Zari
ohodnotit

Marabunta: Mravenci útočí [TV film]

Legion of Fire: Killer Ants!

Další název:
Marabunta; Termiti; Marabunta: Vraždiace mravce (SK); Legion of Fire: Killer Ants!
Žánr:
Rok:
1998
Délka:
94 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Marabunta: Mravenci útočí
Príbeh tohto katastrofického filmu sa odohráva v malom meste na Aljaške - v Burly Pines, v ktorého blízkosti sa vypína sopka Mount Wupache. Sopka po storočiach spánku obnoví svoju geotermálnu aktivitu, tým spôsobí podzemné otepľovanie a tak preberie k životu kolóniu vražedných mravcov Marabunta, ktorých domovom je Brazília.

Do blízkosti tejto sopky sa mravce dostali už dávnejšie v dutých kmeňoch stromov, ktoré prepravovala obchodná loď. Vo svojej domovine tieto mravce sa každých 15 rokov vydajú na vražedný pochod, na ktorom požierajú všetko živé v okruhu niekoľkých kilometrov. Do Burly Pines prichádza práve v tomto čase na dovolenku entomologista - odborník na hmyz - Jim Conrad (Eric Lutes).

Na rybačke v horách sa zoznamuje s dvomi mužmi, ktorí našli podivuhodný jav - zviera zvlečené z kože, ktoré má ohlodané celé vnútornosti. Neskôr objavia v miestnom obchode majiteľa, ktorý je síce oblečený, ale jeho telo bolo napadnuté neznámym tvorom. Telo odvezú na pitvu a Jim nájde v lebke stopy po mravcoch.
Vzápätí náhle miznú ďalšie osoby bez stopy alebo sa objavujú len ohlodané kostry v neporušených šatách.

V boji proti hroziacej skaze sa do prvej línie postaví práve Jim, ktorému sa s pomocou miestnej učiteľky Laury (Julia Campbellová) a šerifa Croya (Mitch Pileggi) podarí identifikovať, že za všetkým stoja práve mravce rodu Marabunta. Podarí sa im nakoniec zneškodniť celú armádu malých zabijakov a ochrániť tak životy miestnych obyvateľov?


Autor: Kuvik

Popis / Obsah / Info k filmu Marabunta: Mravenci útočí
POZOR SPOILER

Dva mladí lidé jsou v přírodě. On chce dofotit film, proto žádá svou partnerku, aby vylezla na středně velký kopeček. Ona to udělá a jemu film dojde. Když jde pro další, slyší volání o pomoc a běží zpět. Ji něco tahá do díry, a když se jí snaží pomoci, je do díry vtažen také.

Jim Conrad je expert na entomologii. Na dovolenou přijíždí do těch míst, kde došlo k neštěstí s těmi dvěma. Loví s kamarádem ryby, ale ty jakoby zmizely. Pak narazí na losa okousaného skoro na kost. Dva lovci tvrdí, že jej postřelili před hodinou. Nato Jim a kamarád najdou mrtvého Murdocka, muže, jenž zde měl srub. Případu se ujímá místní šerif. Jim se ubytuje vedle místní učitelky Laury. Ta mu upřesní poměry a jeho napadne, že by to mohli dělat mravenci. Těm jako další oběť posloužila místní žena Margie, jejíž prst a ostatní části těla si mravenci zrovna odnášejí. Šerifův syn Chad si jde hrát s kamarádem Scottem, který vyleze na stejný pahoreček jako dívka na začátku příběhu. I on je vtažen dovnitř. Dochází k mírnému otřesu půdy, to dělá místní sopka. Šerif s pomocníkem také vylezou na pahorek, ale již zcela zbytečně. Jim tvrdí, že do dvaceti čtyř hodin bude městečko napadeno mravenci, ale když najdou její královnu a zničí ji, mravenci zmizí. A tak ji jdou Jim a Laura hledat, přičemž jsou svědky havárie vrtulníku, jehož pilota mravenci napadli. I Laura s Jimem jsou napadeni a jsou nuceni prchat na kanoi. Mravenci jsou stále drzejší a drzejší. Výbušné směsi je sice zpomalí, ale ne moc. Malý Chad se ukryje ve školním autobuse, ze kterého jej dostanou až Jim a učitelka. Otec pro ně přijíždí na poslední chvíli. Do vyhození průsmyku do povětří zbývá dvanáct minut, ty jsou nuceni využít k útěku. Jenže průsmyk je odpálen dříve a oni se vydávají k přehradě. Zde je čeká boj o přežití…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Marabunta: Mravenci útočí
Obří mravenci rodu Marabunda se každých patnáct let vyvalí na povrch a systematicky zabíjejí všechno živé v dosahu. Tentokrát naštěstí tráví blízko dovolenou věhlasný entomolog, který se postaví do první linie boje s obřími mravenci spolu s místním šerifem a krásnou učitelkou.

Autor/Zdroj: /Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Chvíle pro písničku (1977)

09:45 - 10:00

4 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

09:20 - 10:15

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Gympl s (r)učením omezeným (20...

09:35 - 10:55

14 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

Prima - Duch (2022) [TV seriál]

09:20 - 10:30

29 minut již uběhlo
41 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ostrým nožem (Ostrým nožom)

Ostrým nožem
Ostrým nožom

Catero Colbert

Colbert Catero

Kotoko

Kotoko
Kotoko

Naposled navštívené:
Ostrým nožem (Ostrým nožom)

Ostrým nožem
Ostrým nožom

Catero Colbert

Colbert Catero

Kotoko

Kotoko
Kotoko