Duben
ohodnotit

Malá Věra

Maleňkaja Vera

Další název:
Маленькая Вера / Malá Viera (SK)
Země:
Rok:
1988
Délka:
128 minut
Premiéra v ČR:
1.8.1989
„Společenské drama o rozkladu mezilidských vztahů v jedné rodině.“

Komentáře k filmu Malá Věra

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
curil
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.11.2009
Neznám bratra. Ruský film se   může jak chce realizovat a   kritizovat dřívější   dění, pro mně jsou to   pořád Rusáci. Film není   nic moc, všechny ceny na   mezinárodních festivalech   vycházejí pouze z toho, že   jde o film z přelomu   devadesátých let. Já,   který mám jizvu ze střely   okupanta na paži z 21.8.1968,   neuznávám jejich   sebereflexi, ať to myslí jak   chtějí. Eto jejich dělo.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Převrat v sovětské kinematografii.
Zvažovala jsem hodnocení   tohoto filmu. Ale ať jsem to   brala z jakékoliv stránky,   musím dát plný počet. Sice   jsem Malou Věru viděla jen   jednou v životě, na   počátku 90. let v televizi,   navíc film běžel pozdě v   noci, ale moc se mi líbil i z   pohledu tehdejšího   teenagera. O to víc mne   mrzí, že jsem si reprízu   nemohla dosud nijak zopakovat,   protože tohle dílo je   skutečnou perlou sovětské   kinematografie a věřím, že   by zaujalo i odpůrce   čehokoliv, co bylo   vyprodukováno v bývalém   sovětském bloku. Tohle není   žádná agitka na kalení   ocele, ale velmi reálně   působící příběh ze   života mladé dívky. Vás,   co preferujete výhradně   americký styl, ujišťuji,   že jde o film v naprosto   západním stylu. Postava   Věry je vzpurná,   vzdorovitá, toužící si   razit svou cestu, je rebelkou   a typickým mladým   člověkem, který nechce   přijímat současné normy,   prochází rozpory s rodiči   atd. Vzpomínám si, že v   české verzi mluvila hlavní   hrdinku Zlata Adamovská,   mýlím - li se, tak mi to   promiňte, je to už přece   jen hodně let. Doufám, že   tento film budu mít možnost   ještě někdy vidět. Hlavně   aby to netrvalo moc dlouho:-)
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.10.2007
Když jsem film viděla před   lety v kině ... byl to docela   šok. Protože ve většině   ruských filmů té doby se   usmívala spokojená   dělnická třída ...   šťastná už jen z toho, že   plán příští ( dvouletky,   pětiletky) překročí nebo   blaženě zubící se děti s   pionýrskými šátky. A   najednou ponuré sídliště,   otec alkoholik a bezcílně   bloumající sovětská   mládež, která se dokonce   rve s milicí . ( A to jsme si   přitom našeho Velkého   bratra rozhodně   nepředstavovali tak, jak nám   ho léta prezentovali). A   navíc snad první trochu   odvážná erotická scéna   ve filmu Made in CCCP. A to   vše na FFP ( filmovém   festivalu pracujících).   Neuvěřitelné.
Malenkaya Vera si i po   nedávném připomenutí (   díky zázraku DVD) uchovává   nadále mé vysoké   hodnocení. Jen mě tentokrát   překvapilo, že hlavní   hrdinka dokázala většinu   životních zvratů (   kotrmelců) zažít a zahrát   v jednom !!! zřejmě   exkluzivním triku :-).

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

12 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Hrdinové legend

12:05 - 13:00

7 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

12 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

42 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani