Mado (1976)

Mado
83.3 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Francie / Itálie / NSR
    Délka: 135 min.
Francouzské drama režiséra Clauda Sauteta přináší drama muže, který se snaží pomoci svému příteli, ale sám se dostane do problémů.

Podnikatel Simon Leotard (Michel Piccoli) je úspěšný a když se seznámí se sympatickou Mado, zamiluje se. Jeho společník a dobrý přítel Julien (Bernard Fresson) se však dostává do finančních problémů, které způsobil pravděpodobně podvodným jednáním bankéř Lépido (Julien Guiomar). Simon se rozhodne, že pomůže svému příteli a čeká na vhodnou příležitost, aby usvědčil podvodného bankéře, ale sám se v téhle souvislosti dostává do finančních problémů. Ve hře je totiž bankovní mafie a Lépido je jenom malou rybou v rybníce. Simon se od Mado dozví o jistém Maneccovi (Charles Denner), který se stal také obětí podvodných bankéřů. Manecco se zdržuje na neznámém místě, ale je jedinou šancí Simona, jak odhalit podvodníky.  Autor: curil

režie:
Claude Sautet
 
 
hraje:
Michel Piccoli (Simon Léotard), Ottavia Piccolo (Mado), Jacques Dutronc (Pierre), Charles Denner (Reynald Manecca), Romy Schneider (Hélène), Julien Guiomar (Lépido), Michel Aumont (Aimé Barachet), Jean Bouise (André), André Falcon (Mathelin), Benoit Allemane (Antoine), Jacques Richard (Girbal), Jean-Denis Robert (Alex), Nicolas Vogel (Maxime), Marc Chapiteau (Francis), Sabine Glaser (ženichova sestra), Konrad von Bork (Salva), David Tonelli (William), Nathalie Baye (Catherine), Dominique Zardi (Crovetto), Jean-Paul Moulinot (Papa), Denise Filiatrault (Licienne), Bernard Fresson (Julien), Michel Bardinet (Félix), Henri Coutet, André Cassan, Carole Fouanon, Nina Gorski, Lucienne Legrand, Pierre Londiche, Marie Mansart (Jacqueline), Claude Néron (Maurice), Marcel Portier (Loiselle)
 
 
scénář:
Claude Sautet, Claude Néron
 
 
kamera:
Jean Boffety
 
 
hudba:
Philippe Sarde
 
 
výprava-architekt:
Pierre Guffroy
 
 
střih:
Jacqueline Thiédot
 
 
zvuk:
Jean-Pierre Ruh
 
 
masky:
Jean-Pierre Eychenne
 
 
asistent režie:
Jacques Santi
 
 
producent:
André Génovés
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.