Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Mamma Mia!

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 118
argenson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.5.2009
Postavit na nadčasové hudbě   ABBY muzikál, ano, proč ne,   ovšem našponovat na její   písňové texty příběh, to   už je šlápnutí vedle.   Celkem dost mě vytáčela   Amanda Seyfried, jednak   výkonem a druhak vizáží   (snad mi až příliš   připomíná Lucii Borhyovou,   kterou nemám rád). Vadili mi   i všichni tři taťkové,   naopak téměř bez výhrad   jsem přijal kamarádky   nevěstiny matky, zcela jsem   pak jásal nad strhující   Meryl Streep; její vitalita   je obdivuhodná. Výběr   písní přivedl na svět hned   několik samostatně   obstojitelných klipů, i   když typu songu The Winner   Takes It All by slušelo jiné   aranžmá, jiné prostředí a   především někdo, kdo   opravdu umí zpívat. Na   druhou stranu, Dancing Queen   byl odvaz jako prase a úplně   mě to zvedlo ze židle:-) A   nakonec, i přes výhrady k   příběhu jsem se od srdce   zasmál, například   některým replikám v kostele   ("Nespala jsem se   stovkama chlapů.")   Takže, i když z filmového   pohledu je to banální   nesmysl do očí bijící, mě   to bavilo, nabilo pozitivní   energií a dávám za deset.
Frolíček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2008
Naprostá pohoda. Co jsem od   toho očekávala, to mi film   splnil, písničky si stále   přehrávám,že umí   Streep(ová) tak skvěle   zpívat jsem vůbec netušila.   Má to humor, rytmus, grády a   ta energie, až budu na   pokraji šedesátky, chci mít   taky tolik energie. U Brosnana   jsme se nejdřív zděsila   když zpíval,ale pak se na to   dalo zvyknout, akorát to   mládí to tam trošku   rušilo:-)Jinak muži pozor,   ženské postavy jsou v tomto   filmu velmi nezávislé,   nedoporučuji, pokud s tím   máte problém.
hvezdyn
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.9.2008
S nejvyšším hodnocením by   se mělo šetřit a mělo by   se používat u titulů,   které považujeme za   "pecky" či za   filmové skvosty. Někteří   kolegové kolem sebe   desítkama hází, ale to je   čistě na jejich motivaci.
Teď k filmu Mamma mia.   Myslím si, že si tu známku   deset zaslouží. Nepatří   úplně k těm   nejkrásnějším filmů, ale   má mnoho kladů. V prvé   řadě hudbu. O tu se   postarala známá hudební   skupina ABBA. Pak se v něm   vyskytuje nádherné   prostředí, které nalezneme   v Řecku. Filmeček je to   romantický a vtipný.   Přináší s sebou to, že   starší generace má stále   co té mladé ukázat.
Film mohu jen doporučit.   Je to skvělá zábava. I   když se v sále kina   vyskytovaly i děti, myslím   si, že toto není film   rodiný. Avšak, už od   malička by dítka měla   poznávat krásné melodie a   skladby. Ve filmu jich zazní   na dvacet.
Justik66
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.12.2008
Abslotní nadšení a dojetí   po shlédnutí tohoto filmu   nechytlo jen moji   přítelkyní ale i mě   samotného. Perfektní hudba a   taneční projevy všech   hlavních hrdinů. No a pokud   začal zpívat brosnan tím   svým brumendem, málem jsme   se scvokli :)). Jedním slovem   Paráda!!!
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.8.2008
Desítka? To je málo!!!!!!
Ano, desítka je skutečně   málo bodů na to, aby plně   vyjádřily moje nadšení z   muzikálu Mamma Mia. Co   říct? Prostě nádhera!! To   se nedá ani říci jinak. I   když jsem cítila, že se mi   tento film bude líbit už jen   díky úžasné hudbě   legendární skupiny ABBA,   přesto jsem až tak silný   zážitek nečekala. A   herecké výkony? Super. V   prvé řadě maminka v   podání naprosto famózní   Meryl Streepové. Předvedla   zde polohu, v jaké ji divák   příliš nezná – nejen   komediální, ale zejména   pěveckou a taneční. Všeho   se zhostila naprosto skvěle.   Vím, že není příliš   etické mluvit u dámy o   věku, ale věřím, že u tak   vitální a energií   čišící bytosti, jakou   Meryl je, bude toto   společenské faux pas   tolerováno. Naopak! I když   její ročník narození   hovoří již o nějakých   šesti desítkách, vůbec   není důvod se s věkem   skrývat, protože báječný   vzhled a pohybové nadání by   Meryl mohl leckdo mladší   závidět. Opravdu, co se   týče jejího výkonu:   Smekám!!! To je prostě   zážitek, jakých je málo.   Ale i ostatní role jsou   báječné. Ti tři   roztržití „tatínkové“   nemají chybu, dvě správně   „ujeté“ kamarádky   zpěvačky jakbysmet, dcerka   je spíše dětská, ale   roztomilá, „k sežrání“   jsou všichni obyvatelé   ostrůvku a přátelé   hlavních hrdinů, kteří je   doplňují v tanci a   zpěvu...K tomu to   překrásné slunné   prostředí řeckých ostrovů   s azurově modrým mořem.   Vážně nemám co vytknout.   Troufám si poměrně směle   tvrdit, že tento film je již   krátce po premiéře legendou   v muzikálové oblasti a pro   mne ještě daleko větším   diváckým zážitkem nežli   jinak také výborná Pomáda   či Hříšný tanec. Milujete   – li stejně jako já   nesmrtelné písně skupiny   ABBA, muzikály a taneční   choreografii, je tento film   přesně pro Vás tím pravým   ořechovým. Doporučuji na   300 procent:-)
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.8.2009
mně tento film překvapil je   skvěle natočen a obsazení   je skvělé A písně od   Švédské kapely jsou   skvělé tento film se moc   povedl
mikee007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Moc desítek nedávám,ale   tentokrát si za ní stojím.   Soudím ,že na každý film   se má koukat takovýma   očima,pro jaké byl natočen.   Pokud se na tenhle film díval   někdo,kdo nemá rád   Abbu,nebo se nerad občas   romanticky zasní,ten musí   muzikál Mamma mia považovat   za slátaninu. Ale jestliže   si někdo tenhle film strčí   do domácího kina ,má dobrou   náladu,chuť na poslech milé   muziky,namíchá si k tomu   letní drink,tak ten se musí   královsky bavit. Děj není   podstatný,funguje jen k   tomu,aby se abbácké hity   nějak poslepovaly   dohromady,ale i tak neurazí.   Já sám jsem u filmu   seděl,bavil se a s napětím   očekával,jaká další pecka   bude následovat. Někteří   herci zpívají velmi   průměrně,ale třeba Maryl   Streepová,ač není mou   oblíbenkyní,zpívá naprosto   úžasně. Vím,že až mi   někdy bude smutno,sednu si a   Mamma miu si pustím...
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.8.2011
ABBA
A mně se to líbilo. Líbilo   se mi, jak se písničky   "spojily" s dějem a   docela jsem se bavila. Meryl   byla úžasná a role jí fakt   sedla. Prostě odpočinkový   film. Pierce Brosnan je tady   často napadán za svůj   zpěv, ale on je herec, ne   zpěvák, tak co? A jeho   kouzlo mi vyvážilo chybičky   ve zpěvu, takže mi vůbec   nevadily. Všichni byli   úžasní a pokud jejich zpěv   schválili členové ABBY, tak   jak bych je mohla kritizovat   já?
Tink
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.8.2008
Mamma Mia!...mě to naprosto dostalo..
A to nepřeháním! Dostala   jsem se do takové euforie,   že snad ani nejsem schopná   film vychválit tak, jak bych   chtěla! Už od začátku jsem   si začala prozpěvovat a   kolem páté minuty filmu jsem   byla tak pohlcená, že se mi   to ještě u žádného filmu   nestalo! (ani u mého   nejoblíbenějšího Moulin   Rouge! a to už je co říct:)   Nedokázala jsem uvěřit, že   ta talentovaná zpěvačka a   hlavní představitelka kdysi   dávno hrála   "tupou" blondýnu v   teen komedii Protivný   Sprostý Holky! Samozřejmě,   že lví podíl na tom mají   chytlavé melodie ABBY a   vůbec doplnění melodií do   různých situací, ale samy   po zhlédnutí uznáte, že   bez tohoto hereckého   obsazení by film nebyl   filmem. Doporučuji na něj   zajít a myslím, že i   skeptikové a odpůrci   muzikálů budou nadšeni.   Mimochodem Meryl Streep   září a přímo srší   elánem. Dokonalá podívaná   plná grácie, skvělé hudby   i pěveckých výkonů.   Mistrovský kousek!
jakuza29
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Abba,Meryl Streep,traja   potencialny otcovia a jedna   svadba tak to je zlozenie ako   sa patri. Mamma mia mi vybyla   dych.Toto leto patrilo jej.   tento film ma   roztancoval,rozosmial a do   poslednej chvile som cakal kto   povedie Amandu k oltaru.Take   nieco tu chybalo davno.DAKUJEM
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.2.2011
Střelený a hodně pozitivní   film, který vás odvede od   starostí. Navíc tam jsou   všechny věci, které mám   ráda v jednom. Humor, Řecko,   ABBA, Colin Firth, Meryl   Streep, láska, svatba a   lehká ujetost. Nemůžu si   odpustit komentář k   pěveckým výkonům herců.   Popravdě se mi zprvu moc   nezdály, ale brzy mi přišly   lepší než originál. Dámy   se zpěvem neměly problémy,   zato u pánů to bylo   zajímavé. Firth má skvělý   hlas a umí zpívat, Brosnan   má zajímavý hlas a na jeho   zpěv si člověk musí   zvyknout. Celkově krásný   film.
martas_v
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2008
Je vám smutno nebo máte   blbou náladu. Pusťte si   tento film, děj je prostý -   ale to je spíše u typu   tohodle filmu velké plus,   skvělé herecké a pěvěcké   výkony, sranda. A bude vám   určitě líp a jestli ne,   pustíte si ho ještě jednou   a znova. No není to stejně   nakonec hezký a pohodový   film?
sismik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2008
Naprosto dokonalé....je to   sice kýč, který přímo   bije do očí ale nemůžu   jinak....neuvěřitelné   písničky (a pozor to   nepamatuju ABBU), naprosto   úžasná Meryl Streep (kolik   že jí je 20?? :-) a   roztomilá Amanda Seyfried. Na   sedadle mě udžela jen   skutečnost, že jsem v kině   a netrhla bych si tu ostudu,   jinak bych se pěkně   vyřádila. No, zkrátka film,   který opravdu šlape jako   hodinky od začátku až do   střelených titulků, které   samy osobě by ode mě dostaly   stejně dobré hodnocení jako   celý film
Sparta33
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2009
Luke
Co dodat skvělá   hudba,originální   příběh,kvalitní herecké   obsazení...a taky kvalitní   herecké výkony!! Prostě   super film! :)...Abbu sice   vůbec nemusím,ale jejich   písničky v podání herců   jsou velice dobré!!!
Petr1984
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.12.2008
I kdyby děj v tomhle filmu   byl tou největší stupiditou   na světě, přesto bych musel   dát desítku. Hudba ABBy, to   přece nejde ohodnotit jinak.   Pravda je, že zaznít v tomto   filmu melodie jiné, tolik   nenadčasové, asi bych dal   hodnocení nižší. Tady je   desítka zasloužená. Ale v   jádru ani ten příběh s   tatínkama taky není tak   špatný, zápletka je   vtipná, tatínkové správně   rozpačití a roztržití,   akční maminka v podání   Meryl zastíní i svou   nezvedenou dcerku a jejího   panákovitého a prkenného   ženicha. Hudba, bezvadné   prostředí, taneční kreace   - už jen kvůli tomu stojí   za to film vidět!
sirenita
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.5.2009
No, musím souhlasit, film byl   naprosto skvělý a zároveň,   že nešlo o film alá ABBA,   ale film inspirovaný   písničkami od ABBY. Tento   film je pozitivní a pokud se   najdou někdy chmurné   chvilky,doporučuji ho zase   pustit...sluníčko, moře,   písničky, písek...no   paráda :o)
stepankas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.8.2008
Kino počká... soundtrack!
Kino u mě musí chvilku   počkat, ale mám soundtrack,   nedá se to s božskou Abbou   srovnávat, ale myslím si že   je to stejně nazpívané   geniálně :) A nemůžu se   dočkat až ti i spatřím :D
d.lilien
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.6.2009
100% oddychovka
V kině se mi zadek sám od   sebe zvedal ze sedadla a   chodidla si podupávaly do   rytmu celý film.   DOPORUČUJI!!!
zidja
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.8.2008
právě jsem se vrátila z   kina a klidně bych si dala   repete.
Pro mě to byl   moc příjemný, vtipný,   pohodový letní film plný   skvělé hudby (ABBU prostě   můžu) a skvělých herců   (jen by mi nevadilo vyměnit   ty mladé snoubence   "Barbie a Kena" za   někoho míň líbivého ).
Meryl Streep je tam   naprosto dokonalá a sexy,   stejně tak "James   Bond", kterého jinak moc   nemusím.
Stylem mi to   připomínalo Pomádu, ale   zápletka mě bavila víc, i   když to taky nebylo nic   nového pod sluncem.
Dávám 10, protože jsem   se opravdu výborně bavila a   celý film jsem se usmívala   jako měsíček na hnoji.
jezurka42
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.12.2011
Mamma Mia se nemá brát jako   film ale muzikál. Když jsem   v televizi viděla   ukázky,říkala jsem si   "Ona se dokázala vyspat   se třema mužskýma za jeden   měsíc?! Ale když jsem   slyšela, že Donnu bude hrát   Meryl Streep, nějak my   došlo,že to taková   katastrofa nebude. A nebyla!   Vidět, jak šedesátiletá   Meryl Streep s Julií Walters   a Christinou Baranski skáčou   po posteli a prozpěvují   "you are dancing   queen" mě příjemně   zahřálo na srdci. A merylino   "the winner takes it   all" mi vhánělo slzy do   očí. Prostě Mamma Mia mě   příjemně zahřála na   srdci.

Abych   nezapoměla, Brosmenovo   "i do,i do" bylo   "famózní" =)
Seducinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Máte špatnou náladu? Štve   vás že je venku zataženo?   Tak to si určitě pusťte   Mamma Mia! A můžu vám   říct že v tu chvíli na   vás dýchne příjemná   atmosféra léta v Řecku.   Úžasné a chytlavé   písničky od ABBY a skvělé   výkony všech herců.
Fantom005
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.8.2009
Tento film se mi líbil   hlavně proto že tam jsou   úžasně nazpívané   písničky od abbi. Dále   herecké výkony jsou   nepřekonatelné. Opravdu   doporučuji tento film   shlédnout.
pusinkadenniska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2009
Nejlepšííí. Je pravda ,   že tento film v podstatě   dějově není moc dobrý a   nabitý, ale prostě   písničky, tančení.... Je   to oddechový film, který   člověk může vidět   několikrát.Moc hezký
Manuela
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.12.2008
Jj...ABBA...oblíbená skupina   mojí mamči. Origoš dývko   bylo sice trošku dražší,   ale zakoupila si ho. Mně se   to kupodivu líbilo taky, ani   bych nečekala, že mě hudba   ABBY tak chytne. Meryl fakt   bodovala. Senzační taneční   výkony, to byla pecka. Hudba   byl nářez sám o sobě. Jen   mě tak napadlo, kdo vlastně   byl pravej taťka tý   holčiny...To je na test   DNA:-)Jo, bylo to super!
akina1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.5.2009
tohle je jednoznačně moje   srdeční záležitost,   osobně si myslím, že   kritici si nepřečetli na co   jdou, protože nikdo   nepropagoval, že jde o Abbu,   ale pouze o její písničky a   dokonce se domnívám, že   takhle se mi to líbilo víc
9Grace3
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2009
Teto film se mi strašně   líbil ať už Písničky od   ABBY nebo skvělé herecké   obsazení . k tomuto filmu   nemám žádné výhrady.U   Mamma Mii! jsem se skvěle   pobavila
karinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2008
mama mia! Gimme...
úplně sQělej filmík   nejvíc se mi líbí   písnička Gimme Gimme Gimme   ale jak ji zpívá Amanda   Seyfried...
DanuSska
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.6.2010
Když jsem poprvé viděla   film v kině byla jsem hrozně   nadšená z příběhu a   prostředí, kde to bylo   natáčno, ale úplně nejvíc   z hereckých výkonů herců,   hlavně z Meryl Streep, která   celému filmu dala nejvíce   šťávu.I když zpěv   některých herců nebyl   zrovna nejlepší, ale také   oni nejsou zpěváci, jsou to   herci, takže si myslím, že   to není až taková   chyba.Prostě jsem z filmu   okouzlená i teď po roce co   jsem film viděla poprvé.
phoebe.h2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.8.2008
10/10
Bravo,Bravo,Bravo...takhle   jsem se opravdu dlouho   nebavila..Sice se tam objevila   známá klišé apod.,ale já   se k sakru opravdu velmi   dobře bavila..Myslím že 10   je opravdu málo abych   vyjádřila svoje   nadšení.Bravo
adelkasprdelkas
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.8.2008
Z popové scény je podle mě   ABBA jednoznačně nejlepší,   miluji muzikály a když jsem   měla příležitost jít na   tenhle, neváhala jsem.   Obsazení, skvělé, i když   jsem se obávála co ze sebe   budou vydávat za zvuky,   nakonec všichni až na Pierce   Brosnana předčili má   očekávání. Pierce Brosnan   byl pro mě opravdovou   atrakcí, když nasadil ten   svůj "procítěný"   pohled při zpěvu svých ne   zas tak vysokých tónů. O   zábavu jsem tedy měla   postaráno. Opravdu přehnané   mi přišlo jak tam kolem sebe   stále poskakovali ty dámy   kolem šedesátky, né že   bych jim to nepřála, ale   takhle už se vážně lidé v   tomhle věku nechovají.   Nicméně, stejně dávám 10,   jelikož si to nestárnoucí   hudba ABBY zaslouží a pocit   se kterým se vyšla z kina   byl takový jaký má být.
lupet68
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Mamma Mia! opravdu   jednoduchý, ale přesto   báječný film, který na   vás dýchne svou letní   atmosférou. Při sledování   přestanete přemýšlet nad   problémy které zrovna máte   a budete jen sledovat film   plný energie, vtipu a   bezvadných písniček od   legendární skupiny ABBA.
zemra2911
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.10.2008
Jelikož miluji muzikály a   viděla jsem opravdu všechny,   nemohla jsem si nechat ujít   ani toto filmové   zpracování. Už při   prvních vteřinách mi lezl   mráz po zádech, avšak v   dobrém slova smyslu.   Přemluvila jsem manžela, aby   šel se mnou a velmi mě   překvapila jeho kladná   reakce a dokonce pronesl,   stejně jako já a moje   sestra, že by šel klidně na   tento film znova, což je   velké překvapení, neboť   toto je absolutně mimo jeho   vytříbený žánr   (nejraději sci-fi, horory,   thrillery). Já tento muzikál   považuji po Hříšném   tanci, na který jsem chodila   celý týden denně do kina   (když bylo jeho poslední   uvedení v kinech), za další   takový, který bych mohla   vidět prakticky každý den.   Člověkem to prostě hýbe a   ABBA je nesmrtelnou skupinou,   kterou snad může skoro   každý. Doporučuji tedy   každému, kdo není   antiabbaista, aby se zašel   podívat a určitě nebude   zklamaný :o).
klistatko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.9.2009
Velice povedené...
Tak tohle je fakt super   filmík,který pobaví.. mile   překvapil :-) a skvělé   obazení herců,kteří to   fakt zahráli víc než   skvěle...
kiki28
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.8.2010
Mamma Mia! je uvolněná   komedie se spoustou šarmu a   úžasných písniček od   Abby,které zaručují kvalitu   samy o sobě. Herecké   obsazení je   skvělé,lepšího jsme se   snad ani dočkat nemohli.   Taneční kreace jsou   sladěné,chytlavé a   přirozené a celý film   krásně doplňuje okolní   krajina a průzračné moře.   Z filmu jsem si odnesla pocit   pohody a hezky strávených   chvil.
starenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.10.2008
ja jsem na tom byla 2x v kine   a mam jit jeste potreti s   kamoskama:-).mamka mi ale asi   da zaracha,mozna presto pujdu   potreti s mamkou jeste nekdy   jindy-v   listopadu.doporucuju!!!!!!!!!!   !!!!
1frida2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2011
Milovaná ABBA
Pravda, děj,nic   zvláštního, ale líbili se   mi herci, ulítlost a hlavně   použití písniček ABBY v   kombinaci tak trošku   recesisní. Skvělá zábava,   skvělé vzpomínky na ABBU.Je   to tak jednoduché,zkrátka   když slyším jejich   písničky chce se mi smát i   plakat, chce se mi tančit.
KLOKANJACK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.10.2009
HODNOCENÍ
NAPROSTO BEZKONKURENČNÍ   MARYL STREEP A DALŠÍ HVĚZDY   PLÁTNA ZDE PŘEDVEDLY OPRAVDU   VYNIKAJÍCÍ VÝKON CO DODAT   VÍC
rella
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Skvělý film,který mě   velice pobavil,výkony herců   byly úžasné,obzvláště   Meryl Streep byla   neuvěřitelná a krátce po   sobě jsem viděla film   podruhé a bavil mě stejně
Ladyhawke1983
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Velmi milé překvapení
Na tento film jsem původně   vzala mamču, která jakožto   starší generace na ABBĚ   vyrůstala (potažmo ještě i   já, vzhledem k tomu, že mi   už není 17) a Meryl Streep   má dosti ráda.
Já   osobně jsem čekala, že se   budu víceméně nudit, ale   řekla jsem si, co neudělat   pro své drahé rodičovstvo.   Tudíž jsem z filmu nic moc   neočekávala - a byla jsem   dosti mile překvapena.
Film je to příjemný,   pohodový - prezentovaný jako   letní oddechový komediální   muzikál, což splňuje na   120% (řecká krajina,   barvičky, plavky, lodě   apod.)
Námět je   relativně mírně   klišoidní, ale propracovaný   dokonale - písničky sedí do   scénáře tak jako by to byl   samotný text psaný   scénáristou. Tady bych filmu   vytknula jednu maličkost -   kterou ovšem tvůrci ovlivnit   nemohli - vzhledem k tomu, že   jsem posedlá angličtinou   jsem hodně trpěla při   českých překladech textu   písní, kdy se snažili   zachovat kontext, ale nikoliv   již překlad (místy jsem ve   filmu mámě šeptala do   ouška správný překlad),   tudíž některé narážky ve   filmu zůstali českému   divákovi skryty.
K   výběru písní nemám   sebemenší výhrady - ovšem   bezkonkurenční ztvárnění   měla Mamma mia a při Winner   takes it all běhal mráz po   zádech.
Herecký   výběr byl až na jedinou   vyjímku skvělý - Meryl   Streep si roli vyloženě   vychutnávala, její   doprovodné duo také na svůj   věk předvádělo naprosto   strhující výkon. Sophia   byla vybraná spíš pro zpěv   než pro herecký výkon, ale   v tomhle to vůbec nevadilo   (osobně lepší menší   dívčina s ženskýma tvarama   než vysoký vychrtlina).
Tatínkové - výkon   Pierce Brosnanna se mi vůbec   nelíbil, na roli se příliš   nehodil, byl lehce prkenný a   se zpěvem nic moc   ohromujícího, naproti tomu   Firth a Skarsgård se ve   svých rolích víceméně   vyžívali, takže tady byl   výběr provedený na   jedničku.
Celkově   jsem z kina odcházela velice   spokojena, spíš jsem si   připadala jako na koncertě a   málem jsem na konci začala   tleskat.
Vřele   doporučuji hlavně starší   generaci a dámám, pánové   se spíš pobaví při   několika vtipných scénách,   ale jako žádný úžasný   film to brát nebudou (cituju   názor chlapa, kterej film   také viděl).
vall-i
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Mamma mia byl velice pro mne   atraktivní film ve kterém   byla romance i humor   zároveň.Skvělé   provedení,skvělí   scénář,i skvělí herci se   podíleli na velice krásném   filmu Mamma mia!
kmazda
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2009
hmmmm
Kritiku ze stran svých i   cizích lidí na tento film -   muzikál jsem vyslechla   oboustrannou. Nicméně   půjčila jsem si ho domů a   byla v šoku. Vrátila jsem se   totiž do doby mé puberty,   kdy jsem byla totálně   hotová z filmu   "Hříšný tanec."   S kamarádkou jsem na ten film   šla snad 180x. Každý   normál by řekl, úchyl.   Není proč. Nejde přece o to   jaký film Mamma mia!, nebo   jemu podobný, je. Jestli tam   parodují ABBU, nebo někoho   jiného. Hráli to herci,   kteří prostě hráli a   zpívali. (I když někteří   opravdu falešně.) Oni   věří ve svůj talent a ten   ukázali. V každém z nich je   hodně exhibionismu, když   něco takového dokázali   zahrát. Má dcera je z toho   filmu unešená. Není ani   úchylná, ani jednoduchá. Je   to prostě jen dítě. A jsou   to právě oni, kteří ten   film zbožňují. Pokud se   tady najdou lidé, kteří ten   film drtí. Mají na to právo   je to jejich názor. Ale   silná slova, že koukat se na   to může jen jednoduchý   člověk, jsou velmi silná.   Vždyť jste si to vy a vy a   vy taky, pustil(a). Pokud se   vám nelíbil, Jste poučeni   pro příště.. Každý   kritik si totiž nejdříve   přečte obsah, aby věděl co   ho asi může čekat. No   chtěla bych vidět vás, na   prknech která pro některé z   těch herců znamenají svět.   Dokázat svému okolí zahrát   něco takhle (podle vás   kýčovitého..) Všem přeji   hezký den. A jo, zítra si ho   s dcerou pustím zase.   Protože je radost koukat na   to, když se dítě u   takového filmu směje,   tančí radostí a   nepřetvařuje se.
Věřím, že se najdou   negativní ohlasy na můj   komentář. Ale jak se   říká: Potrefená husa .....
splaw
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2009
OK.... PREČO NIE??! :)
Jednoducho super filmík   snáď pre každého... Dobrá   hudba slušne vsadená do   ešte lepšej komédie. Plus   dávam aj tomu, že pesničky   od ABBY spievajú samotní   herci.. Je zaujímavé počuť   napr. spievať bývalého   agenta 007 :) . P.Brosmana   veľmi nemusím, ale táto   úloha mu sadla a vo chvíli,   keď som počul jeho   skutočný hlas ako spieva   skladbu ABBY, tak ma skutočne   pobavil a to myslím len v   dobrom... RÁD POZRIEM ZNOVA   ...
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.10.2012
Taktoto je jedno z   největších překvapení -   opravdu jsem neočekávala,   že budu nějak zasažena   příběhen splácaným z   písniček od Abby.
Aby bylo jasno, Abba je   věčná, beru to - některé   jejich písničky můžu, na   jiné jsem vyloženě   alergická - ale v tomto   muzikálu rostě všechno   funguje. Klobouk dolů před   zpěvem herců - když   poprvé zapěl Pierce brosnan,   padla mi brada a rozklepala se   kolena ;o)
Shrnula   bych to ak, klasický   muzikál, kde hlavní je   provedení, dojem a působení   na diváka, avšak pozor!!   zde je i nějaký ten   příběh. Prostě pohodová   podívaná, ač se z toho sama   ještě nemůžu vzpamatovat.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.5.2014
Muzikálový snímek ocení   pouze příznivci a   fanouškové v 80. letech   velmi populární skupiny   ABBA. Chytlavé melodické   disko písničky a k tomu   příběh, který se   úspěšně nejdříve táhl   na divadelních prknech.   Natočit tento muzikál byl   dobrý nápad a pro fanoušky   skvělý dárek. Že to byl   dobrý tah dokazuje i jeho   úspěšnost. Meryl Streep a   další podali veškeré své   umění nejlépe jak uměli a   tak vznikl veselý a   příjemný zážitek, který   tu bezesporu víceméně již   delší dobu chyběl.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.7.2018
║Rozpočet   $52miliónov║Tržby USA   $144,130,063║Tržby   Celosvetovo $609,841,637 (v   Anglicku z rekordnou tržbou   $132,342,643 to už prekonalo   aj Titanic)▐ Tržby za   predaj DVD v USA $130,153,380   //počet predaných kusov   6,318,582║ Príbeho   dohromady nič moc, teda   presnejšie poviem nič nové   pod slnkom sa nám v tomto   príbehu nepovie, čo by bola   taká jediná malá výtka ale   ináč všetko ostatné   funguje doslova fantasticky,   pesničky od skupiny ABBA sú   moc chytľavé, až časom   sediac v kresle kina sa   cítite ako keby ste boli   priamo na koncerte, hlavne   keď sa všetko krúti,   mrštne sa tancuje, ruky   zdvihnuté,... a ja si len tak   veselo poklopkávam z nohou a   na tvári mám úsmev blažena   z maximálnej spokojnosti,   prípadne občas aj príjemný   mráz po chrbte prejde. No v   celku to je moc, moc,   vydarené, k tomu moc ladí aj   vizuálne poňatie, pekné   tanečné vsuvky, herci   stráviteľný, žiadne   rušivé scény a taktiež   poteší aj pohľad na krásnu   krajinku s morom v oblasti   nádherného Grécka. /videl v   kine: 90%/ ...a moc sa teším   na druhé kolo, stojí to za   to
Vig
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.12.2008
Mix
Dějově jednoduchost a   fádnost, herecké obsazení   výborné spolu s   obdivuhodným zpěvem plným   emocí je to filmový šok.
Naprosto mne překvapilo,   jak málo stačí k   uspokojení mého oka.
Za hudby ABBY se má noha   neustále kymácela v rytmu a   na jazyk se mi pletla slova.   Málokterý film mne udrží v   soustředění jako tenhle.

Bavila jsem se a   přestože nemám věk abych   roli Meryl pochopila - tedy co   se jí honí v hlavě,   říkám a tleskám   BRAVO!!!!

Klobouk dolu před energii   a zpěvem Meryl!!!!!!!
sarhod79
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.1.2013
Tak toto je muzikál a film na   depresi. Písničky ABBY   miluji, zazpívané herci,   ještě lepší. Ano,   jednoduchý příběh,   jednoduché rozuzlení. Ale   film plný pohody, moře,   písniček.....
kadlos3323
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.12.2008
Překrásný film, který mě   připoměl písně staré   dobré ABBY.
Merryl   Streep vynikající. Byl to   pro mě zážitek
lucy.v
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2011
Tak nazačátek bych podotkla,   že ABBA není absolutně můj   styl. Přepínám program,   když je někde hrajou.
Na tenhle film jsem se   podívala spíš z recese a   taky proto, že tam hraje   Colin Firth. První půl   hodinu jsem se jen smála a   říkala si, že je to   šílená kravina, ale pěkná   kravina! Pak jsem se zažrala   do děje, místy jsem si i   pobrečela a čekala napjatá   až do konce, jak to   dopadne.
Abba v tomhle   podání, písničky složené   do příběhu tak, že   dávají smysl, prožitek z   písní i bláznivé   scény,...Není, co dodat.   Suprovej film, hrozně mile   mě překvapil a   potěšil!!!!! Meryl Streep,   krásný výkon!!!
kamil.ice
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2009
popravde receno muzikaly   nesnáším, ale tento   doporučuji. Je to uděláno   fakt vtipně a kdo snese   písničky Abby, tomu se to   bude líbit
Leonid
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.4.2010
Snad neexistuje muzikál,   který by měl hlubokomyslný   děj. Vždy je děj jen něco   na co se "roubují"   písně. A tak v tomto žánru   nejde ani tak o příběh jako   hlavně o hudbu. V tomto   případě ABBA. Hudba   skvělá, kterou snad každý   zná a rozhoupe snad úplně   všechny. Starší si   zavzpomínají jaké to bylo.   S tím jsem k tomu také   přistupoval a film mě ani v   nejmenším nezklamal.   Krásná hudba a pro mě   skvělá Meryl Sreep udělaly   z tohoto snímku parádní   podívanou.
Laila
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.1.2010
do tohohle filmu se mi dlouho   nechtelo a az sem se jednou   opravdu nudila,tak sem se na   to koukla a byla sem prijemne   prekvapena,je to fakt vtipny   mily film(muzikal),urcite   kouknete
halushka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.12.2008
dějově naprostá kravina,   ale přesto musim dát   devítku, protože film má   skvělé herecké obsazení a   písničky v podání herců   mě dostaly, ani chviličku   jsem se nenudila...
MillieRain
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.8.2016
Skupinu Abba moc nemusím, ale   muzikál byl naprosto   úžasný! Dokonalé herecké   výkony.. M.Streep, která   zahraje dokonale všechno.   Dokonalý Colin Firth,který   hraje bezchybně a věříte   mu každou roli. P.Brosnan a   jeho playboyský sex-apel. Do   toho všeho úžasná   odlehčená atmosféra a   viditelná radost z   natáčení u všech herců   byla naprosto harmonicky   propojena s chytlavými   písněmi. Někdo by mohl   říci, že jde o ''americkou   slaďárnu'', ale ne každý   film-muzikál, který končí   happyendem je ''americká   slaďárna''. :)
veverka-zrzka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.1.2009
Pěkně ulítlá komedie a   muzikál s písněmi   legendární ABBY! Musím   uznat, že se jim ty písně   bohužel moc nevydařily! Zato   příběh je skvělý. Sice   není léto a zaláskovaná   jsem víc jak 6 let (jak   píše někdo předemnou), ale   i tak se mi příběh líbí.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.8.2008
Mamma Mia!
Mé hodnocení je nižší   než vaše hlavně z důvodu,   že jsem kluk. Hodnotit to   slečna se kterou jsem na tom   byl v kině, byla by tu   desítka. I její kamarádky   (na jejichž doporučení jsme   do kina zašli) by bez   rozmýšlení dali zajisté   plný počet bodů:-)
Ale ani já nemůžu   říci že by se mi to   nelíbilo. Naopak. ABBA je i   po tolika letech stále   skupinou no. 1, Meril Streep i   v ... letech zůstává   sexbombou a ta vynikající   výprava!
Akorád   příběh se odehrává   přesně tak, aby mohla   navázat další písnička,   takže nic závratného. Ale   tento film je jinak důkazem,   že i pouhý zpěv může   utáhnout celý zbytek:-)
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.12.2008
Připomenutí písniček   skupiny Abby, která   procházela mým mládím,   byla úžasná podívaná.   Zpívaly jsme si se s holkama   ve škole a i po tolika letech   stále nestárnou a hlavně se   líbí i dnešní generaci. Je   vidět, že tato hudba i když   je staršího data, měla   smysl. A že se to natočilo   do filmové podoby je prostě   skvělé.
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2008
MOC příjemný muzikálový   film s ABSOLUTNĚ NESMRTELNOU   HUDBOU. Meryl Streep jako   tradičně výborná! :-)
jitush.b
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2010
Mamma Mia je muzikál, který   patří do mé srdcové   kinematografie. Muzikál plný   teplého slunečného   počasí, chytlavých melodií   a sympatických hereckých   představitelů, muzikál u   kterého se vždy zasměju a   chvilkami dojde i na tu slzu   dojetí v koutku oka.
Papaja73
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2010
Ztřeštěná komedie se   ztřeštěnou ale výbornou   Meryl Streep v hlavní   roli.Nestárnoucí hity   švédské skupiny ABBA   dodávají filmu neodolatelnou   atmosféru.Ostatně v kterém   jiném filmu uvidíte zpívat   Pierca Brosnana? :-)
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2008
Milý film. Vlastně skoro o   ničem, ale neuvěřitelná   pohoda vylepšující náladu.   Při odchodu z kina se vám   bude svět zdát krásnější   a milejší. Viděla jsem ho   dvakrát a musím říct, že   víckrát to nedám. Trochu mi   vadilo přehrávání všech   zúčastněných a písničky   přece jen už odnesl čas.
Cllementine
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2008
Rozjuchaná letní pohodička,   nic víc, nic míň.   Rozdováděná Meryl Streep   tancuje a dovádí víc než   kdejaká dvacítka. A i když   se chcete tvářit, jakože   takový hloupoučký film je   pod vaší úroveň, a jakože   vás nezajímá, tak   nemůžete, protože se   neustále usmíváte a   pobrukujete si společně s   herci písničky od Abby,   přestože tahle kapela pro   vás vždy ztělesňovala to   nejkýčovitější z let   sedmdesátých...
Honey0105
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.4.2011
Upřímně přiznám, že   když jsem an film šla, tak   jsem skoro nevěděla, co to   je ABBA. Slyšela jsem sice o   téhle skupině, ale.. Opravdu   jen slyšela.. Nakonec jsem ve   filmu slyšela i nějaké   známé písničky a bylo to   zajímavé poznání, že   tohle nazpívala tahle slavná   skupina o které jsem nic   nevěděla. Ne, že bych teď   byla o moc chytřejší..   Aspoň ale znám některé   písničky..
V době,   kdy jsem šla do kina na   tenhle snímek, tak jsem na   hudební filmy koukala jen   okrajově. Nyní si přímo   libuji v těhlech snímcích.  
Tohle je pro mě ale   takovej speciální žánr.   Zpívá se tam a tak, ale..   Není to takové to kabaretní   prostředí, jak v hudebních   filmech bývá.. Tohle je   něco naprosto nového,   jiného a.. Zajímavého!   Opravdu musím říct, že mě   to velice zaujalo.. Hlavně   tedy první zhlédnutí..   Musela jsem si hned sehnat   soundtrack a už jsem se   chystala na další   návštěvu kina, že se na to   podívám znovu. Podruhé jsem   na to nakonec nešla a asi   není proč litovat.. Film si   nyní velice ráda pustím,   ale zjistila jsem, že to   není přímo desítkový   film. Přeci jen.. Příběh   je trochu slabý, ale na   druhou stranu se mi velice   líbil! Je to ale spíš   podívaná pro ženské, že..   Kdybych hodnotila svoje první   seznámení s filmem, tak bych   určitě dala 10 hvězd, teď   už mám film zažitý a   prokouknutý víc.. Dávám   jen 8 hvězdiček, ale i to je   velice dobré hodnocení!   Přeci jen mám film   ráda..
Dál oceňuji   některé hlášky. Já se   opravdu i nasmála a.. Jedná   se o film na pohodu (hodí   vás do příjemné   nálady-hlavně ale ženy).
Herecké výkony asi není   třeba komentovat.. Byla jsem   tedy ohromena Amandou   Seyfried. Tuhle herečku jsem   znala jen z filmu   "Protivné, sprosté   holky", kde měla přeci   jen trochu odlišnou roli.   Opravdu jsem valila oči,   když jsem jí viděla takto.   Asi hlavně díky tomuto filmu   jsem si tuto herečku   oblíbila a určitě to nebylo   špatné rozhodnutí.
Dál jsem strašně ráda   viděla Colina Firtha! Je to   můj oblíbený herec a můžu   ho naprosto všude. A ještě   Pierce Brosnan.. U něj se mi   přímo tajit dech, když   zpíval SOS. To jsem z něj   byla na větvi.. A vůbec..   Všichni další herci byli   skvělý. Obsazení určitě   bezkonkurenční.

Shrnutí? Prima hudba (i   když už docela známá),   skvělé obsazení, humorné   scény, pár zdlouhavých   okamžiků, ženská   záležitost..
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2009
Další z filmových triků,na   který prostě naletím :-))   Celé je to plné hezkých   lidí, na hezkém řeckém   ostrově,kteří hezky   zpívají a hezky tancují, je   to   kýčovité,přeslazené......   ale i přesto,mi snímek   dokáže zvednout náladu,a   dodat přísun energie. Líbí   se mi tedy hlavně postarší   osazenstvo - Pierce Brosnan   (pokud nezpívá ovšem),Colin   Firth,Patrick Skarsgård,Julia   Walters (při některých   scénách jsem opravdu musela   vyprsknout smíchy),Christine   Baranski a samozřejmě Meryl   Streep. Bylo mi líto   každého okamžiku,při   kterém zmizela z plátna. Za   zmínku také stojí konečné   "Waterloo" ,a   společný taneček v   krásných   lesklých,stylových   kostýmech :)
aurora45
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.10.2009
Mamma mia!
Oddechový biják, pohlazení   po duši! A Meryl Streep je   jako obvykle super i v pro ni   velice nezvyklé roli!
petroniuss
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2008
Pohoda i dynamika
Úsměv, pohoda, dynamika, ale   v tom pravém slova smyslu,   nikoli v duchu stříleček a   mlátiček různých super   hrdinů. Chci k tomu dodat,   že je až obdivuhodné, jakou   ABBA vytvořila nadčasovou   muziku. Zkomponovali,   předvedli a přestali - a to   je už moc a moc let stále   živí. Když jsem se   dozvěděl, že protagonisté   filmu to budou muset nejen   odehrát, ale také sami   nazpívat (bylo to totiž   podmínkou), tak musím bez   přetvářky smeknout. Nevím,   co se víc povedlo, zda   herecké výkony herců nebo   muzika Abby. No, vlastně   úplně všechno. Jsem   přsvědčen, že tenhle   muzikál má jen velmi málo   hluchých míst. Ty, které se   zdály mně, si raději   nechám pro sebe, protože   celek je víc než dobrý. Že   je to kýčovitý film? No,   proč ne, ale jsme vždycky   komponovaní k tomu být   intelelektuální? :-)
pakacka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.7.2008
Kýč jak bič s plytkým   dějem (ale co, je to holt   muzikál) postaveným na   nejznámějších   písničkách ABBY a jedné   řecké svatbě. Ale s natolik   příjemnou atmosférou, že   níž v hodnocení jít   jednoduše nemůžu, i když   se tomu sama divím. Meryl   Streep byla naprosto   dokonalá, blížící   šedesátku by jí nikdo   nehádal. Nebýt hysterických   ženských vítacích scének   a Brosnana, který je sice   mimořádně charismatický a   sexy, ale zpívat by mu měli   zakázat, možná bych šla   dala i víc. A znovu   dodávám, sama se tomu   divím:-) Příjemně   strávené dvě hodinky a za   to příjemných 85 %.
FDbJakub
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.1.2009
I když Abbu zrovna nemusim a   její songy mi připadají   dost ukníkané a vtíravé,   film Mama Mia! mě přijemně   překvapil. Dokonce jsem se na   něj musel podívat dvakrát -   příjemná zápletka a   svěží děj doprovázený   písničkami Abby, které mi   nepřipadali tentokrát ani   tak hrozné( možná i proto,   že je zpívala Streepová a   spol.).
V pár   scénách jsem ovšem   nevěděl, jestli mam zvracet   nebo se hlasitě smát -   TEČKA,TEČKA, TEČKA a   ukdákaný kamarádky Maryl   Streepové.
Jinak   vřele doporučuji i tomu, kdo   by si Abbu nikdy nepustil a   vyhýbá se jí obloukem.
Pohoda-jazz
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.2.2009
ohh mia
Předem je třeba říct, že   muzikál nemá být o nějaké   extra silné zápletce ale má   spíš navodit nějakou   atmosféru. A to se v tomto   případě povedlo dokonale,   jelikož jsem ještě po filmu   zpívala dancing   queen:-)Prostředí, které je   točené v řecku je   výborné, herci sympatičtí   a hudba skvělá... i když   mě v některých scénách   přišlo až moc přehnané...
Ell3
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.3.2010
Tenhle film,celkem   super.Komedie nemám ráda,ale   Mamma Mia! mě vřele   překvapila.Písničky byly   všechny moc pěkné a pěkně   zasezeny do děje.Herecké   výkony byly také super,moc   se mi líbily dámy   středního věku samozřejmě   se senzační Meryl Streep v   čele.Řecké prostředí za   1.
poiu1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.8.2009
Mamma Mia! byl opravdu film, u   kterého se člověk dobře   baví. Našlo se tam plno   vtípků a pokud člověku   nevadí písničky od ABBA,   tak je to pohodová podívaná   :)
pesan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Krásná letní komedie
v krásném prostředí se   všichni herci cítí dobře a   zejména Meryl se znovu   projevila jako vynikající   herečka, která umí zpívat   i hrát s lehkostí sobě   vlastní. Bravo !!! u mě to   byla 10
Redan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.4.2010
Kdo má rád legraci,   romantiku, Řecko a Meryl, je   to pro něho. Skalní   příznivci skupiny ABBA se   mohou cítit dotčeni...
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.2.2009
Mamma Mia!
Věhlasná skupina ABBA   nahrála celou řadu   desek,díky nim vznikla po   celém světě řada   muzikálů a v Americe se   rozhodli natočit film, který   bude vycházet z jejich   písní. Příběh nás zavede   na řecký ostrov, kde žije   matka s dcerou, která se   chystá vdát a protože   svého otce nepoznala,   rozhodla se pozvat na svatbu   tři možné kandidáty.
Romantický komediální   příběh je taková   příjemná letní limonádka   od které nemůžete čekat   mnoho,jednoduchá zápletka,   která sice místy zavání   trapností, ale když to vezmu   tak, že je to taková   jednohubka především pro   milovníky skupiny ABBA, tak   to zase tak špatné není.   Brát to vážně nemůžete,   ale je to příjemná   odpočinková podívaná u   které vypnete a užijete si   zpívající Meryl Streep,   která je tu mimochodem   skvěla (nečekaně, že!) a   nejen ona, herecké obsazení   je tu perfektní.
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2011
Tak tohle byla zřejmě moje   první zkušenost s čistě   hudebním zahraničním   filmem. A nedopadlo to vůbec   špatně. Onen nápad se   třemi otci je poměrně   neotřelý a přestože o   příběh tu rozhodně nejde v   první řadě, myslím že   námět by s trochu slušným   scénářem na slušnou   komedii bez problémů   vystačil. Jenže vzhledem k   tomu, že hudební čísla   tvoří vysoké procento z té   stovky minut stopáže, není   tu téměř žádný prostor   na dějové kotrmelce či   přehršel humorných   situací. Z tohoto hlediska by   to byla vyloženě bída –   přestože se snímek   rozhodně nesnaží hrát na   vážnou notu, typicky vtipné   momenty úplně chybí. Když   bych proto měl hodnotit jenom   nehudební stránku týhle   věci, byla by to bída, až   na nápad a velmi silné   herecké/pěvecké obsazení,   kde se objevují jména jako   Pierce Brosnan, Colin Firth,   Stellan Skarsgard a hlavně   výborná Meryl Streep. Jenže   ta hudba tu prostě je, to je   holej fakt a pozvedává   zážitek ze sledování   příprav jedné svatby kdesi   na ostrůvku úplně na jinou   úroveň. Jo, ABBA za to   může. Přestože jsem byl   ještě relativně nedávno   teenager, pro tuhle švédskou   čtyřku jsem měl vždy   docela slabost – ne že bych   byl nějaký jejich skalní   fanoušek, ale ty velký hity   zkrátka znám (kdo ne, že?)   a všechny bez výjimky je   mám rád. Silně pochybuju   že i přes jisté kvality a   optimistické hodnocení si   tenhle snímek ještě někdy   zopakuju. ..Na druhý straně   - tenhle film mi pomohl si   opět vzpomenout na pár těch   méně frekventovaných   fláků. Díky tomuhle snímku   vím, co se po delší době   vrátí do playlistu mého MP3   přehrávače. Jo, bude to   ABBA.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.3.2021
Rozhodně povedený hudbení   film, který skupině ABBA   neudělá medvědí službu.   Místo sice příběh a scény   působí trochu toporně, ale   to je vlastně lepší a   působí to civilně.
netopir55
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.6.2009
Musím uznat že od filmu sem   čekal menej.Prakvapil ma   príjemne a dalo se to   sledovat.Všetky známe   pesničky od skupiny ABBA tu   zazneli a príbeh bol naviac   velmi príjemný a pohodový.
johnny-rk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2009
Film plny hudby ABBY, kterou   jsem opravdu necekal. Tato   hubebni romanticky kousek mne   pobavil... hotova komedie.   Nejlepsi jsou tri potencialni   tatici a kreace Meryl   Streep... :-)
Naomi21
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2015
Nejprve si zodpovězte malý   dotazníček: Máte rádi   písničky skupiny ABBA? Máte   rádi hudební filmy, kdy   postavy namísto mluvení   začnou zpívat tak, aby to   jakš takž zapadalo do děje?   Máter rádi oči Amandy   Seyfried? A co okouzlující   úsměv Pierce Brosnana? A co   říkáte na paní herečku   Meryl Streep? Nepotřebujete k   filmu nějakou výrazně   dramatickou dějovou linku?   Milujete léto a atmosféru   řeckých ostrovů (nebo   jakýchkoli jiných   středomořských ostrovů)?   Pokud je naprostá většina   vašich odpovědí kladná,   pak jen dál, vkročte na molo   a na klikaté cestičky,   které vás dovedou do   hotýlku, který je tak trochu   na odpis a hlavně k   bláznivým lidím, kteří   mají na všechno odpověď v   podobě písničky od ABBY.   Meryl a ostatní skvadra   pochopili, že film je hlavně   o atmosféře, kterou se   snaží prostřednictvím   kamery navodit i divákovi. A   je jen na něm (dle v úvodu   zmíněných otázek), zda se   mu film bude líbit.
falm
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.9.2014
Předem prohraná bitva?
Vůbec se nedivím, že   autoři chtěli ten film   zrealizovat. Z celého filmu   čiší nadšení ABBOU a   herci podali maximální   výkony. Pohoda a paráda si   asi řeknou příznivci   odlehčené tvorby.
Je   fakt, že já osobně ten film   zkousnu díky skvělému   výkonu Meryl Streepové a -   nedoceněnému - dabingu   Simony Stašové, která se   jí směle vyrovná (pokud   zrovna nekoukám na   originál).
Takže   autorům sedm hvězdiček za   snahu a za ten elán, který z   filmu čiší.
mrejca
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.11.2017
Jakožto dítě odkojené   písněmi od ABBY, ať už v   jejich či českých   provedeních, nemohu být   nespokojená.
Anamorph
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.3.2009
Ideální do zimních   měsíců - nádherná   připomínka léta se vším,   co by k němu mělo patřit:   slunce, pláž, pohoda, pití,   zábava. Písničky ABBA tu ke   všemu sednou jak zadek na   nočník, i když je to   všechno takové přeslazené.
dzamba
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.3.2009
krásná letní oddechovka u   které se nemusí přemyšlet   víc než samotný film se mě   líbili přespivane   písničky:)
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.10.2020
Svěží komediálně laděný   muzikál plný výborných   herců. V mládí mě chytla   víc než ABBA tvrdší   rocková muzika ale pořád je   to pro mou generaci kus   nostalgie mládí. V tomto   případě není až tak   důležitý příběh sám ale   hlavně jde o muziku,   choreografii, výpravu a   herecké výkony. Obecně   muzikály vůbec nemusím ale   tohle mi docela sedlo. Meryl   Streep je zcela mimořádná   herecká osobnost a zahraje   úplně všechno!
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.11.2011
Byl by to jen další   sladkobolný kýč za 3-4   body, nebýt písní Abby,   jimž dávám 8-10; na ně mi   ale stačí CD.
Nejsem   fanda M. Streep, ale hraje a   zpívá opravdu skvěle - v   porovnání s jinými. Oproti   ní Brosnan mi při zpěvu   připadá, jako by trpěl, ať   je nálada písně jakákoli.
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.5.2011
Bezduchý děj mi vynahradil   zpěv Pierce Brosnana a   zejména Meryl Streepové,   kterou jsem už obdivoval jako   country zpěvačku ve filmu   "Zítra nehrajeme".   Písničky ABBY je kapitola   sama pro sebe, líbí se mi v   jakémkoliv podání. Pamatuji   na jedno ze svých prvních LP   ze začátku sedmdesátých   let, obal byl hodně   ohmataný. Jinak jsou   nejlepší komentáře ve   stylu - ABBA ´sem nikdy   neslyšela,nic mi to   neříká, těžko se   srovnávat s takovými   experty.
green-tea
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.1.2011
Kdo máte rád písničky od   Abby, pusťte si raději   jejich origoš cédéčko,   protože děj tohoto   "muzikálu" opravdu   stojí za starou belu a jeho   sledování by vám mohlo   zbytečně zkazit požitek z   pěkné muziky. Renomé filmu   vyloženě zachraňuje Meryl   Streep, která tu odvádí   vynikající práci - jako   ostatně vždycky! Jo, a   ještě jedna věc se mi na   tom všem ohromně líbila - a   to krajina.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2015
Na můj vkus příliš   rozjuchané, uvýskané,   pitvořivé a vypočítané na   efekt. Sice jsem se občas   smál, ale víc pěveckým a   hereckým   "výkonům", než   vtipným situacím. Beru to   jako úlitbu horkému letnímu   slunci.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.2.2015
Docela příjemná   muzikálová komedie,hudební   doprovod v pohodě,herecké   výkony taky docela v pohodě   takže se na to nechalo   koukat.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.12.2008
Mohl bych tenhle film shodit s   tím, že se jedná o trapnou   kýčovitou báchorku určenou   pro naivní holčičky, které   budou věřit, že to takhle   ve světě chodí ale to by   ode mě bylo pokrytectví   protože i já se k mému   zděšení docela bavil. Na   film jsem se díval jen ze   zvědavosti jelikož jsem v   kině asi 7x viděl trailer,   který mi neuvěřitelně lezl   na nervy a tudíž jsem od   filmu nečekal nic nebo   spíše peklo. Jedná se však   o příjemnou optimisticky   naladěnou podívanou plnou   skvěle vybraných hitů od   legendární ABBY v podání   party energetických herců v   čele s Meryl Streep a   ex-bondem Piercem Brosnanem.   Celkový dojem z filmu kazí   jen stagnující rychlost   děje a přílišné   pitvoření všech herců a   převážně hereček kdy se   hlavně partička pod vedením   Meryl Streep chová   pubertálněji než dívčí   parta její dvacetileté   dcery. Pokud ale nemáte nic   proti muzikálům a chcete si   u filmu odpočinout je Mamma   Mia! to pravé.
payo1555
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.1.2012
Meryl Streep mám rád a v   tomto filmovém muzikálu je   vynikající, ale přesto mě   tenhle film zaujal tak napůl.   Líbí se mi ten řecký   ostrov plný slunce, ale   propojovací
písničky   od ABBY,nevím, zní to   ochotnikcky.
Akana
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.1.2010
Předesílám, že jsem k   tomuhle trháku přistupoval   vstřícně. A našel jsem i   pozitiva. Především   skutečnost, že si nehraje na   nic, čím není, je to   zkrátka bezproblémový,   prosluněný muzikál. Pak   bylo docela fajn vidět   Stellana v netypické roli,   což o Meryl Streep platí   tuplem. Ta je taky   nejsvětlejším bodem celého   filmu. Problém ale je, že   jsem se k hledání těch   kladů musel trochu nutit a...   prostě mě to nebavilo.   Písničky ABBy uznávám jako   krystalický a vlastně   geniální pop, ale užší   vztah k nim vinou všeobecné   přesycenosti nemám. Snad   tomu větší grády mohla   dodat propracovanější   choreografie tanečních   čísel a vůbec vizuální   stránky. Hudební náplň   takového Moulin Rouge je taky   všelijaká, ale celek je   okouzlující právě díky   bombastickým obrázkům.   Mamma mia kolem mě jen tak   prošuměla. Že jsem ale pak   ty melodie dlouho nemohl   vyhnat z hlavy, to taky o   něčem svědčí.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.1.2013
Songs For Sophie
Zábava po grécky nonstop. Ja   ti vám neviem. Divoká   zápletka, divoké rozuzlenie,   síce hviezdne obsadenie, ale   vysoký štandard z nich   vyložene nedostali a dosť   jednoduchý príbeh. Jasné,   muzikál, beriem. Ale i tak   nič moc. Laťku zdvihuje   taká tá bezstarostnosť a   pozitívna energia, ktorá z   toho ide, no a hlavne   pesničky od ABBA, síce   troška chvíľami rozpačito   prespievané, ale zasa   príjemne sa počúvali od   jednej z najlepších kapiel   aké tu kedy boli. No a dosť   silná, vlastne vrchol filmu i   tvorby ABBA, bola samozrejme   prekrásna a nesmierne silná   "Winner Takes It   All"
jochen
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.1.2009
Mamma Mia?Docela nuda.Pěkné   záběry na moře obstojná   hudba ABBY ale dost stupidní   děj.Typická americká   komedie u které jsem se   nepobavil.
ZuzikD
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.9.2008
Na začátku filmu jsem si   říkala jestli to myslí   vážně a jestli opravdu   budou takhle křepčit a   přehrávat až do konce   filmu, no pak to trošku   ustalo a dalo se na to i   koukat. Nejvíce jsem řvala   smíchy u závěrečných   titulků..... Herecky to vše   stálo na M. Steep která   opravdu dobře zpívá a   překvapilo mě že P.Brosnan   zase až tak hrozně nezní.   Jinak dobrá letní komedie   plná písniček od známé   Abby... u mě průměr.
Didinka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.7.2011
Jsem velice rozpačitá z   tohoto filmu - Američani co   křepčí na řeckém ostrově   za zvuků švédské ABBY, to   nemůžu prostě akceptovat.   Celé mi to přišlo strašně   násilné a nepovedené.
Protože chápu, že to   byl prostě muzikál a o ději   se moc nepřemýšlí, tak   jsem se snažila bavit a   některé výstupy se mi moc   líbily. Všimla jsem si   docela poutavé choreografie a   když spustila písnička, tak   jsem přepínala automaticky   na sympatično (dětství).   Překvapili mě Christine   Baranski a její tanec na   pláží (fakt super) a   přirozený Colin Firth,   který jde s velkým   nasazením zdá se skutečně   do všeho. Naopak Pierce   Brosnan si myslím po této   roli rval vlasy na hlavě a   doufá že se na film brzo   zapomene. Meryl Streep vypadá   už 20 let stejně a její   kondici obdivuji, hezky   skáče po posteli a pěkně   se umí válet po střeše,   ovšem za její "The   Winner Takes It All" by   měla režisérku zažalovat   za nactiutrhání nebo tak   něco.
retrogirl
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.9.2008
Tak jsem byla zvědavá na ten   zázrak z Ameriky, na kterej   každej chodí několikrát do   kina či čeká až si koupí   DVD... Jenže to je to   nejhorší - očekávat od   filmu zázraky. Zapomněla   jsem při něm, že jde o   muzikál, tudíž děj dost   dost jednoduchý, vleklý...   Ale vím, jde o muzikál. Sice   chválim originalitu   písniček, ale mně prostě   kazilo dojem to, že nebyly   tak čistě zazpívaný, jako   od ABBY. Plusy, které bych   zmínila - scény k písním,   tři postarší komické   ženy, herecký vykon   Streepové.
LiLunKa
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.7.2009
Abba mne opravdu moc nebere a   tak jsem se o ten film moc   nezajimala.Mama navrhovala   abychom na nej sli ale segra   to okamzite zavrhala.Pak se o   tom zacali zminovat kamaradi   tak jsem to nevydrzela a   podivala jsem se na to.Bylo to   super a i ty pisne nebyli zas   tak spatny.A nikdo z vas by   asi nerek ze Amanda Seifrd   hrala kdysi tu hloupou   protivnou sprostou holku ve   Protivnych sprostych   holkach...xD
Charlii
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.8.2010
Celý film mi přišel nudný   a vleklý. Ale za ABBU,   herecké obsazenstvo a   nádherné romantické   prostředí dostává 5   hvězdiček.
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.2.2014
Tak nějak nevím, komu to   bylo primárně určeno.   Vdávající se žena se   chová jako kdyby jí bylo   dvanáct... Hudba na začátku   je zbytečně, kouskovaná,   takže je fakt lépe   poslechnout originál. V   každém případě to má   jedno plus, že i jiná   generace mohla seznámit s   hudbou našeho mládí, ovšem   to je taky všechno. Doják na   konci byl tedy naprosto   zbytečný. Ale občas jsem se   i zasmál. Takže při vší   úctě k původní skupině   ABBA více dát   nemohu.20120923 9520/10411
jager
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Na tenhle film jsem se docela   těšil, protože písně Abby   mám v celku rád. Ale   bohužel musím konstatovat   že při sledování tohoto   průměrného dílka jsem se   dost nudil. Slabonký děj ve   kterém ani dobří herci   nemají šanci film pozvednout   a pěvecké výkony herců   taky nic moc.
padde
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.12.2011
Asi jsem tuto slátaninu   nepochopil, navíc s takovým   hereckým obsazením.   Ztracený čas. Body jen za   muziku, na které jsem   vyrostl.
konik21
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.2.2009
Ukázka toho, jak se dá   pokazit vztah ke skupině,   kterou jsem docela rád   poslouchal již na LP   deskách. Když si člověk   pamatuje zvuk původní   nahrávky, není ochten se   smířit s třetí ligou.   Ještě bych pochopil, kdyby   byly ve filmu použity   původní nahrávky ABBY, ale   to by vlastně nemělo   žadnýsmysl a autoři by si   nemohli vydělat svoje   peníze. A votom to je.
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.1.2013
Opravdu blockbuster léta   2008, který snad všichni   nadšení diváci museli   vidět v rámci dovolené na   pláži v letním kině a   měli v sobě několik sklenek   mojita, nebo spíš něčeho   silnějšího a ještě k tomu   museli být čerstvě   zamilovaní - to se pak   jednomu zdá všechno   krásné. Mně, uprostřed   zimy a bez drinku totiž až   mrazilo z této amatérské,   na texty písní narychlo   uplácané taškařice, na   kterou si za čas už nikdo   nevzpomene. Ubohá zápletka,   uječené ženské, mužské   role sloužící pouze   naplnění účelu celé té   hrůzy a všichni dohromady   trapní jak ve hře, tak ve   zpěvu a trapáků král byl   mojí jednočlennou porotou   zvolen Pierce Brosnan - za ten   výraz v jeho hudebních   výstupech by zasloužil   Zlatou malinu všech dob, ne   jen za rok 2008. A to mám   prosím ráda hudbu ABBY,   kterou si ovšem nějaký čas   neposlechnu, aby mě snad ve   snech nestrašila Streepová v   montérkách. Nakonec jsem   byla vděčná, že mě tento   "zážitek" nestál   ani korunu, jít do kina a   utratit stovku, tak si venku   nafackuju.
pigal
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.1.2009
Muzikalova katastrofa
Tento pseudofilm je vylozene   stupidny s biednymi hereckymi   vykonmi aj napriek hviezdnemu   obsadeniu.Komedialne sceny su   vyslovene trapne,scenar filmu   naivny a o speve sa snad ani   neda hovorit pri pocuvani   falosnych tonov znejucich z   ust hlavnych protagonistov.Kto   si chce vypocut legendarnu   ABBU a jej nestarnuje songy   nech si radsej pusti   CDcko.Film je jednoznacne   zamerany na vacsinou zenske   romanticke publikum a netaji   sa tym.Za perfektny managersky   tah s cielenym zameranim na   koncovu skupinu udelujem   bod,druhy bod davam kvoli   nadhernej mladuckej Amande   Seyfried,kvoli ktorej som   tento film doslova pretrpel.
angi5
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.11.2013
Tento film mě hodně   zklamal. Písničky od skupiny   ABBA jsou hezké , ale děj a   herecké výkony jedna   velká nuda.
Cinik
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.3.2009
No fuj!
Nenáročný fanoušek skupiny   ocení hudbu, náročný má   smůlu zcela. Pokud patříte   do první skupiny, kupte si   jen muziku na CD a máte to.
Pjotra108
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.4.2010
Takže: začínáme trojkou   uječených puberťaček,   pokračujeme přes mámu v   montérkách a rádoby   romantické storky z jejího   nezřízeného a divokého   mládí k reklamě na   dovolenou v Řecku a do toho   se hrajou písničky od Abby   (což se relativně dá   skousnout), jenže je nikdo   neumí dobře zazpívat. To si   tvůrci podplatili kritiky,   aby chválili to šílený   krákání? Opravdu poznám   rozdíl, když zpívá herec,   kterej to neumí (sorry, Maryl   a Pierce) a jediná dobrá   zpěvačka ve filmu je Amanda   Seyfried. Připadá mi, že   ten film tu hodnotí jen   skalní fanoušci, kteří už   mají zastřené vnímání   světa, protože tady nevidím   vůbec objektivní kritiku. Je   to kýč, kýč, stokrát   ubohej a nezábavnej kýč! A   oddechovka? Já při tom   umírala studem a trapností,   že jim není blbý něco tak   vypatlanýho natočit. Muselo   to ze mě ven, když tu vidím   tak vysoký hodnocení.
Lienocka22
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.9.2010
Uf, tak toto je ten do neba   vychvaľovaný muzikál???   Napáda mi veľa slov, ktoré   by výstižne mohli opísať   tento film, ale skvelý a   výborný k nim určite   nepatria. Jedine obsadenie   stojí za pochvalu plus hity   od legendárnej skupiny (ikeď   otrasne zabékané Brosnanom a   spol), ale to je všetko.   Zaujímalo by ma ako je   možné, že tento prihlúplny   naivný kúsok bol nonstop   vychvaľovaný v médiách.   Ikeď odpoveď je zrejmá ...   A ako môžme vidieť, tak   skutočne to malo na   niektorých ľudí chcený   účinok, a dali sa ovplyvniť   ich kecami ...
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.11.2011
tragédie, děs a běs -   tenhle film poskvrnil   úžasnou filmografii Meryl   Streep, aneb za propůjčení   se se svým umem pro tuhle   absurditu, se může žena   takových kvalit bít do   hlavy. Seyfried alias   "přimáčklá veverka   mezi dveřmi" a ještě   ve "zpěvném filmu"   - co horšího mne může   ještě v TV potkat...
karlosphonic
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 4.3.2009
Kde nic není,ani film nebere
Typický film,jak vydělat   peníze na nenáročných   divácích.Divím se,že to   někoho nenapadlo už   dříve.Kýčovitě vlezlá   muzika od ABBY se musí prodat   nejen jako muzikál,ale i jako   film.Dají se tam opravdu   jinak skvělí herci.Děj   může být jakýkoli,protože   to je tak masová   "kultura",že se to   prodá samo.A také to tak   dopadlo.Kdo nikdy nemusel   ABBU,ztráta času.
Out-Of-Way
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 29.12.2009
HNUS !!!
NE!!! Na to se fakt nedá   dívat. Písničky od ABBY   mám moc rád, a právě proto   se nemůžu dívat na to,
jak nějaký Pierce   Brosnan przní svým odporným   "zpěvem" výborné   písničky od ABBY ... Pierce   Brosnan je ubohý herec, a jak   dokázal v tomto filmu i   ubohý zpěvák.
Asi   tak 10x jsem se snažil na   tento hnus podívat, ale   opravdu to nejde - nemám   hudební sluch, ale poznám,   když někdo hýká a vůbec   mu to nejde ------ je to   totální hnus.
Peracos
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.5.2010
ABSOLUTNĚ ZBYTEČNÝ FILM
Jak to vidím já :   romantický příběh,který   se nemohl nikdy přihodit.
Meryl Streep maličko   přehrává,ale to se   ztratí.
Písničky   převzaté od Abby zpívané   jiným interpretem nežli   Abbou,dnes nepřikládají ani   do dámských časopisů   zdarma.
Taky kdo by   platil za hýkání Pierce   Brosnana.
Co tam bylo   ještě ?
Už nic   prázdno,jenom ječící   nevěsta a družičky.
Vlastně bylo ..... matka   údržbářka s nářadím   vždy při sobě.
Nevzpomínám si,jestli   jsem to ve filmu již někdy   viděl, tak bravůrně   opravovat rozpadající se   chlívek!
To tedy byl   nářez !!
Tato   bezduchá slátanina,byla pro   mne absolutní ztráta času
Albertosaurus
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.6.2010
Písně skupiny ABBA jsou   pěkné. Prostředí, kde se   film odehrává, je pěkné.   Pěkné je i herecké   obsazení (ne-li přímo   excelentní). Jenom ten film   je zkrátka tak nechutně   infantilní. Někdy to mám   rád, někdy to dokonce   vyhledávám, ale ne v tomto   provedení. Bylo mi hrozně   smutno, když jsem to viděl.
teta.Essie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.9.2011
Je pro mne zcela   nepochopitelné,jak tento film   mohl dosáhnout tak vysokého   hodnocení.Film se natáčel v   Řecku a krajina a pozadí   všech scén jsou opravdu   nádherné,stejně jako   choreografie všech   tanečníků a vedlejších i   hlavních postav to   bezesporu.
Filmu uniká   děj!Spousta lidí zde mluví   o jednoduchém či   nevýrazném ději.Já si   žádného nevšiml!Celý film   se řeší kdo je teda ten   Sophiin otec a jaký je   výsledek?Výsledek bohužel   schází.Písničky od ABBy   jsou ty nejkrásnější a   nejlepší,jaké jsem kdy   slyšel a měly by být vzorem   všem písničkám!Tenhle film   mi přišel jako parodie a ne   jako obnova těch skvělých   písniček.Krom toho,v   životě jsem neviděl aby tak   skvělí herci jako zde   byli,ze sebe udělali takové   blbce(CH.Baranski,J.Walters,S.   Skarsgard,C.Firth a bohužel i   skvělá Maryl Streep).
Dávám 1/10.Opravdu tohle   byl humus!
mischel251
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.3.2009
Tak tento film vlastne ani   nemá dej celý čas tam len   spievajú no a ten koniec to   už bolo aj na mňa veľa.   Fakt strata času horší film   som ešte asi ani nevidela.
prdeláč
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.5.2009
Tak takovouhle americkou   zhovadilost jsem ještě   neviděl...těšil jsem se na   hudbu od ABBY ale dočkal jsem   se typického amerického   trapného vkusu...
petralen
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.2.2009
hrůza
Připadalo mi to jako parodie   na film... ač se jednalo o   herce vysokých kvalit, ve   filmu své umění prodat moc   nedokázali. Možná to ani   není jejich vina, jako   spíše vina scénaristů.   Můžu říct, že horší   film jsem neviděla už   dlouho.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih53178minih53178Panenka (1980/1) [TV inscenace] 
Panenka n
minih18027minih18027Roucho (1953) 
The Robe n
minih37098minih37098Okrsek 49 (2004) 
Ladder 49 n
minih14580minih14580O půlnoci sklapne past (1966) 
Um Null Uhr schnappt die Falle zu n
minih27016minih27016Když se slunci nedaří (1995) [TV seriál] 
n
minih52393minih52393Život jde dál (1981) 
La vie continue n
minih27779minih27779Ospalá díra (1999) 
Sleepy Hollow n
minih71156minih71156Králova alej (1995) [TV film] 
L'allée du roi n
minih4494minih4494Botostroj (1953) 
Botostroj n
minih41602minih41602Zatmění všech sluncí (1987) [TV inscenace] 
Zatmění všech sluncí n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Mamma Mia: Here We Go Again (2018)

 Mamma Mia: Here We Go Again (2018)
Mamma Mia: Here We Go Again n
 
Žánr: muzikál
Země: Spojené státy americké
Režie: Ol Parker

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Mít tak holku na hlídání (1980...

14:30 - 15:05

16 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

14:20 - 15:15

26 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:30

11 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

16 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani