Duben
ohodnotit

Matrix Revolutions

The Matrix Revolutions

Další název:
Matrix 3 Revolution
Žánr:
Rok:
2003
Délka:
129 minut
Premiéra v ČR:
5.11.2003
„Svět lidí se potácí na pokraji zkázy, ale stále ještě zbývá poslední naděje…“

Komentáře k filmu Matrix Revolutions

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 66
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.5.2011
Když už bych se   "vžil" do   jedničky, tak skončila   celkem   "srozumitelně" -   dvojka nejen že nebyla   nezbytná, ale ani jsem ji už   moc nepochopil...
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.3.2016
Soutěž o nejtrapnější   postavu trilogie vyhrála   vždy vědma, hlavně zde   její chytrá věta, že má   všechno začátek a konec   byla vrcholem moudrosti.   Takže pro mne je tento díl   dějově naprostá blbina.   Hlavně konec kdy dva   supermani, jenže v černém   blbnou na kvadrát. Ale zase   musím poctivě uznat, že   válka v podzemí byla   naprosto excelentní a jen   tomu dávám 4 a přidám   něco za pár novinek i když   moc jich nebylo. Tohle celé,   celý Matrix měl být   zpracován jinak a ne se   skoropohádkovým supermanem v   černém kaftanu. Není tu ani   jedna sympatická postava,   Ryderová je zde škaredá až   hanba, prostě jen efekty   stojí za to. A tady jsou   opravdu na skvělé úrovni.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.9.2008
Matrix Revolutions
Tak příběh sice trochu   zaostával, obzvláště   začátek, kde byl Neo   uvězněn mezi dvěma světy a   my diváci jsme museli   poslouchat spousty nudných   keců o Matrixu, ale   později... Boj o Sion   zachránil svou akcí celý   film. Ještě nikdy jsem nebyl   tak napjat jako při této   závěrečné bitvě mezi   lidmi a stroji. Opravdu jsem z   kina odcházel s nadšením (i   když konec mě trochu   zklamal, ale to posuďte sami,   jak se vám líbilo završení   trilogie) a s takovou chutí   bojovat za lidstvo, že kdyby   byl před kinem náběrový   stánek k vojsku, už mají   můj podpis:-)
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.3.2010
Tak tady není co   řešit,tento film jsme   potřebovali na dokončení   celého příběhu.Je fakt,že   takový konec jsem nečekal a   ani jsem to Neovi nepřál a   věřím tomu,že pro   některé zaryté fandy Nea to   musel být na konci docela   šok.
Závěrem :
K celé této sérii bych   chtěl říct,že se tvůrcům   podařilo natočit něco   neuvěřitelného a do této   doby jen těžko   představitelného.Nic   podobného tu ještě   nebylo.Chválím hlavně   vizuální efekty a triky.V   neposlední řadě také   perfektní práci   kaskadérů.O hereckém   obsazení netřeba mluvit.
petrusmev
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.2.2014
Odporná střílečka bez   myšlenky. Film blbější   než debilní počítačové   hry. Trapná vědma.   Podívaná pro magory.
Agostino
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.3.2009
Tento americký scifi,   ktorému nechýbajú moderne   prvky veľkej fantázie má   ďaleko od skutočnej reality.   Dej tohto filmu je absolútne   prehnaný akčnými   scénami,
ktoré   nedávajú divákovi žiadny   zmysel. U mňa sledovanie   tohto moderného vraku bola   obrovská strata času. Už   skutočne neviem, čo by som k   tomu viac dodal.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.10.2011
MATRIX III
REVOLUTIONS

Poslední díl trilogie   pokračuje ve výborně   rozehraném ději. V této   části je navíc vynikající   a ohromující boj o sídlo   lidí. Záběry virtuálního   světa mi připadají velmi   dobré i v dnešní době, kdy   úroveň filmových triků   postupuje mílovými kroky den   ode dne. Stále je se na co   dívat. Myslím si, že tento   snímek je vyvrcholením   celého příběhu a nelze mu   nic vytknout. Jen lidé bez   fantazie jej mohou zavrhnout.   Jenže v dnešní době se   lidé bez fantazie neobejdou,   jinak se nemají čím   odreagovat od každodenních   problémů. A tak jen více   takových filmů jako je   Matrix!
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.4.2009
Díky rozdělení filmu na dva   samostatné filmy se na   závěr dlouho čekalo . Jak   to vše dopadne samozřejmě   dobře jako v pohádkách i   Neo dosáhl svého   předurčeného cíle a   zařídil mír mezi stroji a   lidmi . Opět skvělé efekty,   ale to už nemá cenu ani   psát na efektech je celý   Matrix vlastně postaven. Jen   jsem si na konci říkal mělo   to vše cenu? Nestačil jen   první film o Matrixu?
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.9.2017
Ako to teda s nami je
Takže záver trilógie a   namiesto nadšenia skôr   sklamanie. Je to po formálnej   stránke dobre spravené, ale   presne toto som nečakal alebo   skôr nechcel. Príliš ma   nezaujímajú tie masové   bitky strojov, ktoré vlastne   tvorili až moc podstatnú   časť filmu. Najviac som sa   tešil na dovysvetlenie, či   prehĺbenie, alebo aspoň   nejaké nové skutočnosti z   mytológie matrixu a dostal   som skôr nič nehovoriace   dialógy. Na veľkofilm a   komerčné požiadavky trhu to   bolo logicky natočené, ale   skôr sa fakt mali ubrať   troška iným smerom, príliš   patetické až moc heroické a   takmer nič nevysvetľujúce.   Príbeh tu bol zo všetkých   častí najslabší. Niečo   ako technická paráda bez   ducha
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2013
Třetí a poslední Matrix   opět nezklamal.Akce,triky   efekty-super.Spousta   prapodivných strojů kteří   se snaží zničit zbytek   lidského co zbylo.Super   podívaná.
Kuvik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.3.2009
Hurá, vojna sa skončila !
Tento film mi pripadá ako   nejaká staršia pc hra,   ktorú som kedysi videl u   kamaráta, alebo možno by   obstál ako sci-fi rozprávka,   málo hodnotný film, slabý   dej - nemá ani hlavu ani   pätu, dôraz tu je najmä na   efekty (samé výbuchy,   blikanie, streľba - stále   dookola), všetko sa točí   okolo nejakých strojov z   drôtených pružín. Pripadá   mi to skôr ako analógia   Supermana (poletujúci muži   na konci filmu - neplatí tu   žiadna fyzika, všakže   ?)Keenu Reeves je u mňa   celkom obľúbený herec,   takéto role sa mi uňho však   vôbec nepáčia.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Skvělé triky nezastíní to,   že tvůrcům u posledního   dílu (nebo spíše u druhé   půle dílu druhého)   absolutně došel dech.
superfilmar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.2.2012
Musím říct, že od finále   Matrixu jsem čekal o dost   víc a je to značně   nepovedený film. Efekty a   vizualizace sice opět stojí   za to a herci to zachraňují,   ale scénář je k uzoufání   nudný a zpracování nic moc.   Ve filmu se toho docela dost   řeší, celkově je to   zmatené a jedině snad to   finále je na tom opravdu   dechberoucí a výborné.   Zbytek filmu je ale totální   zklamání. Pár   vynikajících scén tam sice   je, ale jinak je to děs a   hrůza. Sorry. 45%, opravdu   mírný podprůměr, to fakt   nemuseli. Závěr trilogie   mohl dopadnout mnohem lépe.
Misantrop
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 22.3.2011
Ozdobou tohoto filmu jsou   skvělé kostýmy a   zvláštní efekty; ale to je   asi tak všechno. Oproti   prvnímu Matrixu, který se   přece jen v něčem trochu   dotýkal ponuré reality   našich životů v zajetí   matrixu technické civilizace   a všudypřítomné kontroly,   idea Matrixu Revolutions se mi   zdá jaksi zmatená a   myšlenkově dutá a   nelogická. Padají tu různé   rádoby filosofické hlášky   o příčině a následku   apod., ale nemá to hlavu ani   patu a postavy pronášejí   sice záhadná a na poslech   hlubokomyslná slova, ale tato   slova vyznívají jako   plácání do prázdna. Nic ve   skutečnosti nevyjadřují.   Kromě toho se mi také zdá,   že představy o   kyberprostoru, v tomto filmu   prezentované, jsou, nebo brzy   budou, úplně směšné, asi   jako dřívější verneovské   představy o cestování na   Měsíc ve vystřelené   dělové kouli. Je to zkrátka   a dobře pitomost.
T2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.7.2018
║Rozpočet   $150miliónov║Tržby USA   $139,313,948 ║Tržby   Celosvetovo $427,343,298║   Veľká škoda, boj o Sion   nebol tým čo by človeka   naplnilo, príbeh tiež   klopíta, aspoň že   záverečný súboj koľko   toľko vynahradí. /videl v   kine: 75%/
Mlapiska
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.8.2007
Ano, byla jsem i na trojce –   a i tu jsem s přemáháním   vydržela až do konce. Do   davu jsem nechrápala, vždyť   je to tak hlasitý, že u toho   bohužel spát nešlo.   Zatímco jednička se   oháněla alespoň nějakou   myšlenkou, která mě sice   neuchvátila, ale byla tam,   tak trojka je jen záplava   digitálních triků, které   mě vždycky dokážou   spolehlivě otrávit.   Zastánci prominou, ale tohle   vážně nedokážu skousnout.
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.12.2005
Vsetko tu uz bolo v   predchadzajucich dvoch   dieloch.Nic   neprekvapi.Beznadej a   zufalstvo,viera v   Spasitela,ktoreho vedie vpred   jeho osud.Zaujalo prelinanie   reality a Matrixu.Kvalitny   film,ale nepriniesol nic   nove,mozno len zaver bol   trochu prekvapujuci.
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.8.2011
Famózní závěr famózní   série. A opět tu platí -   výborná akce, dechberoucí   triky, kulervoucí hudba a   hlavně geniální herci,   kteří příběh posunuli o   pořádný kus dopředu.   Osobně si nedokážu   představit nikoho jiného,   kdo by se dokázal zhostit   Nea, Trinity, Morphea či   agenta Smithe lépe. Matrix   neoddiskutovatelně patří do   klenotů filmové knihovny.
seagal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.5.2011
Mňa táto časť Matrixu   vôbec nezaujala.

Dejovo úplne slabé,   efetky na nízkej úrovni.
Ale dalo sa to vydržať,   lebo je tu Keanu Reeves.
Cash89
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.2.2008
Celé ukončení trilogie   dopadlo pro mě snad nejhůře   jenom jak to šlo. Skoro celý   film se odehrává mimo   matrix, tedy v tom studeném,   tmavém a celkove ošklivém   světě, plném robotů. Celá   stylizace je výborná,ale   děj to celé neuhraje.   Boužel
mildaaxe
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.10.2012
Prý je Reloaded a Revolutions   jeden film přeseknutý na   dva. Nemůžu souhlasit.   Možná trochu z hlediska   příběhového (ehm, či   spíše z těch několika   náznaků a pár   skutečností, které se v   předchůdci objevily).   Myslím, že by u mě mohl   tenhle snímek fungovat   klidně i samostatně. Jenom   by se nesměl jmenovat Matrix.   A myslím, že by dokonce   fungoval, i lépe. Wachovští   se patrně zbláznili a   dobrovolně se vzdali toho, co   jsem určitě nejen já na   téhle sérii nejvíce miloval   – totiž Matrixu, jako   světa neomezených možností   (nejlépe těch bojových),   kde se můžete vyhnout   kulkám, běhat po zdi nebo   skákat dva metry do vzduchu.   Nebo jako povědomá   postavička létat nad městem   aniž by to vypadalo blbě (to   plagiátorství je hrozné, co   na to Superman?:-), je to   přeci jenom „jako“, v   téhle umělé realitě přece   není nic nemožné. Většinu   času z těch dvou hodin   totiž strávíme v opravdové   realitě. Do té virtuální   zavítáme opravdu jenom   párkrát a v mém případě   z toho navíc tvůrci   vytěžili jenom dvě, navíc   spíše jen průměrné scény   – Peklo a souboj Neo x   Smith. Stanice metra je   vyloženě pitomá. Od   nezajímavě sterilních zdí,   přes nechápajícího Nea,   podivný rozhovor s programem   v doprovodu dcery a   manželky(?!) až po   šíleného strojvůdce (pokud   to, co říká (a Vyvolenému   svým útokem vlastně i   dokazuje) je pravda, potom to,   co jsem se dosud o Matrixu   dozvěděl, zní jako jedna   velká lež. Skoro jako ta, o   které pověděl Neovi   Morpheus už v prvním díle).   Bohužel to není zdaleka   všechno k záporům. Zelený   text kódu tentokrát vykazuje   příliš mnoho ERRORŮ,   které zabraňují hladkému   chodu této reality. Dokonce   ohrožují existenci Matrixu   jako takového!
1.Očekával jsem, co   vyleze s linky s francouzem a   Persephone? Nic, slepá   ulička.
2.Co Smith,   co nám poví pěkného?   Vlastně nic.
3. A jak   se vyrovnali tvůrci se smrtí   představitelky Vědmy? Najali   nezajímavou babu s několika   tak inteligentními dialogy,   že bych jí klidně i   vystřihnul (potažmo nehledal   náhradu za zemřelou a   postavu Vědmy zkrátka   vyškrtnul ze scénáře k   závěrečnému dílu).
4.A co Neo? Naplní svůj   osud? Jistě. Podobnost jeho   osudu s tím Ježíšovým je   ještě zdůrazněna. Jenže   vzhledem k nevalným kvalitám   scénáře druhého a   třetího dílu to působí   chvilkami už lehce   parodizujícím dojmem.
5.A co se vlastně celou   tu dobu ve filmu děje, když   se to jmenuje Matrix a ten tam   skoro není? Inu válčí se   ve velkém mezi lidmi a   Sentinely.
6. Jejej, to   vypadá nebezpečně, co   ostatní staří známí?   Umře někdo, jak bývá   dobrým zvykem? Objeví se v   té finální bitvě taky   nějaký ten „nečekaný“   hrdina? Ano. Ano.
7.A   jak to vypadá? Ale jo,   dobře, jenom je ta scéna   zbytečně dlouhá a   absolutně   „nekulervoucí“. Ale   vlastně dobře za ní, jinak   by tenhle díl působil snad   ještě prázdněji než ten   spíše oddechový   předchůdce.
7.A   dočkáme se nějakých   dalších vysvětlení? Nebo   hlubokomyslných myšlenek a k   orgasmu přivádějících   dialogů? Třikrát ne. Ač se   mi to zdálo velmi   nepravděpodobné (ba   nemožné), Revolutions jsou   příběhově, dialogy a   vlastně i svým poselstvím   (ehm) podobně primitivní,   jako zábavný Reloaded, kde   mi to tudíž nevadilo.
8. A co hudba? To byla   podvakrát velmi silná   stránka série. Ano, i teď   za to stojí. Pro mě je   poprvé mnohem povedenější   než vizuál.
9.   Dobře, tak co ten konec?   Povedl se? Možná jsem   totální debil, ignorant a   tupec, ale jsem přesvědčen,   že vůbec ne. Není ničím   zajímavý, není nijak   objevný a určitou jeho   část jsem pořádně   nepochopil. Navíc se k němu   dospěje tak primitivním   způsobem (tím nemyslím   souboj se Smithem, jehož   postava pro mě vlastně nemá   ve trojce žádné logické   opodstatnění), že se budete   divit, jak je možné, že   tyhle dvě „rasy“ spolu   bojují už tak strašně   dlouho. A že na konec války   byly potřeba hned tři filmy.   A že to stálo asi 363   milionů dolarů. A že…
10. Ale vždyť spousta   lidí tvrdí, jak třetí díl   nádherně tuhle trilogii   završil, všechno to do sebe   pasuje, všude se válí   hromady chytrých myšlenek,   odkazů a poselství (možná   tam několik zástupců   těchto veličin skutečně   je, ale přes ty hromady   okolního hnoje jsem se k nim   nedokázal dostat. Kdo by se   tomu taky mohl divit?) Že ta   bitva je dechberoucí a že   všechno, co se odehrálo ve   dvojce je skvěle využito a   vysvětleno tady. Pokud   někoho z této kategorie můj   komentář naštval, rád si   od něj tenhle film nechám   vysvětlit.
Takže   závěrečný pocity z   trilogie jsou značně   rozporuplný. Přes nesporné   kvality Reloaded, kvůli jeho   přímé návaznosti na tenhle   průměrný díl si myslím,   že mělo zůstat u toho   jediného, do detailu   promyšleného, krásně   vybroušeného a opravdu   stimulujícího snímku.   Protože jako trilogie trochu   sráží dojmy z onoho   výborného dílu prvního.   Zkrátka - cítím chybu v   Matrixu. Asi byl změněn a   sním i scénář obou   pokračování, jinak by   přeci musela být   pokračování na hranici   geniality.
RwlBem
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.10.2016
Místo strhujícího závěru
snad nejhorší,   nejnaivnější a   nejnudnější část celé   tématické minisérie. Dle   mého výrazný milník trendu   "nové   kinematografie", kdy   tvůrci filmu rezignovali na   logiku a počítají s tím,   že diváka zavalí   monstrózním vizuálem tak,   že bude lapat po dechu. A   pokud to snad mělo být   podobenství o spasiteli, tak   hudba (hudba?) v titulcích to   zabila už uplně.
killy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Tak toto je nejslabší film z   celé trilogie Matrixu. Čekal   jsem pořádnou závěrečnou   bitvu se stroji. Místo toho   přišlo usmíření.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.3.2012
Třetí díl je takovou   třešničkou na dortu, ke   které jsem musel dozrát a   věřím tomu, že se v ní   ztrátíte bez předchozího   zhlédnutí 1. a hlavně 2.   dílu s nímž tvoří jeden   celek a autoři se   neobtěžují s nějákým   vysvětlováním a dá se v   něm ztratit i po shlédnutí   obou předchozích. Už jste   se rozhodli ho shlédnout,   teď už zbývá to   rozhodnutí pochopit. :-)
rimmerova-motorka
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.10.2016
Bitva v podzemí se povedla,   ovšem jinak je to dost   slabé. Plno žvanění o   ničem. Hlavně nechápu,   proč je 95% obyvatel   černoši, asiati a indové.   To je nějaký nový trend?  
P. S. Rada starších   Sionu je identická s   Evropskou komisí. Stroje   chtějí všechny lidi pobít   a Rada nechce povolat všechny   k obraně. Divím se, že je   před bitvou taky   neodzbrojili.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.7.2014
The Matrix Revolutions
Revolúcia je tu a bohužial   zaostáva aj akciou a aj čo   ma velmi zamrzelo   príbehom.Celý film sa tu v   podstate bojuje o Zion a Neo   bude bojovat s pánom   Smithom.Pekné efekty a   zakončenie.Pre tých ktorý   videli Matrix a   Matrix:Realoded nutnost.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.5.2009
No tohle už bylo   zbytečný.Bylo to založený   jen na válce strojú.Tohle   už není MATRIX s Neonem a   agenty.To se stáva když   filmaři jsou nenasitní a   filmy jsou postaveny jen a jen   na efektech.
matej69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Jednička se mi líbila,   dvojka taky, ale tohle mi   přišlo trochu přehnaný -   jak Neo likvidoval Sentinely a   jak na konci zlikvidoval   všechny Agenty.
  Přišlo mi, že autorům   došly nápady...
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2003
Měla v tom trochu zmatek
Když jsem byl v pondělí na   Matrixu s přítelkyní,   říkal jsem si jestli mám   víc film jen vnímat nebo se   ho snažit pochopit.   Nemyslím, že bych nějak moc   nechápavý, ale tentokráte   jsem si chtěl prostě užít   všechny ty triky a scény   naplno. Takže jsem prostě   ignoroval všechny   filosofické otázky, které   se mi honily hlavou a vnímal   čistě jen děj a výborné   scény. Moje přítelkyně si   zvolila úplně opačnou   strategii. Snažila se ihned   na všechno přijít a tak   jsem několikrát během filmu   slyšel : Proč....., a: Jak   t, že......., a: Kdo   je........, z čehož jsem   usoudil, že se ztratila ve   víru otázek a byl jsem rád,   když pochopila, že během   filmu ji to prostě vysvětlit   nemohu.Ta dobrá věc na tom   byla, že jsem se mohl zase   nerušeně dívat na film, ta   špatná, že jakmile film   skončil ukrutně jsme se   pohádali ohledně smyslu   některých scén a dialogů,   takže vám radím, pokud   nemáte totožné myšlení   jako váš partner, tak na   Matrix nechoďte spolu,   protože je to tak výbornej   film, že by byla škoda, aby   jste si ho neužili. Prostě   tam běžte a jen si sedněte   a dívejte se. Nesnažte se   nic pochopit hned, protože   nakonci se vám to všechno   vyjasní:)
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Správné Sci-fi se vším   všudy. Celá trilogie stála   za zhlédnutí, bylo by nefér   hodnotit všechny tři díly   jinou známkou než 10,   protože tato trilogie si to   opravdu zaslouží. Po více   filozofické jedničce   přišla dvojka, která nás   akční stránkou všechny   pohltila. Trojka pro mne už   vyvolává otázky, zda je   možné něco takového   natočit, aby to diváka   stále drželo v křesle a   povedlo se. Všichni jsme se   totiž těšili na konečný   závěr, který na nás   netrpělivě čekal z   předchozích dvou dílu +   akční stránka v   počítačovém podání.   Nutno podotknout, že režie   byla zmáknuta na jedničku.   Celý příběh filmu byl   založen především na   akčních scénách, důvěře   a na okamžiku situace.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2009
Závěr trilogie se povedl,   jen jsem netušila, že konec   bude tak smutný.. a to   úmrtí Nea i Trinity.. jinak   se to docela bratrům   Wachovským povedo!!
Ivett
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.9.2007
Jedním slovem: zklamání. A   to dost velké. Jednička byla   skvělá, dvojka o trošku   horší (ale přesto hodně   dobrá), ale trojka je   hloupá. Nápad už je   strašně okoukaný. Ale ani   to by mi nedonutilo dát jen   čtyři body. Může za to   hlavně špatně roztržený   děj. Chvilku jsme v Sionu,   chvilku v matrixu, pak zas   někde úplně jinde. Navíc   člověk si užije jen těch   pár akčních scén, které   ovšem taky už nejsou, co t   bejvalo. A konec? Čekala   všechno možné, ale takhle   blbej teda ne.
AcidBurn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.10.2005
Tento film dokonale ničí   dojem obou předchozích   dílů...zatímco jednička   byla super nápad, dvojka byla   o akci a o posunu hrdinů k   rozuzlení, tak trojka hned v   prvních 15 minutách doslova   pohřbí všechny dobré   nápady a celkový dojem z   obou dílů...nechte si ujít   a radši si vymyslete vlastní   zakončení celé ságy...
Vanous
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Tak trojka pro me byla   obrovske zklamani. Po super   jednicce, vicemene dobre   dvojce byla trojka hrozne   nudna, nezazivna a proste   nedobre vyresena. Nastesti   aspon velke finale probehlo   tak, ze se temer nic nezmenilo   a lide si budou zit tak jak   svou zvykli a v "dalsim   veku" prijde dalsi NEO,   ktery bude zase Hegelovsky o   stupen vys.
Warrior7
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.1.2010
Slabé, slabé,   slabé...opravdu jenom slabý   odvar předchozích dvou   dílů. Už to nebyl ten   starý dobrý matrix, který   jsme znali z prvních dvou   dílů. U tohohle dílu jsem   se vyloženě nudil, ale když   už jsem byl v půlce filmu,   tak mi nezbylo nic jiného,   než se na něj dokoukat. Ale   podruhé bych si ho rozhodně   nepustil. Nechápu, jak   Wachowští mohli takhle   přestřelit :-/
Riggs85
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2012
Matrix II a III jsou na efekty   daleko lepší ne díl první,   ale dějově a atmosférou   trochu upadly. Ale stále se   jedná o vynikající filmy.
scajo
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.1.2005
Ne, nelíbilo se mi to.. Už   Reloaded jsem vytýkal mnoho,   ale ještě se na to dalo   koukat, Revolutions už je jen   snůška slaboduchých keců a   prázdných filozofických   mouder, které jsou pro   jistotu podány takovým   způsobem, aby je nikdo   nepochopil.. Navíc přibyly   stupidní hrdinské kecy (a   činy) a u té slavné bitvy v   docích jsem po pár minutách   začal zívat.. Jediné, co z   akčního hlediska stojí za   řeč, je závěrečný souboj   Neo vs. Smith, který se ale z   mého hlediska (i přes svou   velkolepost, nabušenost a   zdařilé triky) ani zdaleka   nevyrovná jejich souboji v   metru z prvního Matrixu, u   kterého jsem kdysi skoro   nedýchal.. Revolutions sám o   sobě není dobrý film a jako   vyvrcholení a završení   cesty, kterou před pár lety   započal excelentní první   Matrix (a která neměla   pokračovat) je to prostě   děs..
mirhasik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.4.2007
Po Reloaded jsem sice   zklamaný byl, nicméně jsem   stále doufal v bombastické   zakončení trilogie.   Bombastické zakončení se   dostavilo ve formě   největšího zklamání ve   filmové historii! Kulhající   scénář Reloaded dokulhal do   chromického stavu, herecká   marnost a trapnost dialogů   dosáhla gigantických   rozměrů. Ani přehršel   vcelku slušných   digitálních efektů (nad   kterými za pár let stejně   mávnu rukou) nezlomil mé   přesvědčení, že Matrix   měl zůstat jen jeden jediný   a to hned ten první. Páni   Wachovští, za jedničku   děkuji, za zbytek vás   proklínám!)
ergotoxin
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Pěkná forma, ale žádný obsah
Velký odklon od původního   Matrixu a dost velké   zklamání. Místo   filosofického cyberpunku zde   dostáváme jakousi   náboženskou alegorii, místo   akčních přestřelek se   samopaly v každé ruce zde   máme počítačovou armádu   agentů Smithů (baleťácká   rvačka je asi nejnudnější   částí filmu), místo   Trinity zde je... mrtvá   Trinity. Asi se na to sama   nemohla dívat.

Abych ale jenom   nekřivdil, obrovská bitva v   Zionu byla zpracovaná   vážně efektně, stejně   jako samotné město   strojů. Velmi dobře, ale   také velmi jako z úplně   jiného filmu. Epic fail pro   původní fanoušky.
sarf
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.5.2008
Kdyby se tenhle film jmenoval   jinak stejně jako jeho   hrdinové, byl by to   nepovšimnutelný   podprůměrný představitel   svého žánru. Takhle je to   kukaččí vejce v hnízdě   orla. Oproti dvojce měl   jedinou výhodu: nemohl být   už zklamáním. Přesto po   direktu mezi oči diváka od   Reloaded přišla rána z   milosti. Kdo na to byl   zvědavý, dobře nám tak.
Pyjan_eS
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.4.2009
Závěr trilogie nepřináší   nic nového, jen pořád   stejné scény dokola a   dokola. Nic moc no, dokonce   sem u toho usnul a to se   nestává často! :-)
btip007
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.2.2012
Důstojné završení   trilogie, kde se mísí   mystérie s akcí. Boj strojů   s lidmi je místy, až   úchvatný a dají tak   zapomenout na poněkud   rozpačitý začátek a   především na konec filmu,   který asi pochopil jen málo   kdo. Patrně to byl záměr,   aby případné čtvrté   pokračování mělo na čem   stavět. Přiznám se, že   jsem vůbec nepochopil jakým   způsobem Neo, zneškodnil   agenta Smitha. Závěr filmu   je takový nijaký a vůbec se   mi nelíbil.
Kecka1
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Jestli druhý díl byl jako   cizopasník na jedničce, tak   trojka je jak kopání do   mrtvoli. Chyba, že ho vůbec   natočili!
Bouvard
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2004
Ve své době nejlépe   zpracovaný sci-fi/akční   námět. A souboj v docích je   dle mého nejmasovější   scénou doposud natočených   akčních filmů. Pravým   opakem kvality oplývají   dialogy- ty jsou (pokud se   nejadná o fakta) otřesné a   film značně degradují. Jako   vyvrcholení trilogie je však   Revolutions povedené.
pravo
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Matrix Revolution je veľmi   slabučký odvar pôvodného   Matrixu a keby to nebol film   rady Matrix tak by o pár   rokov o ňom nikto nevedel,   ale má šťastie, že je to   M3. Pri sledovaní tohto   snímku si treba dať pozor na   jednu vec , aby človek   nezaspal. Filmové triky a   akčné scény su i v tomto   filme na slušnej úrovni, ale   to sme od súrodencov   Wachowskich očakávali a   nemožno tým zakryť   evidentné slabiny príbehu.   Iba jedno si už prajem v   súvislosti s Matrixom , aby   nejakého po peniazoch   bažiaceho producenta   nenapadlo natočiť ďalší   diel nedajbože viac dielov.
lidri10
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.7.2009
Matrix Revolutions
Závěr triologie, který má   rozhodnou o tom, zda_li Neo   zvítězí a lidstvo přežije   a nebo prohraje a lidem   nezbyde žádná naděje! Ale   Neo je vyvolený, takže   závěr si každý už může   vyvodit sám!
sussy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.9.2005
Opět platí omýlaná pravda,   že čím víc dílů, tím je   jejich kvalita horší..
Nalimex
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2007
pre mňa ešte lepšie ako   prvý diel.
Vrcholom   bol boj proti 100 Smithom. To   sa nedá vyhrať.....a predsa   sa dá.
Samozrejme že   to treba brať ako SCIFI !!!!!
moudrc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.11.2008
Oproti druhému dílu již   tento díl opět hýří   nápaditostí a fantazií.   Napínavý průběh a skvělé   finále. Opravdu skvělá   trilogie.
McFady
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.7.2009
n n
Debilní mi přišla ta   revoluce strojů!! Když ta   válka začínala, ještě se   to dalo, ale když se tam   válčí po celej film, tak je   to NUDA! Podruhé bych to   vidět nemusel
transparenec
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.4.2008
Rozhodne to bolo lepšie jak   dvojka, ale na jedničku to   určite nemá. Pekné akčné   scény, hlavne boj medzi   strojmi a ľuďmi.
Ivik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.1.2004
Sh*t
Krasny nadherny MATRIXXX,   Jednotka prosto bomba, jeden z   mojich kultovych filmov,   Dvojka mierne sklamanie ale   este sa dalo vydrzat, Trojka   ... proste otras hnu a odpor,   jedine co ma spolocne s   jednotkou a dvojkou su herecke   obsadenia. Je to jeden z   najhorsich pokracovani co som   kedy videl. Moj nazor je kdo   si to che pozret ten si to   pozre ale skoda oci jak som   cital. Inu tesim sa na 4-ku,   ktora ako dufam bude rozdelena   na 15 casti.
Petrusis
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2004
Revolutions je o něce lepší   než Reloaded, ale mezi vysoce   kvalitní kousek nepatří.   Film nelze hodnotit jen podle   akčních záběrů či   digitálních efektů, u   Matrixu jde o jeho hlubší   smysl který musíte pochopit.
DeWitte
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Nejlepsi akce je na konci kdyz   neo bojuje s miliony   agentu...a nakonec jen s   pravym agentem....kazdopadne   je to trilogie lepsi nez PP.To   100%
kanyak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.10.2010
Trojka už je asi malinko   pozadu oprpti prvním dvěma   dílům, ale stále patří   mezi mé nejoblíbenější   filmy. Schutí už jsem   skouknul všechny díly   nejmín 4krát.
muad
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.6.2007
3
Že by si třetí díl   zasloužil jen 3body??Ano,   zasloužil, ale moje   hodnocení berte s rezervou,   páč jsem nudné scény   přetáčel a celý jsem to   přejel za 10minut.Nevim, co   bych na tom dělal v   kině...asi žmoulal pop-corn,   usrkával sprite nebo chrápal   do davu.
cold
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 14.1.2004
škoda slov
šel panáček šel šel šel   šel a zase šel šel šel a   najdnou se zastavil. Tak a   mám scénář pro Matrix   4.
Něco tak   strašného jako je Matrix   revolutions jsem nikdy   neviděl škoda slov a peněz.
Rudyamon
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2011
Jak se vzorec lásky podobá šílenství ...
Po přečtení velké spousty   komentářů si chvilkama   připadám jako naprostý   cvok, že mám tenhle film   opravdu moc rád. Ale co   divák, to názor a já jsem   ten svůj dostatečně popsal   v hodnoceních prvních dvou   dílů. Pokud jsem v   hodnocení dvojky moc   necitoval, tak to využiju, i   když poněkud vytrženě z   kontextu, teď - ano, miluji   tento film a chápu, že je   "opravdu podivuhodné,   jak se vzorec lásky podobá   šílenství".   Revolutions nám ukazuje   posledních zhruba 24 hodin   války posledních lidí se   stroji. Popisuje přípravu   armády na rozhodující   bitvu, kterou ale nemají   šanci vyhrát, a taky cestu   Nea, který ví co musí   udělat a možná tuší, co   musí ztratit. Závěrečný   souboj Nea a Smithe je   naprosto dokonale zvládnutý,   Hugo Weaving v roli Smithe je   prostě fantastický. Snad ten   konec, kdy nevíme co se   vlastně stalo s hlavním   hrdinou, je trochu   zvláštní, ale snad to tak   mělo být. Jak jsem   upozorňoval již v hodnocení   prvního dílu, Matrix je pro   mě jeden z nejlepších   sci-fi filmů a proto   pravděpodobně nemůžu být   nestranný a pokud jsem ve   filmu i zaznamenal nějaké   rušivé prvky, jako správný   fanda, jsem je přehlédl,   případně vydal za klady.   Myslím, že to je naprosto v   pořádku. "Správnost   rozhodnutí se potvrdí až   když ho učiníme" a já   jsem učinil rozhodnutí   hodnotit film podle svého   srdce a udělal jsem dobře.
Beruska123
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.5.2007
Tenhle je ze všech dílů   nejhezčí   mooooooooooooooooooooooooooooo   ooooooooooooooooooooc se mi   líbí mohla bych na něj   koukat   pořád!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   !!!     Doporučuji
Fruiko
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.12.2003
Žádná revoluce
Abych řekl pravdu, na Matrix   Revolutions jsem se těšil a   to hodně. Ještě aby ne,   vždyť Reloaded nebylo na   pokračování špatný, sice   nebylo dějově moc   vyvážené, ale vizuální   stránka tento nedostatek   nahradila. Ovšem v   Revolutions vizuální   stránka vyprchal popřípadě   se změnila. Už to není   Matrix, ale Star Wars,   protože lidé bojují   téměř celý film v   kanálech s chobotničkami a   jinými stroji. Dobře vypadá   to úchvatně, ale není to   MATRIX! A tak jediné čím   nás autoři snaží   uchlácholit je závěrečná   scéna souboje Nea a agentem   Smithem. Ale to mi teda   nestačí.
Wolf72
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2011
Stále trvám na   svém...Matrix je luxusní   filmová zábava i ve svém   třetím pokračování! A že   toto scifi pane Agostino   "má ďaleko od   skutočnej reality"? Snad   právě o to tvůrcům   šlo,nebo ne?
petr99999
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Je to skvělé pokračování   prního dílu, rozhodně však   doporučuji pro sledování   tohoto dílu mít v záloze i   poslední z této trilogie,   protože má otevřený konec.   Co se týče děje, je v něm   vše co se dá od takového to   filmu očekávat, ovšem s   prvním dílem se to bohužel   nedá srovnat.
Pejsek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
skvělé pokračování
Je to skvělé pokračování   prního dílu, rozhodně však   doporučuji pro sledování   tohoto dílu mít v záloze i   poslední z této trilogie,   protože má otevřený konec.   Co se týče děje, je v něm   vše co se dá od takového to   filmu očekávat, ovšem s   prvním dílem se to bohužel   nedá srovnat.
1stcellever
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.1.2009
ako som pisal aj k inym   matrixom, tento film nie je   pre kazdeho. avsak stale   zostava vysoko nadpriemerny s   hlbokym tienovym pribehom pre   pozornych divakov. rozhodne to   nie je lacna brecka ako o nom   vacsina siri. nestotoznujem sa   s hodnoteniami ake tento film   u nas obdrzal.
petrherkules
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2013
kazdy
Kazdy komu se libi scifi,   velmi oceni i tento film. Lide   kteri maji radeji nekonecne   seriali o vrazdach ci   nemocnicich, at radeji hned   prepnou jinam.
daannaa
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.3.2009
Matrix 4
Nejlepší byl teda první   díl. Pak ten výkon herců   upadal. Ale stejně bych se   ráda dočkala 4. dílu.ale   vůbec netuším, že by ho   plánovali. Kdybyste o tom   někdo něco věděl tak se mi   ozvěte.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih50896minih50896Kde bydlí štěstí (1987) [TV inscenace] 
Kde bydlí štěstí n
minih144918minih144918Zloději zelených koní (2016) 
Zloději zelených koní n
minih47192minih47192Strach Fay Grimové (2006) 
Fay Grim n
minih15464minih15464Parta za milión (1990) 
n
minih24818minih24818Vyhrávat potichu (1984) 
Vyhrávat potichu n
minih40727minih40727V jako Vendeta (2006) 
V for Vendetta n
minih43282minih43282Pustina (2006) 
Wilderness n
minih46497minih46497Gabriel: Anděl pomsty (2007) 
Gabriel n
minih45130minih45130Miluji Tě! (1978) [TV film] 
Miluji Tě! n
minih29720minih29720Taxi (1998) 
Taxi n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Matrix Reloaded (2003)

 Matrix Reloaded (2003)
Matrix Reloaded n
The Matrix Reloaded
Žánr: sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké / Austrálie
Režie: Lilly Wachowski, Lana Wachowski

(pokračování)

Matrix (1999)

 Matrix (1999)
Matrix n
The Matrix
Žánr: thriller / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Lilly Wachowski, Lana Wachowski

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

50 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

ČT2 - Perimetr

13:00 - 13:25

20 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:35

60 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

50 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani