix).   Navíc, i přestože v tom na   prvním pohled velmi   originálním snímku je   máloco opravdu původní,   zdá se, že Wachovští, na   rozdíl od Pejska a Kočičky   upekli dort, který zachutnal   nejen jim, ale i většině   filmových fandů. Včetně   mě.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.4.2006
Otřepaná fráze, nebýt   dalších dvou dílů, stal by   se Matrix klasikou akčních   filmů, je pravdivá.   Jednička totiž svoje kouzlo   určitě má, je originální,   aktuální a nápaditá.   Báječá kamera (po Matrixu   se začaly záběry zpomalovat   v každém druhém filmu, ale   Matrix byl první).
Navíc v akčních filmech   nesnáším že jsou mimo   realitu, ale Matrix tyto   problémy svým nápadem   skvěle obešel a může si   dovolit věci mimo   skutečnost, vždyť ta   lžička tady vlastně není   ne!
Matrix celkově   chválím ale jeho   pokračování sráží moje   hodnocení, protože si jej   vybavuji jako celek, a to je   pouze přeplácanej zmatek....
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.8.2007
www.classic-movies.blog.cz
Klasika sci-fi, naderna   barevna stylizace a skvele   efekty. A pokud jde o to   filozoficke poselstvi - jestli   zde nejake je, ja bych ho   radsi ani nehledal.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.10.2007
Jeden z nejlepších sci-fi   filmů. Do poloviny filmu jsem   celkem nechápal o co v něm   vůbec jde, říkal jsem si   pěkná sračka. prostě jsem   byl stejně zmatený jako   hlavní hrdina.
Ale po   osvobození Mia (porodu), mě   film začal bavit až do   konce.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2012
Filmový skvost, který mě   pohltil jak vizuální   stránkou, tak scénářem a   jako celek působí dokonale a   patří k těm filmům, na   které jen tak nezapomenete a   bude ve vás ještě dlouho   doznívat. Ta nezapomenutelná   atmosféra už bohužel   dalším dílům chybí a   technické vychytávky to   nezachrání.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.5.2007
V době svého uvedení byl   tento film velmi příjemným   překvapením v tehdejší   produkci a okamžitě si   získal spoustu příznivců,   ale i odpůrců. Jistěže lze   tomuto film vyčítat mnohé,   ale jedná se o velmi dobře   řemeslně odvedenou práci s   poutavým příběhem a   zajímavou vizuální   stránkou. Kultovní sci-fi,   které by si neměl ujít   žádný fanoušek tohoto   žánru.
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Pro mě kultovní film, který   nemusel mít pokračování.   Myšlenku plně vystihl a to   stačí. Vynikající nápad s   neskutečně dokonalými   triky. Patří mezi moje nej.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.10.2016
Mě se téma i provedení   filmu líbilo. Bohužel se   později ukázalo, že jde o   trilogii. O hodně ukecanou   trilogii. U rozhovorů s   Vědmou v dalších dílech,   pak s Architektem a mezi tím   s "Ladičem", či co   to bylo, bych si nudou ukousal   prsty na nohou.
Rocky4
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Vím, že budu patřit k   menšině, i když znám pár   lidí kterým se to taky   nelíbilo, mně tato trilogie   nikdy nebavila. Problém je v   tom že jsme nepochopil   příběh, efekty mi to už   nezachránily. Není to můj   šálek kávy, nelíbilo se mi   to. Chápu že to spousta   lidí vidí tak že tak má   vypadat správný akční   film, já téhož názoru   nejsem, ale proti gustu...
bobo336
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.7.2014
Matrix
Jednoducho klasika.Perfektné   spracovanie ktoré vás   vtiahne a nepustí až do   konca tohto Scifi   skvostu.Herecké obsadenie je   naozaj na úrovni a hrajú   svoje postavy priam   úchvatne.Prejdem k akcii   ktorá bola famozna.Proste   mám tento film rád a vždy   ked mám čas rád si ho   pozriem.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.4.2009
první z třech.....
Mistrovské dílo ve všech   směrech.Vynikajíci   akce,postavy,psychologie a   pozitivem je,že tady je vše   na počátku.To jak se z   Nea,obyčejnýho kluka stal   vyvolený posel,jak   podstupoval tréning.Konečná   akce ze Smithem a Neoem je   vynikajíci.Digitálni efekty   sou skvostný v podobě   spomaleného čase.
Clockwork
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.1.2008
Pouze nekolika slovy revoluce   v filmovich efektech, ktera   spustila lavinu podobnych   snimku. Herecke obsazeni jiz   take nemohlo bejt lepsi, takze   u me Matrix zabodoval a v   kazdem pripade se zapise do   filmovich dejin.
Kmotr95
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2008
Skvely thriller s originalnim   napadem a dobrym dejem ktery   si ale mohl odpustit to   pokracovani dvojka a hlavne   trojka jsou uz jen ubohe   pohadky
matej69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.8.2010
Spousta lidí řiká ,,Tenhle   film jsem neviděl celej a   přišel mi jako blbost."   Každej, kdo to neviděl celý   si řekne, že je to blbost.   Koukněte se na celej film a   pak vám to přijde dobrý.   Díky nadčasovosti tohodle   trháku souhlasim s   upoutávkou z COOLu   "film, kterej nikdy   nevyjde z mody".
Navíc se jim podařilo ho   naločit takhle na přelomu   tisíciletí, takže je to   fakt revoluční film se   skvělym zpracovánim...
Doudis19
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.11.2011
Nejlepší sci-fi všech dob,   minulích a zřejmě i   budoucích. Jeho myšlenkovou   genialitu, může překonat   snad jen genialita vizuální.
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2003
Tak to jo
Kdo nezná matrix, jako kdyby   nežil:)
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Sci-fi paráda, která   zaslouží být mezi mega   filmy ať už dějem, režií,   střihem, zvukovými efekty   atd... vše bylo dokonale   zváženo a použito.   Některé filmy si zaslouží   úctu a Matrix není   výjimkou. Je to trhák a   jedinečný film, na kterém   se každý režisér může   svést, ale nikdy ho překonat   nebo ho napodobit. Film   zůstane jedinečný pro svoji   myšlenku a originalitu. Šlo   tu především o pořádnou   akci a plno vizuálních   efektů což se podařilo.
movie-freak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.9.2014
Přelomový snímek, který se   právem stal kultovním. Nejen   příběhem, myšlenkou, ale i   digitálními efekty a   bojovými scénami. Všechny   další, podobné filmy už   jsou pouhé kopie. Matrix je   jen jeden. Nutí k zamyšlení
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2007
Tenhle kousek mě svým   pojetím tak pohltil, že se   okamžitě zařadil do mé TOP   5 všech dob. Jedná se o   jeden z nejpůsobivějších   filmů 90. let a to nejen   díky skvělému scénáři,   fantastickým trikům,   bezvadným bojovým scénám,   ale hlavně kvůli nápadu!   Matrix je film , na který se   vždy rád podívám. Celý   život jsem si přál, aby   někdo něco podobného   natočil.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2009
Tento film se mi líbí je   dobře natočený a Keanu   Reeves je v tomto Trinity,   nebo Agenti jsou taky   skvělý, ale každopádně   dvojka a trojka se mi líbila   víc :-)
Snape
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Podle meho nejfilozofictejsi   film, jaky bylo lze v kine   videt. Krome hodne chytreho   nametu, taky hodne stylova   vyprava a hodne stylovi herci.
ZuzikD
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2008
Výtečný nápad! Pro mě   kultovní film. Nejraději   mám scénu na mrakodrapu a v   budově při záhraně Morfea.
Ivett
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.9.2007
V prvním díůe se   seznamujeme s krutou realitou.   Totiž je to, co jsme celou   dobu pokládali za náš   skutečný život je jen   počítačová simulace. A ne   všichni to nevědí. Skupinu   rebelů vede L.Fishburne jako   charizmatický Morpheus,   sekunduje mu C.A.Moss v roli   nebezpečné Trinity. Ale   hlavní pozornost je přece   jenom upřena na   "vyvoleného" Nea.   Nedá se říct, že herci by   byli tak strašně úžasní,   ale tady všechno nahradí   skvělý scénář bratrů   Wachowských. Bylo to prostě   něco úplně jiného,   šokujícího. Díky tomu   Matrixu některé chyby   naprosto samozřejmě   odpustíte.
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2017
Matrix je jeden z mála   filmů, který se už asi hned   tak nepovede. Kdysi tohle asi   někdo říkal o starých   filmech, i když vlastně v   roce 2017 se tam možná už i   tenhle film dá počítat:D   Každopádně je to hodně   originálně zpracovaná   myšlenka o tom, jestli je   vlastně vůbec něco   skutečné a pokud ano, tak   jak to vlastně můžeme   vůbec vědět? Každopádně   tenhle film byl milníkem pro   natáčení zpomalených   akčních scén, měl   výborný soundtrack,   příběh a herecké výkony.   Agent Smith je prostě   nejlepší:D
phorsky1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
film jsem ani né díky tomu   že bych ale v partě,takže   né v klidu několikrát,a   pokaždé si v něm našel   něco další,určitě je   strhující dějem,myšlenkou   a sofistikovanou   propracovaností absurdní   budoucnosti,po konzultacích   jsem zjistil že další díly   jsou jen odvarem jedničky ,   tudíž jsem se rozhodl pokud   jsem je neviděl dodnes,tak si   uchovám metrix pouze v   jednoun provedení,a to na na   té nejvyšší úrovni
AcidBurn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.5.2008
Vykrádačka Ghost in the Shell
Matrix musím hodnotit jako   velmi dobrý hraný film s do   té doby neuvěřitelnými   scénami a triky. Opravdu jde   o klasiku, kterou už zná   prakticky každý. Filmu není   co vytknout - děj má   myšlenku a logiku, dokonalé   zpracování (až na chyby   typu mizející mrtvoly) a   divák se nenudí. Proč tedy   nedávám maximální   hodnocení?

Protože Matrix nestydatě   vykradl Ghost in the Shell v   tolika scénách (včetně   těch kultovních, jako je   schovávačka za sloupem nebo   skok Trinity do okna), k   čemuž se bratři Wachovští   přiznali, že si   jednoznačný respekt prostě   nezaslouží. Ghost in the   Shell je prostě   nepřekonatelný film, který   ovšem v době nástupu   Matrixu znal málokdo. Na   pokračováních Matrixu je   navíc vidět, jak je   původní nápad rozmělněn,   až z původních, poměrně   hlubokých myšlenek   nezůstane téměř nic (vše   zachraňuje - jak   příznačné - Animatrix).

Jiná volba -   pokud chcete dobrý cyberpunk   a znáte Blade Runnera   nazpaměť, pusťte si Ghost   in the Shell.
Vanous
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Jako tenhle film me dostal.   Nez jsem to trochu pochopil   musel jsem to videl 2x :-))   Dost vymakane teorie od svete   ve svete rizenem stroji. Kdo   muze vedet, zda zivot co nyni   zijeme neni taky nekym   vymysleny. Fakt super film i s   finalni scenkou, ktera si vse   pripravovala pro dalsi   pokracovani (po pravde jiz   trochu slabsi)
BlackElvis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Nebýt Matrixu, možná bych   se o filmy ani nezačal   zajímat. Byl to právě   Matrix, který mě v mých 10   letech tak strhnul a nadchnul.   Vizuálními efekty film   hravě přehral Terminátora   2. Herci nepředvádějí   nějaké extra výkony, ale   Hugo Weaving byl skvělý.
Warrior7
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2010
dnes již kultovní   film..pravé filmy jsou ty, u   kterých vás nikdy neomrzí   se na ně dívat..do téhle   kategorie Matrix rozhodně   patří..je to vynikající   podívána se skvělým   obsazením a hereckými   výkony...
Honey0105
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.3.2011
Je to už pár let zpátky, co   tenhle film (i s ostatními   díly) běžel den co den a to   hned několikrát u mě v   pokoji na televizi. Ano,   úplně jsem se zbláznila!   Když jsem viděla film teď   nedávno, tak se mi stále   dost líbil, ale už to nebylo   takové poblouznění jako   dříve. Stejně tu ale   hodnotím plným počtem.   Nevím, ale u tohohle snímku   jsem strávila tolik času,   že ani nemohu ohodnotit   jinak!
Musím se   přiznat, že pointu jsem   začala chápat až trochu   déle (byla jsem opravdu   malá, když jsem to sledovala   na první pokusy, takže mě   to omlouvá), ale stejně mě   to moc bavilo. Nejraději jsem   měla bojové scény (proto   jsem si velice často   pouštěla i druhý díl, ale   nyní již chápu, že tenhle   je o dost lepší). Vlastně   když jsem byla menší, tak   jsem všechno to bojové   umění milovala a bylo mi   jedno o co ostatního ve filmu   jde, hlavně že tam bude   pořádná bitka. To také u   mě zapříčilo oblibu tohoto   filmu.
Od dob Matrixu   jsem se přímo zamilovala do   Keanu Reevese. Jednu dobu jsem   s ním sledovala naprosto   vše! Dnes mě to již   přešlo a nejraději ho mám   tady v Matrixu.
Koho   jsem moc nemusela ale byla   Carrie-Anne Moss. Stále tam   mluvili o tom, jak je hezká a   moje představa o kráse byla   přeci jen jinde. Mě přišly   krásné blonďaté Barbie (ty   hračky ne ty blbky, co se v   dnešní době producírují   ulicemi). Dnes už mám ale   také jiné měřítko a když   jsem koukala na film naposled,   tak jsem byla moc ráda, že   tam tahle herečka je.
Tady mi nechybělo nic.   Film je plný akce a logiky   (člověk to ale musí   pochopit, že). Nedávno jsem   byla například na filmu   Tron: Legacy. Říkala jsem   si, že by to mohlo být něco   podobného Matrixu. Možná to   nějakou podobnost mělo, ale   stálo to za houby! A i když   je Matrix někdy také takové   plácání do větru, tak vám   stejně povím, že to je moje   citová záležitost (a těch   se já nevzdávám!).
Ještě musím potvrdit,   že se jedná o nejlepší   díl série. Dřív jsem měla   radši druhý díl, ale teď   mám jasno v tom, že   jednička je prostě   nejzábavnější.
Navíc musím ještě   pochválit efekty, protože na   rok ve kterém byl film   natočen, to je velice   slušný výkon! A vlastně ne   ani slušný-je to bezvadný   výkon!
Matrixu bych   měla tedy vyčítat to, že   jsem kvůli němu strávila   dětství přilepená na   televizi, ale na druhou   stranu.. Byla jsem frajerka,   když jsem znala ty nejlepší   pasáže z tohoto snímku.
Kaaza
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.9.2011
Nevím jak vy ale u mě je   jeden z nejlepších   scifi/akčních filmů všech   dob. Dokonalý nápad a   skvělé herecké výkony. Po   Grafické strance je to už   dnes celkém zřejmě   zaostalé, nahrazování Nea v   počítačově formě jak   bojuje se Smithem. Ale to mi   vůbec nevadilo. Je to   klasická akčňákovka, i   další dva díly (podle mě)   s pár vychtávkama nemají   chybu. Léta 1995-2007 patří   mezi moje oblíbené, kdy se   tvoři ty z nejlepších   filmů a seriálu. Kdyby šlo   dát 11* dal bych je moc rád.   100% = 10/10* a smekám +   palec ke hvězdám.
Amthauer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.6.2009
Nastiňuje spoustu tajemných   a záhadných otázek, které   vytváří tu   "hackersko-buddhistickou&   quot; atmosféru a vedle toho   je zde spousta skvělých   akčních scén, které zas   vytváří   "hollywoodsko-akční&quo   t; atmosféru. Dohromady to   funguje skvěle a je škoda,   že u dalších dílů   zůstalo jen u té akce (a   ještě ani ne tak nápadité   jako zde).
Shadow
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2004
"Matrix je všude kolem   nás. Vidíš ho, když se   podíváš z okna, když jdeš   do práce nebo do kostela,   když platíš své daně. Je   to svět, kterým ti zakryli   oči, abys nepoznal   pravdu."

"Teď zavěsím   telefon, vystoupím z budky a   ukážu lidem svět, který   jste před nimi skrývali.   Ukážu jim svět bez vás.   Svět bez pravidel a hranic,   ve kterém je všechno   možné. A co bude potom, to   je na vás..."

Nevím, co k tomuhle filmu   víc říkat, protože je to   naprosto úžasný film, plný   speciálních efektů. I   kostyméři se vyřádili, v   dobrém slova smyslu. Hudba je   super a úplně se k filmu   hodí. Skoky z budovy na   budovu, běh po stěně, boj   Morphea a Nea v aréně při   výcviku, závěrečný boj   jsou fascinující. Je dobře,   že konečně někdo natočil   tak skvělý film s touhle   tématikou. Donutí vás   přemýšlet.
Riggs85
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.5.2012
Tak Matrix jedno z   nejdokonalejších Sci-fi   všech dob. Já jako velký   fanoušek Sci-fi se ho stále   nomohu nabažit. "   Welcome Mr. Anderson "   Keanu se pro mě touto rolí   stal nesmrtelný ! :-)
callaghan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.2.2008
Jedna z nejlepších sci-fi   posledních let. Velmi umě   natočený film zdobí   především neobvyklý a   novátorský příběh. Pozadu   nezůstávají ani speciální   efekty. Poctivá práce   tvůrců prvního dílu se   opravdu vyplatila.
Verik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2005
Je to fakt super film na   který se musíte soustředit   a pořádně u něj   přemýšlet. Takových filmů   by se mělo natočit mnohem   víc.Vydělaly by miliony
tuwanakha
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.3.2004
Zmatek v hlavě
Matrix přináší zcela nový   pohled na současnou   společnost. Spolu s Neaem si   říkáme- je to možné, nebo   jenom sen ze kterého se   musím za chvíli probudit.   Scéna s vrtulníkem, kdy Neo   uhýbá výstřelům či   drží vrtulník za ocelové   lano je velmi zdařilá.   Finále, kdy Neo vstane z   mrtvých ve vás cíleně   evokují myšlenky Supermana,   Terminátora a Ježíše ( né   nutně v tomto pořadí).
wawer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.12.2007
Nejkultovnější a   nejpokrokovější film   přelomu tisíciletí, který   je dosytosti naplněn   metoforami a všelijakymi   myšlenkami na první pohled   neviditelnými že ho můžete   sledovat pořad dokola a znova   a znova budete objevovat nové   a nové věci, to jediné co   tomu chybí je více   nakládaček akce jak tomu   bylo v dalších dílech, tady   vyníka akorat prolog a slavna   přestřelaka v atriu   mrakodrapu
cynik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.3.2009
Film, který zabila pokračování
Do natočení Matrixu se   tvrdilo, že Speed   (Nebezpečná rychlost, 1994 -   svérázný překlad, že :-)   ) je nejlepší akční film   všech dob. Dodnes jsem o tom   ochoten polemizovat, ale pak   přišel Matrix. Na svou dobu   bomba.
Ovšem bomba,   které roznětku uhasila   pokračování, kterým nejen   z "očí" číší   snaha pouze vytáhnout další   peníze z kapes filmových   diváků! Takhle zabít sérii   se povedlo už je v   Highlanderovi a divákům   zbývá jen doufat, že se   nedožijí Matrixu 4.
simca.talpi
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.3.2008
Kultovní
Přiznám se, že jsem se   Matrix koukala trchu s   odstupem, ale po shlédnutí   jsem změnila názor. Tajemná   atmosféra, neoblomný agent   Smith. Dobrej soundtrack.
Markst
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Podle mě, nejlepší role   Keana Reevese, myslím že   něco psát o matrixu nemá   cenu, pokud to opravdu někdo   neviděl tak by si to měl   pustit, stojí za to vidět.
suil
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.4.2009
Jediný z dílů Matrixu,   který za něco stojí. Má to   hlavu i patu, člověk   napjatě sleduje, co bude   dál, diví se efektům a   fandí Neovi.
Wiikii
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.9.2018
Přelomová věc, která   přišla v době kdy internet   byl téměř neznámý pojem a   strach z nadvlády   počítařů byl silnější   než znalost o nich. ..   Wachowsští byli tímto   strachem ohromeni a vytvořili   svůj vlastní   post-apokalyptický svět ve   kterém hraje důležitou roli   Matrix neboli program co se   nahraje do lidských   "baterii", které   nevědomky žijí v iluzi a   vytváří energii pro roboty,   kteří válku proti lidem   zatím vyhrávají. ... No, je   to přelomovka co na svou dobu   zaujala, ale má své chyby a   nedodělky, které by se daly   vysvětlit, ale bylo by   potřeba celého seriálu.   .... HODNOCENÍ: 80%
sarf
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2008
Jediný film, na který jsem   se bezprostředně po jeho   shlédnutí podíval znovu.   Filosofie filmu, herecké   výkony, efekty, to všechno   je nejvíc. Dílo, které se   stalo milníkem historie filmu   okamžitě po svém uvedení,   a zůstane jím navždy.   Věčná škoda, že bylo   natočeno pokračování -   tenhle majstrštyk se měl   vznášet coby hrdý solitér   jako duch nad vlnami   kinematografie ...
christinak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.10.2004
Poprvé když jsem slyšela   ten název a když mi   kámoška říkala, o čem   tento film je, tak jsem si   pomyslela, že to bude zase   nějaká americká slátanina.   Ale když jsem se na něj pak   podívala, tak jsem si   říkala, že mýlit se je   lidské...:)
pakacka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.5.2007
Matrix rozhodně patří do   kategorie fimů, které se jen   tak neokoukají. Nese v sobě   skvělý nápad, filozofické   otázky našeho bytí a   budoucnosti, to všechno   navíc okořeněná   úžasnými efekty a bojovými   prvky. Je jen škoda, že   nezůstalo u jednono filmu,   pokračování už za moc   nestála...
wolvie95
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2014
Dokonalosť sama o sebe, čo   povedať. Film ponúka   množstvo zaujímavých   filozofických úvah a   otázok, ktoré majú niečo   do seba. A hlavná myšlienka   filmu je priam skvostná. K   tomu prirátam prevratné   bullet time efekty, ktoré sa   predtým vo filmoch   nepoužívali, taktiež   skvelú kameru pri bojových   scénach, mimoriadne efektné   spomalené akčné scény,   prepracované choreografie   súbojov, skvelý soundtrack,   ktorý sa vynikajúco hodí k   filmu. Neviem si predstaviť,   že by Nea hral niekto iný,   pretože Keanu Reeves sa pre   túto postavu narodil. Tento   film v tej dobe priniesol   neskutočnú davovú psychózu   a doteraz patrí medzi   najlepšie filmy vôbec a to   právom. 100% Aj po 11 rokoch   je tento film nadčasový a   patrí medzi moje   najobľúbenejšie filmy   vôbec. Kvalitu jednotky   bohužial neprekonali ani 2   ďalšie pokračovania.
maciii
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.11.2011
První film, na který jsem   šla do kina jako "velká   holka", bez tatínka,   maminky a bez paní učitelky,   a po kterém jsem se cítila   jako bych právě prožila   dvouhodinovou extázi. Ten   film měl všechno a byl po   všech stránkách dokonalý.   Dneska už si to nemyslím,   ale díky jeho technologické   přelomovosti, fascinujícímu   příběhu, dokonalému   soundtracku a v neposlední   řadě hluboké nostalgii bude   vždycky patřit mezi mé   srdeční záležitosti.
btip007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.2.2012
Včera jsem si po více než   12 letech znova pustil Matrix   a musím uznat, že to byl   nadčasový snímek. Málo co   bylo od té doby v žánru   Sci-fi povedenější. V té   době to byl originální   námět, fantastické triky,   které ani po 12 letech   nepůsobí trapně a navíc   celá série uvedením   dalších pokračování,   neskomírá, ale spíš   graduje. Což se myslím,   téměř o žádném jiném   pokračování úspěšného   filmu říci nedá. Abych   jenom nechválil dvě věci mi   ve filmu hodně vadí.   Zaprvé, když se tak   strašně snaží uniknout,   sondě která je pronásleduje   tím kanálem a oni si tak   zhluboka oddechnou, že jí   zaženou vypnutím veškeré   energie. Působí   přinejmenším komicky, když   potom pouhým stisknutím   tlačítka, zlikvidují hejno   takových sond, které navíc   již pronikly do pláště   lodi. A z mrtvých vstání po   polibku, tak za to bych snad   bral režisérům licenci. To   je tak obehrané a   nefungující klišé, že je   mi z toho pokaždé až   špatně.
Kecka1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Geniální snímek, který   nutí člověka k zamyšlení.   Je to něco, co tu chybělo.   Ten film vás dostane, prostě   vás rozebere. A to je   podstata pořádnýho filmu.
Bouvard
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.5.2006
Dnes už kultovní film,   který byl ve své době   revoluční ve zpracování.   Posunul zpracování filmu o   vylký kus dopředu. Nicméně   ve filozofických myšlenkách   nic převratného   nepřináší a vesměs   kopíruje filozofické sytémy   z minulosti.
Ale je   dobré si je připomenout.
kllatenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2008
Matrix si mě získal od   prvního okamžiku.
Nezapomenutelné scény, v   čele s kontrolou při vstupu   do budovy kde vězní Morphea,   hlášky které se vepsali do   dějin ... ano, myslím tím   Chybu v Matrixu ...
Krásná tvářička a   skvělý herecký výkon Keanu   Reevese dodává filmu další   rozměr.
Patří k mým   nejoblíbenějším filmům.  
Takže modrou, nebo   červenou pilulku?
IGCONEK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Představte si, že vaše   realita je jen iluzí a vaše   nejtemnější noční můry   jsou ve skutečnosti   pravdivé. Představte si, že   vaše současnost je vlastně   minulostí a to budoucí se   děje právě teď. Když si   to dokážete představit,   potom se budete cítit jako   hrdina snímku Matrix Thomas   Anderson (KEANU REEVES). A   věřte, že to nebude   příjemný pocit. Anderson je   normální mladý muž, který   se jen snaží přežít v   každodenním shonu moderního   velkoměsta. A má všechny   předpoklady aby se mu to   povedlo: dobré přátele,   milující rodinu a   perspektivní práci v   multinárdoní počítačové   společnosti Meta Cortech.   Jednoho dne, nebo lépe   řečeno noci, se však do   jeho spokojeného mozku   zakousne strašlivá noční   můra. Zdá se mu, že byl   proti své vůli vložen v   podobě dat do počítače a   všechno to, co až dosud   považoval za svůj osud, je   jen vírem dat okolo několika   tištěných spojů. Má   pocit, že mu byla jeho mysl   ukradena a uvězněna v   obřím Matrix počítače   budoucnosti. Začíná   vážně pochybovat o své   každodenní skutečnosti. Byl   skutečně vhozen do stroje?   Kdo je za to zodpovědný? Je   tam s ním zavřeno i těch   několik stovek lidí, které   zná? Nebo jsou to jen   projekce, které mají udržet   zdání reality? A pak je tu   otázka nejdůležitější:   pokud je to všechno pravda,   co se stane, až jeho   věznitelé přijdou na to,   že ji zná? Jedno z   nejočekávanějších   akčních sci-fi tohoto roku   může začít...
Rollage
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2010
Revoluce mezi akčními sci-fi
Film, který ani po mnoha   projekcích není schopen ani   na vteřinu nudit, mě zasáhl   výborným námětem a   zároveň opravdu   ohromujícím zpracováním.   Jeho výsostné postavení   potvrzuje rozmach efektů ála   bullet time v dalším   nespočtu akčních filmů a   parodiích, založených na   úspěchu Matrixu. Pro spoustu   lidí zůstane spojení Keanu   Reeves = Neo, stejně jako   další postavy, kteří tu   mají pro sebe hodně prostoru   (Fishburne - Morpheus, Moss -   Trinity, Weawing - Smith).   Pokračování Realoaded a   Revolution jdou s triky   ještě dále, kouzlo ale   klesá. Doporučuji shlédnout   Animatrix pro doplnění   příběhu. A teď už jen   zbývá: "Follow the   white rabbit!"
pravo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Film, ktorý poznačil a   natrvalo sa vryl do pamätí   miliónov ľudí a azda   najviac pokroku prinášajúci   film v rámci počítačovej   techniky používajúcej vo   filme a prepracovanosti   akčných scén. Matrix je   nezameniteľný film svojou   atmosférou a napínavosťou,   v ktorom sa preplietajú   otázky existencie ľudstva a   podstaty, zmyslu a formy ako?   ,kde?, kedy? prečo?   EXISTENCIA ĽUDSKÉHO   POKOLENIA a koexistencia s   inými. Silnou otázkou je   forma ľudskej slobody, ktorú   je človek ochotný   akceptovať v rámci prežitia   alebo z dôvodu neexistencie   potreby používať absolútnu   slobodu. Divák si však   lámať hlavu nad   filozofickými dilemami   nemusí a môže sa nechať   pohltiť iba veľmi svižne   plynúcim príbehom a úžasne   spracovanými bojovými   scénami. U mňa tento film   zvíťazil na celej čiare a   vždy si ho rád opätovne   pozriem a preto najvyššie   hodnotenie.
lidri10
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.7.2009
Matrix
Počátek skvělé triologie,   která se odehrává v   dvojitém světe! Neo jako   vyvolený má zachránit svět   před agenty a roboty, kteří   ohrožují poslední zbytky   lidí!
sussy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.9.2005
První díl trilogie vtáhne   do svého příběhu tak   rychle, že mnozí z vás až   skončí opravdu budou   pochybovat jestli žijí v   matrixu nebo v realitě ;)
blondataXena
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 22.10.2010
Ačkoli se mi moc líbí Keanu   Reeves a podává výborné   herecké výkony, bohužel je   pro mne podstatná i   dostatečná srozumitelnost   děje. Navíc je mi velice   nesympatická ta hubená   ošklivka Carrie-Ann Moss.   Technicky byl film perfektně   zpracovaný (výborné efekty   apod...), ale vymyslet námět   mohl opravdu jen zfetovaný   intelektuál. Vadí mi   prolínání reality s   virtualitou.
Necronom
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.4.2008
Matrix, ze kterého už se   stala klasika. První a   nejlepší film z celé série   Matrixu. Tento film ovlivnil   hodně lidí.
Tarik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.11.2004
První a dle mého názoru   také nejlepší film z   Matrixovské série...   Příběh o   "Vyvoleném", který   musí zachránit svět tu už   sice byl, ale troufám si   tvrdit že toto je   nejoriginálnější   pojetí...
Vizuální   efekty jsou neuvěřitelné a   hudba je také skvělá...
Celkem tedy není co   řešit, jedná se o   perfektní film...
Nalimex
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2007
Fantastická   myšlienka,skvelá kondička   Keanu-a,ale hlavne to čo   ovplyvnilo prakticky všetky   bojové filmy po MATRIXE.....=   a to je prepracovanosť   bojových scén ale hlavne   striedanie realnej rýchlosti   so spomalením bojových   sekvencií nevedel som   odtrnuť oči aani sa pohnúť   ani keď som chcel ísť   veľmi na toaletu :))
moudrc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.11.2008
Velmi zvláštní film plný   neuvěřitelné fantazie a   tvořivosti, o světě   složeném z čísel a   mikrosoučástek.
JohnCoestler09
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.11.2010
Od začiatku viete , že to je   vynikajúci film . Prvá   scéna Trinity s agentmi je   výborná . Učenie Nea   Morfeom tiež brilantné .   Niektorí ľudia porovnávajú   Matrix a Inception . Neviem ,   podľa mňa má Matrix navrch   v tom , že Neo ide   zachrániť celé ľudstvo a   Cobb riešil skôr svoj   osobný problém a Saitov .   Samozrejme obidve filmy sú   sci - fi vrchol .
sajnym
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Tento film snad ani netřeba   nějak komentovat. Prostě   dokonalá záležitost ve   všech směrech. Revoluční   počin v sci-fi.
transparenec
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.4.2008
Toto je najlepší film aký   som videl. Kam sa hrabú   efekty z dvojky a trojky, je   to jednoducho klasika, na   ktorú sa oplatí pozerať.
MADSpilkaPdy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2017
no v dnešní době mi ten   film nahání hrůzu. když si   vzpomenu na to co říká   Neovi Smith vytvořili jste   si to sami kvůli vašemu   pohodlí.. a teď se kouknete   kolem sebe všichni koukají   do telefonů tabletu a   různých iPtákovin.. Myslím   že už v tom matrixu jsme   pokud jste pochopili tuhle   trilogii :-)
Bequickandsmart
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.5.2007
Ked som videl uputavky na   tento bezpochyby skvely film,   vedel som že sa stane hitom a   ked som ho videl potvrdilo sa   to. Videl som ho už 3x a   stale ma svoje čaro. Herci   podali vynikajuci vykon, mojim   favoritom bol samoztrejme Neo   a Morfeus. Aj v buducnosti sa   budu točiť podobne filmy ale   Matrix bol prvý!
LookE
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Matrix je zfilmovaná   genialita,oživlý sen   každého milovníka akčních   filmů a sci-fi.Matrix je tak   skvělý,že to ani nemůže   být skutečnost.Tomusí být   Matrix....
Devilian
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.4.2008
K tomhle filmu asi nemá smysl   nic dodávat. Je to tak   notoricky známé, jako snad   žádný jiný film.   Wachovští odvedli velmi   dobrou práci.
pavelnop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2003
Matrix
Děj se odehrává v nedaleké   budoucnosti, kdy je svět   ovládán stroji, kteří   využívají lidi jen jako   zdroj energie. Aby se lidé   nebouřili vznikl   kybernetický svět Matrix ve   kterém jsou vězněni lidské   mysli. Jednou za čas se však   narodí v Matrixu člověk,   který může ovládat   prostředí Matrixu jak chce.   Tomu se snaží zabránit   smyslové programy - agenti,   kteří chtějí takou   anomálii zničit. Existuje   však skupina lidí, kterým   se podařilo vymanit se z   osidel Matrixu a ti tuto   anomálii - člověka s   přezdívkou Neo zachrání.
jahudka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Carrie-Anne Moss
Film, který mě hodně zaujal   i když ho nepovažuju za   něco extra, tak přinesl   něco co tu ještě nebylo a   rázem se z filmu stal kult.   Vynikající námět, který   je bravurně zpracovaný. Film   prostě nemá chybu, ale   bohužel se na něj autorům   nepodařilo navázat v   dalších dílech.
ApexTwin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.10.2007
Matrix
No co tu napisat :o] Do   posledneho detailu   prepracovany filmik s vybornym   hereckym obsadenim a na druhej   strane aj vybornymi hereckymi   vykonmi, s genialnymi   efektami, ktore beru dych,   proste Matrix. Myslim ze dlhu   dobu bude mat v mojej   "filmoteke"   prvenstvo.
markus48
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.4.2007
matrix
dlho som odolaval tomu aby som   si ten film pozrel videl som   ho asi po roku a pol od   uvedenia do kin ale uchvatil   ma, perfekte triky a uzasna   myslienka to boli hlavne prvky   ktore ma uputali na prvom   diely
petrasek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2009
Super vychytaná myšlenka   Matrixu, skvělé digi triky,   parádní Keanu... Tento film   Vás donutí myslet a když   pochopíte, je Matrix Váš...
DeWitte
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Vse je MATRIX hehehe napadlo   asi kazdeho z nas co kdyz je   to okolo nas vazne MATRIX??Me   ano:-)a nestydim se za to...je   to sqely film...
Hannibal.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.4.2010
Určitě ze je to jeden z   nejlepších Sci-fi co znám s   perfektním scénářem a   režií. Nelze filmu upřít,   že je vizuálně opravdu na   výši a originalitu.
Zippy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.2.2004
Je to něco nového. Je to   něco skvělého. Je to jistě   průlom v kinematografii. Film   mě zaujal, i když jsem ho   viděl až dlouho po jeho   uvedení. V době, kdy jsem   netušil, že později   přibudou ještě další dva   filmy a vznikne trilogie   MATRIX. Nádherné bojové   umění, krásné akční   scény, kůže, latex a   mobilní telefony. Možná by   stálo za to, stát se   hackerem. MOžná že na   každého někde ten Morpheus   čeká.
Merito
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.5.2007
Film na svou dobu neokázale   dobrý. Myšlenka i děj   velice pěkně   zpracované,akční scény   jsou opravdu akční, ale co   víc je tak úchvatného?   Shlédněte a uvidíte. Ale   jak to většinou bývá   pokračování už za moc   nestojí (tedy podle mého   názoru) čím to asi je?   CHyba v Metrixu?
muad
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.6.2007
ra
matice patří do kategorie   fimů, které se jen tak   neokoukají. Zato okoukali   mnoho od jiných zdrojů,   docela to připomíná další   OS od Widlí. Filozofické   otázky našeho bytí a   budoucnosti zaměstnávají   naši hlavu, Neo si získává   sympatie a oku lahodí efekty   a zmáklé bojové scény   daleko za hranicí možností   lidského těla.Sííííla.
karel.volny
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.12.2007
super,skvely,proste   nejlepčí...sice dvojky ma   víc akce,ale bez toho,aby   človek vedel,jak to začalo   by to   nešlo...Neo..Trinity..
nemam co dodat...musíta   videt....
makycc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2009
Nejlepší sci-fil film jaký   jsem kdy viděla. Moc se mi   líbí akční scény a   zajímavý námět na   příběh. Dokonce mě i   mrazilo když jsem se na   tenhle film dívala. Všem   doporučuji.
Dogfish
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.2.2011
Jak řekne agent Smith pane   Andrsne, hned můžete čekat   nějakou levárnu. Ten film je   už dnes klasika. Akční   scény skvělé a když jsem   ho viděl poprvé, byl jsem   hotový. Jednoznačně   nejlepší z celé trilogie.
drad007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2014
super
super námět, super film se   skvělým hereckým   obsazením. Velmi dobře   zvolené kostýmy. Otázkou   zůstává co je realita :)
Rudyamon
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.2.2011
Cesta zvaná Matrix ...
S největší   pravděpodobností nebude mé   hodnocení Matrixu nestranné,   protože tento film patří k   mé osobní špičce v žánru   sci-fi. Celou sérii jsem již   viděl opravdu mnohokrát a s   počtem shlédnutí se   vyvíjelo i mé pochopení   děje, který je určitě   aspoň na první shlédnutí   hodně těžkým soustem. Film   je prosycen náznaky,   narážkami a v určitém   smyslu i odkazy na jiné   filmy, například   "odpověď je tam   venku", ve kterém   zarezonuje známá fráze Foxe   Muldera z Aktů X. Film je   celkově sbírkou různých   známých i méně známých   citátů, které se ale drží   kontextu a ve chvíli, kdy   jsou vyslovená, působí   jakoby nabyli ten opravdový   smysl až v tomto filmu. V   prvním dílu jsme svědky   proměny Nea, hackera, který   celý život cítí, že něco   je jinak a hledá to, v   člověka, který je najednou   rozhodujícím článkem ve   válce se stroji a poslední   nadějí zbytku lidstva.   Sledujeme ho jak, ačkoli   nevěří ve svou výlučnost,   krok po krůčku získává   víru v sebe a ve svou úlohu   v boji, který až do jeho   příchodu něměl téměř   žádné vyhlídky na   úspěch. Ve chvíli, když na   konci filmu vyjde z telefonní   budky, je to už nový Neo   plný sebevědomí, který už   ví, kde je odpověď.   Herecké obsazení filmu je   naprosto skvělé, i když si   u mnohých filmů dokážete   představit v hlavních   rolích jiné herce, v tomto   filmu to prostě nejde.   Představitelé Nea, Trinity,   Morphea a taky agenta Smithe   byli prostě ideální a   jedinou možnou volbou. Po   trikové stránce nepochybně   působil Matrix v čase svého   vzniku jako zjevení a   myslím, že to platí   pořád. Ve filmu je použito   mnoho opravdu originálních   triků, které jsou navíc   provedeny naprosto   profesionálně a s   absolutním přehledem. V   souladu s myšlenkama   vyřčenými ve filmu můžu   jenom zkonstatovat: Matrix   vám může jenom ukázat   dveře, ale projít jimi   musíte sami. Je ale rozdíl   znát cestu a jít po ní.   Pokud ale po ní půjdete v   souladu s myšlenkou filmu,   nemůžete zabloudit ...
fefee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.12.2007
Matrix, kto by ten film   nevidel...
Jednoznačne   najlepšia je jednotka, ako to   tak býva.
Aj keď   málo komu stačí ten film   vidieť raz,musí ho vidieť   aspoň 2 krát aby pochopil o   čo vlastne ide. Totálne   podarené dielo.
Jogi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2009
Jeden vôbec z najlepších a   najúspešnejších scifi   filmov, čo som kedy na   obrazovkách videl.   Vynikajúce efekty, ktoré sú   priam až neuveriteľné. Keď   som ho videl prvý raz v kine   svojím pestrým a perfektným   obsahom má tento film veľmi   upútal.
sorg
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.8.2008
Matrix jsem neviděl hned jak   se objevil v kinech, ale až   po nějaké době, pak jsem se   na něho podíval ještě   několikrát. Co mě na něm   hned uchvátilo to byly triky.   Co se týká děje tak je to   "našlapané"   akční sci-fi s rádoby   filozofickou zápletkou(celá   ta filozofie mi příjde   hodně stříklá jedním   mystickým směrem v   křesťanství smíchanou s   kybersvětem, takže nic   originálního co svět   ještě neviděl se nekoná) a   přídechem tajemna, které   tomu jen dodává šťávu.  
A výsledek je opravdu   originální a "dobře   koukatelný". Znám mno   horších filmů, ale jso i   mnohem lepší. Toť můj   názor.
Nikoleta
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.4.2009
MatiXx
Tenhle film konec 3 dílu sem   moc nepochoila jinak bomba u   všech 3 dílů jsem brečela   nechápu ty co se jim to   nelíbilo je to fakt bomba je   to akční až moc a to miluju   ja se z toho zbláznim viděla   jsem to asi 33 každej díl   ale jinak sranda a tak dále   bejt váma stáhnu a skouknu   všechny 3 díli xD xD xD
janette
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.10.2008
Matrix si buď zamilujete nebo   ho nenávidíte... Zpočátku   jsem film nikdy neviděla   celý, jen   útržkovitě..Poté jsem se   rozhodla ho dokoukat celý -   rušivě na mě působil   kybersvět, lae to, co film   chtěl říci, mě nadchlo.   Myslím, že film má co   říct i lidem, kterým slovo   filosofie nic neříká.
lordpain
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2012
Určitě jeden ze tří   nejlepších Sci-fi co znám s   perfektním scénářem a   režií. Převratné triky a   převratný vícekanálový   zvuk. Střílecí scéna v   hale mezi sloupy je určitě   jednou z těch   nezapomenutelných. Pokud   chcete udělat sousedům   radost, pak volume doprava !   :)
Pejsek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Titulky
Skvělý film, bohužel nemohu   sehnat original DVD s   kompletními titulky, sice se   dá najít kvalitní DivX, ale   to už není ono, u originálu   vždy část chybí   (většinou od poloviny   filmu). O dabingu raději   nemluvím, prostě se to nedá   poslouchat, nechápu, kdo mohl   pro Trin a jiné vybrat tak   nevyhovující dablery.
ellis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2007
Coje vlastně skutečnost?
tenhle film jsem viděla už   mockrát.Je to můj   nejoblííbenější film   .úžastná je myšlenka filmu   ,,co když život, který   žiji já, ty a všichni lidé   kolem ve skutečnosti vlastně   vůbec není? Co když jsou   města, vesnice, příroda,   všichni lidé kolem, naše   trápení, slasti a radosti   pouhou iluzí, vjemy   vytvořenými uměle pomocí   strojů, které lidstvo   téměř vymýtily z naší   planety? Kde člověk není   žádným pánem tvorstva a   vládcem zeměkoule, ale   pouhým pohonem, baterií?   Baterií pro stroje?".   Také efekty jsou skvělé.
1stcellever
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2009
žiadna vykrádačka..
nech uz si ludia hovoria o   matrixe cokolvek, stale plati   ze to je vysoko nadpriemerny   film. kazdy si z neho zoberie   to, co chce. tento film ma   viac levelov na ktorych ho   mozeme vnimat. vela inych   filmov sa tak tvari, ale tento   naozaj obstoji. je tam pribeh,   akcia, filozofia.. a ludom co   stale omielaju ze vykradol to   a tamto (ako aj ghost in the   shell) tak hovorim ze to je   hlupost. a co "ghost in   the shell"? ten vykradol   koho? niekto tam vidi   krestanstvo avsak vela inych   ludi v nom vidi aj ine   "nabozenske" ci   filozoficke odkazy. ako som   hovoril, kazdy si z neho   odnesie nieco ine. a v tomto   filme to tak naozaj funguje.   je naprosto nevyhnutne ze sa   dielo niecim inspiruje, bez   toho by to neslo. a tento film   nic nevykradol - to mi mozete   verit. skor sa pozrite na to   co prislo po matrixe..   uprimne. dnes uz nevznikne   akcny film bez toho aby ste   tam nemali nejaky ten bullet   time..
bequadro
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.3.2011
kdyby matrix mel jen jeden   dil,byla by to legenda mezi   filmy bez jakyvkoli   "ale" ,bohuzel   tvurci si nemohli nechat ujit   tu vyzvu,jenz skryva v sobe   potencial pro dechberouci   akcni sceny-takze vyznavaci   akcnich strilecek a milovnici   efektu si smlsly a ostatnim   zbyly zrejme jen rozpaky nebo   v horsim pripade zklamani ze   zmareni dokonalosti ve sci-fi   filmu
Veeka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2012
Úžasné
Film je dokonalý, ihned jsem   si Reevese zamilovala. Spolkni   pikulku a vše se změní,   nebo si nebudeš nic   pamatovat. Film ke úžasnej   nejenom trikama a všiím, je   ůžasnej už jenom sám o   sobě od bojovích umění po   samotného dokonalého   Reevese.. Jen mě zarazil 3   díl když Neo (keanu)   zemřel, poté co jsem   slledobala filmy reevese jsem   zjistila že skoro všude   umírá a to mě začalo   mrzet. Ale nejlepší film je   Constantine, to je prostě   trhák! oba dva filmy   doporučuju buď pro   příznivce reevese ale také   pro ty co mají rádi tajemno   a bojové umění ;)
redeemed12
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.9.2009
největší slátanina.
dívali jsme se celá rodina a   po 30 min jsme to vypnuli.   Teda taková blbost,   vymývání mozků, nikde ani   stopa po hloubce, lásce,   prožitku. Filosoficky velmi   nebezpečný film šířící   nihilismus a depresi.   Podívejte se třeba na film   Matka a syn. To je nejlepší   film, jaký jsem kdy viděl.   Čistá esence lásky.
tomastul
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.8.2010
film made in usa
Souhlasím s redeemed 12 (   jeho komentář je vespod) a   ještě dodávám - o čem to   je? Proč to bylo natočeno?   Co to mělo jako být? Než se   dívat na takovouhle.... to se   raději děte projít do lesa   a pak si sedněte na louku a   dívejte se do krajiny.   Filmeček made in USA který   je o jiném světě. A co tím   filmem chtěli autoři   vlastně říct ? Chlápek co   lítá a chodí po zdi ?!
Tady na FDb. je to samej   obdivovatel americkejch   filmů, v první dvacítce   nejlíp hodnocených je jich   většina. Nemyslím si že by   byly filmy z USA lepší než   jiné filmy, holt je to tu na   FDb samej americkej chlapec co   obdivuje ameriku a místo aby   chodil do přírody nebo na   fotbal tak kouká na takový   ptákoviny jako je matrix.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih79902minih79902Diktátor (2012) 
The Dictator n
minih18603minih18603Sedmikrásky (1966) 
Sedmikrásky n
minih131129minih131129Marťan (2015/1) 
The Martian n
minih34297minih34297Půjčovna mozků (1992) 
Brain Donors n
minih9597minih9597Jeremiah Johnson (1972) 
Jeremiah Johnson n
minih13978minih13978Němý film (1976) 
Silent Movie n
minih14899minih14899Okno do dvora (1954) 
Rear Window n
minih17731minih17731Dravci (1999) 
Ravenous n
minih74008minih74008Bloodrayne: třetí říše (2010) 
BloodRayne: The Third Reich n
minih24769minih24769U telefonu Martin (1966) 
U telefonu Martin n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Matrix Revolutions (2003)

 Matrix Revolutions (2003)
Matrix Revolutions n
The Matrix Revolutions
Žánr: sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké / Austrálie
Režie: Lilly Wachowski, Lana Wachowski

(pokračování)

Matrix Reloaded (2003)

 Matrix Reloaded (2003)
Matrix Reloaded n
The Matrix Reloaded
Žánr: sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké / Austrálie
Režie: Lilly Wachowski, Lana Wachowski

(pokračování)

TV Program

ČT1 - 3 + 1 s Miroslavem Donutilem (...

21:50 - 23:04

43 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky lidského génia

21:55 - 22:50

38 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

NOVA - Survivor Česko & Slovensko (20...

21:40 - 23:40

53 minut již uběhlo
67 minut zbývá do konce

Prima - 7 pádů Honzy Dědka (2012) [TV ...

21:40 - 22:50

53 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697838
Fotografií: 763966
Plakátů: 376545
Obsahů a biografií: 178276

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10