Duben
ohodnotit

Malá černá skříňka

Little Black Book

Další název:
Tajomstvo diára (SK)
Rok:
2004
Délka:
111 minut
„O tajemství zdráhavého snoubence, dívce, která chce vědět, jak se věci mají, a překvapení v televizním studiu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Malá černá skříňka
Hlavní hrdinka americké komedie Stacy Holtová (Brittany Murphyová) sní o práci ve velkém televizním studiu. Doposud pracovala v pouze malé regionální televizi v New Jersey, ale její cílevědomost jí dovede na místo asistenky produkce populárního, ale pokleslého talk programu oblíbené moderátorky Kippie Kannové (Kathy Batesová). Ta ve své show zneužívá vztahové rozbroje a úlety manželských a mileneckých dvojic. Ve studiu se rychle seznámí a spřátelí s kolegyní Barb (Holly Hunterová). Ve své osobním životě zažívá Stacy podobné situace jako ve studiu. Žije s přítelem Derekem (Ron Livingston), která má snad jedinou vadu, nechce se mu do ženění po zkušenostech s bývalými dívkami, se kterými žil. Navíc se odmítá se Stacy bavit o svých dřívějších láskách. Jednoho dne odjíždí Derek na pracovní cestu a doma zapomene svůj nový elektronický diář. Stacy se nyní naskytne šance něco se dozvědět a na naléhání Barb tak učiní. V diáři objeví fotografie, telefonní čísla a jiné informace a třech expřítelkyních svého milence: supermodelky Lulu Fritzové (Josie Maranová), gynekoložky Rachel Keyesové (Rashida Jonesová) a kuchařky Joyce (Julianne Nicholsonová). Všechny postupně navštíví pod různými záminkami, navíc si s Joyce docela dobře začíná rozumět. Skutečné drama nastane, když zjistí, že její kolegyně Barb s ní obratně manipulovala, aby získala nový materiál pro talk show. Nyní nastává situace, že před kamerou ve studiu se potkává Derek se svými bývalými přítelkyněmi. Navíc je před kamerou i Stacy jako přímá účastnice pořadu. Stacy si ale nenechá nic líbit. Svoje schytá Derek, jeho přítelkyně, i celé studio a jeho vedení. Dívce nevadí, že se ocitne na dlažbě, protože už má další nabídky, a navíc se vyrovnala se svou minulostí.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Malá černá skříňka
Stacy Holt (Brittany Murphy), asistentku produkce televizní talk show, přivádí k šílenství neochota jejího partnera Dereka (Ron Livingston) mluvit s ní o předchozích vztazích.
Když jí kolegyně Barb (Holly Hunter) "doporučí", aby nahlédla do jeho elektronického diáře, Stacy neodolá a vydá se na cestu Derekovou milostnou minulostí. Postupně se seznámí se všemi jeho bývalými partnerkami, jejichž prostřednictvím se snaží poznat jaký Derek ve skutečnosti je. Tento poznávací výzkum se začíná hroutit ve chvíli, kdy se z jednou z Derekových bejvalek spřátelí ...


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Malá černá skříňka
Stacy je dívka, která se celý život připravovala na život. Když je přijata do studia Kippie, má pocit, že se zase přiblížila o kousek blíže ke svému snu stát se moderátorkou.

Ve vztahu s jejím přítelem Derekem se objevují nové "skutečnosti", jakože chodil s vyzývavou modelkou, úspěšnou gynekoložkou..., o čemž o na neměla ani tušení. Prostřednictvím Palmu, malé černé knížky, proniká do přítelovy minulosti a setkává se s jeho bývalými přítelkyněmi. Joyce dokonce začíná považovat za kamarádku.

Kippie se připravuje na live vysílání a hlavní neohlášenou bombou je právě příběh Stacy. Přímo na pódiu se setkává se třemi expřítelkyněmi a nakonec přijde i Derek...


Autor: efCZa

Popis / Obsah / Info k filmu Malá černá skříňka
Stacy snila o práci po boku svého idolu, moderátorky televizních zpráv Diane Sawyerové. Několik let pracovala pro malou televizní stanici v New Jersey, potom získala místo asistentky produkce oblíbené, byť poněkud pokleslé talk show. Žije v poměrně šťastném svazku se sympatickým Derekem, který však má jednu drobnou vadu - nehrne se do ženění a odmítá se s ní bavit o svých předchozích vztazích. Když Stacy zjistí, že jí Derek lhal o bývalé přítelkyni, podlehne naléhání kolegyně Barb a pustí se do pátrání po jeho minulosti. Jednoho dne se jí naskytne nečekaná příležitost, když Derek zapomene doma elektronický diář. Najde v něm informace a fotografie tří expřítelkyň. Rozhodne se je navštívit pod různými záminkami, což vede k řadě překvapivých odhalení. Skutečné drama nastane, když zjistí, že s ní celou dobu Barb obratně manipulovala. Nalákala Dereka i jeho bývalé přítelkyně do studia, aby je v živém vysílání konfrontovala. A to včetně Stacy, která se ocitá na druhé straně kamery jako přímá účastnice vysílání.

Zdroj: Nova


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10