Duben
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Mamma Mia!
Mladá dvacetiletá dívka Sophie (Amanda Seyfried – Milý Johne), zjistí z deníku své matky Donny (Meryl Streep – Ďábel nosí pradu), že má hned tři adepty na otce a jelikož se blíží její svatba, tak pozve všechny tři. Donna samozřejmě nic netuší.

Sophie s Donnou vlastní hotýlek na řeckém ostrově, o který se celý život starají. Za Sophie přicestují její dvě kamarádky, které jí jdou za družičky a za Donnou její dvě kamarádky z její dívčí kapely Donna a Dynama. Když dojedou z přístavu do hotelu, představí jim Donna Sophiina budoucího manžela, který je na ně milý a ochotně jim pomůže se zavazadly.

V tu samou dobu přijíždí na ostrov oni tři adepti na otce. Harry (Colin Firth – Láska nebeská), Bill (Stellan Skarsgard – Andělé a démoni) a Sam (Pierce Brosnan – James Bond). Sophie nechce, aby je matka viděla, a tak je podzemím zavede do jejich pokoje v kozím chlívku. Donna něco nese do seníku a nahoře něco zaslechne. Jde se podívat a tam je uvidí všechny tři. Nakonec se do chlívku propadne a všechny je pošle domů.

Donna si stěžuje svým kamarádkám, že na ostrově jsou všichni tři a ty se ji snaží utišit písněmi a jinými lumpárnami. Den před svatbou uspořádají Sophie rozlučku se svobodou, kde vystoupí jako Donna a Dynama. Na večírku si každý ze tří adeptů uvědomí, že je možná její otec a chtějí ji vést k oltáři. Donna na druhý den připraví Sophie na svatbu a vše další, co je potřeba.

V kostele Sophie oznámí, že se ještě brát nebudou, ale znenadání pozve Sam o ruku Donnu, která si ho taky vezme. Vše končí happy endem.

V tomoto muzikálu se objevují písně známé kapely ABBA jako Gimme, Gimme, Gimme, Honey, Honey, Mamma Mia a další.


Autor: Pixel116

Popis / Obsah / Info k filmu Mamma Mia!
Donna a její dcera Sophie žijí na řeckém ostrově. Nic jim nechybí, Sophie se bude vdávat, ale má jedno přání...

Chce poznat svého otce. Najde maminčin deník a zjistí, že existují tři otcové. Rozešle tedy všem pozvánky na svatbu. Donna zase pozve na ostrov své dvě nejlepší kamarádky z jejich bývalé hudební skupiny Donna a dynamitky, ale netuší nic o Sophiiném pozvání. Donna zjistí, že jsou její bývalé lásky na ostrově, ale nic neví o tom, že je pozvala Sophie. Má strach, že svatba bude zkažená...


Autor: starenka

Popis / Obsah / Info k filmu Mamma Mia!
Úspěšný jevištní muzikál Mamma Mia! měl premiéru v dubnu 1999 v Londýně a od té doby slaví úspěchy na celém světě (u nás hostovala jedna z jeho produkcí v říjnu 2007). V jeho pozadí stojí producentka Judy Craymerová, libretistka Catherine Johnsonová a režisérka Phyllida Lloydová. Ty ve svém projektu využily dobové hity tehdy už dávno rozpadlé skupiny ABBA a zkonstruovaly okolo nich jednoduchý příběh o jedné svatbě, jedné dceři, jedné matce a třech otcích. O devět let později stála stejná trojice za vznikem stejnojmenného filmu.

Dvacetiletá Sophie žije s matkou Donnou na malebném řeckém ostrově Kalokairi, kde vlastní malý hotel. Dívka se má vdávat a tajně pozve na svatbu tři muže, o nichž se dočetla v matčině deníku; doufá, že přijde na to, který z nich je jejím otcem. Do hry ještě vstupují Donniny kolegyně z tehdejšího vokálního tria Rose a Tanya, zatímco ženich Sky je přece jen poněkud upozaděn. Mladík si sice milovanou Sophii (zatím) nevezme, ale svatba se přece jen koná: ze všech tří "otců" je jeden z nich Donně nejmilejší...

Nejpodstatnější jsou samozřejmě líbivé písničky v podání herců zvučných jmen, taneční čísla a také letní atmosféra řeckého ostrova (natáčelo se zejména na Skiathosu a Skopelosu).

Celkové ladění muzikálu je poněkud staromódní, bez sebemenších výbojů (jen nemnohá čísla mají opravdu švih) a svou idyličností snímek místy nebezpečně míří ke kýči.

ZDROJ: Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2008/9


Popis / Obsah / Info k filmu Mamma Mia!
Kdo by neznal skupinu ABBA a její diskotékové hitovky 70. a 80. let? Chytlavý popík švédské čtveřice ve zvonáčích a s naondulovanými vlasy do svých setů i dnes řadí ti nejlepší světoví DJs. A pokyvovat hlavou a podupávat si nožkou do rytmu, když ABBU zrovna hrají v rádiu, či si ji hlasitě zpívat ve sprše, patří ke guilty pleasures spousty lidí. Takže – proč na tom neprofitovat? Gimme, Gimme, Gimme… Postavit muzikál na textech písní populární skupiny nebo hudebníka bývá sázka na jistotu. V případě tak populárního fenoménu, jakým ABBA byla a stále je i dlouho po svém rozpadu, se takový nápad jeví jako zlatý důl. Trio bystrých britských žen – libretistka Catherine Johnsonová, režisérka Phyllida Lloydová a producentka Judy Craymerová – dalo v Británii konce 90. let hlavy dohromady a podle vtíravě líbivých songů o lásce a jejích útrapách vytvořilo podobně vtíravě líbivý příběh o lásce a jejích útrapách. Respektive Catherine ho napsala, Phyllida zrežírovala a Judy na londýnské divadelní scéně zprodukovala. A co je úspěšné na jevišti, se dá často rychle přetavit i v popularitu v kině. Takže ani ne deset let po premiéře ve West Endu vystřelilo stejné trio žen do světa filmovou raketu jménem Mamma Mia! A valily se Money, Money, Money… Řecko, léto, pohoda a kýč. A Meryl Streepová. A taky „James Bond“ Pierce Brosnan, „pan Darcy“ Colin Firth a Trierův drsňák Stellan Skarsgård – to jsou figurky, které je potřeba si jen dosadit do rovnice, na jejíž druhé straně čeká rozkošné blonďaté děvčátko Amandy Seyfriedové. Který z pohledných pánů je otcem Amandiny postavy Sophie? Na tuto stěžejní otázku, kolem níž se ztřeštěný příběh o vdávání točí, však dost možná nezná odpověď ani její hippie matka Donna. Ale komu na tom záleží, když jsou ve filmu i Řecko, léto, pohoda a kýč. A všude se zpívá a tančí na ty chytlavé, podbízivé písničky skupiny jménem ABBA. The Winner Takes It All!

Jana Bébarová
Letní filmová škola Uherské Hradiště 2017


Popis / Obsah / Info k filmu Mamma Mia!
Písně
Texty a hudba: Benny Andersson, Björn Ulvaeus

I Have A Dream
Honey Honey
Money Money Money
Mamma Mia
Chiquitita
Super Trouper
Dancing Queen
Our Last Summer
Lay All Your Love On Me
Gimme Gimme Gimme A Man After Midnight
Voulez-Vous
SOS
Does Your Mother Know
Slipping Through My Fingers
The Winner Takes It All
I Do I Do I Do I Do I Do
When All Is Said And Done
Take A Chance On Me
Waterloo
Thank You For The Music


Popis / Obsah / Info k filmu Mamma Mia!
Mladičká Sophie žije s mírně praštěnou matkou Donnou na řeckém ostrůvku Kalokairi, kde vedou lehce uvadající rodinný hotýlek. Ani s jednou není k vydržení, protože Sophie se má zanedlouho vdávat. Zatímco Donna si v téhle souvislosti dělá ryze praktické starosti, Sophie řeší jediný problém – kdo ji odvede k oltáři. Nalezený matčin deník totiž odhalil, že se Donna v době kriticky blízké Sophiinu početí spustila hned se třemi chlapci. Podnikavá dívka, která zdědila matčinu excentričnost, nelení a všechny tři na svatbu pozve. A oni rozevlátý obchodník Sam, upjatý bankéř Harry a svérázný dobrodruh Bill –přijedou. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin. Během nich bude nevěsta muset najít toho pravého. A protože Donna neměla o příjezdu tří připomínek svých hříchů mládí ani ponětí, bude na Kalokairi veselo i bez svatby...

Příběh dějově posouvají dopředu písničky od skupiny ABBA, neodolatelně nazpívané hvězdami filmu. Když Donna popisuje svou špatnou finanční situaci, zazní „Money, Money, Money“, ve chvíli, kdy narazí na bývalé milence, spustí „Mamma Mia!“...

Nápad na muzikál stojící a padající s písničkami skupiny ABBA se zrodil v hlavě producentky Judy Craymer. Té trvalo přes deset let, než získala souhlas s jejich využitím – podmínkou byl muzikál, který se skupinou nebude mít nic společného, „jen“ využije její songy. Získat povolení k natočení celovečerního filmu už bylo o poznání snazší, zvlášť když se muži z ABBA, Benny Andersson a Björn Ulvaeus stali jeho spoluproducenty. Dalším koproducentem je slavný herec Tom Hanks.
Divadelní muzikálovou show Mamma Mia! obsahující všechny zmíněné ingredience vidělo v osmi různých jazykových verzích přes 30 milionů lidí. A jejich řady od natočení celovečerního filmu s vynikající Meryl Streep v hlavní roli ještě stále rostou...

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Mamma Mia!
Mladičká Sophie (Amanda Seyfried) žije se svou potrhlou matkou Donnou (Meryl Streep) na idylickém řeckém ostrůvku, kde vedou lehce uvadající rodinný hotýlek. Sophie se bude brzy vdávat. Zatímco Donna si v téhle souvislosti dělá ryze praktické starosti, Sophie řeši jediný problém - kdo ji odvede k oltáři. Nalezený matčin deník totiž odhalil, že se Donna v době kriticky blízké Sophiinu početí spustila hned se třemi mládenci. Podnikavá dívka, která zdědila matčinu excentričnost, nelení a všechny tři na svatbu pozve. A oni - rozevlátý obchodník Sam (Pierce Brosnan), upjatý bankéř Harry (Colin Firth) a svérázný dobrodruh Bill (Stellan Skarsgård) - přijedou. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin. Během nich bude nevěsta muset najít toho pravého. A protože Donna neměla o příjezdu těchto tří připomínek hříchů mládí ani ponětí, bude veselo i bez svatby. A navíc všichni tančí a zpívají kouzelné písně skupiny Abba!

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing


Popis / Obsah / Info k filmu Mamma Mia!
Idylický řecký ostrov, holka na vdávání, jedna potrhlá matka, tři potenciální otcové a nesmrtelná ABBA. Jak se to rýmuje? Náramně. Divadelní muzikálovou show Mamma Mia! obsahující všechny zmíněné ingredience vidělo v osmi různých jazykových verzích přes 30 miliónů lidí. Jejich řady teď geometricky narostou, protože tvůrci původního muzikálu se "své dítě" rozhodli pojmout jako celovečerní film. A aby Mamma Mia! na stříbrném plátně dostala punc mimořádnosti, obsadili do hlavních rolí Meryl Streep a Pierce Brosnana.

Mladičká Sophie (Amanda Seyfried) žije s mírně šílenou matkou Donnou (Meryl Streep) na řeckém ostrůvku Kalokairi, kde vedou lehce uvadající rodinný hotýlek. Ani s jednou není k vydržení, protože se Sophie bude záhy vdávat. Zatímco Donna si v téhle souvislosti dělá ryze praktické starosti, Sophie řeši jediný problém - kdo ji odvede k oltáři. Nalezený matčin deník totiž odhalil, že se Donna v době kriticky blízké Sophiinu početí spustila hned se třemi chlapci. Podnikavá dívka, která zdědila matčinu excentričnost, nelení a všechny tři na svatbu pozve. A oni (rozevlátý obchodník Sam - Pierce Brosnan, upjatý bankéř Harry - Colin Firth, svérázný dobrodruh Bill - Stellan Skarsgard) přijedou. Do obřadu zbývá čtyřiadvacet hodin. Během nich bude nevěsta muset najít toho pravého. A protože Donna neměla o příjezdu tří připomínek hříchů mládí ani ponětí, bude na Kalokairi veselo i bez svatby.

Příběh křišťálově čistý jako voda v každé lepší řecké zátoce dějově posouvají dopředu písničky od ABBA neodolatelně nazpívané hvězdami filmu. Když Donna popisuje svou špatnou finanční situaci, zazní Money, Money, Money, ve chvíli, kdy narazí na bývalé milence, spustí Mamma Mia!, a tak je to od začátku do konce, žádný hit z produkce ABBA nezůstane ležet ladem.

Nápad na muzikál stojící a padající s písničkami skupiny ABBA se zrodil v hlavě producentky Judy Craymer. Té trvalo přes deset let, než získala souhlas s jejich využitím - podmínkou byl muzikál, který se skupinou nebude mít nic společného, "jen" využije její songy. Získání povolení k natočení celovečerního filmu už bylo o poznání snazší, zvlášť když se muži z ABBA, Benny Andersson a Björn Ulvaeus stali jeho spoluproducenty. Další koproducent, slavný herec Tom Hanks, shrnuje důvody, proč by měl být film úspěšný. "Stejně jako já budete mít chuť po deseti minutách vstát a začít zpívat. Je to velmi nakažlivé."


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Mamma Mia: Here We Go Again (2018)

 Mamma Mia: Here We Go Again (2018)
Mamma Mia: Here We Go Again n
 
Žánr: muzikál
Země: Spojené státy americké
Režie: Ol Parker

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Silvestrovský koktejl

10:35 - 11:30

54 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Svatá kněžna Ludmila

11:10 - 12:05

19 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

34 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

59 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani