Duben
ohodnotit

Popis / Obsah / Info k filmu Maniak

Obsah se zatím připravuje.
Pokud se chcete stát publicistou anebo napsat krátký obsah k filmu můžete zde.
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.12.2013
Takový setkání po dlouhých letech. Kdysi jsem   byl hrozně hrdej na to, že jsem viděl něco tak   strašně megamoc drsnýho :-) To mi bylo tak 12 a   film mohl vážně ohrozit mou mravní výchovu   :-) Zřejmě proto jsem ho tolik miloval...Dnes   už na to koukám poněkud střízlivěji, avšak   ono pochmurné kouzlo tohoto snímku dosud   nevyprchalo.
Filmů, kde se nicnetušící   oběť(i) nějakým způsobem „sčichne“ s   pochybným individuem, jenž je zpočátku   skvělý/krásný/milý a postupem času   hrozný/odporný/zlý je povícero. Dokonce i já   už jich pár viděl. Tenhle však zaujímá jedno   z předních míst. Proč to? Nostalgie, z menší   části. Scénář, který není hloupý i když   pár výhrad bych samozřejmě taky našel.   Obsazení. Jedna z nejsilnějších deviz. Kiefra   Sutherlanda, bůhví proč vlastně, jsem nikdy   neměl moc rád. Tady je úžasnej a po onom   icidentu jsem cítil možná stejné   zadostiučinění jako nebohá Vanessa a ač se   Kiefer snaží sebevíc, tohle je „one-girl   show“. Panenka Reese Witherspoon si krade   veškeré scény pro sebe, jenom výjimečně na   sebe strhne pozornost někdo jiný (Kiefer,   výborná Brittany Murphy). Největším šokem   je, jak to vlastně ta holka dělá. Ona přeci   vůbec není typ na takovouhle roli. Kdybych   hledal problémového fracka z ještě   problémovější rodiny nikdy by mě nenapadlo   obsadit Reese. S touhle tvářičkou hrát   takovouhle roli?! Ale tady se nejlépe ukazuje,   že režisér Bright moc dobře věděl, co to   vlastně dělá. Přes svůj andílkovský výraz,   či přesněji právě díky němu jsem to tý   holce všechno sežral. A soucítil s ní o to   silněji.
Fajn je taky to, že i když je to   téma hodně vážné (naší Vanesse je 15 let) a   některé situace jsou docela drsné (akce pumpa,   Mimi Wolverton zjistila koho že si to vlastně   vzala), celé je to podáno tak nějak s lehkou   nadsázkou, alespoň na mě to tak působí   (zatýkání Lutzových, paradoxně i akce pumpa,   „pytel na sračky“). Za výborný považuju   chvílemi nenápadnou, chvílemi opravdu výraznou   stylizaci do jedné známé pohádky. Už úvodní   titulky to dostatečně osvětlí a když jsaem   viděl ono finále, i přes jeho nespornou   vážnost jsem se musel pousmívat. To už   přestřelili, řekl bych si, kdyby to nebylo   podáno s takovou lehkostí. Krása.
V paměti   mi od prvního shlédnutí vydrželo překvapivě   dost podrobností, hlavně z úvodní cca   půlhodinky, ale ta druhá část po oné osudové   konfrontaci byla mnohem zábavnější, téměř   zmizelo napětí, ale o to větší jízda to   byla. A těch hlášek! Tahle věc dokáže   donutit k zamyšlení a zároveň jsem si u toho i   fajn odpočinul. Reese Witherspoon si tímhle   filmem u mě hodně šplhla a je jenom škoda, že   spoustu let promarnila v nenáročných   komediích. Tady, už v začátcích své kariéry   totiž jasně ukazuje svůj talent.
A nechápu   jak to dělá, že vypadá stejně ve dvaceti jako   skoro ve čtyřiceti. Totiž asi tak na 16 :-)   Všechna čest.
fandaaa
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.12.2012
Napoprvé je to síla, napodruhé průměr a   potřetí už pomalu není na co se dívat. Hodně   nevyrovnaný film, v němž vyniká maska   zraněného Boba.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2011
Tenhle film sem viděla poprvý kdysi dávno s   bráchou. Eště dneska si moc dobře pamatuju,   jak sme z něj tenkrát byli nadšený. A protože   sem na něj nikdy nedokázala zapomenout, stáhla   sem si ho a znova zkoukla. A musim uznat, že ani   po letech neztratil svý kouzlo. Patnáctiletá   Vanessa nikdy neměla lehkej život - máma   šlapka, nevlastní táta jí obtěžoval... Ani   ona nebyla žádnej svatoušek, na svědomí měla   nejen krádeže, ale i požáry... A když   policie zase jednou zatkla její   "rodiče", Vanessa se rozhodla   navštívit svou babičku, kterou nikdy neviděla.   Po cestě se jí ale porouchalo auto a ona si   přisedla k Bobovi... To ale eště netušila, že   je to psychopatickej vrah, kterej nejen vraždí   mladý holčičky, jako je ona... Celej film je   napínavej a fakt drsnej. Jasně, hodně   nereálná je předevšim ta scéna, kdy Bob   přežije... Ale tomuhle filmu se to dá odpustit.   Reese je tady naprosto dokonalá. Podle mě je to   pro ní totálně netypická role, ale zvládla   jí fakt skvěle. Mě by potěšilo, kdyby furt   nehrála hodný holky, protože tady je fakt   dokonalá. Určitě sem to neviděla naposled, je   to výbornej film.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10